zuzolina Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 malawaszka napisał(a):ja bym prosiła o zmierzenie wielkości sznupki :lol: sznupa jest do połowy łydki, ok 10kg ale taka dość wychudzona. Bardzo radosna, miziasta. I nie zauważyłam żeby jakoś bardzo atakowała inne psy przy głaskaniu. Moze jej się odmieniło. Postaram się wziąć ją na spacer i coś jeszcze o niej się dowiedzieć;) Quote
zuzolina Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 ciociu malawaszko, a czy inne szorściaki ciocię też interesują..? mam dwa przesłodkie psiaki podobnej wielkości co Gabi i też miziaste bardzo bardzo Cybis: i ten nie wiem jakie ma imię...:shake: ten ma bardzo poranione uszy, niechcący podczas pieszczot z nim musiałam mu zahaczyć i polała się krewa oj polała...jest naprawdę cudowny. Z resztą widać na zdjęciach...:-( Quote
malawaszka Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 te są bardziej terierowate - zwłaszcza ten drugi - jakiś mixik welsh teriera Quote
zuzolina Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 to bardziej mam się kontaktować z terierfanką? masz może jeszcze kogoś od terierów? Quote
malawaszka Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Rita60 - Ona będzie wiedziała gdzie wrzucić tego psiaka :) Quote
Ziutka Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Gosiapk napisał(a): Ja poproszę zdjęcia malizn :p Bo ja ciotka od malizn jestem :evil_lol: Ciociuniu, duże też trzeba kochać, więc i dużymi się zajmij ja Cię proszę :mad: Gosiapk napisał(a):Weź ciocia jeszcze wagę ze sobą i je poważ ;) :D <żarty> Oznajmiam wszem i wobec, że jesteś mi winna drugą ściereczkę :grins::grins: znów oplułam monitor :errrr: Quote
Gosiapk Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ziutka napisał(a):Ciociuniu, duże też trzeba kochać, więc i dużymi się zajmij ja Cię proszę :mad: Oznajmiam wszem i wobec, że jesteś mi winna drugą ściereczkę :grins::grins: znów oplułam monitor :errrr: Ja wim, że duże tyż potrzebujom, ale przecie sie nie rozerwe ;) A poważnie mówiąc, nie da się niestety pomóc wszystkim i trzeba wybierać, choć to trudne i nieprzyjemne :shake: A co do tych ścierek com podobno winna Ciotencji Ziutencji, to chyba cioci jakowąś zasłonę na ust korale chyba kupię, jak maseczka chirurgiczna, bo się nie wypłacę jak te ścierki do monitora przyjdzie mi kupować :mad: Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 (edited) jestem po wizycie w schronisku. Mam nowe wieści odnośnie malizn. MINIA: trochę nieśmiała, ale po ciacho przychodzi i jak sie chwile z nią poobcuje da się pogłaskać i wskakuje na kolana. LADY: totalny dzik, wcale nie podejdzie, ucieka gdzie pieprz rośnie a ciasteczka to najchętniej jezorem z 5m jak mrówkojad by chwytała. Filmik z pannami: http://www.youtube.com/watch?v=wDqLtI4b3TM&context=C38459caADOEgsToPDskJmj7CraeFDuZpyalQqeoGi Sunny pojechała już do domku. Są zdjęcia:) Mam nowe zdjęcia Gusi: (link albumu pod jej opisem) Opis tez juz jakiś skleciłam Może jakaś ciocia chciałaby ją poogłaszać...?:) ROXY: nowe foty, suka marzenie:) trzeba ją szybko do domku wykopać bo się dziewczyna marnuje Edited February 17, 2012 by zuzolina Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 zdjęcia innych maluchów będę miała wieczorem od kierowniczki. Najbardziej mi żal tego szorściaka ....:shake: wzięłam go dziś na spacer. Dał sobie ładnie obróżkę założyć, na ręce wziąć. Absolutnie wcale nie reaguje na inne psy, nawet jak go zaczepiają. Na smyczy troszkę ciągnie ale generalnie wie do czego ten przyrząd służy:) Ma strasznie obszarpane uszy, kawałek odgryziony, jest wyliniały, ma zaropiałe oczy. No jednym słowem nie wygląda najlepiej. Zabrałam go od razu do weta a ten stwierdził że psiak ma problemy hormonalne(nie pamietam dokładnie co konkretnie, muszę dopytać:oops:) Ma cofnięte prącie, wypadającą sierść i do końca zycia będzie musiał brać tabletki hormonalne, które do tanich nie należą...:-( nie wiem co z nim zrobić on taki bidulek a taki kochany i miziasty. Grzeczny, posłuchany, wesoły....macie jakiś pomysł? Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Czy ciocia Ziutencja ubłagana przez Gosię zgodziłaby się na zrobienie pakiecików dla MINI, LADY I DORIS? Pleaseeee:loveu::loveu: Jeśli tak to na bazarku ogłoszeniowym wykupie tylko 3 pakiety dla ROXY, GUSI i GABI. Quote
Ziutka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 zuzolina napisał(a):Czy ciocia Ziutencja ubłagana przez Gosię zgodziłaby się na zrobienie pakiecików dla MINI, LADY I DORIS? Pleaseeee:loveu::loveu: Tak, zrobie, poprosze na maila jak zwykle. Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 a Gosia Ci jeszcze nic nie wysyłała? Quote
Gosiapk Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ano jeszcze Minia nie poleciała do cioci Ziutencji, bo się wczoraj pochorowałam i szeptałam do wielkiego ucha :oops: Już przepisuję tekst o Mini i wysyłam do cioci Z na e-mail :) Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 to możesz dopisać że bez smyczy na spacerze jest bardzo posłuszna i trzyma się ludzia i szuka kontaktu choć niesmiało. no i nie jest taka młoda ok 3 lat bym jej dała bo ząbki są trochę fe... Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 i niczym się Gosiu nie przejmuj to było pytanie a nie zarzut. Powinnam waś po stopach całować za pomoc w adopcjach:) Quote
Gosiapk Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 zuzolina napisał(a):to możesz dopisać że bez smyczy na spacerze jest bardzo posłuszna i trzyma się ludzia i szuka kontaktu choć niesmiało. no i nie jest taka młoda ok 3 lat bym jej dała bo ząbki są trochę fe... O kurcze, już wysłałam :hmmmm: no to wyślę poprawkę :) ... już wysłałam. Mam nadzieję, że bedzie ok :) Przesyłam ją też na Mikropsy. Ona jest mała, niestety psy małych ras mają problemy z zębami, kamień straszny. Nieważne czym karmisz i tak problem będzie. :/ Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Gosiapk napisał(a):Ona jest mała, niestety psy małych ras mają problemy z zębami, kamień straszny. Nieważne czym karmisz i tak problem będzie. :/ tragedii nie ma ale śnieżnobiałe ząbki to już nie są...ogólnie strasznie kochana psina z niej. Zapada w serce:) Quote
Gosiapk Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 zuzolina napisał(a):i niczym się Gosiu nie przejmuj to było pytanie a nie zarzut. Powinnam waś po stopach całować za pomoc w adopcjach:) Nie wygłupiaj się Zuzolko! To Ty odwalasz najtrudniejszą robotę! Jedździsz do schroniska, robisz zdjęcia, dzwonisz po informacje, chodzisz z psiurkami na spacery, to Tobie dziękować trzeba :Rose: Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 ale właśnie o to chodzi że akurat tę robotę to lubię, gorzej własnie z ogłoszeniami i całą tą adopcyjna biurokracją. Czasem mnie to przerasta i ciesze się że mam takie cioteczki ja Wy:) a masz może pomysł co zrobić z tym biedakiem szorściakiem? On mi tak na sercu lezy..leczenie jest zbyt drogie żeby mogło je prowadzić schronisko. Psiak generalnie marnieje w oczach ale jest bardzo wesoły i przytulasty. Nie wiem...może wydarzenie na fb ale co dalej? DT? bo o tym że sie DS dla tak chorego psa zgłosi to nawet nie marze....;( Quote
Gosiapk Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 zuzolina napisał(a):ale właśnie o to chodzi że akurat tę robotę to lubię, gorzej własnie z ogłoszeniami i całą tą adopcyjna biurokracją. Czasem mnie to przerasta i ciesze się że mam takie cioteczki ja Wy:) a masz może pomysł co zrobić z tym biedakiem szorściakiem? On mi tak na sercu lezy..leczenie jest zbyt drogie żeby mogło je prowadzić schronisko. Psiak generalnie marnieje w oczach ale jest bardzo wesoły i przytulasty. Nie wiem...może wydarzenie na fb ale co dalej? DT? bo o tym że sie DS dla tak chorego psa zgłosi to nawet nie marze....;( Trudna sprawa. Sama próbuję znaleźć DT/DS dla kalekiej suni z pojego podpisu (6kg). Takich psów ludzie nie chcą. :/ Czasami zjawi się jakaś dobra dusza, ale to rzadkość. On nie musi mieszkać w domu, prawda? Jest jedna osoba na dogo, która chce ofiarowac dt w budce u siebie na posesji, ale nie wiem, czy zajęłaby się leczeniem. Zaraz zapytam. Przypomnij mi proszę jakiej on jest mniej więcej wielkości? Wagi? Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 szczerze to bym go wolała do domu....bo on taki mizerny dość...psiak jest przed kolano. Jakieś 10kg nie więcej Quote
Gosiapk Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 zuzolina napisał(a):szczerze to bym go wolała do domu....bo on taki mizerny dość...psiak jest przed kolano. Jakieś 10kg nie więcej Nie mam pomysłu. Można zawsze zrobić plakacik na kartce A4 i porozwieszać w lecznicach i sklepach zoo. Może trafi na dobrego człowieka. Moc innego nie przychodzi mi do głowy. Quote
Gosiapk Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Gosiapk napisał(a):(...) Przesyłam ją też na Mikropsy. (...) Minia na Mikropsach, gdzie Sunny znalazła nowy dom w tak krótkim czasie. Może i Minii się poszczęści. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.328059990564381.66652.167056143331434&type=3 Quote
zuzolina Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Gosiapk napisał(a):Minia na Mikropsach, gdzie Sunny znalazła nowy dom w tak krótkim czasie. Może i Minii się poszczęści. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.328059990564381.66652.167056143331434&type=3 dzięki:) już ją widziałam i nawet udostępniłam:) trzymam za nią kciuki. Oby miała takie szczescie jak małe słoneczko Quote
terierfanka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 zuzolina napisał(a):zdjęcia innych maluchów będę miała wieczorem od kierowniczki. Najbardziej mi żal tego szorściaka ....:shake: wzięłam go dziś na spacer. Dał sobie ładnie obróżkę założyć, na ręce wziąć. Absolutnie wcale nie reaguje na inne psy, nawet jak go zaczepiają. Na smyczy troszkę ciągnie ale generalnie wie do czego ten przyrząd służy:) Ma strasznie obszarpane uszy, kawałek odgryziony, jest wyliniały, ma zaropiałe oczy. No jednym słowem nie wygląda najlepiej. Zabrałam go od razu do weta a ten stwierdził że psiak ma problemy hormonalne(nie pamietam dokładnie co konkretnie, muszę dopytać:oops:) Ma cofnięte prącie, wypadającą sierść i do końca zycia będzie musiał brać tabletki hormonalne, które do tanich nie należą...:-( nie wiem co z nim zrobić on taki bidulek a taki kochany i miziasty. Grzeczny, posłuchany, wesoły....macie jakiś pomysł? śliczny jest bidulek :( podobny jest w Tomaszowie Maz. tylko bez problemów zdrowotnych, miał ogłoszenia i też od miesięcy nikt go nie chce :shake: jedyne co można to zrobić więcej fot i ogłaszać, nie mam pomysłu na dt Quote
Recommended Posts