Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata Balu napisał(a):
A wiesz dlaczego? Bo każda rozprawa, która nie dochodzi do skutku a jest na wokandzie - to długa przerwa na kawę lub co innego dla składu sędziowskiego. Im wiecej spraw spada z wokandy tym lepiej! Poza tym (tak myślę, sądząc po lekarzach pracujących w NFZ) wielu sędziów i prokuratorów dorabia jako radcy prawni - wiec okazja by poświęcić chwilę czasu na sprawy za którymi stoi kasa.

Nie do końca się z tym zgodzę ale coś jednak w tym jest;)

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kocurek napisał(a):
A tak w ogole to ciekawe jak Szarik sie ma?:)

Bardzo dobrze jest nawet podobno całkiem grzecznym;)
Za jakiś czas przypomnę się z prośbą o zdjęcia.

Posted

Ty$ka napisał(a):
Ja tak tylko cichutko napiszę, że wczoraj zagłosowałam na Rachów...

Dziękujemy.

Szarik ma się świetnie znajomi jechali obok jego domu ale specjalnie się nie zatrzymali aby nie robić mu mętliku w głowie.

• 1 month later...
Posted

No więc czekamy na uprawomocnienie się wyroku ( cała sprawa odbyła sie zaocznie ponieważ oskarzona nie raczyła zaszczycić nas swoją obecnością)
Wnioskowałam wprawdzie o dużo wyższą karę ale propozycja sędzi to:
6 miesięcy pozbawienia wolności zawieszone na okres próby2 lat.
50 stawek dziennych po 10zł
podanie wyroku do publicznej wiadomości
oraz pokrycie 200zł kosztów sądowych

Posted

Zależy jak na to patrzeć...
Pierwszy raz mogę śmiało powiedzieć że sąd wykonał swoje edukacyjne zadanie ponieważ oberwało sie i to mocno wszystkim świadkom i to tak,że nie wiedzieli co mówić.
Nie ukrywam,że wiek oskarżonej ma tu na pewno dużą rolę. Pocieszający jest fakt,że na przestrzeni nadchodzących dwóch lat trzeba będzie odwiedzać tą przesympatyczna staruszkę.

Posted

Mamy 2 lata na to aby udowodnić jej,że nie wyciągnęła żadnych wniosków i jeśli nadal będzie źle traktowała psy czy inne zwierzęta to od razu będziemy składać kolejny wniosek do prokuratury.

Posted

Nie życzę zwierzętom, żeby dostały sie w jej łapska, ale miła byłaby świadomość, że baba jest zapuszkowana.

A w ogóle gratuluję choćby takiego sukcesu. Może za mały wyrok, ale jest!
Nie wyrówna on krzywdy wyrządzonej zwierzętom, ale może przynajmniej wyeliminuje jednego chorego sadystę.

Posted

MaDi napisał(a):
Muszę Cię jeszcze bardziej rozczarować bo ta staruszka ma 3 psy w dobrym stanie...

Że, przepraszam, cooooo?????????????????
To czym sie Szarik "zasłużył", że go zagłodziła????
Mateńko moja, trzymaj mnie, bo nie zdzierżę!!!!!!!!!!

Posted

MaDi napisał(a):
No więc czekamy na uprawomocnienie się wyroku ( cała sprawa odbyła sie zaocznie ponieważ oskarzona nie raczyła zaszczycić nas swoją obecnością)
Wnioskowałam wprawdzie o dużo wyższą karę ale propozycja sędzi to:
6 miesięcy pozbawienia wolności zawieszone na okres próby2 lat.
50 stawek dziennych po 10zł
podanie wyroku do publicznej wiadomości
oraz pokrycie 200zł kosztów sądowych

A co z Waszymikosztami leczenia psa?

MaDi napisał(a):
Mamy 2 lata na to aby udowodnić jej,że nie wyciągnęła żadnych wniosków i jeśli nadal będzie źle traktowała psy czy inne zwierzęta to od razu będziemy składać kolejny wniosek do prokuratury.

Dobre i to:)

piescofajnyjest napisał(a):
czyli co?? znecala sie nad jednym psiakiem, a reszta byla spoko....

Może nasz Wielkopies jej po prostu nie podpasował, bo.... za duzo jadł...?

pzdr.

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
wlasnie!!! cieszmy sie z wyroku, choc oczywiscie-mogl byc surowszy!!! A Wielkopies kochany, ma babsko gleboko w dupie i sie cieszy zyciem!!! Nareszcie :)

Dokładnie tak jest:)

pzdr.

Posted

MaDi napisał(a):
Muszę Cię jeszcze bardziej rozczarować bo ta staruszka ma 3 psy w dobrym stanie...

Madi, jak to ma trzy psy? one są na łańcuchach? Mam Szarika w pamięci na tym 0,5 metrowym łańcuchu ściągniętym do muru, to było przerażające: zagłodzony pies bez możliwości poruszania się :(
Wyrok jaki jest taki jest i to już jakiś sukces jest dla Was, tylko mnie to zastanawia dlaczego Sądy nie zabraniają w takich przypadkach, dalszego trzymania zwierząt domowych.