Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Linssi napisał(a):
O matko... bardzo kosztowny zabieg :( Ja niestety finansowo juz nie wydole. Dzis powinien byc juz u mnie syrop, wiec okolicach weekendu podrzuce go Wam ;)

Niestety to była skomplikowana operacja - biodro i kręgosłup jednocześnie :(

Posted

Czy ktoś ma jakieś dojście do podkładów, Luka nie chodzi i załatwia się na leżąco.

Macie doświadczenie, czy są jakieś specjalne podkłady weterynaryjne, czy sprawdzają się też takie apteczne ?

Posted

U Luki trochę lepiej. Oczywiście nie w sensie motorycznym - cały czas leży lub półsiedzi, przy mnie dwa razy wstała na chwile, a dziś na widok pasztetu w mojej ręce (daje jej w tym antybiotyk) przekicała ze dwa metry. Ale samopoczucie lepsze - ma apetyt, nie jest tak osowiała i popiskująca jak na początku. Dajemy jej syrop na łatwiejsze wypróżnianie; widać, że stara się załatwiać "w ustronnym miejscu", tj. w kącie boksu, ale nie zawsze jej się udaje i moczy się na kocyki. Z każdym dniem będzie lepiej...

Posted

agusiazet napisał(a):
Niestety stan moich finansów nie pozwoli na zakup dla Luki specjalistycznej karmy. Sorki, przeleję dla niej 50 zł na podane konto!

Agusiu, każda pomoc jest na wagę złota - dziękujemy !

Posted

[quote name='eliza_sk']Czy ktoś ma jakieś dojście do podkładów, Luka nie chodzi i załatwia się na leżąco.

Macie doświadczenie, czy są jakieś specjalne podkłady weterynaryjne, czy sprawdzają się też takie apteczne ?

Eliza wiem, ze w przypadku szczeniakow super sparwdzaja sie zwykłe podkłady dla dzieci.
Sa tez specjalne maty Dry Bed
http://www.dogomania.pl/threads/34547-Dry-Bed

Posted

Dzięki Sylwia, później poczytam, tylko ciekawe jaka cena takich dry bedów.

Dziś Luka znacznie lepsza, mniej drażliwa, merdająca ogonem, lgnie do człowieka. Bardzo ciągnie do Wojtka - jest wyraźnie nim zainteresowana i ożywia się na widok kawalera. Przeszła nawet kilkanaście metrów, z powrotem holowałyśmy ją na kocu. Teraz jak jest wygolona widać jej chudość, kręgosłup na wierzchu.

Tu filmik:
[video=youtube;rZJhhRKTK_M]http://www.youtube.com/watch?v=rZJhhRKTK_M[/video]

Posted

No a w trakcie "holowania" Luki podszedł do nas jeden z miejscowych meneli, popatrzył, popatrzył i rzekł: "Pani, a un to na prawo noge nie chodzi". :crazyeye: Naprawdę? Ależ skąd! To, że łazimy z owczarkiem po podwórku na wyciągu z koca, wynika wyłącznie z naszej zbiorowej choroby psychicznej, takie tam hobby znudzonych wariatek...:evil_lol:

Posted

potoczanka napisał(a):
No a w trakcie "holowania" Luki podszedł do nas jeden z miejscowych meneli, popatrzył, popatrzył i rzekł: "Pani, a un to na prawo noge nie chodzi". :crazyeye: Naprawdę? Ależ skąd! To, że łazimy z owczarkiem po podwórku na wyciągu z koca, wynika wyłącznie z naszej zbiorowej choroby psychicznej, takie tam hobby znudzonych wariatek...:evil_lol:

Od razu meneli - to był alfons tego 25-latka do wzięcia :evil_lol: Kolor skóry to efekt przegięcia z solarium, albo indiańskich korzeni.

Posted

O mater , Luka jest cudnym stworzeniem. Spróbuje znaleźć takie wieksze podkłady , bo takie zwykłe to dla niej za małe. Podajcie konto droga Elizo to cos skapne ma juz , a potem przywiozę osobiście. Gdzie przebywaja Wojtek i Luka aktualnie?

Posted

eliza_sk napisał(a):
Od razu meneli - to był alfons tego 25-latka do wzięcia :evil_lol: Kolor skóry to efekt przegięcia z solarium, albo indiańskich korzeni.

O rany. To tam takie towarzystwo się kręci w okolicy? :D

Posted

DoPi napisał(a):
O mater , Luka jest cudnym stworzeniem. Spróbuje znaleźć takie wieksze podkłady , bo takie zwykłe to dla niej za małe. Podajcie konto droga Elizo to cos skapne ma juz , a potem przywiozę osobiście. Gdzie przebywaja Wojtek i Luka aktualnie?

Luka i Wojtek są w naszym boksie w Jędrzejowie. Potoczanka kupiła podkłady 60x90, nie wiem czy są większe jeszcze. Nr konta w I poście - bardzo dziękujemy :) Ws. wyjazdu piszę Ci pw.

kasia_jot napisał(a):
O rany. To tam takie towarzystwo się kręci w okolicy? :D

To pan pomagier z myjni, a smieję się, że alfons, bo ostatnio przyniósł do mnie do pracy ogłoszenie w imieniu jakiegoś 25-latka "do wynajęcia" :evil_lol:

Posted

eliza_sk napisał(a):

To pan pomagier z myjni, a smieję się, że alfons, bo ostatnio przyniósł do mnie do racy ogłoszenie w imieniu jakiegoś 25-latka "do wynajęcia" :evil_lol:

Ale u Was atrakcje, pozazdrościć :evil_lol::diabloti:

A Luka cudna, pychol taki mądry i cierpliwy :loveu: Wojtek szaleje, fajny chłopak :loveu:

Posted

z dry badów korzystałam jak miałam szczeniaki. Weszka z dogoje ma na sprzedaż , prowadzi sklep internetowy a ja wygrałam znizkę 10 procentowa to mozemy pomyśleć i bym przywiozła.To takie dywaniki z grubym włosem co przepuszczają mocz pod spód a na wierzchu jest suche. Ale pod spodem musi być podkład, żeby mocz miał w co wsiakać. No i trzeba podkłady wymieniać.To dobre wyjście . Dla mojej suni 11 letniej z kłopotami stawowymi mam dry bad specjalny dla poprawy zdrowotnej stawów. Jeśli trzeba by szybko dla Luki załatwic taki dry bad to dajcie znać , zamiast kasy zakupie dry-ja i podrzucę. Nawet w sobotę ( lubie wycieczki)

Posted

Czyli dobrze rozumiem, że dry bed to coś wielorazowego użytku i wymienia się tylko podkład pod spodem ? Z wczorajszych obserwacji wynika, że Luka na kupę przeczołguje się kawałek dalej i załatwia się na podkład, z siuraniem chyba wczoraj było podobnie.

Niech wypowie się potoczanka, bo ja wczoraj I raz widziałam Lukę po operacji. DoPi - wstrzymaj się z przelewem.

Posted

staram się teraz układać podkłady w rogu boksu,bo zauważyłam, że w tym miejscu ostatnio robi siku. I dziś rano faktycznie podkład był mokrusieńki, a na drugim była kupa. Luka najwyraźniej stara się już nie robić pod siebie, tylko na "uboczu", o ile w boksie 2m na 2m może być ubocze... więc może same podkłady starczą?