Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anja2201 napisał(a):
Wczoraj rozmawiałam z wegielkową przez telefon , mamy miesiąc , jeśli sunia w tym czasie oswoi się ze smyczą , zostanie , jeśli nie będzie musiała iść gdzie indziej , myślę ,że trzeba ją szybko ogłaszać ,później będzie za mało czasu .Tylko na kogo kontakt podać ?

Mysle, że najlepiej na Ciebie. I tak chyba jest niedaleko Tomaszowa, więc jakby cos, to mozesz umawiac ludzi na poznanie jej. Potrzebny byłby Ci tylko tel. do Tesciów Wegielkowej.

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anju, myslę, że masz rację, że trzeba szukać w Tomaszowie jakiś tymczas. Trasa Zawady-Tomaszów to 55km. Z mojej strony mogę zadeklarować jakiś grosz na jej dt.
Teść dziś powiedział po raz kolejny, że Mania jest super, ale do takich warunków, jakie ma w obecnej chwili. Chyba stracił nadzieję, że coś się zmieni.
Gdyby trafiła do Zawad w marcu, to by nie było problemu, bo całe lato mogłaby się oswajać na wsi.
Mania nadal nie wchodzi do domu, nauka chodzenia na smyczy stoi w miejscu. Teść zapiął jej luźną linkę od smyczy, Mania zaplątała się z linką w krzakach i linka pękła.

• 3 weeks later...
Posted

Anja2201 napisał(a):
Niestety nie , ale jest nowy domek , tylko transportu brak , na razie szukam po znajomych .

Mania zostaje u teściów. Teść mówi, że już za długo Mania jest i jej nie odda.
Suka nadal nie umie chodzić na smyczy, ale już śpi w domu. Nadal nieufna, ale daje się złapać.
Są jeszcze na wsi, a w Wwie będą musieli bardzo dużo pracować nad suką.
Teść "wypożycza" szczeniaka od sąsiadów do zabaw z Manią. Podobno wtedy jest zupełnie innym psem. Bawi się, szaleje i jest zmartwiona i zdziwiona jak "zabawka" odchodzi do swoich pańciów.

Posted

wegielkowa napisał(a):
Mania zostaje u teściów. Teść mówi, że już za długo Mania jest i jej nie odda.
Suka nadal nie umie chodzić na smyczy, ale już śpi w domu. Nadal nieufna, ale daje się złapać.
Są jeszcze na wsi, a w Wwie będą musieli bardzo dużo pracować nad suką.
Teść "wypożycza" szczeniaka od sąsiadów do zabaw z Manią. Podobno wtedy jest zupełnie innym psem. Bawi się, szaleje i jest zmartwiona i zdziwiona jak "zabawka" odchodzi do swoich pańciów.

Bardzo się cieszę. To najlepsze co ją mogło spotkać, zostać u ludzi, którzy mają serce i cierpliwość nie oczekując niczego z zamian.
Uściskaj teściów od nas wszystkich. A Mania się otworzy, tylko potrzebuje dużo dużo czasu:)

Posted

Gratuluję Teściów! ;) Super wiadomość. Mam nadzieję, że Maniusia szybciutko zrozumie, że domek to domek. Tym bardziej, że w Wwie nie będzie ogrodu i będzie "skazana" na mieszkanie i większy kontakt z ludzikami. Powodzenia!

Posted

Anja2201 napisał(a):
Cudownie, podziękuj teściom, wspaniali ludzie :)

Czyli co kasę Mani można na innego psiaka przekazać ? Czy ten ślepy psiaczek jeszcze potrzebuje ?

Anju, bardzo proszę wyslij pieniądze na konto erki, które podałam Ci na pw. Zenuś ma dług i obiecałam, że będą te pieniążki z Mani. Dziekuję.

Posted

Anja2201 napisał(a):
jak tylko dostanę adres (bank nie chce puścić przelewu bez adresu ) to pieniążki wyślę :)

Prosiłam o adres bo mi bank nie chciał przelewu puścić, nie odczekałam się więc przelałam wczoraj z innego konta , już powinny być .

• 3 weeks later...
Posted

Teściowie wczoraj zjechali na zimę do Warszawy.
Mania na pierwszym spacerze oczywiście nie chciała iść na smyczy.
Teść się wkurzył powiedział jej ostro, że jak będzie stroić fochy to zadzwoni zaraz do Kaśki (czyli mnie) do Kielc i poskarży, a wtedy suka pojedzie na wieś do jakiejś baby albo dziada- tak dokładnie powiedział:diabloti:. Szarpnął smyczką do góry, suka siadła na trawie, otrząsnęła się i poszła na smyczy przed siebie:evil_lol:.
A wydawało się, że to największy problem będzie;).

Ewelinka wstawi zdjęcia, które dziś Teść przesłał na komórkę.
Nad ranem łaskawie wskoczyła na kanapę ale jeszcze nie ma apetytu po podróży ze wsi do miasta.

Posted

A to ci dopiero Mańka, no! Widać był już najwyższy czas, żeby przestać się nad nią użalać ;) A swoją drogą gdyby mnie ze wsi do miasta przenieśli też bym apetyt straciła. Na szczęście codziennie wracam z miasta na moją wieś :)