Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Nie ma się co dziwić - jeszcze chwilkę potrwa, aż złapie bazę.

dokładnie:) szczęście, że jest u Magdy ;)

Alicja napisał(a):
A jak z brzusiem ?? Spokój ??

Jest po szczeniakach. W ciąży na pewno nie jest. Może ktoś zostawił sobie młode a mamusię wywalił...

Posted

ehhh, na allegro 9 wejść, w tym 2 moje i 0 telefonu... zaczynam się bać, co to będzie :(
z dobrych wieści sunia jest bardzo ciekawska, co pomaga jej przełamać strach. Na smyczy jeszcze się szarpie, ale to dopiero początki nauki dobrych manier :)

Posted

chi23, wielkie dzięki za pomoc :loveu:
na razie co prawda niewiele jestem w stanie powiedzieć o suni. Jest tak wystraszona, że póki co nie wiemy jaka jest do psów, przy zabiegach pielęgnacyjnych, do dzieci itd. ale będę bardzo zobowiązana jak stworzysz coś łapiącego za serce :)
Jakby się okazała łagodna do psów, to będzie mogła zamieszkać w boksie z owczarkiem Argo, który już wielu wypłochom pokazał, że ludzie są fajni i niegroźni :)

Posted

Może dla ciebie jestem "tylko" kolejnym zwyczajnym psem...
... ale dla mnie to sprawa życia i śmierci. Kiedyś miałam ukochanego pana, który potraktował mnie jak niepotrzebny przedmiot i wyrzucił wprost na ulicę gdzie wiele dni błąkałam się bez celu głodna i wyczerpana. Nie wiem dlaczego tak się stało, jestem przecież łagodna, kocham ludzi. Mam brązowe futerko i sięgam człowiekowi do kolan. Niestety nie umiem chodzić na smyczy, nikt mnie nie nauczył. Obecnie mieszkam w domu tymczasowym pod Radomiem ale nie mogę tam zostać na dłużej - nie ma na to pieniędzy. Marzy mi się kochający dom, gdzie opiekun poświęci mi dużo uwagi i pomoże się odnaleźć. Najlepiej czuję się w domu z ogrodem, w bloku byłoby mi ciężko- mój nowy człowiek musiałby poświęcić wiele czasu na pomoc w przyzwyczajeniu się do takiego miejsca.
Dane kontaktowe w sprawie adopcji:

albo:
Prosimy, zatrzymaj się na chwilę...
...dla ciebie to "tylko" kolejny zwykły pies a dla Elzy to sprawa życie i śmierci. Kiedyś miała ukochanego pana, który ją porzucił i tak trafiła na ulicę gdzie błąkała się przez wiele dni głodna i wyczerpana. Sunia jest przyjazna, uwielbia ludzi i pieszczoty. Ma brązowe futerko i sięga człowiekowi do kolan. Niestety nie potrafi chodzić na smyczy. Obecnie przebywa w domu tymczasowym pod Radomiem ale nie ma pieniędzy na utrzymywanie jej tam przez dłuższy czas. Prosi o kochający dom, najlepiej z ogrodem - w bloku nie będzie się czuła najlepiej.
Dane kontaktowe w sprawie adopcji:

Jeszcze trzeba dopisać wiek suni, wet powinien na oko stwierdzić ile może mieć lat no i kontakt w sprawie adopcji;) Aha, i czy są jakieś pieniążki na wykupienie pakietu ogłoszeń? Krótszy tekst pw napiszę troszkę później, póki co muszę zabrać swoje osobiste psy na spacer;)

Posted

jeden pakiet oddała mi Malibo57, natomiast następny muszę ja zapłacić.
Niestety na Elzę nie ma żadnych wpłat, muszę wszystko pokryć sama. Hotel ma opłacony na 2 miesiące. Potem nie wiem co będzie, ale dłużej opłacać jej pobytu w hoteliku nie dam rady.
Chi23, tekst świetny :) może tylko na razie nie piszmy o tej przyjaźni do psów, bo tego na 100% nie wiemy - nie była jeszcze sprawdzana w kontaktach z czworonogami. Ogromne dzięki :) jeszcze dziś wystawimy niuni allegro z nowym tekstem na konto fundacyjne - będzie więcej wejść :)

Posted

wiem o tym, niestety :(
Gdybym jej nie zabrała, to już by kwitła na Paluchu, bo ludzie nie wiedzieli co zrobić i wezwali do niej straż miejską. Tak Elza ma szansę - 2 miesiące na znalezienie domu, do tego u Magdy zostanie oswojona, nauczona chodzenia na smyczy i pozna podstawowe komendy. Jak po tych 2 miesiącach nikt się nią nie zainteresuje, będę musiała rozważyć odwiezienie jej do schronu.

Posted

fonia123 napisał(a):
jeden pakiet oddała mi Malibo57, natomiast następny muszę ja zapłacić.
Niestety na Elzę nie ma żadnych wpłat, muszę wszystko pokryć sama. Hotel ma opłacony na 2 miesiące. Potem nie wiem co będzie, ale dłużej opłacać jej pobytu w hoteliku nie dam rady.
Chi23, tekst świetny :) może tylko na razie nie piszmy o tej przyjaźni do psów, bo tego na 100% nie wiemy - nie była jeszcze sprawdzana w kontaktach z czworonogami. Ogromne dzięki :) jeszcze dziś wystawimy niuni allegro z nowym tekstem na konto fundacyjne - będzie więcej wejść :)

Przez dwa miesiące może damy radę uzbierać deklaracje;)

edit: usunęłam fragment o innych psach;)

Posted

chi23 napisał(a):
Przez dwa miesiące może damy radę uzbierać deklaracje;)

edit: usunęłam fragment o innych psach;)

hotel, w którym obecnie Elza przebywa nie należy do tanich, niestety. Na razie siedzi w zasadzie po kosztach, ale nie mogę od Magdy wymagać, żeby trzymała Elzę za darmo. Jako, że Magda jest świetnym szkoleniowcem, szybko nauczy Elzę najpotrzebniejszych rzeczy. Gdyby uzbierały się jakieś deklaracje, będzie można pomyśleć o przerzuceniu jej do tańszego hotelu.
Jeszcze raz ogromne dzięki za piękny tekst :loveu:
Zaraz wysyłam go Ewie do allegro.

Posted

Witam, przybywam na zaproszenie chi23 ;)
Myślę ,że deklaracje dałoby się uzbierać, tylko skarbnik musi się znaleźć.
Porozsyłam sunię i miejmy nadzieję,że to coś da :)
Jeżeli będzie wiadomy wiek psiaka zamówię dla niej jakieś plakaty.

Posted

Najwyżej rzeczywiście przerzuci się ją do czegoś tańszego;)

Tutaj taki krótszy na pw:

Proszę, zatrzymaj się na chwilę...
Elza została wyrzucona na ulicę przez swojego "właściciela". Przez wiele dni błąkała się głodna i wystraszona. Jest przyjazna, uwielbia pieszczoty. Ma brązowe futerko i sięga człowiekowi do kolan. Niestety grozi jej schron - nie pozwólmy żeby tam skończyła, bez swojego człowieka i miłości. Potrzebuje deklaracji na opłacenie hoteliku- może w nim zostać jeszcze dwa miesiące, na więcej nie starczy pieniędzy.
Oto link do wątku Elzy:
http://www.dogomania.pl/threads/212030-Zaniedbana-sunia-błąkająca-się-na-Siekierkach-POMOCY!!!
Dziękujemy za czas poświęcony na przeczytanie tej wiadomości.

Posted

chi23, wielkie dzięki :)
fantastycznie by było, gdyby się udało uzbierać na jej dalsze hotelowanie. Czy znacie jakiś tani i godny polecenia hotelik? Ja niestety w ogóle nie mam rozeznania.
Bardzo bym się cieszyła, jakby sunia była gdzieś w miarę blisko Warszawy, abym miała ją blisko. Ale wiadomo, jak będzie dobrze i jeszcze niedrogo, to może być wszędzie;)

Collie, dzięki za przybycie :)
Wiek suni to myślę ok 6 -7 lat. Młoda już nie jest, ale też jeszcze trochę życia jej zostało.

Posted

[quote name='Collie']Witam, przybywam na zaproszenie chi23 ;)
Myślę ,że deklaracje dałoby się uzbierać, tylko skarbnik musi się znaleźć.
Porozsyłam sunię i miejmy nadzieję,że to coś da :)
Jeżeli będzie wiadomy wiek psiaka zamówię dla niej jakieś plakaty.

Super że przyszłaś:)

chi23, wielkie dzięki
fantastycznie by było, gdyby się udało uzbierać na jej dalsze hotelowanie. Czy znacie jakiś tani i godny polecenia hotelik? Ja niestety w ogóle nie mam rozeznania.
Bardzo bym się cieszyła, jakby sunia była gdzieś w miarę blisko Warszawy, abym miała ją blisko. Ale wiadomo, jak będzie dobrze i jeszcze niedrogo, to może być wszędzie

Collie, dzięki za przybycie
Wiek suni to myślę ok 6 -7 lat. Młoda już nie jest, ale też jeszcze trochę życia jej zostało.

Wydaje mi się że pod Warszawą właśnie jest hotelik yumanji, zaraz poszukam;)

Posted

[quote name='fonia123']pospamowałam trochę na pw :) może ktoś tu jeszcze zajrzy :)
jutro ciąg dalszy akcji spamowej ;)

Jak tak przez dwa miesiące w kilka osób pospamujemy to spokojnie się znajdą deklaracje;) Może jakiś bazarek cegiełkowy..?
Tutaj jest wątek informacyjny Yumanji:
http://www.dogomania.pl/threads/202854-Bezpieczne-miejsce-u-Yumanji-DT-pod-Wawą-Wątek-informacyjny.

Elzę już oglądał weterynarz?

Nie wiem który raz już edytuję ten post ale: kto będzie skarbnikiem?:)

Posted

ja mogę być skarbnikiem, na razie to ja ją opłacam, także mogę dalej zajmować się jej rozliczeniami :)
Elza do weterynarza jeszcze nie dotarła, jak będę u Magdy to ją zabiorę. Magda mówi, że sunia ma 4-5 lat, bo zęby ma bardzo ładne, a siwy pyszczek to raczej takie umaszczenie po prostu.