Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiejsze info z domu tymczasowego :

"Andzia w "budzie":)
Ona na każdym zdjęciu wychodzi,jak z krzyża zdjęta. Ale ona potrafi się "uśmiechnąć", pomachać ogonem, zaczepić.

Moim zdaniem, jej nic, nigdy dobrego w życiu nie spotkało. No, oprócz władowania się do garażu Kamili.

Na szczęście nie interesuje się już brzuchem. Na zdjęciu jest w ubranku nr 2 w kolorze oliwkowym. Granatowa kiecka poszła do śmieci. Oj, zachodu z tą Andzią tyle co z dzieckiem;) Ale dajemy radę."

Posted

pikola napisał(a):
Tylko tulic i calowac.Kochane suczydlo.Ona tylko chce byc kochana..Prosze o nr.konta,niewiele, ale cos wplace.

dzięki wielkie .. już wysyłam ..

każdy miły gest dla Andzi na wagę złota ...
przed sunią jeszcze długa droga do normalności ...
.. człowiek musiał ją nieżle skrzywdzić... a bezdomność na ulicy też odbiła się na jej psychice ...

Posted

A kiedy zdjecie szwów? Jakoś tak po 8 dniu po sterylce szwy się goja i sunia przestaje sie nimi interesować. U mnie tylko jedna sobie sama wyjęła, i to własnie 10 dnia - rano były na miejscu, a jak wzieliśmy ja na stół w lecznicy, nożyczki do reki, a tu już załatwiona sprawa :)

Posted

nikt nie pyta - ogłoszen nie ma bo nie nadwaała sie do sesji foto ...smutna jest..ale juz jest coraz lepeij :))

bryka po domu - jak kot. koty mogą - to co..ona nie???
nie chce wychodzic na podwórko!!!boi sie, ze nie wróci :(

Posted

takie oto ogloszenie przeczytalam dzis na fb:
"Dobry dom w okolicach Wrocławia / Obornik Śl. czeka na owczarka niemieckiego lub podobnego. Pies musi mieć 3-4 m-ce. Będzie mieszkał na wsi, są tam także konie. Gdyby ktoś coś wiedział, proszę o kontakt: 600 947 108."

moze ktoras szuka wlasnie czegos takiego? albo wie...kto ?

Posted

pikola napisał(a):
Pewnie.Teraz bedzie juz coraz lepiej.Oj Andzia, jakie ty mialas szczescie w tym nieszczesciu ze trafilas na dobrych ludzi..

sama sobie byt zapewniła..juz druga taka sunia w naszej bezdomniakowej karierze - pierwsza to była LOLKA

Posted

anita_happy napisał(a):
sama sobie byt zapewniła..juz druga taka sunia w naszej bezdomniakowej karierze - pierwsza to była LOLKA

no .. Lolka też przyszła pod mój dom tuż przed porodem ... koczowała na dworcu PKS ...

a Andziula robi postępy ..:))))))))))))))))))))))
info z dzisiaj:
"
o naszej Andzi wiem już, że nadaje się do innych psów. Koty gania,ale na zasadzie zabawy. Latają po domu. Raz Andzia zdzieli kota łapą,raz kot Andzię.
Dzisiaj odkuzrałam i trochę było zdenerwowania było. Na koniec Andzia pozwoliła się odkurzyć. To była forma oswajania i oczyszczenia futerka z roztoczy;)
Dzisiaj psica pięknie zareagowała na moje strarsze dziecko, które widziała po raz pierwszy. Były podskoki, szaleńcze machanie ogonem i szafka, która dobrze, że znalazła się w odpowiednim miejscu, bo inaczej Młoda zaliczyła by przymusowe leżenie. Andzia waży więcej niż ona.
Czyli dużo atrakcji, jak na jeden dzień. Spacery były 3. Będzie jeszcze jeden."

Posted

witaj kochana Andziulko:)faktycznie wygladasz czasem jak z krzyza zdjeta,dlatego tak mi Cie podwojnie szkoda,ale ciesze sie,ze dochcodzisz do siebie;)piekna z Ciebie sunia,massz wyjatkowo niespotykana urode:)

Posted

[quote name='azalia']Śliczna jest Andzia,czy czegoś jej potrzeba?

najważniejsze co dla Andzi było to jak ukryła się u mnie w garażu to się znalazło - ma dom tymczasowy ...

jednak zanim Andzia dojdzie do "normalności" i ponownie zaufa człowiekowi, zacznie zachowywać się jak szczęsliwy psiak, nie bojący się utraty człowieka i swojego miejsca to trochę potrwa ...
zresztą widać na zdjęciach że Andziula jeszcze do końca nie jest przekonana że jest bezpieczna ...

na razie Andzia zbiera na pobyt w dt ... i niewykluczone że trochę w nim posiedzi
, dochodzą koszty odrobaczenia , szczepien, zdjęcia szwów

bądz z nami na wątku i kibicuj Andziuli ...

każda pomoc na wagę złota ...
trzymanie kciuków wpłaty na DT, ogłoszenia -jak w końcu Andzia się "uśmiechnie" ...

w tym tygodniu Andzia odwiedzi weta - zdjęcie szwów ..
trzeba Andzię odrobaczyć i potem zaszczepić ...

Posted

doszły wpłaty dla Andzi:

25.07 Lolalola - 50 zł
[FONT=Times New Roman]27.07 pikola - 24 zł
[/FONT]
dziękujemy bardzo ...

wydatki do zapłacenia:
50 zł - Anita_happy - transport z Szydłowca do Grójca i z powrotem /po drodze sterylizacja aborcyjna/ - / transport totalnie po kosztach... dzięki Anita :)
następnie Andzia zostala przejęta przez drugi transport
46 zł - transport z Grójca do DT pod Warszawą