dog193 Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 [quote name='Naklejka'] Wiem tylko, że ma być twarde, chętne do pracy i mega aktywne, kompaktowe- żeby nie było problemu z podróżami. Raczej nieufne/olewające obcych. [/QUOTE] Terierka jakiegoś sobie spraw ;) Quote
Naklejka Posted January 21, 2014 Author Posted January 21, 2014 [quote name='dog193']Terierka jakiegoś sobie spraw ;)[/QUOTE] Przeszła mi taka myśl po głowie i w sumie nie byłby to taki zły pomysł :) Ale na razie nie planuję kolejnego psa :) Quote
Naklejka Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 :loveu: :loveu: :loveu: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-0mBj_4pfu_I/UuENfagPWAI/AAAAAAAAYds/mwVnY-NTANk/w427-h640-no/IMG_3461.png[/IMG] Quote
Guest wolfheart Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 misiek ,idealny do tulenia przy naszym -14'C:p Quote
Naklejka Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 [quote name='marta.k9080']misiek ,idealny do tulenia przy naszym -14'C:p[/QUOTE] U nas ledwo poniżej zera ;) Ale Jetsan w zimne dni czasem mnie ratuje na spacerach, albo jak stoimy na przystanku :evil_lol: Quote
łamAga Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 A Qwendi ostatnio całą noc spała na dworze , nie chciała wrócić do domu i jak wychodziłam do pracy to była cała pokryta sopelkami lodu haha szkoda ze nie było jasno bym jej fote strzeliła haha Jetsan :loveu: Quote
Naklejka Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 [quote name='dOgLoV']A Qwendi ostatnio całą noc spała na dworze , nie chciała wrócić do domu i jak wychodziłam do pracy to była cała pokryta sopelkami lodu haha szkoda ze nie było jasno bym jej fote strzeliła haha Jetsan :loveu:[/QUOTE] Jetsan często jest biały, jak są przymrozki :lol: on w domu śpi kilka razy w roku tylko. Wyprałam wszystkie smycze, obroże, szelki, ręczniki, kocyki. Spakowałam zapas karmy, przyszykowałam potrzebne akcesoria i zabawki, jutro spakuję swoje rzeczy i będę miała jeszcze wolny czas na wypad ze znajomymi :p z samego rana w niedzielę w drogę! :D Wczoraj kąpałam Arnika, dzisiaj czeka to Jetsa :diabloti: Quote
vege* Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 [quote name='Naklejka']Jetsan często jest biały, jak są przymrozki :lol: on w domu śpi kilka razy w roku tylko. Wyprałam wszystkie smycze, obroże, szelki, ręczniki, kocyki. Spakowałam zapas karmy, przyszykowałam potrzebne akcesoria i zabawki, jutro spakuję swoje rzeczy i będę miała jeszcze wolny czas na wypad ze znajomymi :p z samego rana w niedzielę w drogę! :D Wczoraj kąpałam Arnika, dzisiaj czeka to Jetsa :diabloti:[/QUOTE] A gdzie się wybierasz? :) Quote
Naklejka Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 Tak, do babci. Jadę z przyjaciółką i całym naszym psim stadem :D Quote
vege* Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 [quote name='Angi']do babci jedzie, pisała :D[/QUOTE] nie doczytałam [quote name='Naklejka']Tak, do babci. Jadę z przyjaciółką i [B]całym naszym psim stadem[/B] :D[/QUOTE] będzie ciekawie:evil_lol: Quote
Naklejka Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 Babcia zawsze miała psy, dopiero od jakiś kilku lat nie ma psa. No ale po naszym pobycie tam z 4 psami raz na zawsze jej się odechce psa :evil_lol: Nasze stado świetnie się dogaduje, nie ma problemu ze wspólnym mieszkaniem ;) Quote
vege* Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 [quote name='Naklejka']Babcia zawsze miała psy, dopiero od jakiś kilku lat nie ma psa. No ale po naszym pobycie tam z 4 psami raz na zawsze jej się odechce psa :evil_lol: Nasze stado świetnie się dogaduje, nie ma problemu ze wspólnym mieszkaniem ;)[/QUOTE] Nie napisałam, że psy się nie dogadują, ale się domyśliłam właśnie co babcia będzie czuła :evil_lol: Quote
