zuzolina Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Ati napisał(a):ale cudo moze na molosy i pasterskie ja wrzucic już jest ją zgłaszałam ale właśnie się dzisiaj dowiedziałam że dziewczyna znalazła dom(adopcja schroniskowa) zamieszkała pod Jarocinem z trzema innymi suczkami. Gosiapk napisał(a):Benio, na bernardynach: http://www.dogomania.pl/threads/222586-BENIO-szuka-domu!?p=18578213#post18578213 Ale czy on jest nadal w schronisku? Bo nie mogę znaleźć jego zdjęć na stronie schronu. nie ma go na stronie ale w schronisku nadal przebywa. Z Beniem jest taki problem że nie można mu założyć obroży, a o wychodzeniu na smyczy nie wspomnę nawet....Jeden z wolontariuszy pracował nad tym ale niestety nie udało się Benia wyciagnąć na spacer..:( ania z poznania napisał(a):Na kogo ma być kontakt w ogłoszeniach? Zamówię pakiet dla Igora. najlepiej na mnie [email protected] Igor będzie lada dzień kastrowany więc można wpisac w ogłoszeniu że już jest po kastracji. Nie toleruje innych psów, do ludzi super przyjacielski. Quote
zuzolina Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 [quote name='zuzolina']GABI: wiek: 2 lata płeć: suka rasa: mix sznaucera sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenia: tak Jeśli chodzi o tą ślicznotę to toleruje inne psy ale przy zabawie bywa zazdrosna. Ostrzegawczo kłapie paszczą na inne psy żeby jej nikt uwagi człowieka nie zabierał. Wielkością sięga przed kolano(ok 10kg) Quote
ania z poznania Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Zuzolina, a numer telefonu możesz mi podać? Quote
ata Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Dlaczego na fejsie Was nie ma ?? niby jesteście, ale zero wpisów ?? Quote
zuzolina Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 też o to pytałam kierowniczki bo ona jest administratorem tam. Podobno jest problem z załadowaniem zdjęć. Mam nadzieje ze to też uda się poprawić. W końcu fb to adopcyjna potega:) Quote
Gosiapk Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) [quote name='zuzolina'][quote name='zuzolina']GABI: wiek: 2 lata płeć: suka rasa: mix sznaucera sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenia: tak Jeśli chodzi o tą ślicznotę to toleruje inne psy ale przy zabawie bywa zazdrosna. Ostrzegawczo kłapie paszczą na inne psy żeby jej nikt uwagi człowieka nie zabierał. Wielkością sięga przed kolano(ok 10kg) Jakby tą slicznotę ostrzyc na sznaucera, to spokojnie poszła by jako wyrośnięty sznaucer miniatura. Szybko znalazłaby dom. ale do tego potrzebuje DT, który by ją doprowadził do 'stanu używalności' :) Edited February 7, 2012 by Gosiapk edycja, bo się maławeszka czepia :p Quote
zuzolina Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 też tak myślałam. W DT można dokładnie poznać psiaka, jego zachowanie. No i pies tam pieknieje:) tylko gdzie tu szukać DT...? Quote
malawaszka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Gosiapk napisał(a): Jakby tą slicznotę ostrzyc na teriera, to spokojnie poszła by jako wyrośnięty ternier miniatura. Szybko znalazłab dom. ale do tego potrzebuje DT, ktory by ją doprowadził do 'stanu używalności' :) na sznaucera nie teriera ;) fajnie by było jakby się DT znalazł bo to kandydatka na szybką adopcję, Quote
zuzolina Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 może by jej osobny wątek założyć? Quote
wapiszon Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 No to witam:)Też Wielkopolska:) A jaki powiat? Quote
Gosiapk Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 malawaszka napisał(a):na sznaucera nie teriera ;) fajnie by było jakby się DT znalazł bo to kandydatka na szybką adopcję, na sznaucera, na sznaucera :eviltong: co sie ciocia czepiasz, przecież sznaucer to krewny teriera :evil_lol: Quote
martaipieski Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Czy schronisko znajduje się blisko Poznania???? my do Poznania mamy 100km tzn od schronisk z których psy ogłaszamy, i może tylko mi sie wydaje ale najskuteczniejsze jest ogłaszanie na Poznań, ogłaszałam na wiele miast i cisza a na Poznań masa psiaków poszła:) Quote
zuzolina Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 jest nawet mniej niz 100km. Z Jarocina jest 70km a Radlin leży miedzy Poznaniem a Jarocinem. Jestem jak najbardziej za ogłaszaniem na Poznań:) Quote
cyga-fryga Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 czy ten pies ma wątek? pytają o niego na tym temacie: http://www.dogomania.pl/threads/113378-ADOPCJE-Bordery-i-podobne-do-border%C3%B3w-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w!/page11 Quote
Ziutka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='cyga-fryga']czy ten pies ma wątek? pytają o niego na tym temacie: http://www.dogomania.pl/threads/113378-ADOPCJE-Bordery-i-podobne-do-border%C3%B3w-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w!/page11 Nie ma wątku...wszystkie są tutaj na zbiorowym o ile mi wiadomo. Quote
cyga-fryga Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Ziutka napisał(a):Nie ma wątku...wszystkie są tutaj na zbiorowym o ile mi wiadomo. no akurat jego tu nie wypatrzyłam przynajmniej na pierwszej stronie :) Quote
zuzolina Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 [quote name='cyga-fryga']czy ten pies ma wątek? pytają o niego na tym temacie: http://www.dogomania.pl/threads/113378-ADOPCJE-Bordery-i-podobne-do-border%C3%B3w-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w!/page11 nie ma wątku osobnego. Z tego co mi wiadomo jest to psiak zamknięty w sobie, nie podchodzi do ludzi, zawsze trzyma się z daleka. W schronisku przebywa już na pewno 2 lata o ile nie więcej...:/ [quote name='cyga-fryga']no akurat jego tu nie wypatrzyłam przynajmniej na pierwszej stronie :) wątek dopiero rozbudowuje. Staram się wstawiać tu psy których nie ma na stronie, takie które długo przebywają w schronisku na które nikt za bardzo uwagi nie zwraca. Quote
Alexa77 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Mozesz cos wiecej napisac o Beniu.Chcialabym mu pomoc. Quote
zuzolina Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Alexa77 napisał(a):Mozesz cos wiecej napisac o Beniu.Chcialabym mu pomoc. ja Benia poznałam chwile po tym jak trafił do schroniska. Miałam potem małą przerwę w wolontariacie ale wiem że inni wolontariusze się nim zajmowali i jego zachowanie się w jakimś stopniu zmieniło. Jutro się wszystkiego dokładnie dowiem jeśli to nie problem:) Jedyne co wiem na pewno, to to że ciągle nie daje się namówić na założenie obroży, przez co nawet na spacer go zabrać nie można...;( Quote
Alexa77 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Dziekuje Ci bardzo i bede czekac na informacje o Beniu. Quote
Gosiapk Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Zuzolina, jak będziesz jutro w schronie, to czy możesz zrobić zdjęcia jakimś maluchom tj. małym psom, nie szczeniakom :) Quote
zuzolina Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 info zdobywam przez telefon, (kierowniczka zna każdego psa na wylot co dla mnie jest fenomenalnym osiągnięciem:)) ale chyba jednak się wybiorę przede wszystkim dla tych zdjęć...bo bez nich widze nic za bardzo zdziałać się nie da;/ Quote
Recommended Posts