Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzisiaj Andzia była u weta na zdjęciu szwów :

relacja DT z wizyty u weterynarza z Andzią :

"W ogóle Andzia była bardzo grzeczna. I w samochodzie, i u lekarza. Wywaliła się na plecy i dała obejrzeć brzuch. Lekarz powiedział, ze bardzo ładnie zrośnięte, nic sie nie paprze. Czyli moje maltretowanie musi mi Andzia wybaczyć.
W poczekalni napadł na Andzie taki pudelek, który przyszedł ze starszą panią, a Andzia go olała, hehe.

Jeszcze Andzia w kąpieli. Też grzeczna, tylko trochę przestraszona. :

wydatki na Andzię : dzisiejsza wizyta wet - zdjęcie szwów i odrobaczenie - TYLKO 10 zł ... super weta ma dom tymczasowy .. nie zdziera z bezdomniaków ...
przelałam też 40 zł na kolejną wizytę - szczepienie wścieklizna + odpchlenie ...

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u Andzi ucichło ...

Andzia się coraz lepiej adoptuje w domu tymczasowym ... jest wesoła, koty niekiedy pogoni ale nie ma złych zamiarów ...
uwielbia dzieci ....

ale wychodząc n dwór następuje zmiana o 10000000000000 % .... Andzia zachowuje się jakby miała zaraz stac jej się wielka krzywda ...
wyjście poza próg domu to dla niej jeszcze traumatyczne przeżycie ... smutnieje, nieruchomieje ....

Posted

[quote name='azalia']Poproszę o nr.konta na PW dla Andzi.[/QUOTE]

już podaję nr konta ... dziękuję za wsparcie

lada moment a miesiąc minie ...

musi się Andzia postarać i zacząć bardziej uśmiechać bo trzeba jej ładne fotki porobić i pomału zacząć ogłaszać ...

Posted

Andzia robi postępy ... w dpmu jest super .. gorzej jak wychodzi na dwór ..

właśnie dostałam @ od DT ... mieli zawrót głowy z zalaniem podwórka i piwnicy po ostatnich ulewach w Warszwie

cytuję:

We wtorek jedziemy na szczepienie (będzie paragon).

Zachowanie coraz lepsze, tzn. coraz mniej stresu. Jest u mnie moja mama, ma być jutro ładnie, więc pocykam fotki.
Teraz sprzątaliśmy resztę po tym zalaniu i nie zebrałam się, żeby odpisać.

Tak w skrócie. Andzia nie śpi już pod łóżeczkiem, ale na łóżku . Nie z nami, tylko na takim dl psiaków w kuchni... Lubi się z takim szczeniakiem i się pięknie z nim bawi. Ma bardzo dobry apetyt. Kiedy rano niesiemy jej jeść to bryka po całym domu. Wystawia brzuch do głaskania. Nawet tak śmiesznie śpi z łapami do góry i brzuchem na wierzchu.

Cały czas jest niepewna. Nie wychodzi sama do ogródka, tylko z nami. Cały czas ma przypiętą smycz, choć chodzi luzem. Uczę ją dawać łapę i siadać. Z łapą gorzej, ale z siadaniem całkiem ok.

Posted

fotki suni z wczoraj ...

relacja z domu tymczasowego:
"ogólnie Andzia wygląda jak by odpoczywała. Nie pcha się do psów. Najlepiej w domu,żeby nie wychodzić. Na pewno bardzo lubi dzieci. te fotki, co zrobiłam, to latała z moją córką. Do samochodu wlazła sama. Bardzo ładnie jeździ:)
Nie jest w ogóle agresywna. Mała tuli sie do niej, a ona przyjmuje to z radością."