Naklejka Posted January 25, 2014 Author Posted January 25, 2014 [quote name='vege*']Nie napisałam, że psy się nie dogadują, ale się domyśliłam właśnie co babcia będzie czuła :evil_lol:[/QUOTE] Mamy jedno piętro dla siebie, więc psy nie będą cały czas z babcią. Zresztą... my nawet za bardzo nie zamierzamy w domu siedzieć :cool3: Quote
Naklejka Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 Wróciliśmy i było tak fajnie, że wracać się nie chciało :( [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-cPcTP-j_m9k/Uu16ENzkbgI/AAAAAAAAYeM/Dkfwis4vL3I/w640-h427-no/IMG_4275.png[/IMG] Terenów spacerowych od groma i to ładnych, a nie to co tutaj :shake: Quote
Bjuta Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 To chyba były pierwsze takie dłuższe wakacje Jetsana? :) Nie wygląda na zachwyconego, ale on chyba tak ma... Super fota! :) Quote
Naklejka Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 [quote name='Bjuta']To chyba były pierwsze takie dłuższe wakacje Jetsana? :) Nie wygląda na zachwyconego, ale on chyba tak ma... Super fota! :)[/QUOTE] On dopiero w ubiegłym roku zaczął gdzieś z nami jeździć (po wypadku rodzice zmienili samochód :evil_lol:) ale to były jednodniowe wyjazdy. U babci był chyba drugi raz, pierwszy raz był tak długo poza domem :) Akurat w tym momencie był bardzo pobudzony i zadowolony :eviltong: Robiłyśmy zdjęcia, a on biedny kilkanaście minut musiał siedzieć koło nas i padał z nudów. No i jak zauważył, że się zbierałyśmy w dalszą drogę to był szał :D [quote name='dOgLoV']wiecej zdjęć poprosze :loveu:[/QUOTE] Z czasem się pojawią... Mój dziadek lansował się na Jetsa :diabloti: Chodzi z nim po ogródku (znaleźli się kumple, chociaż początki ich znajomości były trudne). Sąsiad pyta skąd te psy, zagaduje itd... W pewnym momencie dziadek rzucił tekstem, że Jetsu jest więcej wart niż samochód sąsiada (stary grat). Padłam jak mi babcia o tym powiedziała :evil_lol: Quote
asikowska Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 super że tak się twoje i Kasi psiaki dogadują:))) fajnie że miałyście udane ferie:) Quote
Naklejka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='asikowska']super że tak się twoje i Kasi psiaki dogadują:))) fajnie że miałyście udane ferie:)[/QUOTE] Dogadują, bo trochę nie miały wyjścia. Gaja gnębi Arniego, Bond boi się Jetsa, ale da się to ogarnąć. Arnik raczej nie atakuje, jak już to ucieka, a Jetsu ma wszystko gdzieś, rzadko kiedy reaguje na ataki. A teraz sobie obie chorujemy po feriach :mdleje: Wczoraj zaliczyłam takiego zgona, że Arnik dopiero o 13 wyszedł na ogród, bo go ojciec wypuścił. Dzisiaj już trochę ogarniam, ale nie na tyle by wyjść na dwór... Ale Arnik nie bardzo się przejmuje brakiem spacerów i zabaw- śpi cały czas w łóżku. Quote
Naklejka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Dzięki! Tak bardzo rozpiera go energia... Cały dzień w łóżku? Nie ma problemu :D [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-crUT6ZXMCmw/UvFSPMmRL_I/AAAAAAAAaYc/-Fxvov5zFcw/w640-h480-no/Zdj%25C4%2599cie000.png[/IMG] Quote
asikowska Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Neska nie lubi spać w łóżku:) ale u siebie też śpi na plecach:) z przednią łapą wyprostowaną jak antenka:))) Quote
łamAga Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='asikowska']Neska nie lubi spać w łóżku:) ale u siebie też śpi na plecach:) z przednią łapą wyprostowaną jak antenka:)))[/QUOTE] Nasza Qwendi śpi tak samo ;) tzn z tą ręką wyprostowaną jak antena hehe Quote
Naklejka Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 Jetsan na kanapie, łózku, nigdy! Ale jak materac leżał na podłodze, był jego :evil_lol: Arni czasem śpi w łózku, dopóki ktoś go nie kopnie. A pozycje do spania ma bardzo dziwne. Mistrzostwem było spanie z głową w misce. Teraz leży mi na nogach, wygląda jak martwy, a ja się ruszyć nie mogę :lol: Quote
Recommended Posts