Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żeby nas postresować :cool3: Muszę sobie poprzypominać trochę zagadnień z matmy, jakieś lektury, no i biologia!
Z chemii zrezygnowałam w tym roku, nie idę na studia, przynajmniej na razie :) Może za rok podejdę do chemii, ale po jakimś kursie przygotowawczym, czy czymś podobnym.

Posted

[quote name='3 x']to teraz tak można sobie niezdawać matury bo cośtam?
wybrać sobie co się zdaje w tym roku a co za rok?

o jacie, chyba nie pojmę tych zasad[/QUOTE]

Mam 5lat na poprawianie matury :) No i mogę sobie dobrać inne przedmioty, rozszerzenia.
Niestety moja szkoła nie zapewniła mi możliwości nauki chemii, ale w przyszłym roku (jak sobie zarobię) pójdę na kurs przygotowawczy i do tej matury podejdę. W ciągu tych kilkunastu tygodni nie nadrobię teraz całych 3lat nauki. Może zacznę już zaraz po maturze się uczyć chemii i pracować. Zobaczymy :)

Posted

[quote name='Niufciak']a ma co byś chciała na studia potem?[/QUOTE]

Pewnie jakiś kierunek medyczny, weterynaria, coś związanego z biologią. To jest zdecydowanie to co lubię, co mnie interesuje, nie nudzi, ale studia są cholernie trudne :evil_lol:
Jak nie praca to technik protetyk po liceum, a potem się zastanowię, czy chcę studiować, czy rodzice mi pomogą. Medycynę mam na miejscu, ale wetę już nie...

Matka zostaje z trzema psami na trzy dni, zostaje u nas mikruska Gaja, będzie się działo :diabloti: Bondziu u nas nie zostaje, ale 4 psów mama by już nie ogarnęła.

Posted

[quote name='Naklejka']Żeby nas postresować :cool3: Muszę sobie poprzypominać trochę zagadnień z matmy, jakieś lektury, no i biologia!
Z chemii zrezygnowałam w tym roku, nie idę na studia, przynajmniej na razie :) Może za rok podejdę do chemii, ale po jakimś kursie przygotowawczym, czy czymś podobnym.[/QUOTE]

Ja tak samo :) A babka od biologii jeszcze nas szantażuje.. ciągle lecą jakieś teksty najnowszy ' Ci co nie zdają matury jeszcze jakoś przejdą, ale Ci co zdaja, to nie ma zmiłuj... " ona jest chora, tylko nas zniechęca. Na fakultetach kartkówki, z których i tak dostajemy 1..

Posted

[quote name='Naklejka']Pewnie jakiś kierunek medyczny, weterynaria, coś związanego z biologią. To jest zdecydowanie to co lubię, co mnie interesuje, nie nudzi, ale studia są cholernie trudne :evil_lol:
Jak nie praca to technik protetyk po liceum, a potem się zastanowię, czy chcę studiować, czy rodzice mi pomogą. Medycynę mam na miejscu, ale wetę już nie...

Matka zostaje z trzema psami na trzy dni, zostaje u nas mikruska Gaja, będzie się działo :diabloti: Bondziu u nas nie zostaje, ale 4 psów mama by już nie ogarnęła.[/QUOTE]
a nie chciałabyś fizjoterapii zwierząt? ja tak kombinuję żeby po fizjoterapii ludzkiej jeszcze zwierzęcą zrobić :)

Posted

[quote name='Niufciak']a nie chciałabyś fizjoterapii zwierząt? ja tak kombinuję żeby po fizjoterapii ludzkiej jeszcze zwierzęcą zrobić :)[/QUOTE]

Nie, bo wątpię, że pracę znajdę ;)

Wróciłam z Zakopca i jestem mega zadowolona, ale długo w domu nie zagoszczę... :evil_lol:

Posted

[quote name='Talucha']Łączę się w bólu :roll:[/QUOTE]

