Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te psy były w chwili kiedy zabieraliśmy Szarika, opiekę nad nimi miała przejąć gmina i.....wysłała lekarza który nawet nie sprawdził szczepień ale stwierdzi,że psy mają odpowiednie warunki a ich stan jest dobry. Zaglądać miał też sołtys ( nie mam zwyczaju kpić z ludzi jednak jego osoba nawet w sądzie powodowała na mojej twarzy szyderczy uśmiech i chęć wymiotowania ponieważ nie wie co to higiena osobista! Tak właśnie wygląda sołtys z 25 letni stażem. Pocieszające było tylko podejście sądu i pokazanie lekarzowi jak i sołtysowi co o nich i ich wiedzy sądzimy. Zapowiedziałam tez wizytę u sołtysa ale chyba tego nie zrozumiał.
Psy są na łańcuchach jednak dłuższych niż Szarik (jeden zajął nawet jego miejsce). Cóż pozostaje nam kontrolować to miejsce i wierzyć,że będzie lepiej.

Posted

Inga.mm - sama wiesz najlepiej, jak to wygląda to zabieranie psów. Gdzie? DT jakosmalutko, większość płatnych.... ciężka sprawa...
No, chyba żeby gmina partycypowała w kosztach utrzymania tych psów PO ich zabraniu. To wtedy inna sprawa:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Inga.mm - sama wiesz najlepiej, jak to wygląda to zabieranie psów. Gdzie? DT jakosmalutko, większość płatnych.... ciężka sprawa...
No, chyba żeby gmina partycypowała w kosztach utrzymania tych psów PO ich zabraniu. To wtedy inna sprawa:)

Pzdr.
Marzenia;) Będziemy kontrolować ich dobrostan.

Posted

Kochani, szukam osoby która mogłaby przeprowadzić wizytę P/A w Lublinie dla mojej Marusi.
Domek czeka na nią od ponad miesiąca, nadszedł ten etap, że mała może być już z nimi ... tylko wizytacji brak...

Czy znajdzie się dobra dusza?? :)

Posted

[quote name='Agucha']Kochani, szukam osoby która mogłaby przeprowadzić wizytę P/A w Lublinie dla mojej Marusi.
Domek czeka na nią od ponad miesiąca, nadszedł ten etap, że mała może być już z nimi ... tylko wizytacji brak...

Czy znajdzie się dobra dusza?? :)
Znalazł się ktoś?

• 2 weeks later...
Posted

Agucha napisał(a):
A coś więcej? Może jakieś zdjęcie? :)

Przyznam się,że był tylko niezapowiedziany nalot i obserwacja z samochodu aby nie robić mu mętliku. Uważam że wciąż jest za wcześnie na odwiedziny. Liczę,że opiekunowie wkrótce podeślą jakieś zdjęcia.

Posted

Szarik to pies ideał ale jego koleżanka strasznie boi się burzy, huków itd. więc zdemolowała drzwi do domu:roll:
Podobno nasz chart jeszcze przytył:evil_lol: Macie jakieś doświadczenia ze szczepionkami na od boreliozy? Pan chce zaszczepić oba psiaki,ale te szczepienia są jeszcze raczej mało popularne.
Na zdjęcia musimy poczekać ale mają być;)