Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

najpierw to trzeba ja odrobaczyc porzadnym srodkiem na wiekszosc pasozytow, takze na te dlugasne glizdy
i zobaczyc jak sie pies zachowuje
wczesniej przed odrobaczeniem morfologia, i wizyta u weta na przegladzie- ale porzadnego
kanna jest spod Krakowa i zna wetow, wiec mam nadzieje , ze poleci do kogo jechac
zeby byc potraktowanym powaznie

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rottka']Jak widzę, jak ludziom łatwo przychodzi usypianie psów, bo są "ułomne", chore, stare lub bo mają taki kaprys, to mnie szlag trafia:angryy:.

To gdyby mój Gucio ( Kraków-17 dobkow i mix dobkow w wieku 2 msce do roku-na cito domy albo bedzie ich 100

(mój Guciek, to ten z raną na główce) trafił w swoim życiu na takich ludzi, to ....
Nawet nie przejdzie mi to przez usta.
A tak przy okazji co u Gucia?Mojego ulubieńca?

Posted

Ati napisał(a):
Evelka a do weta sie kiedy wybierasz z mala?

Pewnie jak dojedzie do Krakowa mała. Podstawowe badanie trzeba zrobic, czy to nie 'zwykłe' porządne zaniedbanie.. A co do wetów w Krk, to Evelka z Iskrą nie jednych odwiedziła.. Farma lama... żart..

Posted

Ati napisał(a):
najpierw to trzeba ja odrobaczyc porzadnym srodkiem na wiekszosc pasozytow, takze na te dlugasne glizdy
i zobaczyc jak sie pies zachowuje
wczesniej przed odrobaczeniem morfologia, i wizyta u weta na przegladzie- ale porzadnego
kanna jest spod Krakowa i zna wetow, wiec mam nadzieje , ze poleci do kogo jechac
zeby byc potraktowanym powaznie

Wczoraj bardzo długo rozmawiałam z Kanna! Bardzo Ci dziękuję Ati, że zaprosiłaś Ją na wątek!:loveu:
I faktycznie trzeba będzie zacząć od porządnego odrobaczenia i dożywienia (Jej stan może być spowodowany ogromną robaczycą i potężną awitaminozą). I miejmy nadzieję, że wtedy nastąpią szybkie poprawy.

Felka z Bagien napisał(a):
Kochani na czym stanęło, bo mnie sparaliżowało totalnie i nie jestem w stanie "doczytywać".Gdzie jest sunia w tej chwili?

W tej chwili jest jeszcze na farmie lama. Dziewczyny mają Ją stamtąd zabrać w niedzielę i wtedy dowiozą Ją do Krakowa.
Od niedzieli będzie zatem potrzebny jakiś tymczas...

Soema napisał(a):
Pewnie jak dojedzie do Krakowa mała. Podstawowe badanie trzeba zrobic, czy to nie 'zwykłe' porządne zaniedbanie.. A co do wetów w Krk, to Evelka z Iskrą nie jednych odwiedziła.. Farma lama... żart..

No dokładnie, żart...

ataK napisał(a):
Zapisuję...

lunarmermaid napisał(a):
Piękny maluszek...Szkoda,że nie mam miejsca...

Dziękuję za obecność na wątku!

Afryka napisał(a):
Szczenior dalej szuka DT, czy już jakiś ma?

Dalej szuka... DT PILNIE potrzebny!
Najgorszy będzie pierwszy tydzień, bo wtedy mogą z Niej wyłazić robale...

Posted

potrzebujemy DT bez psów na czas odrobaczenia małej, nie dłużej....
no i kasy, bazarków na diagnostykę....
małą trzeba porządnie odrobaczyć i zrobic podstawowe badania ( morfologia), które da nam obraz jest stanu zdrowia...mam głęboką nadzieję, że stan małej to awitaminoza i niedobory wapnia....kiedy mała przyjedzie do krk trzeba ją natychmiast do weta, który pobierze krew na badania a zaraz potem poda środek o szerokim spektrum działania...
w tej kolejności koniecznie, bo jeżeli ją najpierw odrobaczymy to przez jakiś czas nie będzie można robić badania krwi....
ja postaram się o bezpłatny DT po odrobaczeniu, ale niestety nie potrafię zapewnić funduszy na diagnostykę i leczenie....dlatego bardzo proszę o pomoc w imieniu Evelki...

Posted

Ale nie bardzo rozumiem z tym domem na czas odrobaczenia, że ma być bez psów.Obawiałabym się bardziej jakichś innych szczenięcych chorób wirusowych, ale robaków?Psy i tak trzeba regularnie odrobaczać, a najlepiej regularnie oddawać kał do badania i jeśli jest potrzeba odrobaczać.
To trzeba przemyśleć!

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
Ale nie bardzo rozumiem z tym domem na czas odrobaczenia, że ma być bez psów.Obawiałabym się bardziej jakichś innych szczenięcych chorób wirusowych, ale robaków?Psy i tak trzeba regularnie odrobaczać, a najlepiej regularnie oddawać kał do badania i jeśli jest potrzeba odrobaczać.
To trzeba przemyśleć!

No fakt, zawsze odrobaczam moje tymczasy, a mam własne psiaki, które też są odrobaczane. Swoją drogą, to Mała jest rzut beretem ode mnie...

Posted

Jaka piękność, pies marzenie! Kurczę, szkoda, że wcześniej nie wpadłam na ten wątek, wczoraj przygarnęłam kolejnego kociaka i już więcej futra nie upchnę, nawet na tymczas :placz: . Mogę co najwyżej wesprzeć finansowo, ale to dopiero po wypłacie, jak na razie sama jestem spłukana. :-(
Zapisuję, trzymajcie się cieplutko i dawajcie znać na bieżąco co i jak! Po diagnozie takie maleństwo na pewno bez problemu znajdzie domek :)

Posted

cieszę się...
a w odpowiedzi na pytania odnośnie odrobaczenia...
jeżeli jest DT bezpłatny, który bierze na siebie wyżywienie małej i opiekę nad nią to jeżeli stawia wymóg odrobaczenia psiaka i wstępną diagnozę to chyba nie ma co dyskutować.....brać...:cool3:

każdy DT kieruje się swoimi regułami....

Posted

Pies jest super,ale nie zapominajcie,że to szczeniak wyżła.3 sprinterów i 3 długodystansowców potrzeba żeby go wybiegać:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.
Jak pomyślę, to mi się "baaardzo wesoło":lol:
Dziecinka jest cudna, do zacałowania:loveu::loveu::loveu:

Posted

bez przesady to szczeniaczek, najpierw niech bedzie wiadomo czy zdrowotnie ok, itd, a pozniej domek z ludzmi swiadomymi potrzeb rasy
fajnie jakby byly zdjecia rodzicow z tej ,,farmy" bo nie daje mi to spokoju

Posted

Ati napisał(a):
bez przesady to szczeniaczek, najpierw niech bedzie wiadomo czy zdrowotnie ok, itd, a pozniej domek z ludzmi swiadomymi potrzeb rasy
fajnie jakby byly zdjecia rodzicow z tej ,,farmy" bo nie daje mi to spokoju

Tym bardziej,do zacałowania.

Posted

Słuchajcie... jesteśmy w stanie wziąść małą na DT. Mamy już dwie bidy które u nas znalazły dom. Nie jesteśmy ludźmi którzy nie znają się na psach... Małej zapewnimy wszystko co się da... oczywiście jeżeli chodzi o pomoc weterynaryjną potrzebujemy wsparcia, bo nasza sytuacja nie jest najlepsza. O wyżywienie, spacery i miłość do psiny martwić się nie musicie.

Posted

Fajnie:) dziekujemy
Jestesmy w stanie dac tej małej suni wszystko co możliwe...
Nie negujcie od razu DT...
Bo my kochamy psiaki i dlatego mimo wszystko zdecydowaliśmy się wziąść małą do domu :loveu: