Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmmm... dzisiaj Drwal podszedł do krat... karusiap zaczęła do niego gadac, a on: ZAMERDAŁ ogonem. Za chwilę jednak współtowarzysze niedoli sprowadzili go na ziemie paroma kłapnięciami, więc Drwal odszedł od krat i przy ścianie się cichutko położył... :-(
Rozmawiałysmy jeszcze raz z Panią, którą Drwal dziabnął i powiedziała, że on w zasadzie jest miły do ludzi, a wtedy dziabnął ja podczas aplikowania czopka.
Drwal dodatkowo nic nie widzi i trzeba do niego mówić zanim się go dotknie, bo może zareagować nerwowo...

Posted

Tak po cichu, chcemy go zabrac ze schrony, ale mamy w tym momencie 5 psów w hotelu, w tym dwa duże... jak je wydamy do dobrych domów to mysle, że Drwalowi wtedy wzrośnie szansa na dom ;)

• 2 weeks later...
Posted

Jagienka napisał(a):
Tak po cichu, chcemy go zabrac ze schrony, ale mamy w tym momencie 5 psów w hotelu, w tym dwa duże... jak je wydamy do dobrych domów to mysle, że Drwalowi wtedy wzrośnie szansa na dom ;)

Byłoby super :loveu:

Posted

Jagienka napisał(a):
Nooo, jedyny problem, że nie lubi wetów i zabiegów koło siebie (ugryzienie podczas wkładania czopka)...

Jakby mi ktoś próbował włożyć czopka też bym gryzł :diabloti:

Posted

Anashar napisał(a):
Jakby mi ktoś próbował włożyć czopka też bym gryzł :diabloti:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: tylko wiesz, Ty masz ten komfort, że temperature przynajmniej możesz inaczej zmierzyć :eviltong:

• 3 weeks later...
Posted

moim zdaniem Drwala za szybko spisano na straty...sa bardzo rozne,sprzeczne opinie o nim,ale Pani ktora miala z nim konfrontacje nie wypowiada sie zle...choc reszta ma ine zdanie,nawet wczoraj dopytywalam o niego...Drwal ma niemily boks,z 2 agresorami..dogaduja sie miedzy soba nie wadza sobie,ale opinia idzie o calym boksie...a akurat Drwal jest tam najspokojniejszy,lezy cicho jak tamte szczekaja i warcza do krat...
strasznie mi lezy na sercu...i na pewno o nim nie zapomnimy,niech tylko jakies psiaki z hotelu znajda dom

• 2 months later...
Posted

Jak na złość Nasze psiaki w hotelu utknęły na wiele miesięcy.... :cool1:
Ale pamiętamy o Drwalu, który nie ma szans normalną drogą znaleźć domu... nawet na spacer nie ma szans... :-(

• 2 months later...
Posted

Jagienka napisał(a):
Jak na złość Nasze psiaki w hotelu utknęły na wiele miesięcy.... :cool1:
Ale pamiętamy o Drwalu, który nie ma szans normalną drogą znaleźć domu... nawet na spacer nie ma szans... :-(

Znalazłam jego watek ,juz wiem ktory to jest ,macie racje w schronisku nie ma zadnych szans na adopcje.:shake:

Posted

Drwala zawsze spotykamy w tej samej pozycji,lezy na palecie zrezygnowany:placz:moim zdaniem to tragedia dla niego mieszkanie z takimi agresorami...podobno sie dogaduja...nic dziwnego skoro Drwal nawet boi sie ruszyc...:(

Posted

karusiap napisał(a):
Drwala zawsze spotykamy w tej samej pozycji,lezy na palecie zrezygnowany:placz:moim zdaniem to tragedia dla niego mieszkanie z takimi agresorami...podobno sie dogaduja...nic dziwnego skoro Drwal nawet boi sie ruszyc...:(

to prawda :-(, pysk ma wtulony w ściane, nawet łba nie podniesie jak ktoś przechodzi, tylko łypie, jakby starał się dojrzeć człowieka... nie wykonując przy tym ruchu :placz:

Posted

Naszą decyzję z karusiap podtrzymujemy, chcemy wyciągnąć Drwala ze schroniska i dac mu szansę. Mamy jednak potworne długi w hotelu i pod opieką jeszcze Roksę (10 lat spędziła w schronie), ale przy niej pomoże Nam AgaG:loveu: oraz Maxa, który od roku(sic!) jest w hotelu.
Chcemy zacząć zbierac pieniądze na Drwala już, żeby po jego wyjściu, nie musieć zwlekać ze zdiagnozowaniem.
Pomożecie pomóc? ;)

Posted

Myslimy o Drwalu,ale nasze myslenie musi przerodzic sie w dzialanie....Szkoda,ze tak malo osob chetnych do pomocy dla tego zrezygnowanego psa...Duzego psa jest znacznie trudniej wyadoptowac,nie wiadomo jaki jest Drwal,na pewno potrzebne bedzie diagnozowanie i byc moze leczenie.....Ale musimy sprobowac dac mu szanse.