fonia123 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Dzisiaj w Warszawie przy ul. Bartyckiej błąkała się bardzo zaniedbana suczka średniej wielkości. Codziennie chodzę tu z psami i nigdy wcześniej jej nie widziałam. Podobno od rana kręciła się przy ulicy. Cud, ze nic jej nie przejechało. Jest bardzo ufna i łagodna. Bez problemu dała do siebie podejść i się pogłaskać. Niewiele myśląc wzięłam ją do siebie. Na razie jest u mnie w ogródku, ale nie może ze mną zamieszkać - mam już 2 psy, w dodatku agresywne. Nie wiem co z nią dalej będzie - nie chcę jej odwozić na Paluch, bo boję się, że zostanie tam już na zawsze przy jakiejś budzie... Szukam dla niej DT a najlepiej DS. Sunia od jutra będzie przebywać w hoteliku pod Radomiem, ale nie wiem jak długo uda się ją tam utrzymać. Nie stać mnie na opłacanie hoteliku przez dłuższy czas. Błagam pomóżcie, jestem załamana :-( Sunia jest średniej wielkości - taka do kolana. Jest łagodna do ludzi i możliwe, że do psów też - jak moja Feta wyszła na balkon, to suni mało ogon nie urwał się z radości. Sunia boi się smyczy, reaguje paniką, ale również nie wykazała agresji, pomimo, że ja ją ciągnęłam, a moja mama pchała za tyłek. Śmierdzi okrutnie, ma posklejaną, brudną sierść i bardzo wyciągnięte cycuchy, więc musiała się już tak błąkać wiele dni. Była też bardzo głodna. Sunia trochę boi się aparatu, więc to wszystkie zdjęcia, jakie udało mi się zrobić: Quote
fonia123 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Sunia jest zaniedbana, ale jest śliczna !!!Tu będą rozliczenia: Bazarek cegiełkowy: 5 zł - ja :) Bazarek kosmetykowy: 100 zł Allegro: 2 x 5zł 3 x 5zł 1 x 5zł RAZEM: 135 zł WYDATKI: hotel do 7.10 - 80zł zostało 55zł, które przeznaczamy na Kąska: http://www.dogomania.pl/threads/179532-K%C4%85sek-ma-raka-z-przerzutami-ma-te%C5%BC-DOM!-potrzebne-wsparcie-na-leczenie...!?p=17785379#post17785379 Quote
Alicja Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 kurcze ona jakies te cycochy ma dziwne :(..tak jakby po szczeniorach bo i słabizna tak sie oddziela Ogladałas ją może dokładniej ? Quote
agaga21 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 ojej, bidusia miała szczęście, że ją spotkałaś :( czy ona nie jest w ciąży? ten brzusio taki dość pokaźny chyba... Quote
agnieszka32 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Właśnie też o ciąży pomyślałam... Niunia biedna :( Quote
fonia123 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 oglądałam, sutki ma nabrzmiałe, ale nic z nich nie leci. Właśnie, jak ją brałyśmy, to zastanawiałyśmy się, czy gdzieś nie ma maluchów, ale chyba nie, może ma urojoną. Nigdy jej wcześniej nie widziałam, a dziś od rana kręciła się wokół przystanku autobusowego, tak jakby ktoś ją tam wywalił. Ale to tylko moje domysły... A co do brzusia, to faktycznie pokaźny, oby nie była w ciąży... dziewczyny, jak możecie roześlijcie na wątkach informację o niej. Sama nie dam rady jej utrzymać, a wtedy nie wiem co będzie... Quote
chita Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 ale ma poczciwy pychol, ten brzucholek faktycznie podejrzany:roll: Quote
fonia123 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Prawdopodobnie sunia będzie się nazywała Elza, ale jeszcze się zobaczy ;) Quote
mtf zalesie Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 podnosze, moze warto przejrzec pogloszenia a nuz ktos jej szuka Quote
fonia123 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 faktycznie, chociaż jest w takim stanie, że nie wiem, czy to by dobrze dla niej było, żeby wróciła skąd przyszła... a może ktoś mógłby mi pomóc w zrobieniu zdarzenia na FB, bo ja tam się w ogóle nie umiem odnaleźć Quote
fonia123 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 kurcze, mogę spróbować... ale czy będzie ładny, to nie obiecuję ... a więc stworzyłam coś takiego: Quote
malibo57 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Foniu, a może ściągnąć kogoś od banerków? Tylko, żebym pamiętała, kogo... Przypomni ktoś? Quote
fonia123 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 bardzo chętnie, ja nikogo takiego nie znam. Na razie niech będzie taki, w razie czego jutro jeszcze pokombinuję. Quote
malibo57 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Nie kombinuj, banerek jest ładny:) Foniu, zajrzyj na ten wątek ogłoszeniowy - mam tam pakiet do wykorzystania u Waderci, to będzie dla suni. Trzeba wkleić opis (imię!), 5 lub więcej zdjęć, podac lokalizację, kontakt do adopcji i na koniec wkleić banerek. WADERCIA Quote
fonia123 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 dzięki wielkie Małgosiu :) sunia już odczyszczona i pachnąca. Zaraz ruszamy do hoteliku :) Quote
Alicja Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 boska jest :lol: http://s3.ifotos.pl/img/DSC0138jp_hsehxeq.jpg Quote
agaga21 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 ale słodzinka :) trzeba ją szybciutko ogłaszać, ktoś musi się zakochać w tych oczkach http://s2.ifotos.pl/img/DSC0131jp_hsehxex.jpg Quote
malibo57 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Piękne fotki, Foniu - wrzucaj je do Waderci. W pakiecie jest też podstawowe allegro. Quote
fonia123 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 dzięki, dziewczyny, że zaglądacie :) sunia już bezpieczna u Magdy, zamieszkała w kojcu zewnętrznym, bo w boksie trochę histeryzowała. Magda mówi, że w miesiąc już powinna przyzwyczaić się do smyczy i nabrać trochę ogłady ;) widać, że nie jest to pies kanapowy - w bloku mogłaby się nie odnaleźć. Najszczęśliwsza będzie chyba w domu z ogródkiem i trzeba mocno trzymać kciuki, żeby taki się prędko znalazł. Długo nie damy rady trzymać jej u Magdy :( Quote
fonia123 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Elza już się u Magdy nieco zaaklimatyzowała, ale i tak bidulka jest jeszcze wystraszona :( Quote
Recommended Posts