Asiaczek Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Podtrzymuję moja (na razie) jednorazową deklarację, ale dopiero gdy moja emerytura będzie na koncie.... Pzdr. Quote
Mysza2 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Figanna']hop hop....[/QUOTE] Witamy u Maciusia:):) Quote
Mysza2 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Panca']jak sie czuje Macius?[/QUOTE] Jest poprawa, je i nie wymiotuje, czuje się wyraźnie lepiej :); na poprzedniej stronie Emiś pisała dzisiaj rano, i zdjęcia nowe tam są. Quote
Mysza2 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Ewaunia']Ja również odwiedzam Maciusia.[/QUOTE] Witamy u Maciusia:) Quote
Emiś Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Mysza2']Dziewczyno o czym Ty u licha piszesz, widziałam tego psa w zeszłym tygodniu na własne oczy. Może pojedź sama i sprawdź zamiast wypisywać głupoty.[/QUOTE] Mysza, widziałaś doskonale spreparowany twór niezwykle sławnego Chuck Testa, to drogie rzeczy są, z USA, stąd taki wysoki rachunek [URL]http://www.joemonster.org/filmy/38173/Chuck_Testa_najlepsza_reklama_z_udzialem_martwych_zwierzat[/URL] (przepraszam za niesmaczną reklamę na zwierzakowym forum, ale tak mi się skojarzyło...) Droga (drogi?) gobi, czy słyszałaś/łeś o czymś takim jak edycja postu? Zwykle w początkowych postach wkleja się aktualne zdjęcia, informacje na temat zwierzaka, rozliczenie żeby nowo przybyła osoba nie musiała czytać wątku, który często ma paredziesiąt stron. Idę powiedzieć Maćkowi, żeby się zachowywał jak na trupka przystało, a nie miską łomotał i spokój zakłócał... Bo inaczej trzeba będzie egzorcystę jakiegoś wezwać... Czekam na komisję sprawdzającą żywotność Maciusia :razz: :evil_lol: Mysza chyba jesteś niewiarygodna, więc trzeba kogoś innego wydelegować. Martika go niby wtedy też widziała (o dziwo, 3 tyg. temu gdy miał jeszcze oczy... ale przecież zawsze można było je usunąć w lipcu do zdjęć, a potem znów wstawić, dla zmyłki). Albo może zadzwonię do Małża, żeby wracając kupił dzisiejszą gazetę i na jej tle uwiecznię Chłopaka? W filmach o porwaniach tak robili :) Edit. Pies jest pod opieką Fundacji posiadającej zgodę na prowadzenie zbiórek publicznych. Co do wielomiesięcznych cierpień - owszem, Maciek cierpiał, póki miał oczy - na które nie widział i które go bolały. Usunięcie ich po części prowadzi do wyleczenia - usuwa źródło bólu i pozwala na dalsze życie. Fakt, wzroku przywrócić mu nie byliśmy w stanie, czy w związku z tym, mimo że nauczył się on żyć bez tego zmysłu, powinien zostać uśpiony? Wielokrotnie miałam styczność ze zwierzętami, dla których jedyną pomocą była eutanazja i w takich sytuacjach się na nią decydowałam. Nigdy nie trzymałabym na siłę zwierzęcia dla którego nie ma szans. Maciek nie jest takim przypadkiem. Quote
eliza71 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 dziękuję za konto :) dzisiaj wpłaciłam 40 i na razie (nie wiem czy nie zmieni się mój fundusz:( ) na kilka m-cy taką samą kwotę na początku każdego m-ca :) bardzo proszę solidnie poprzytulać Maciusia ode mnie :) Quote
Martika&Aischa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Cioteczki moje kochane wybaczcie ...miałam napisać naprawdę dużo bo aż się zagotowałam ...i pewnie gdybym była czajnikiem gwizdałabym jak opętana!!!!! Ludziom tego pokroju NIC nie wytłumaczycie ...podsumuje krótko "Dogomania NIE DLA IDIOTÓW" Gobi proponuje poszukać rozumu ....wypadł w dzieciństwie czy przed chwilą ??? Oczywiście sprawę zgłaszam do moderatora! Quote
Martika&Aischa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='eliza71']dziękuję za konto :) dzisiaj wpłaciłam 40 i na razie (nie wiem czy nie zmieni się mój fundusz:( ) na kilka m-cy taką samą kwotę na początku każdego m-ca :) bardzo proszę solidnie poprzytulać Maciusia ode mnie :)[/QUOTE] Elizo kochana dziękujemy pięknie w imieniu naszego Maciusia :) I zapewniam wszystkich tu zgromadzonych nasz Maciuś to cudowny psiak który z pewnością na tamten świat z powodu swojego kalectwa się nie wybiera!!! Widziałam Maciusia w hoteliku u Emiś jak jeszcze miał oczka ....i po operacji kiedy Mysza wiozła go do lecznicy na zmianę opatrunków po operacji. To cudowny, cierpliwy i mimo swoich przeżyć pełen wiary psiak! I ja tej wiary NIE tracę!!! Inaczej by mnie tu nie było! Quote
ania shirley Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Mysza2, nie denerwuj się - przecież nikt nie bierze tego poważnie. To troll. Ale ban by mu się przydał. Quote
Beatkaa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ręce opadają...ludziom niektórym to się za bardzo nudzi :angryy: ............................... Maciuś trzymam kciukasy za Ciebie cały czas!On tak biednie wygląda bez tych oczek :( Quote
gobi Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Emiś']Droga (drogi?) gobi, czy słyszałaś/łeś o czymś takim jak edycja postu? [B]Zwykle w początkowych postach wkleja się aktualne zdjęcia, informacje na temat zwierzaka[/B], rozliczenie żeby nowo przybyła osoba nie musiała czytać wątku, który często ma paredziesiąt stron. [/QUOTE] W przeciwieństwie do stanu konta, przy zdjęciach nie było informacji, że nie zostały zrobione w październiku, a nie w lipcu. Mam zrzut tej strony. Czytałem dokładnie. [quote name='Emiś']Pies jest pod opieką Fundacji posiadającej zgodę na prowadzenie zbiórek publicznych. [/QUOTE] Której? Określenie: "Konta do wpłat użyczyła Przystań Ocalenie" jest mało precyzyjne. Ciekawe co na to fiskus? Kto w końcu zbviera tę kasę? Komu miałem wpłacić? [B]Jeżeli nie chcecie, żeby potencjalni darczyńcy traktowali Was z nieufnością, to działajcie tak, żeby nie było żadnej wątpliwości. Tych, którzy zostali posądzeni niesłusznie - przepraszam. Tych, którzy mataczą - nie przepraszam.[/B] Quote
wapiszon Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='gobi']Nic Ci nie pomoże straszenie mnie, ani tutaj, ani na PW. Pisz do moderatora, proszę bardzo. Ale pamiętaj, że mam zapisane zrzuty stron ze zdjęciami z lipca i tymi ostatnimi (podobno nowymi) zdjęciami psa. To nie ja się będę tłumaczył, tylko Ty! Jeśli chcesz ode mnie pieniędzy, to informuj mnie dokładnie.[/QUOTE] Nie przejmujcie się Cioteczki tym indywiduum:cool3::cool3::cool3: Ju to [B]coś[/B] gdzieś widziałam na Dogo, tam też mieszało:shake::shake::shake: A ty gobi, znasz bajkę o wężu? Powiedzieć tobie sssp..........:angryy::angryy::angryy: Nie widzę twoich deklaracji i wpłat więc się nie wypowiadaj i znajdź sobie jakieś inne forum do mieszania, My tutaj pomagamy Psom i nic tobie do tego :angryy::angryy::angryy: ( pisownia z małej litery o tym czymś zamierzona ;) ) Quote
gobi Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='wapiszon']Nie przejmujcie się Cioteczki tym indywiduum:cool3::cool3::cool3: Ju to [B]coś[/B] gdzieś widziałam na Dogo, tam też mieszało:shake::shake::shake: A ty gobi, znasz bajkę o wężu? Powiedzieć tobie sssp..........:angryy::angryy::angryy: Nie widzę twoich deklaracji i wpłat więc się nie wypowiadaj i znajdź sobie jakieś inne forum do mieszania, My tutaj pomagamy Psom i nic tobie do tego :angryy::angryy::angryy: ( pisownia z małej litery o tym czymś zamierzona ;) )[/QUOTE] Jeżeli wpłacam kasę to konkretną. Nie 5 czy 10 zł. I dlatego mam prawo wiedzieć, komu wpłacam i czy zostanie spożytkowana zgodnie z przeznaczeniem. Jeżeli takie podejście kogoś oburza, to trudno. To moje pieniądze, ciężko zarobione i nie chcę, żeby zostały zmarnowane. Dlatego wpłacę dopiero po wyjaśnieniu sytuacji z Przystanią Ocalenie. Żegnam miłe Panie. Quote
