Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO W RADLINIE-----> niech świat zobaczy te cuda i cudaki;)(zdj psów str1 i 4)

Recommended Posts

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alexa77 napisał(a):
Melduje sie i czekam na wiesci o Benku

Byłam dziś sprawdzić co u Benia i zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona.Przebył niesłychaną metamorfozę od momentu pojawienia sie w schronisku do dnia dzisiejszego.
Teraz jest to duży radosny psiak, zaczepiający do zabawy, lubiący głaskanie. energia i pozytywne nastawienie do świata aż z niego kipią. Natomiast nic nie zmieniło się w kwestii obroży i smyczy...Nie działają ciasteczka, wisząca obroża na furtce kojca co by się Benio z nią trochę oswoił. Nic.Uparty jak osioł.

Posted

[quote name='zuzolina']GUSIA:

rasa: mieszaniec podpadający pod jakiegoś psa mysliwskiego. Kto ma pomysł?
sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

Suka przyjacielska, choć jak jej się coś nie spodoba potrafi pokazać zęby. Podobno na początku jej pobytu w schronisku nie można było jej dotknąć bo tak gryzła. Wysokością sięga przed kolano.
Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/109975347002050827518/Gusia#

Ale chudzina

Posted (edited)

Rico nie przebywa w schronisku od szczeniaka.
Potrafi chodzić na smyczy, łatwo przywiązuje się do ludzi, jest niezwykle kochany i delikatny. Ma cudowne serduszko i niezwykłe spojrzenie. Reaguje także na komendę 'siad'. Szybko się uczy.
W towarzystwie znajomych mu ludzi zachowuje się całkiem normalnie.

edit :

Z tego co mi wiadomo jest to psiak zamknięty w sobie, nie podchodzi do ludzi, zawsze trzyma się z daleka. W schronisku przebywa już na pewno 2 lata o ile nie więcej...:/

Przy odrobinie dobrych chęci i sprzyjającej atmosferze Szafir podchodzi, żeby zjeść smakołyki, ale trzeba trafić smakiem w jego gust no i tylko raz udało mi się sprawić, żeby zjadł mi z ręki. Z reguły pochodzi po smakołyki położone obok, ale myślę, że długa droga przed osobą, która chciałaby go chociażby dotknąć.

Edited by Husky4ever
Posted

[quote name='zuzolina']GUSIA:

rasa: mieszaniec podpadający pod jakiegoś psa mysliwskiego. Kto ma pomysł?
sterylizacja: nie

Suka przyjacielska, choć jak jej się coś nie spodoba potrafi pokazać zęby. Podobno na początku jej pobytu w schronisku nie można było jej dotknąć bo tak gryzła. Wysokością sięga przed kolano.
Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/109975347002050827518/Gusia#

Na moje to sunia w typie posakowca bawarskiego.

Posted

ata napisał(a):
Na moje to sunia w typie posakowca bawarskiego.

malawaszka napisał(a):
no miałam własnie pisac, że Gusia jak posokowiec wygląda

wiedziałam że cioteczki od razu jej coś wybierzecie:) pasuje jak ulał:)

Posted (edited)

SUNNY:

rasa: mieszaniec ok 3-4kg
sterylizacja: brak

Grzeczna, potulna, ufna, trochę bojaźliwa, idealny psiak na kanapę, całkowita malizna:)
Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/109975347002050827518/Sunny#

Toż ta pięknota to corgi pembroke!!!
Prześliczna i w doskonałej kondycji. Powinna szybko znaleźć dom.

A teraz latający ogoneczek :multi:

Zuzulinko, przekopiuję te malizny na watek o maliznach, ok? Muszę tam podać namiary na kogoś, kto pilotuje psa. Czy możesz mi podać swój e-mail i telefon?

Wrzucę ją na corgi, może ktoś wypatrzy tą ślicznotkę. :)

Edited by Gosiapk
Posted

[quote name='zuzolina'][SIZE="4"][SIZE="5"]MALIZNY
TOSIA:

rasa: mini mieszaniec 2-3kg
sterylizacja: brak

Tosia to micro sunia, przyjacielska, trochę bojaźliwa.

Ale malizna do kwadratu. :) Na prawdę ma 3kg?
Zuzolku, masz sięcej jej zdjęć? Dobrze by było zrobić jej ogłoszenia, zgadzasz się ze mną ciociu Ziutencjo? :cool3:

Posted

możecie ciotki wrzucać psice gdzie tylko chcecie:) namiary na mnie [email protected] tel 661-100-252
Jeżeli chodzi o Tosię to sama byłam w szoku jak ją zobaczyła. Myślałam że to szczeniak śpi w budzie, ale kierowniczka powiedziała że suczka ma 2lata i trafiła do schroniska razem z Minią. Fotkę mam jeszcze tylko taką:

Przeszła mi przez głowę myśl żeby ją zabrać do siebie na DT bo myślę że znajdzie domek błyskawicznie. Wtedy bym porobiła więcej zdjęć, ale aż się boję co na to moi rodzice z którymi na moje nieszczęście nadal mieszkam..:/

Posted

zuzolina napisał(a):
(...) Przeszła mi przez głowę myśl żeby ją zabrać do siebie na DT bo myślę że znajdzie domek błyskawicznie. Wtedy bym porobiła więcej zdjęć, ale aż się boję co na to moi rodzice z którymi na moje nieszczęście nadal mieszkam..:/

Sprawa beznadziejna, czy będziesz próbowała pertraktować?

Posted

hmmmm...pertraktować raczej nie bo znam wynik...:shake:
pozostaje opcja postawienia opozycji przed faktem dokonanym:evil_lol:
ale wtedy muszę mieć gwarancję że będę miała wasze pełne wsparcie w szukaniu domu:)

Posted

i cioteczki jeszcze jedna prośba jakbyście mogły przy robieniu ewentualnych ogłoszeń wysyłać mi linki na pw to ja je powklejam pod danym psiakiem by było wiadomo które psy i gdzie mają juz ogłoszenia

Posted

zuzolina napisał(a):
hmmmm...pertraktować raczej nie bo znam wynik...:shake:
pozostaje opcja postawienia opozycji przed faktem dokonanym:evil_lol:
ale wtedy muszę mieć gwarancję że będę miała wasze pełne wsparcie w szukaniu domu:)

Ogłoszonka ciocia Ziutencja obiecała. :) Ale to nie daje gwarancji znalezienia DS, a jedynie jego szukania. Możnaby jeszcze porozwieszać ogłoszenia na kartkach w lecznicach lub sklepach zoo. Ale w Radlinie pewnie jest tylko 1 weterynarz i może 1 sklep zoo.

Posted

zuzolina napisał(a):
i cioteczki jeszcze jedna prośba jakbyście mogły przy robieniu ewentualnych ogłoszeń wysyłać mi linki na pw to ja je powklejam pod danym psiakiem by było wiadomo które psy i gdzie mają juz ogłoszenia

ciocia Ziutencja potrzebuje dluższy tekst o psiaku, którego ma ogłszać, o jego charakterze, stosunku do ludzi i innych psów/kotów.

Ja coś postaram się wyskrobać dla Sunny i tej malizny Tosi. Może się nada. Przydałoby się więcej zdjęć tych psiaków, Ziutencja prosi zawsze o 5 zdjęć. Ale może zgodzi się na 2.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Ogłoszonka ciocia Ziutencja obiecała. :) Ale to nie daje gwarancji znalezienia DS, a jedynie jego szukania. Możnaby jeszcze porozwieszać ogłoszenia na kartkach w lecznicach lub sklepach zoo. Ale w Radlinie pewnie jest
tylko 1 weterynarz i może 1 sklep zoo.

W Radlinie to nie ma ani weterynarza ani sklepu zoologicznego bo to wiocha zabita dechami. Najbliższe miejsce do ogłoszeń to Jarocin, tu akurat weterynarzy w bród:P tylko z tymi zdjęciami bedzie problem...pogłówkuje i jak coś wymyślę to dam znać.

Gosiapk napisał(a):
ciocia Ziutencja potrzebuje dluższy tekst o psiaku, którego ma ogłszać, o jego charakterze, stosunku do ludzi i innych psów/kotów.

Ja coś postaram się wyskrobać dla Sunny i tej malizny Tosi. Może się nada. Przydałoby się więcej zdjęć tych psiaków, Ziutencja prosi zawsze o 5 zdjęć. Ale może zgodzi się na 2.

Jeśli chodzi o charaktery to obydwie sprawiały wrażenie bardzo spokojnych, uległych, niekonfliktowych. Ale różnie to bywa i w domu mogą się okazać szatanami:diabloti: a co do kotów, to większość kotów jest od nich większa więc...:cool3:

Posted

zuzolina napisał(a):
W Radlinie to nie ma ani weterynarza ani sklepu zoologicznego bo to wiocha zabita dechami. Najbliższe miejsce do ogłoszeń to Jarocin, tu akurat weterynarzy w bród:P tylko z tymi zdjęciami bedzie problem...pogłówkuje i jak coś wymyślę to dam znać.

A znasz kogoś z Jarocina lub Poznania, kto byłby chętny je roznieść/rozwiesić jeśli przygotujemy taki plakacić A4?