Milady Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Zainteresowania Sedem nie ma, tzn dzwonił jeden Pan z Koszalina, ale szukał psa do stróżowania i na szczęście opis "stróżowości" Seda go zniechęcił. Finansowo na razie jest ok, tzn mamy środki na utrzymanie Seda do połowy stycznia. Quote
*Gajowa* Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 A Sed próbuje ustawić koleżanki najwyraźniej chce rządzić. Wczoraj wieczorem usłyszałam całkiem poważne i głośne warczenie na ganku przy drzwiach wejściowych. Otworzyłam szybko drzwi i zobaczyłam jak Sed stoi przy schodkach i warczy pokazując zęby nie pozwala Afrze wejść na ganek. Arię też już pogonił ze dwa razy jak była zbyt natarczywa w zabawie. Z Gajką jeszcze utarczki nie widziałam ale nie jestem z nimi przez cały czas. Quote
Hund Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 chłopak z charakterem... początkiem stycznia postaram się coś wpłacić, chociaż mam cichą nadzieję, że nie będzie trzeba bo jakieś serduszko zabije mocniej na wieść o nim i go zabierze do swojego domku. Quote
Milady Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 Tyle osób ogląda, obserwuje a o domku cisza.... A jak pisze Gajowa - to Sed ma jednak wredne dominacyyjne zapędy... :roll: Quote
AśkaK Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ooo, no proszę, rozbrykał się chłopak!:-o :roll: Czyli najlepiej dom bez innych piesków? Quote
*Gajowa* Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Suczka mogłaby być tylko raczej uległa. Quote
Hund Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Ja tam wierzę,że ktoś go zabierze. Każdy jest inny i i innego pieska szuka. Quote
*Gajowa* Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Sed jest psiakiem towarzyskim - wieczorem ma długi spacer ale przeważnie sam i wtedy zbyt długo nie korzysta z wolności tylko idzie spać do budy... Quote
AśkaK Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 To w takim razie towarzyski psiak musi być na pierwszej stronie!:p Quote
Milady Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 Ech, Sedziku.. Będę jutro mocno myślała o Tobie :x-mas: ... Obyś następne Święta już w Nowym Domku spędził :tree1: Quote
Lucyja Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Wszyscy sobie składają życzenia z okazji Świąt, więc i ja składam Sedzikowi życzenia znalezienia kochającego pana i ciepłego przytulnego domku. Tyle biedaczysko wycierpiał w tej norze, więc niech się wreszcie jego los odwróci na dobre. Wesołych Świąt dla Ciebie Milady i wielkie dzięki za dobre serce i za wyciągnięcie psiaka z tej nędzy. I Wesołych Świąt dla Gajowej za czas i serce poświęcone Sedzikowi.:tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: Quote
*Gajowa* Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Dziekujemy za życzenia i również życzymy Wesołych Świąt wszystkim ciociom- wielbicielkom Sedzika :tree1: :x-mas: :tree1:. Quote
Milady Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Dostałam takiego maila i jestem w kropce... [I]Witam serdecznie rozważam przyjęcie pod swoj dach drugiego psiaka, niekoniecznie rasowego i od szczeniaka, mam w tej chwili psa kundelka 3 letniego, przygarnęłam go kiedy urodzily sie w stajni szczeniaki. pieski ze mną mają bardzo dobrze, jezdze z Kacprem codziennie do stajni, pies ma ruch, nigdy nie jest sam bo moja praca umozliwia mi zabieranie psa wszedzie. wiaze sie to z toną piachu w samochodzie ale cóż to jest wobec cudownych szczesliwych wiernych oczek:) nie wiem czy moglby to byc Sed, aby nie były o siebie zazdrosne. Kacper kocha mnie bardzo, rozważam zakup lub przygarnięcie kompana dla niego, aby miał towarzystwo gdyż planujemy dziecko i nie chce aby czuł się zazdrosny czy na drugim planie :)[/I] Quote
AśkaK Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Hmm...dobre serducho ma ta osoba, to od razu widać!:p Pytanie czy Sedzik zgodzi się z psim kolegą..?:oops: Quote
Lucyja Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 To może niech wezmą Sedzika na próbę. Wtedy okaże się czy potrafi się w nowym domku dogadać z innym psiakem. Może trzeba dać mu szansę :) Quote
Milady Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 ROZLICZENIE w skrócie [B]wpłaty:[/B] Lucyja - 40 Ewa B. - 100 Sabina - 100 allegro aukcja - 572 ____________________ w sumie - 812 [B]wydatki[/B] hotel od 26 listopada do 31 grudnia 720 oraz buda dla Seda i obroża p.pchelna zostało 92 zł plus ode mnie trochę grosza i mamy opłacony hotel do połowy stycznia [COLOR="Magenta"]CHĘTNYM SPONSOROM PRZYPOMNĘ NUMER KONTa :cool3: [/COLOR]50 10205558 1111 154159500072 Quote
*Gajowa* Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Sed jest psiakiem baaardzo skocznym, pieknie robi stójkę kiedy podchodzę do niego z miską pełną żarełka - ma chłopak duże możliwości. Niewykluczone, że mógłby dogadać się z samcem ale jak to sprawdzić:shake:. Quote
Milady Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Nie ma szansy niestety. Rezydent też jest raczej dminujacy.... Quote
ewu Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Jaka szkoda...:shake: Trzymamy kciuki za nową propozycję-tym razem trafną:) Quote
Lara Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 A moze naszego Sadzika wykastrowac? :cool3: Uspokoilby sie nieco i moglby mieszkac z sunia lub innym psem (ewentualnie). Zabieg nie jest baaardzo drogi ani klopotliwy. Szkoda aby przez swoja dominacje psu malaly szanse na domek :shake: co myslicie? Futro ma, wiec braku jajków nie bedzie widac ;) Quote
Recommended Posts