Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdradzić Wam coś ? Pewnie będę pisała sama do siebie i nikogo nie wzruszą moje newsy, ale jestem wytrwała.

Najprawdopodobniej Luka w sobotę pojedzie do swojego nowego domku. Wszystko działo się dziś, na szybko i nie pisałam nic aby nie zapeszać. Telefon - fajna babeczka, dom w lesie, duża działka 4 psy z odzysku - Ziutka 10 kilówka, Saba głucha leonbergerka z adopcji z Vivy, Maja mix ONka, Leo leonberger mix z pszczynskiego pktu przetrzymywania psów - potencjalny agresor miał iść pod igłę - teraz dzięki konsultacjom i wizytom u psychologa wychodzi na prostą. Psy ... śpią z państwem w łóżkach, są pełnoprawnymi domownikami, robią co chcą. Pani karmi je ulubioną karmą dogomaniaków :diabloti: - Husse'm. Pani dziś po godz. 15 przyjechała poznać sunię. Myślę, że jechała z podjętą decyzją - do uzgodnienia była tylko kwestia - kiedy ją zabrać. Na okres rekonwalescencji Państwo zorganizują dla Luki kącik w ... 50 m2 boksie. Zrobią jej tam mały "pokoik" i tam sunia będzie dochodzić do siebie. W spokoju i izolacji od innych psiaków, niestety ale to jedyna opcja unieruchomienia księżniczki.

Domek rekomenduje E.Derek, to podobno dom z półki super premium i suni tam niczego nie zabraknie.

W związku z nagłym zwrotem wydarzeń chciałam zapytać obecnych tu darczyńców rzeczowych i finansowych czy wpłaty poczynione na Lukę możemy przeznaczyć na innych naszych podopiecznych. Joteska - czy karma, którą zamówiłaś może ew. posłużyć naszemu wielkopsiakowi Wojtkowi ?

Posted

[quote name='egradska']Ja się bardzo cieszę, że oneczka ma szansę na szczęśliwą odmianę losu. Jeśli kasa nie jest potrzebna na spłatę długu, przeznaczcie na jakąś psinkę w potrzebie.[/QUOTE]

Dług za weta wisi, powoli wpłacamy - ale wolałam zapytać darczyńców jaka jest Wasza wola, skoro sunia ma szansę na odmianę życia :)

Posted

Cudowne wieści, aż trudno uwierzyć ;)
Luka - ślicznotko, oby to się spełniło o czym tu przeczytałam, trzymam kciukasy :kciuki:

P.S
Elizka, od jakiegoś czasu zastanawia mnie coś w Twoim podpisie ;)

Posted

[quote name='Iv_']
P.S
Elizka, od jakiegoś czasu zastanawia mnie coś w Twoim podpisie ;)[/QUOTE]

"niestety wróciłam" ? No niestety, bo chodzi o kontynuację podpisu, że wyleciana w kosmos - bo miałam chwilkę super wakacji z Majuską na plaży :)

Posted

[quote name='eliza_sk']"niestety wróciłam" ? No niestety, bo chodzi o kontynuację podpisu, że wyleciana w kosmos - bo miałam chwilkę super wakacji z Majuską na plaży :)[/QUOTE]

W takim razie gdzie foty z plaży :mad: proszę nam tu pokazać ten wasz odpoczynek :cool3:;)

Posted

[quote name='Iv_']W takim razie gdzie foty z plaży :mad: proszę nam tu pokazać ten wasz odpoczynek :cool3:;)[/QUOTE]

Ryzykantka ... Chyba nie chcesz zostać zalana 700 fotkami Majuski na plaży, Majuski w lesie, Majuski śpiącej, leżącej, biegającej - jakby to rzekła tomcugowska Majuski blablabla ... Kto mi wątek udostępni na spamy, bo Majtek nie ma swojego :diabloti:

Posted

[quote name='eliza_sk']Ryzykantka ... Chyba nie chcesz zostać zalana 700 fotkami Majuski na plaży, Majuski w lesie, Majuski śpiącej, leżącej, biegającej - jakby to rzekła tomcugowska Majuski blablabla ... Kto mi wątek udostępni na spamy, bo Majtek nie ma swojego :diabloti:[/QUOTE]

Jest ryzyko, jest zabawa :evil_lol: :cool3:
Poproszę zdjęcia :p
tylko nie wiem gdzie :niewiem: ja nie mam wątku :roll:, ale może ktoś wydzierżawi :modla: ;)

Posted

Wspaniała wiadomość :multi: :multi: :multi: Właściwie to już dawno przestałam wierzyć w cuda, szczęśliwe zakończenia i takie tam, ale chyba na nowo uwierzę :razz:

[quote name='eliza_sk']
Kto mi wątek udostępni na spamy, bo Majtek nie ma swojego :diabloti:[/QUOTE]

Gdybyś chciała, Elizo, służę wątkiem Mini :eviltong:

Posted

Super wieści, nie zapeszać, niech się dopełnią :p i spełnia :lol: miałaby swoje niebo w psim towarzystwie. Karma przyjdzie jutro, jasne, że niech posłuży innym psiulkom no chyba że do czasu ew. zabrania Luki troszkę ją przeje. Nie wiem czy Wojtasowi posłuży, baza jest na kurczaku ok 20-30% a z tego co się zorientowałam ma alergie? miał zeskrobiny? czy to powtwierdzone przez weta? Może nuzyca lub bakteria jakaś. Super jest szampon Malaseb, działa zarówno na bakterie i na grzyby,szerokie spektrum tylko kurde drogi. Na Hexadermie to moja sunia sie drapała, onek tracił tak samo sierść jak w chorobie:shake:
Trzymam kciuki malutka oneczko

Posted

[quote name='Iv_']Jest ryzyko, jest zabawa :evil_lol: :cool3:
Poproszę zdjęcia :p
tylko nie wiem gdzie :niewiem: ja nie mam wątku :roll:, ale może ktoś wydzierżawi :modla: ;)[/QUOTE]

[quote name='kasia_jot']Wspaniała wiadomość :multi: :multi: :multi: Właściwie to już dawno przestałam wierzyć w cuda, szczęśliwe zakończenia i takie tam, ale chyba na nowo uwierzę :razz:

Gdybyś chciała, Elizo, służę wątkiem Mini :eviltong:[/QUOTE]

Załaduję na serwer i jutro Was zagnębię :) Wybiorę ledwie seteczkę.

Posted

[quote name='eliza_sk']Załaduję na serwer i jutro Was zagnębię :) Wybiorę ledwie seteczkę.[/QUOTE]

:multi::multi: supeeerrrr :loveu: w takim razie czekamy :p

Posted

[quote name='eliza_sk']"niestety wróciłam" ? No niestety, bo chodzi o kontynuację podpisu, że wyleciana w kosmos - bo miałam chwilkę super wakacji z Majuską na plaży :)

No i bardzo dobrze, że to napisałaś, bo znowu zapomniałam, jak jej tam......

Dziewczyny, Eliza Was zagnębi tymi fotami, mnie całą skrzynkę zapchała!:mad::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Wróciłam wczoraj tak późno, że nawet nie zajrzałam na Luki :shake:
Cudownie, popłakałam się ze wzruszenia :lol:

A właśnie w TV mówią o wakacyjnie porzuconych w lasach psiakach. To nie ma końca :-(

Zapraszam Majuskę na wątek Neli :lol:
Jest taki króciutki ;)
Damy tytuł "Nela i przyjaciele" :lol:

Posted

[quote name='joteska']Super wieści, nie zapeszać, niech się dopełnią :p i spełnia :lol: miałaby swoje niebo w psim towarzystwie. Karma przyjdzie jutro, jasne, że niech posłuży innym psiulkom no chyba że do czasu ew. zabrania Luki troszkę ją przeje. Nie wiem czy Wojtasowi posłuży, baza jest na kurczaku ok 20-30% a z tego co się zorientowałam ma alergie? miał zeskrobiny? czy to powtwierdzone przez weta? Może nuzyca lub bakteria jakaś. Super jest szampon Malaseb, działa zarówno na bakterie i na grzyby,szerokie spektrum tylko kurde drogi. Na Hexadermie to moja sunia sie drapała, onek tracił tak samo sierść jak w chorobie:shake:
Trzymam kciuki malutka oneczko[/QUOTE]

Akcja z Luką zaczęła się wczoraj ok. południa, konkretny tel, umówienie się na odwiedziny i przyjazd. Dlatego nic nie pisałam, żeby nie zapeszyć. Wczoraj jeszcze raz rozmawiałam z E.Derek, która szczerze poleca dom.

Stan Wojtka wynikał najprawdopodobniej z wyniszczenia, zarobaczenia i zapchlenia - w zeskrobinach nic nie wyszło. Widziałaś fotki sprzed kilku dni - psiak już super porasta :) Od lipca było zaledwie kilka ładnych dni, żeby móc go wykąpać i wsadzić z powrotem do boksu - oczywiście je wykorzystałyśmy i na Wojtka Hexoderm działa ok, skóra się załagodziła i wrócił jej normalny koloryt.

W takim razie od dziś do soboty Luka dostanie karmę od cioci joteski, a potem szczelnie zamkniemy i poczeka na kolejne znalezisko - niestety będę realistką i powiem, że na pewno się nie zmarnuje.

[quote name='tomcug']No i bardzo dobrze, że to napisałaś, bo znowu zapomniałam, jak jej tam......

Dziewczyny, Eliza Was zagnębi tymi fotami, mnie całą skrzynkę zapchała!:mad::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Tomcugowska - grabisz se, oj grabisz. Pamiętaj, że masz u mnie cenny depozyt - więc sobie uważaj :eviltong:

[quote name='mama_Alfika']

Zapraszam Majuskę na wątek Neli :lol:
Jest taki króciutki ;)
Damy tytuł "Nela i przyjaciele" :lol:[/QUOTE]

Hmmm, dziękujemy za zaproszenie, ale biorąc pod uwagę ilość fot, to wątek musiałby nazywać się Przyjaciele i Nela :evil_lol: Wrzuciłam je na serwer, nie będę zaśmiecać wątków małym szczurołapem.

Posted

[quote name='eliza_sk']Tomcugowska - grabisz se, oj grabisz. Pamiętaj, że masz u mnie cenny depozyt - więc sobie uważaj :eviltong:[/QUOTE]

Podobno żyjemy w wolnym kraju i mamy wolność słowa.:mad::mad::mad:
Cieszę się, że u suni takie pozytywne zmiany. :multi:

Posted

[quote name='eliza_sk']

Luka dziękuje za wpłaty:
50 zł od DoPi
50 zł od Małgorzaty Ż. z Olkusza
65 zł od egradska
5 zł - Anna M-K z Krakowa
Pani Marta B - 200 zł

Linssi - arthroflex
joteska karma dla sunia

Iv_ - 40 zł
Bardzo dziękujemy !!!

Ogłosiłam sunię w dobrym momencie, to Pani Iza miała wyczucie czasu i przestrzeni i wiedziała kiedy i gdzie szukać :)

Posted

[quote name='emilia2280']Holy moly jakie wiesci! hehe, sunia w czepku urodzona! I kogo ja bédé reklamowac w moim dziale "paralityków" hé? :lol:[/QUOTE]

Chcesz 2 geriatryków jako figurantów ?

Posted

[quote name='emilia2280']Dawaj! Im bardziej polamane tym lepiej ;ppp[/QUOTE]

Fizycznie są zdrowi, cierpią tylko i wyłączenie na chorobę zwaną "starością" - mogą być ?