Martika&Aischa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='gobi']Jeżeli wpłacam kasę to konkretną. Nie 5 czy 10 zł. I dlatego mam prawo wiedzieć, komu wpłacam i czy zostanie spożytkowana zgodnie z przeznaczeniem. Jeżeli takie podejście kogoś oburza, to trudno. To moje pieniądze, ciężko zarobione i nie chcę, żeby zostały zmarnowane. Dlatego wpłacę dopiero po wyjaśnieniu sytuacji z Przystanią Ocalenie. Żegnam miłe Panie.[/QUOTE] Na co idą wpłacone pieniądze ???? Na lekarstwa ....operacje ..... zabiegi ....na karmę ....na utrzymanie Maciusia w hoteliku...... Człowieku 5zł ....10zł ....to mało ? dla każdego bezdomnego psiaka to bardzo dużo! Zapewniam Cię że Maciuś dostaje nie tylko każdą wpłaconą złotówkę ale i każdy wpłacony GROSZ!!! I my również Żegnamy mając nadzieję że raz na ZAWSZE!!! Quote
Selenga Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='ania shirley']Mysza2, nie denerwuj się - przecież nikt nie bierze tego poważnie. To troll. Ale ban by mu się przydał.[/QUOTE] Na dodatek wszystkie zdjęcia mają zakodowane dane identyfikacyjne zawierające datę wykonania, więc nie ma najmniejszego problemu żeby to zweryfikować :) No ale do tego potrzebna jest elementarna wiedza informatyczna, więc taki troll może sobie poszaleć zanim się informatyk wtrąci :) Uwielbiam takich co się pojawiają na forum, nie przeczytali regulaminu, nie znają zwyczajów,[B] nie udzielili jeszcze pomocy żadnemu forumowemu zwierzakowi[/B], nie mają pojęcia o ułatwieniach jakie stosujemy żeby zaoszczędzić czas i od razu z marszu wskakują w rolę mentorów i kontrolerów. Nie ma to jak świeży powiew... Quote
wapiszon Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='gobi']Jeżeli wpłacam kasę to konkretną. Nie 5 czy 10 zł. I dlatego mam prawo wiedzieć, komu wpłacam i czy zostanie spożytkowana zgodnie z przeznaczeniem. Jeżeli takie podejście kogoś oburza, to trudno. To moje pieniądze, ciężko zarobione i nie chcę, żeby zostały zmarnowane. Dlatego wpłacę dopiero po wyjaśnieniu sytuacji z Przystanią Ocalenie. Żegnam miłe Panie.[/QUOTE] Jakoś nigdzie nie widziałam twoich [COLOR=red]konkretnych [/COLOR] wpłat( na innych wątkach też) :crazyeye::crazyeye::crazyeye:Może wskażesz , gdzie wpłacałeś/wpłacałaś? A poza tym, dla niektórych z nas kolejne 5 czy 10 zł na psiaka to też konkretna kasa. I też ciężko na nią pracujemy. Może nie jesteśmy krezusami tak jak ty:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale potrafimy pomóc a nie tylko gadać po próżnicy:cool3::cool3::cool3: A jak pada zapytanie gdzie pomogłeś/pomogłaś to żegnasz się z wątkiem:shake::shake::shake: Quote
Martika&Aischa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='edyta12']wylsalam 50, czy doszlo? e[/QUOTE] Zaraz sprawdzę konto i wpiszę rozliczenia które doszły po południu :) Pięknie dziękujemy za okazaną pomoc. Quote
Mysza2 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='edyta12']wylsalam 50, czy doszlo? e[/QUOTE] na pay pala doszło. 1-2 dni roboczych trwa zanim wpłyną fizycznie na konto. Jak tylko wpłyną zaraz przelewam. Wielkie dzięki :loveu::loveu::loveu: Quote
Martika&Aischa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Doszły kolejne wpłaty od cioteczek : ELIZA71 40 zł yolanovi 10 zł Awit 10 zł Mysza2 10 zł Każdą wpłatę zaznaczam w drugim poście :) już biegnę uzupełnić rozliczenie. Quote
Recommended Posts