Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Naklejka']
Wiem tylko, że ma być twarde, chętne do pracy i mega aktywne, kompaktowe- żeby nie było problemu z podróżami. Raczej nieufne/olewające obcych.
[/QUOTE]

Terierka jakiegoś sobie spraw ;)

Posted

[quote name='dog193']Terierka jakiegoś sobie spraw ;)[/QUOTE]

Przeszła mi taka myśl po głowie i w sumie nie byłby to taki zły pomysł :) Ale na razie nie planuję kolejnego psa :)

Guest wolfheart
Posted

misiek ,idealny do tulenia przy naszym -14'C:p

Posted

[quote name='marta.k9080']misiek ,idealny do tulenia przy naszym -14'C:p[/QUOTE]

U nas ledwo poniżej zera ;)
Ale Jetsan w zimne dni czasem mnie ratuje na spacerach, albo jak stoimy na przystanku :evil_lol:

Posted

A Qwendi ostatnio całą noc spała na dworze , nie chciała wrócić do domu i jak wychodziłam do pracy to była cała pokryta sopelkami lodu haha szkoda ze nie było jasno bym jej fote strzeliła haha

Jetsan :loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']A Qwendi ostatnio całą noc spała na dworze , nie chciała wrócić do domu i jak wychodziłam do pracy to była cała pokryta sopelkami lodu haha szkoda ze nie było jasno bym jej fote strzeliła haha

Jetsan :loveu:[/QUOTE]

Jetsan często jest biały, jak są przymrozki :lol: on w domu śpi kilka razy w roku tylko.
Wyprałam wszystkie smycze, obroże, szelki, ręczniki, kocyki. Spakowałam zapas karmy, przyszykowałam potrzebne akcesoria i zabawki, jutro spakuję swoje rzeczy i będę miała jeszcze wolny czas na wypad ze znajomymi :p z samego rana w niedzielę w drogę! :D
Wczoraj kąpałam Arnika, dzisiaj czeka to Jetsa :diabloti:

Posted

[quote name='Naklejka']Jetsan często jest biały, jak są przymrozki :lol: on w domu śpi kilka razy w roku tylko.
Wyprałam wszystkie smycze, obroże, szelki, ręczniki, kocyki. Spakowałam zapas karmy, przyszykowałam potrzebne akcesoria i zabawki, jutro spakuję swoje rzeczy i będę miała jeszcze wolny czas na wypad ze znajomymi :p z samego rana w niedzielę w drogę! :D
Wczoraj kąpałam Arnika, dzisiaj czeka to Jetsa :diabloti:[/QUOTE]
A gdzie się wybierasz? :)

Posted

[quote name='Angi']do babci jedzie, pisała :D[/QUOTE]
nie doczytałam
[quote name='Naklejka']Tak, do babci. Jadę z przyjaciółką i [B]całym naszym psim stadem[/B] :D[/QUOTE]
będzie ciekawie:evil_lol:

Posted

Babcia zawsze miała psy, dopiero od jakiś kilku lat nie ma psa. No ale po naszym pobycie tam z 4 psami raz na zawsze jej się odechce psa :evil_lol:
Nasze stado świetnie się dogaduje, nie ma problemu ze wspólnym mieszkaniem ;)

Posted

[quote name='Naklejka']Babcia zawsze miała psy, dopiero od jakiś kilku lat nie ma psa. No ale po naszym pobycie tam z 4 psami raz na zawsze jej się odechce psa :evil_lol:
Nasze stado świetnie się dogaduje, nie ma problemu ze wspólnym mieszkaniem ;)[/QUOTE]
Nie napisałam, że psy się nie dogadują, ale się domyśliłam właśnie co babcia będzie czuła :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']Nie napisałam, że psy się nie dogadują, ale się domyśliłam właśnie co babcia będzie czuła :evil_lol:[/QUOTE]

Mamy jedno piętro dla siebie, więc psy nie będą cały czas z babcią. Zresztą... my nawet za bardzo nie zamierzamy w domu siedzieć :cool3:

Posted

Wróciliśmy i było tak fajnie, że wracać się nie chciało :(

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-cPcTP-j_m9k/Uu16ENzkbgI/AAAAAAAAYeM/Dkfwis4vL3I/w640-h427-no/IMG_4275.png[/IMG]

Terenów spacerowych od groma i to ładnych, a nie to co tutaj :shake:

Posted

[quote name='Bjuta']To chyba były pierwsze takie dłuższe wakacje Jetsana? :) Nie wygląda na zachwyconego, ale on chyba tak ma... Super fota! :)[/QUOTE]

On dopiero w ubiegłym roku zaczął gdzieś z nami jeździć (po wypadku rodzice zmienili samochód :evil_lol:) ale to były jednodniowe wyjazdy. U babci był chyba drugi raz, pierwszy raz był tak długo poza domem :)
Akurat w tym momencie był bardzo pobudzony i zadowolony :eviltong: Robiłyśmy zdjęcia, a on biedny kilkanaście minut musiał siedzieć koło nas i padał z nudów. No i jak zauważył, że się zbierałyśmy w dalszą drogę to był szał :D

[quote name='dOgLoV']wiecej zdjęć poprosze :loveu:[/QUOTE]

Z czasem się pojawią...

Mój dziadek lansował się na Jetsa :diabloti:
Chodzi z nim po ogródku (znaleźli się kumple, chociaż początki ich znajomości były trudne). Sąsiad pyta skąd te psy, zagaduje itd...
W pewnym momencie dziadek rzucił tekstem, że Jetsu jest więcej wart niż samochód sąsiada (stary grat).
Padłam jak mi babcia o tym powiedziała :evil_lol:

Posted

[quote name='asikowska']super że tak się twoje i Kasi psiaki dogadują:))) fajnie że miałyście udane ferie:)[/QUOTE]

Dogadują, bo trochę nie miały wyjścia. Gaja gnębi Arniego, Bond boi się Jetsa, ale da się to ogarnąć.
Arnik raczej nie atakuje, jak już to ucieka, a Jetsu ma wszystko gdzieś, rzadko kiedy reaguje na ataki.

A teraz sobie obie chorujemy po feriach :mdleje:
Wczoraj zaliczyłam takiego zgona, że Arnik dopiero o 13 wyszedł na ogród, bo go ojciec wypuścił. Dzisiaj już trochę ogarniam, ale nie na tyle by wyjść na dwór...
Ale Arnik nie bardzo się przejmuje brakiem spacerów i zabaw- śpi cały czas w łóżku.

Posted

Dzięki!

Tak bardzo rozpiera go energia...
Cały dzień w łóżku? Nie ma problemu :D
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-crUT6ZXMCmw/UvFSPMmRL_I/AAAAAAAAaYc/-Fxvov5zFcw/w640-h480-no/Zdj%25C4%2599cie000.png[/IMG]

Posted

[quote name='asikowska']Neska nie lubi spać w łóżku:) ale u siebie też śpi na plecach:) z przednią łapą wyprostowaną jak antenka:)))[/QUOTE]

Nasza Qwendi śpi tak samo ;) tzn z tą ręką wyprostowaną jak antena hehe

Posted

Jetsan na kanapie, łózku, nigdy! Ale jak materac leżał na podłodze, był jego :evil_lol:

Arni czasem śpi w łózku, dopóki ktoś go nie kopnie. A pozycje do spania ma bardzo dziwne. Mistrzostwem było spanie z głową w misce.
Teraz leży mi na nogach, wygląda jak martwy, a ja się ruszyć nie mogę :lol: