zuzolina Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 wkleje jeszcze dzisiejszego Igora...;( Quote
Isadora7 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Zuzolina popraw prosże REMI to szorściak, szorstkowłosy a nie długowłosy. Wrzuce potem na SOS Quote
zuzolina Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 poprawione:) Dziękuję za uwagę, ja taka mało jamnicza jestem więc musisz mi cioteczko wybaczyć wpadkę:P Quote
zuzolina Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Alexa77 napisał(a):Melduje sie i czekam na wiesci o Benku Byłam dziś sprawdzić co u Benia i zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona.Przebył niesłychaną metamorfozę od momentu pojawienia sie w schronisku do dnia dzisiejszego. Teraz jest to duży radosny psiak, zaczepiający do zabawy, lubiący głaskanie. energia i pozytywne nastawienie do świata aż z niego kipią. Natomiast nic nie zmieniło się w kwestii obroży i smyczy...Nie działają ciasteczka, wisząca obroża na furtce kojca co by się Benio z nią trochę oswoił. Nic.Uparty jak osioł. Quote
Gosiapk Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='zuzolina']GUSIA: wiek: 2lata płeć: suka rasa: mieszaniec podpadający pod jakiegoś psa mysliwskiego. Kto ma pomysł? sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak Suka przyjacielska, choć jak jej się coś nie spodoba potrafi pokazać zęby. Podobno na początku jej pobytu w schronisku nie można było jej dotknąć bo tak gryzła. Wysokością sięga przed kolano. Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/109975347002050827518/Gusia# Ale chudzina Quote
Husky4ever Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) Rico nie przebywa w schronisku od szczeniaka. Potrafi chodzić na smyczy, łatwo przywiązuje się do ludzi, jest niezwykle kochany i delikatny. Ma cudowne serduszko i niezwykłe spojrzenie. Reaguje także na komendę 'siad'. Szybko się uczy. W towarzystwie znajomych mu ludzi zachowuje się całkiem normalnie. edit : Z tego co mi wiadomo jest to psiak zamknięty w sobie, nie podchodzi do ludzi, zawsze trzyma się z daleka. W schronisku przebywa już na pewno 2 lata o ile nie więcej...:/ Przy odrobinie dobrych chęci i sprzyjającej atmosferze Szafir podchodzi, żeby zjeść smakołyki, ale trzeba trafić smakiem w jego gust no i tylko raz udało mi się sprawić, żeby zjadł mi z ręki. Z reguły pochodzi po smakołyki położone obok, ale myślę, że długa droga przed osobą, która chciałaby go chociażby dotknąć. Edited February 10, 2012 by Husky4ever Quote
ata Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='zuzolina']GUSIA: wiek: 2lata płeć: suka rasa: mieszaniec podpadający pod jakiegoś psa mysliwskiego. Kto ma pomysł? sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak Suka przyjacielska, choć jak jej się coś nie spodoba potrafi pokazać zęby. Podobno na początku jej pobytu w schronisku nie można było jej dotknąć bo tak gryzła. Wysokością sięga przed kolano. Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/109975347002050827518/Gusia# Na moje to sunia w typie posakowca bawarskiego. Quote
malawaszka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 no miałam własnie pisac, że Gusia jak posokowiec wygląda Quote
zuzolina Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Husky4ever napisał(a):Rico nie przebywa w schronisku od szczeniaka. Dostałam taką informacje od kierowniczki więc raczej tego się trzymam:) Quote
zuzolina Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 ata napisał(a):Na moje to sunia w typie posakowca bawarskiego. malawaszka napisał(a):no miałam własnie pisac, że Gusia jak posokowiec wygląda wiedziałam że cioteczki od razu jej coś wybierzecie:) pasuje jak ulał:) Quote
zuzolina Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 cioteczki co Was tak mało tu. Psiaki obfocone, malizn pełno a Was nie ma;( Quote
Gosiapk Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) SUNNY: wiek: 1-2 lata płeć: suka rasa: mieszaniec ok 3-4kg sterylizacja: brak szczepienia: tak odrobaczenie: tak Grzeczna, potulna, ufna, trochę bojaźliwa, idealny psiak na kanapę, całkowita malizna:) Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/109975347002050827518/Sunny# Toż ta pięknota to corgi pembroke!!! Prześliczna i w doskonałej kondycji. Powinna szybko znaleźć dom. A teraz latający ogoneczek :multi: Zuzulinko, przekopiuję te malizny na watek o maliznach, ok? Muszę tam podać namiary na kogoś, kto pilotuje psa. Czy możesz mi podać swój e-mail i telefon? Wrzucę ją na corgi, może ktoś wypatrzy tą ślicznotkę. :) Edited February 11, 2012 by Gosiapk Quote
Gosiapk Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='zuzolina'][SIZE="4"][SIZE="5"]MALIZNY TOSIA: wiek: 2lata płeć: suka rasa: mini mieszaniec 2-3kg sterylizacja: brak szczepienia: tak odrobaczenie: tak Tosia to micro sunia, przyjacielska, trochę bojaźliwa. Ale malizna do kwadratu. :) Na prawdę ma 3kg? Zuzolku, masz sięcej jej zdjęć? Dobrze by było zrobić jej ogłoszenia, zgadzasz się ze mną ciociu Ziutencjo? :cool3: Quote