Zastanawiam się czy się czegoś uczyć, czy nie, a jeśli tak, to czego? :lol:

I tak mi tego nie oceniają, więc mogę ją oddać pustą :diabloti:

Posted

Ja tak samo, przejrzałam jakieś streszczenia lektur :lol:
U mnie ocenia matmę :/ i angol też, ale angol zamiast takiego pomiaru dydaktycznego, więc nam w sumie na rękę

Posted

Ja też przejrzałam, ale ja noga z polskiego jestem, więc nie wiem, czy w ogóle coś napiszę :roll:
Matmę sobie jutro powtórzę i może nie będzie tak źle, tylko muszę ogarniać. Ostatnio cały czas boli mnie łeb i przez to naprawdę nie myślę :roll:
A niemiecki, no cóż... mogłam się zgłosić jeszcze na angol i mieć porównanie, co mi właściwie lepiej idzie :P No i potem biologia, na którą nic nie umiem :loveu:

Posted

[quote name='Naklejka']a polska przyroda taka piękna :diabloti: napisałam chyba najdłuższe wypracowanie w swoim zyciu :lol:[/QUOTE]

ja wrecz przeciwnie:evil_lol: jak zobaczyłam, ze jest "Pan Tadeusz" to mnie sparaliżowało i wybrałam "Lalke", ale to chyba nie był najlepszy wybór... zawaliłam po całości, u nas stawiają za to oceny, wiec tym bardziej jestem zła, bo kolejna gała mi wpadnie...
a czytanie ze zrozumieniem jak Ci poszło? :D

Posted

[quote name='monika15']ja wrecz przeciwnie:evil_lol: jak zobaczyłam, ze jest "Pan Tadeusz" to mnie sparaliżowało i wybrałam "Lalke", ale to chyba nie był najlepszy wybór... zawaliłam po całości, u nas stawiają za to oceny, wiec tym bardziej jestem zła, bo kolejna gała mi wpadnie...
a czytanie ze zrozumieniem jak Ci poszło? :D[/QUOTE]

Miałam tak samo jak Ty! a te czytanie takie dziwne :lol: mam nadzieję, że chociaż trochę wbiłam się w klucz :lol:

Posted

Ja właśnie lalki za bardzo nie pamiętam, tzn. znam tylko wątek wolkulskiego i łęckiej :eviltong:
Ogólnie to do tego podeszłam na luzie, więc jakoś wybitnie się nie wysilałam, skończyłam to pisać po niecałych 2h :eviltong: Nie wiem, kto to będzie sprawdzał, mam nadzieję, że nie moja polonistka, bo pozna moje pismo, a chciałabym bardziej obiektywną ocenę, mimo klucza... ;)

Matmy się boję, bo nie pamiętam wiele rzeczy, 2 klasę zawaliłam (jakiś taki dziwny regres z matmą miałam, chociaż zazwyczaj dobrze sobie radzę ;)), a 1 już średnio pamiętam, a dopiero zaczynam powtarzać... do maja dam radę to ogarnąć, teraz jest za wcześniej.

Nie zdam języka obcego, ale do maja jest jeszcze czas :diabloti:

A na biologię też nic nie umiem, a nie mam vademecum i nie mogę sobie zrobić szybkiej powtórki :roll:

Posted

Ja korków nie mam, nigdy nie miałam.
Teraz żałuję, że nie chodziłam nigdy na dodatkowe lekcje z jakiegoś języka obcego... Matmę robię sama w domu, trochę przy pomocy internetu ;)

Posted

[quote name='Naklejka']Ja korków nie mam, nigdy nie miałam.
Teraz żałuję, że nie chodziłam nigdy na dodatkowe lekcje z jakiegoś języka obcego... Matmę robię sama w domu, trochę przy pomocy internetu ;)[/QUOTE]

Ja też siedzę na necie i oglądam na YT np. matemaks :)