Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luka z każdym dniem coraz lepsza, co niestety znacznie utrudnia "obrabianie psiaków", bo sunia najchętniej poczłapałaby za swym kawalerem Wojciechem, który nie oszczędzając jej, bryka jak młode źrebię po placu. Jest przemiła i przytulaśną sunią.

Posted

[quote name='eliza_sk']
[B]Luka dziękuje za wpłaty:

50 zł od DoPi
50 zł od Małgorzaty Ż. z Olkusza
65 zł od egradska

Linssi - arthroflex

Anna M-K z Krakowa - 5 zł - dziękujemy :)

Posted

dzielna sunia, wytrwała tyle bólu... ufa wam i stąd jej wola wyzdrowienia :multi: prosze dajcie mi znać co na teraz najbardziej jest potrzebne suni. Mam ze schornu onka z dyplazją stawów i Arthoflex po codziennym 5cio miesięcznym stosowaniu zatrzymal u niego zwichnięcia stawu , które zima były praktycznie na każdym spacerze. Operacja była ryzykowana bo zaburzenia krzepnięcia krwi. Czy Luka dostaje jeszcze antybiotyk? na jakiej jest karmie?

Posted

[quote name='joteska']dzielna sunia, wytrwała tyle bólu... ufa wam i stąd jej wola wyzdrowienia :multi: prosze dajcie mi znać co na teraz najbardziej jest potrzebne suni. Mam ze schornu onka z dyplazją stawów i Arthoflex po codziennym 5cio miesięcznym stosowaniu zatrzymal u niego zwichnięcia stawu , które zima były praktycznie na każdym spacerze. Operacja była ryzykowana bo zaburzenia krzepnięcia krwi. Czy Luka dostaje jeszcze antybiotyk? na jakiej jest karmie?[/QUOTE]

Luka dziś bierze ostatni Augumentin. Dwa dni temu skończyła jej się karma dla psów ze skłonnością do dysplazji, teraz podjada Wojtkowy lamb&rice. Więc dobra karma jest teraz największą potrzebą dla suni.

Posted

Eliza, moge kupić suni karmę w tym miesiącu , w przyszlym byloby gorzej, przeprowadzka, zmiana pracy itd. Na jakiej byla dotychczas? Moje psiaki jadły eukanubę sensitive joints ale to raczej dla starszych psów, teraz tucza sie na royalu owczarek niemiecki, który ma sporo chondroidyny i glikozaminy, wit C, żelazo , selen i in mikroelementy, o ile prawdę piszą w ulotkach :cool3: może by podkarmił też oneczkę, nie wiem na jaki adres mialabym przesłać jej jedzonko :roll:, na stowarzyszenie? Royala namaczam wodą 3-4 godz przed podaniem i jedzą miękkie kuleczki, nie wzdyma brzuszków i kupina łatwiej spotka sie gruntem... sunia po uszkodzeniu kregoslupa może mieć problem z wypróznieniami . Dobry po augmentinie jest 1 jogurt naturalny dziennie przez kilka dni coby bakterie jelitowe przywrócić. Jak maleństwo się miewa?

Posted

Joteska - masz pw ;) Dla lepszego wypróżaniania podajemy suni syrop Laktuloza, kupy ładne nie twarde, nie za miękkie.
Jak się miewa Luka - chyba z każdym dniem lepiej, jest strasznie miziasta, leżakujemy codziennie na kocu i piskamy ciuchutko z chęci pogonienia razem z Wojtkiem. To kochane, mądre psiko, ktoś będzie miał z niej wielką pociechę.

[quote name='Linssi']Jak tam sunieczka? Chetnie bym was odwiedzila :cool3:

Linssi, wiesz, że jak zwykle zapraszamy. Daj znać kiedy - każde ręce w pacyfikacji Wojtka na wagę złota.

A teraz niespodzianka z dnia wczorajszego:

Tak zjadłam swoją porcyjkę:

Tu musiałam zbadać, czy to co ciotki przyniosły dla Wojtka nie jest aby smaczniejsze:

Tak sobie leżę i stróżuję:

Tak zadzieram nosa jak mnie ten nieokrzesany wieśniak Wojtek zdenerwuje:

Posted

Jaka cudniasta!!!:loveu::loveu::loveu: Eliza, jak cos, to bede dzwonic :) Ale BARDZO chetnie poznalabym Luke osobiscie... jestem mieczak owczarkowy ;)
U nas znow wywalony ON...w przyszlym tyg. pojedziemy go chyba ofocic. Swietokrzyskie owczarkiem stoi najwyrazniej....:shake:

Posted

[quote name='Linssi']Jaka cudniasta!!!:loveu::loveu::loveu: Eliza, jak cos, to bede dzwonic :) Ale BARDZO chetnie poznalabym Luke osobiscie... jestem mieczak owczarkowy ;)
U nas znow wywalony ON...w przyszlym tyg. pojedziemy go chyba ofocic. Swietokrzyskie owczarkiem stoi najwyrazniej....:shake:[/QUOTE]
już zazdroszczę... :-( okazji do zapoznania z Wojtalem również:shake:

Posted

Pięknotka, nie zdrowieje szybko. Te oczeta może zaczaruja jakiegoś porządnego ludzia. Szkoda, ze mieszkam tak daleko, bo też bym kluczyki zamówiła i na mizianie do onej przyjeżdżała :)

Posted

[quote name='eliza_sk']

Luka dziękuje za wpłaty:
50 zł od DoPi
50 zł od Małgorzaty Ż. z Olkusza
65 zł od egradska
5 zł - Anna M-K z Krakowa

Linssi - arthroflex

joteska karma dla sunia
Pani Marta B - 200 zł

Bardzo dziękujemy !!!

Posted

[quote name='emilia2280']cudowna sunia. Koza, ale te fotki ladnie do tego samego albumu co ja mam link tez wstawiaj pls. ja nie sprawdzam, ale tam pakuj ;p[/QUOTE]

A Ty myślisz, że ja takie rzeczy potrafię robić ??? Jaki album, o co biega Ty .... :)