zuzolina Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 możecie ciotki wrzucać psice gdzie tylko chcecie:) namiary na mnie [email protected] tel 661-100-252 Jeżeli chodzi o Tosię to sama byłam w szoku jak ją zobaczyła. Myślałam że to szczeniak śpi w budzie, ale kierowniczka powiedziała że suczka ma 2lata i trafiła do schroniska razem z Minią. Fotkę mam jeszcze tylko taką: Przeszła mi przez głowę myśl żeby ją zabrać do siebie na DT bo myślę że znajdzie domek błyskawicznie. Wtedy bym porobiła więcej zdjęć, ale aż się boję co na to moi rodzice z którymi na moje nieszczęście nadal mieszkam..:/ Quote
Gosiapk Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 zuzolina napisał(a):(...) Przeszła mi przez głowę myśl żeby ją zabrać do siebie na DT bo myślę że znajdzie domek błyskawicznie. Wtedy bym porobiła więcej zdjęć, ale aż się boję co na to moi rodzice z którymi na moje nieszczęście nadal mieszkam..:/ Sprawa beznadziejna, czy będziesz próbowała pertraktować? Quote
zuzolina Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 hmmmm...pertraktować raczej nie bo znam wynik...:shake: pozostaje opcja postawienia opozycji przed faktem dokonanym:evil_lol: ale wtedy muszę mieć gwarancję że będę miała wasze pełne wsparcie w szukaniu domu:) Quote
malawaszka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 zuzolina te malizny podeslij do Mikropsów koniecznie!!!!! http://www.facebook.com/pages/Mikropsy-do-adopcji/167056143331434 Quote
zuzolina Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 i cioteczki jeszcze jedna prośba jakbyście mogły przy robieniu ewentualnych ogłoszeń wysyłać mi linki na pw to ja je powklejam pod danym psiakiem by było wiadomo które psy i gdzie mają juz ogłoszenia Quote
Gosiapk Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 zuzolina napisał(a):hmmmm...pertraktować raczej nie bo znam wynik...:shake: pozostaje opcja postawienia opozycji przed faktem dokonanym:evil_lol: ale wtedy muszę mieć gwarancję że będę miała wasze pełne wsparcie w szukaniu domu:) Ogłoszonka ciocia Ziutencja obiecała. :) Ale to nie daje gwarancji znalezienia DS, a jedynie jego szukania. Możnaby jeszcze porozwieszać ogłoszenia na kartkach w lecznicach lub sklepach zoo. Ale w Radlinie pewnie jest tylko 1 weterynarz i może 1 sklep zoo. Quote
Gosiapk Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 zuzolina napisał(a):i cioteczki jeszcze jedna prośba jakbyście mogły przy robieniu ewentualnych ogłoszeń wysyłać mi linki na pw to ja je powklejam pod danym psiakiem by było wiadomo które psy i gdzie mają juz ogłoszenia ciocia Ziutencja potrzebuje dluższy tekst o psiaku, którego ma ogłszać, o jego charakterze, stosunku do ludzi i innych psów/kotów. Ja coś postaram się wyskrobać dla Sunny i tej malizny Tosi. Może się nada. Przydałoby się więcej zdjęć tych psiaków, Ziutencja prosi zawsze o 5 zdjęć. Ale może zgodzi się na 2. Quote
zuzolina Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Gosiapk napisał(a):Ogłoszonka ciocia Ziutencja obiecała. :) Ale to nie daje gwarancji znalezienia DS, a jedynie jego szukania. Możnaby jeszcze porozwieszać ogłoszenia na kartkach w lecznicach lub sklepach zoo. Ale w Radlinie pewnie jest tylko 1 weterynarz i może 1 sklep zoo. W Radlinie to nie ma ani weterynarza ani sklepu zoologicznego bo to wiocha zabita dechami. Najbliższe miejsce do ogłoszeń to Jarocin, tu akurat weterynarzy w bród:P tylko z tymi zdjęciami bedzie problem...pogłówkuje i jak coś wymyślę to dam znać. Gosiapk napisał(a):ciocia Ziutencja potrzebuje dluższy tekst o psiaku, którego ma ogłszać, o jego charakterze, stosunku do ludzi i innych psów/kotów. Ja coś postaram się wyskrobać dla Sunny i tej malizny Tosi. Może się nada. Przydałoby się więcej zdjęć tych psiaków, Ziutencja prosi zawsze o 5 zdjęć. Ale może zgodzi się na 2. Jeśli chodzi o charaktery to obydwie sprawiały wrażenie bardzo spokojnych, uległych, niekonfliktowych. Ale różnie to bywa i w domu mogą się okazać szatanami:diabloti: a co do kotów, to większość kotów jest od nich większa więc...:cool3: Quote
Gosiapk Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='malawaszka']zuzolina te malizny podeslij do Mikropsów koniecznie!!!!! http://www.facebook.com/pages/Mikropsy-do-adopcji/167056143331434 tutaj jest e-mail do mikropsów, na który należy przesłać informacje o maluchach i ich zdjęcia: [email protected] malaweszka, mogę ja przesłać dane (wg informacji z dogo) czy musi to zrobić zuzolina, jako osoba, która dostarcza informacji o psach? Quote
Gosiapk Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 zuzolina napisał(a):W Radlinie to nie ma ani weterynarza ani sklepu zoologicznego bo to wiocha zabita dechami. Najbliższe miejsce do ogłoszeń to Jarocin, tu akurat weterynarzy w bród:P tylko z tymi zdjęciami bedzie problem...pogłówkuje i jak coś wymyślę to dam znać. A znasz kogoś z Jarocina lub Poznania, kto byłby chętny je roznieść/rozwiesić jeśli przygotujemy taki plakacić A4? Quote
mestudio Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Sunny jest cudna, normalnie pięknota nieziemska:-). Quote
Recommended Posts