natija Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 oj to bedzie sie dzialo,czekamy na relacje:diabloti: Quote
Naklejka Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 Matka już wie :roll: Tego mi było najbardziej potrzeba, mam tyle problemów, jestem przemęczona i jeszcze to... Dzisiaj prawie nic nie spałam, może godzinkę, dwie. Nie wiem jakim cudem jeszcze stoję. Quote
natija Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 to do wyrka idz,bo koniec przeprawy juz blisko;) Quote
Naklejka Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 Nie mam czasu na spanie, nie zasnę chyba nawet, zdenerwowanie robi swoje... Kawusia i do nauki, no i na pocztę po frisbee :D Quote
Naklejka Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 Dzisiaj tylko dziura w legowisku, no i dodatkowo znów go zasikał :p Darł mordę jak wychodziłam z domu, potem piszczał. Kiedyś grzecznie zostawał w klatce.... To dlaczego teraz nie umie? Zostawiłam mu szarpak i go nie ruszył :p Quote
angineuuka Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Darcie mordy, skąd ja to zna :loveu: :loveu: Dobrze, że Coma nie niszczy. I mam nadzieje, ze nie będzie... :mdleje: :lol: Quote
Naklejka Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 Poszczekał sobie chwilkę, potem już piszczał, to najmniejszy problem ;) Kupiłam mu olbrzymią kość, mam nadzieje, że się nią zajmie, a jak nie to Jetsu będzie miał zajęcie :) Rozglądałam się za kongiem, ale może poszukam jakiejś tańszej alternatywy. Quote
angineuuka Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Są tańsze wersje, na wystawach widziałam :D Popatrz po zoologach, na Sobieskiego też kiedyś był ;) Quote
Naklejka Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 [quote name='Angi']Są tańsze wersje, na wystawach widziałam :D Popatrz po zoologach, na Sobieskiego też kiedyś był ;)[/QUOTE] Niezbyt mam czas, by latać po zoologach, ten tydzień i przyszły to jakaś masakra... No dzisiaj konga widziałam i coś z trixie, ale to drugie by się nie nadało. Równie dobrze, mogę napakować jakiegoś zarcia do małego słoika, zamrozić i mu go dać :evil_lol: Quote
IZMADO Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 [quote name='Naklejka']Dzisiaj tylko dziura w legowisku, no i dodatkowo znów go zasikał :p Darł mordę jak wychodziłam z domu, potem piszczał. Kiedyś grzecznie zostawał w klatce.... To dlaczego teraz nie umie? Zostawiłam mu szarpak i go nie ruszył :p[/QUOTE] Ale Ci współczuję... Dlaczego on ma takie nawroty lęku? [quote name='Naklejka']Niezbyt mam czas, by latać po zoologach, ten tydzień i przyszły to jakaś masakra... No dzisiaj konga widziałam i coś z trixie, ale to drugie by się nie nadało. Równie dobrze, mogę napakować jakiegoś zarcia do małego słoika, zamrozić i mu go dać :evil_lol:[/QUOTE] Możesz też spróbować pakować jedzenie do tchawicy ;) Tchawica jest z fajną chrząstką, Janka ją długo (wiem, to pojęcie względne) memła, a jeszcze jak ma w środku żarcie, to już jest zachwycona do granic możliwości. Quote
Naklejka Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 [quote name='IZMADO']Ale Ci współczuję... Dlaczego on ma takie nawroty lęku? Możesz też spróbować pakować jedzenie do tchawicy ;) Tchawica jest z fajną chrząstką, Janka ją długo (wiem, to pojęcie względne) memła, a jeszcze jak ma w środku żarcie, to już jest zachwycona do granic możliwości.[/QUOTE] Nie mam pojęcia, ale jest po prostu strasznie! Ale początki u mnie były jeszcze gorsze, potem się uspokoił. Już jakiś czas temu zostawał na jakieś 2h sam, ale z Jetsanem i nic się nie działo, do tej pory był tylko na ogrodzie z Jetsanem- tak samo początki były trudne, bo chciał przepychać się przez te kraty i uciekać. Bałam się, że wlezie w dziurę i utknie. [url]https://lh4.googleusercontent.com/-VegdXqJA11Y/UHxFUVtp2VI/AAAAAAAAMpU/9X41hQPlPnk/w480-h640-no/Fota029.jpg[/url] Nie było tchawic w sklepie, bo bym wzięła je własnie do obgryzania. Quote
IZMADO Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Ja zrobiłam wczoraj zamówienie gryzaków, jeśli nie znajdziesz u siebie tchawic, to może przysłać Ci kilka? Poza tym, jeśli będziesz zamawiała konga w zooplusie, to możesz też kupić taką mieszankę [URL="http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/wolowe/wnetrznosci/212630"]KLIK[/URL], ostatnio jak to zamawiałam, było bardzo dużo tchawic i uszu środkowych. Quote
Naklejka Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 Teraz to ja wiele nie kupię, bo zostałam z resztką kasy :roll: Może w grudniu coś kupię, bo będę już po 18, więc powinnam mieć jakąś kasę. Quote
BBeta Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 [quote name='Naklejka']Kiedyś grzecznie zostawał w klatce.... To dlaczego teraz nie umie?[/QUOTE] Tak z ciekawości, jeżeli grzecznie zostawał w klatce to dlaczego z niej zrezygnowałaś? ;) Quote
Naklejka Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 [quote name='BBeta']Tak z ciekawości, jeżeli grzecznie zostawał w klatce to dlaczego z niej zrezygnowałaś? ;)[/QUOTE] Bo była pożyczona, musiałam ją oddać, a Arni zaczął zostawać z Jetsanem na dworze, wiec problem jakby zniknął. Teraz MUSI nauczyć się zostawać w mieszkaniu spokojnie. Trochę się pozmieniało ostatnio, często mnie nie ma w domu nawet na kilka dni, mogę go ze sobą zabierać, ale musi grzecznie zostawać w mieszkaniu. Na razie klatki nie kupię, chyba że znajdę jakąś tańszą... Quote
BBeta Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 [quote name='Naklejka']Bo była pożyczona, musiałam ją oddać, a Arni zaczął zostawać z Jetsanem na dworze, wiec problem jakby zniknął. Teraz MUSI nauczyć się zostawać w mieszkaniu spokojnie. Trochę się pozmieniało ostatnio, często mnie nie ma w domu nawet na kilka dni, mogę go ze sobą zabierać, ale musi grzecznie zostawać w mieszkaniu. Na razie klatki nie kupię, chyba że znajdę jakąś tańszą...[/QUOTE] Rozumiem, klatka rozwiązałaby pewnie wasze problemy, więc rozglądaj się za jakąś ;) Quote
Luzia Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Szkoda że jesteś bez kasy bo z tego co się orientuję to akurat w zooplusie mają klatki i kongi w fajnych promocjach. Quote
Illusion Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Oni tam chyba cały czas mają promocje. Chociaż jak patrzę w historię zamówień to 4 lata temu mieli trochę taniej kennele. Quote
Naklejka Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 Kurde no... za dwa tygodnie mam uro, więc kasa powinna wpaść, chrzestna mnie odwiedza za tydzień :diabloti: A te klatki były kiedyś też w promocji, bo chciałam ją kupić, ale nie było tego rozmiaru, a nie chcę 90, bo to wielkie, za wielkie. Nie chcę sobie znów zagracić pokoju :roll: Dzisiaj bez demolki, bo.... brat nie poszedł na uczelnię, ale Arnik był przywiązany cały czas :grins: Quote
IZMADO Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Ceny im się zmieniają. Ja ostatnio też śledzę kongi - teraz jest normalna cena, ale 3 tygodnie temu rozmiar M kosztował 34 zł. z groszami. Tak samo woreczki na odchody z Trixie. Od 5,80 do nawet 7 zł. z groszami. Baskerville też zdrożały, dlatego jeszcze go nie kupiłam ;) Quote
Naklejka Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 Ja bym wolała jakąś podróbkę konga, za 10-15 zł ;) Tylko nie wiem gdzie takie coś wyszukać. Quote
IZMADO Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 A nie znalazłaś takich kongowych bałwanków w zoologach? Quote
Naklejka Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 [quote name='IZMADO']A nie znalazłaś takich kongowych bałwanków w zoologach?[/QUOTE] W moim mieście sklepy nie mają sensownego towaru... Nic tu nie da się kupić, chociaż wczoraj konga widziałam, ale M za jakieś 45zł :shake: A właściciel tego sklepu nie zawsze może mi wszystko sprowadzić, bo ogólnie to mój sąsiad jest :grins: no i czasem jak poproszę, to czegoś poszuka, popyta, karmy mi sprowadzał i czasem taniej sprzedawał, jak znalazłam taniej w necie :evil_lol: [url]http://www.alko-zoo.pl/alko-1102-balwanek-gumowy-85cm-na-sznurku-p-321.html[/url] Takie coś? Bo po to mogę skoczyć do hurtowni, albo poprosić, by mi to na sklep przyniósł, albo od razu na chatę :evil_lol: Quote
IZMADO Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 A to będziesz u niego zamawiała? Jeśli nie, to mogę poszukać u siebie i Ci wysłać. Quote
Recommended Posts