Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Niufciak']Toro wymusił dzisiaj kąpiel :diabloti:[/QUOTE]

Czytałam :shake:
Tylko Jetsan jest suchy w ciągu 30min maks do godziny :P

Przestaję zostawiać Arniego samego na ogrodzie na dłużej niż 30min, musi przestać demolować ogród...

Laptop znowu mi się psuje :-(

Posted (edited)

[quote name='Niufciak']jak ja sie ciesze że żaden z moich nie wpada na genialny pomysł demolek wszelkiego rodzaju :)[/QUOTE]

Arni kopie doły, obgryza krzaki, wyrywa gałęzie, rollbordery, zniszczył zasłonę do budy i płot, który osłania kojec, by mieli tam cień, wyżera śmieci z kompostownika...

On nawet zmęczony, wybiegany itd. robi demolki... Teraz czas na demolki w domu :D Na razie będę go przywiązywała, żeby wszędzie nie biegał, tylko spał na legowisku, potem będę go już normalnie zostawiała z kamerą, powinno być ok :)

Edited by Naklejka
Posted

[quote name='Naklejka']Arni kopie doły, obgryza krzaki, wyrywa gałęzie, rollbordery, zniszczył zasłonę do budy i płot, który osłania kojec, by mieli tam cień, wyżera śmieci z kompostownika...

On nawet zmęczony, wybiegany itd. robi demolki... Teraz czas na demolki w domu :D Na razie będę go przywiązywała, żeby wszędzie nie biegał, tylko spał na legowisku, potem będę go już normalnie zostawiała z kamerą, powinno być ok :)[/QUOTE]
współczuje. Toro przez całe 5 lat jak jest u mnie odgryzł tylko koraliki id japonek nie naruszając buta i gałkę od komody w najniższej szufladzie. nie była zdewastowana, po prostu ją odczepił i to chyba tyle, a przynajmniej tyle pamiętam :)

Posted

[quote name='Niufciak']współczuje. Toro przez całe 5 lat jak jest u mnie odgryzł tylko koraliki id japonek nie naruszając buta i gałkę od komody w najniższej szufladzie. nie była zdewastowana, po prostu ją odczepił i to chyba tyle, a przynajmniej tyle pamiętam :)[/QUOTE]

bardzo bym chciała, żeby mój przyszły szczylek zniszczył tylko tyle. jeeej, marzenie. :loveu:

Posted

[quote name='Olson']bardzo bym chciała, żeby mój przyszły szczylek zniszczył tylko tyle. jeeej, marzenie. :loveu:[/QUOTE]

Jetsan wiele nie zniszczył, trochę krzaków tylko wyrwał ;) no i tą bramę rozwalił, ale nie jako szczyl :P

Arni jeszcze zrobił dziurę w drzwiach :cool3:

W ogóle to się zastanawiam jak organizować Arniemu "treningi", by nie były zbyt męczące i przynosiły najwięcej efektów. Ćwiczę z nim podstawy frisbee, głównie pracuję nad nakręceniem, no i jeszcze obi. Muszę się zastanowić jakoś ogarnąć te nasze spacery... Bo ja w temacie pracy z psami jestem zielona :shake:

Posted

[quote name='Naklejka']Jetsan wiele nie zniszczył, trochę krzaków tylko wyrwał ;) no i tą bramę rozwalił, ale nie jako szczyl :P

Arni jeszcze zrobił dziurę w drzwiach :cool3:

[/QUOTE]

moja Łeza w sumie też wiele nie zniszczyła - poprzesadzała pare krzaków, zjadła świątecznego renifera ([url]http://image.ceneo.pl/data/products/14556951/f-renifer-3d-duzy-ozdoba-1-25m-lampki-kreci-glowa.jpg[/url]), i kilka par butów. choć i tak zawsze była awantura jak papiś coś popsuł. :diabloti:

Posted

Hejka :)

Obudziłam się rano, a przed twarzą miałam łeb Arniego, ciekawe jak długo siedział obok łóżka :evil_lol: Wieczorem spał na legowisku, jak tylko usłyszał, że ruszam kołdrę w ciągu sekundy leżał już w łóżku :lol: a nigdy do wyra się nie pchał.

Posted

[quote name='Naklejka']Hejka :)

Obudziłam się rano, a przed twarzą miałam łeb Arniego, ciekawe jak długo siedział obok łóżka :evil_lol: Wieczorem spał na legowisku, jak tylko usłyszał, że ruszam kołdrę w ciągu sekundy leżał już w łóżku :lol: a nigdy do wyra się nie pchał.[/QUOTE]

zima idzie to szuka ciepełka :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV']zima idzie to szuka ciepełka :diabloti:[/QUOTE]

Ale jemu jest gorąco w domu :eviltong: On nie umie spać w łóżku, bo wystarczy go tylko szturchnąć i ucieka, ale za chwilę wraca :P

Posted

[quote name='Naklejka']Ale jemu jest gorąco w domu :eviltong: On nie umie spać w łóżku, bo wystarczy go tylko szturchnąć i ucieka, ale za chwilę wraca :P[/QUOTE]

to moze dzisiaj potrzebował czułości ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Naklejka']Ale jemu jest gorąco w domu :eviltong: On nie umie spać w łóżku, bo wystarczy go tylko szturchnąć i ucieka, ale za chwilę wraca :P[/QUOTE]

nie to co moja Luna,ona jak już porządnie śpi to wołami jej z wyra nie wyciągnę,a jak się rozłoży to całe łóżko dla niej:diabloti: przesunąć ją to jeszcze se pod nosem burczy:evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Arniego jak szturchnę to burknie i ucieknie :shake: On się boi, nie lubi tego, dlatego tak reaguje, ale pracuję nad tym :eviltong:[/QUOTE]

tak samo reaguje Neron i Ibri ;)

Posted

[quote name='Naklejka']Arniego jak szturchnę to burknie i ucieknie :shake: On się boi, nie lubi tego, dlatego tak reaguje, ale pracuję nad tym :eviltong:[/QUOTE]
mojego możesz szturchać, nadepnąć, przewrócić się o niego a on nawet nie drgnie :D możesz go nawet za łapy przeciągnąć po podłodze i nic, nic totalnie :P

Posted

Jestem sobie na spacerku w lesie, podchodzi do mnie jakaś pani i pyta o szkolenie psa :crazyeye: Bo Arni się tak super słucha i widziała, że go szkolę. On tak ładnie bez smyczy, przy nodze minął jej sukę, która darła japę i się okropnie szarpała.
Pozadawała kilka pytań, bo ma problem ze swoim adoptowanym psem.
Ogólnie to jestem w szoku, że ktoś nas kojarzy i widzi moją pracę nad Arnim :D

Mam zdjęcia, o ile cos wyszło :evil_lol: