Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Matka już wie :roll:
Tego mi było najbardziej potrzeba, mam tyle problemów, jestem przemęczona i jeszcze to... Dzisiaj prawie nic nie spałam, może godzinkę, dwie. Nie wiem jakim cudem jeszcze stoję.

Posted

Dzisiaj tylko dziura w legowisku, no i dodatkowo znów go zasikał :p
Darł mordę jak wychodziłam z domu, potem piszczał.
Kiedyś grzecznie zostawał w klatce.... To dlaczego teraz nie umie?
Zostawiłam mu szarpak i go nie ruszył :p

Posted

Poszczekał sobie chwilkę, potem już piszczał, to najmniejszy problem ;)
Kupiłam mu olbrzymią kość, mam nadzieje, że się nią zajmie, a jak nie to Jetsu będzie miał zajęcie :) Rozglądałam się za kongiem, ale może poszukam jakiejś tańszej alternatywy.

Posted

[quote name='Angi']Są tańsze wersje, na wystawach widziałam :D Popatrz po zoologach, na Sobieskiego też kiedyś był ;)[/QUOTE]

Niezbyt mam czas, by latać po zoologach, ten tydzień i przyszły to jakaś masakra... No dzisiaj konga widziałam i coś z trixie, ale to drugie by się nie nadało.
Równie dobrze, mogę napakować jakiegoś zarcia do małego słoika, zamrozić i mu go dać :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Dzisiaj tylko dziura w legowisku, no i dodatkowo znów go zasikał :p
Darł mordę jak wychodziłam z domu, potem piszczał.
Kiedyś grzecznie zostawał w klatce.... To dlaczego teraz nie umie?
Zostawiłam mu szarpak i go nie ruszył :p[/QUOTE]

Ale Ci współczuję... Dlaczego on ma takie nawroty lęku?

[quote name='Naklejka']Niezbyt mam czas, by latać po zoologach, ten tydzień i przyszły to jakaś masakra... No dzisiaj konga widziałam i coś z trixie, ale to drugie by się nie nadało.
Równie dobrze, mogę napakować jakiegoś zarcia do małego słoika, zamrozić i mu go dać :evil_lol:[/QUOTE]

Możesz też spróbować pakować jedzenie do tchawicy ;) Tchawica jest z fajną chrząstką, Janka ją długo (wiem, to pojęcie względne) memła, a jeszcze jak ma w środku żarcie, to już jest zachwycona do granic możliwości.

Posted

[quote name='IZMADO']Ale Ci współczuję... Dlaczego on ma takie nawroty lęku?

Możesz też spróbować pakować jedzenie do tchawicy ;) Tchawica jest z fajną chrząstką, Janka ją długo (wiem, to pojęcie względne) memła, a jeszcze jak ma w środku żarcie, to już jest zachwycona do granic możliwości.[/QUOTE]

Nie mam pojęcia, ale jest po prostu strasznie! Ale początki u mnie były jeszcze gorsze, potem się uspokoił. Już jakiś czas temu zostawał na jakieś 2h sam, ale z Jetsanem i nic się nie działo, do tej pory był tylko na ogrodzie z Jetsanem- tak samo początki były trudne, bo chciał przepychać się przez te kraty i uciekać. Bałam się, że wlezie w dziurę i utknie. [url]https://lh4.googleusercontent.com/-VegdXqJA11Y/UHxFUVtp2VI/AAAAAAAAMpU/9X41hQPlPnk/w480-h640-no/Fota029.jpg[/url]

Nie było tchawic w sklepie, bo bym wzięła je własnie do obgryzania.

Posted

Ja zrobiłam wczoraj zamówienie gryzaków, jeśli nie znajdziesz u siebie tchawic, to może przysłać Ci kilka?

Poza tym, jeśli będziesz zamawiała konga w zooplusie, to możesz też kupić taką mieszankę [URL="http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/wolowe/wnetrznosci/212630"]KLIK[/URL], ostatnio jak to zamawiałam, było bardzo dużo tchawic i uszu środkowych.

Posted

[quote name='Naklejka']Kiedyś grzecznie zostawał w klatce.... To dlaczego teraz nie umie?[/QUOTE]
Tak z ciekawości, jeżeli grzecznie zostawał w klatce to dlaczego z niej zrezygnowałaś? ;)

Posted

[quote name='BBeta']Tak z ciekawości, jeżeli grzecznie zostawał w klatce to dlaczego z niej zrezygnowałaś? ;)[/QUOTE]

Bo była pożyczona, musiałam ją oddać, a Arni zaczął zostawać z Jetsanem na dworze, wiec problem jakby zniknął.
Teraz MUSI nauczyć się zostawać w mieszkaniu spokojnie. Trochę się pozmieniało ostatnio, często mnie nie ma w domu nawet na kilka dni, mogę go ze sobą zabierać, ale musi grzecznie zostawać w mieszkaniu.
Na razie klatki nie kupię, chyba że znajdę jakąś tańszą...

Posted

[quote name='Naklejka']Bo była pożyczona, musiałam ją oddać, a Arni zaczął zostawać z Jetsanem na dworze, wiec problem jakby zniknął.
Teraz MUSI nauczyć się zostawać w mieszkaniu spokojnie. Trochę się pozmieniało ostatnio, często mnie nie ma w domu nawet na kilka dni, mogę go ze sobą zabierać, ale musi grzecznie zostawać w mieszkaniu.
Na razie klatki nie kupię, chyba że znajdę jakąś tańszą...[/QUOTE]
Rozumiem, klatka rozwiązałaby pewnie wasze problemy, więc rozglądaj się za jakąś ;)

Posted

Kurde no... za dwa tygodnie mam uro, więc kasa powinna wpaść, chrzestna mnie odwiedza za tydzień :diabloti:
A te klatki były kiedyś też w promocji, bo chciałam ją kupić, ale nie było tego rozmiaru, a nie chcę 90, bo to wielkie, za wielkie. Nie chcę sobie znów zagracić pokoju :roll:

Dzisiaj bez demolki, bo.... brat nie poszedł na uczelnię, ale Arnik był przywiązany cały czas :grins:

Posted

Ceny im się zmieniają.
Ja ostatnio też śledzę kongi - teraz jest normalna cena, ale 3 tygodnie temu rozmiar M kosztował 34 zł. z groszami.
Tak samo woreczki na odchody z Trixie. Od 5,80 do nawet 7 zł. z groszami.

Baskerville też zdrożały, dlatego jeszcze go nie kupiłam ;)

Posted

[quote name='IZMADO']A nie znalazłaś takich kongowych bałwanków w zoologach?[/QUOTE]

W moim mieście sklepy nie mają sensownego towaru... Nic tu nie da się kupić, chociaż wczoraj konga widziałam, ale M za jakieś 45zł :shake: A właściciel tego sklepu nie zawsze może mi wszystko sprowadzić, bo ogólnie to mój sąsiad jest :grins: no i czasem jak poproszę, to czegoś poszuka, popyta, karmy mi sprowadzał i czasem taniej sprzedawał, jak znalazłam taniej w necie :evil_lol:

[url]http://www.alko-zoo.pl/alko-1102-balwanek-gumowy-85cm-na-sznurku-p-321.html[/url]
Takie coś? Bo po to mogę skoczyć do hurtowni, albo poprosić, by mi to na sklep przyniósł, albo od razu na chatę :evil_lol: