daga_27 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 kochane moje.... nie jest wazne od kogo, co i za ile. my "dobermanowki" nie liczymy w ten sposob pieniedzy. mamy ok 30 - 40 dobkow w potrzebie, na ktore kazda zlotowka sie przyda, a wrecz bedzie niezbedna do ratowania zycia. jednak osobiscie uwazam, ze tymi pieniedzmi musi rozdysponowac w tym momencie Karusia z Jaga. One najwiecej serca w ta sprawe wlozyly (nie ujmujac nikomu). Moze maja inna bide w potrzebie (niekoniecznie dobka), ktorej chca pomoc....... Quote
Jagienka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Nadal z Karoliną obstajemy przy Nadzieji Dobermana. Pieniądze z konta idą do Was, a reszta, która jest u Karoliny zostaje na wszelki wypadek, ale jak tylko zabraknie Nadzieji to się nie zawahamy :lol: Nie jest sztuką wziąśc psiaka do hotelu i go opłacać, narazie nie mamy koncepcji co dalej. Wy działacie!! Quote
aisaK Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Ależ to byłoby wspaniałe! Mamy 5 psów, które jak najszybciej musimy wyciągnąc i leczyć. Karusia, proszę, zapytaj w tej klinice, a ja proszę wszystkie osoby, znające kliniki zajmujące się chorobami skóry (prawdopodobnie nużeniec i świerzbowiec) o namiary i ewentualną informację... Mamy 4 dobermany, w tym 3 w tragicznym stanie (Ligota!!!!). Quote
daga_27 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 no i mamy elblaska i gdanska, ktore natychmiast tzreba wyjac ze schronow, bo padna lada dzien :-( Quote
kiwi Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 dziewczyny, tak dla waszej informacji, w naglym wypadku wiekszosc lecznic zgadza sie na opoznienie zaplaty, same placilysmy czasami po kilku dniach za leczenie, pozyczajac od tych co jeszcze im cos zostalo ;) albo miesiacu za hotel jak uzbieralismy... nagly wypadek zawsze sie jakos organizuje, czasami szybciej niz zaplanowane dzialania... Quote
t_kasiek Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 "Mamy 4 dobermany, w tym 3 w tragicznym stanie (Ligota!!!!)." co jest to z ta Ligota ?? czy to jest jakas mordownia ?? czy nikt nady tym nie czuwa ?? !!!! Quote
karusiap Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 z tego co czytam i widze to mordownia to jedyne odpowiednie slowo:(:(:( na nadziei dobermana jest fotka dobka z tamtad (dla ludzi o mocnych nerwach):( Quote
aisaK Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Gdzieś na wątku Berosa były wykaz lecznic, potrzebujemy tego jak najszybciej, nie ma już czasu, trzeba chociaż tego wyciągnąc, który już oka nie ma...Ligota/Olesnica to mordownia i mam nadzieje, że sie za to wezmą...brakuje mi słów!!! Pomocy!!! musimy szybko działać, wiem, że są wśród was osoby kochające dobki a jak nie to kochające psy a one tam cierpią!!! Quote
karusiap Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Kasiu ale jaki wykaz lecznic??kto kojarzy???? trezba go wyciagac poki zyje!!! Quote
Patia Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Karusia , czy możesz zadzwonic do Katowic , moze przyjmą tego dobcia , jeszcze w wątku nadzieja dobermana Majafaja wstawiła zdjęcie psiaka , bez włosów zupełnie łysy szkielecik:-( Quote
karusiap Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Patia napisał(a):Karusia , czy możesz zadzwonic do Katowic , moze przyjmą tego dobcia , jeszcze w wątku nadzieja dobermana Majafaja wstawiła zdjęcie psiaka , bez włosów zupełnie łysy szkielecik:-( Patia w Katowicach przyjmuja psiaki z chorobami skory (oprocz zakaznych chyba do szpitalika) .Kasia ma rozmawiac jeszcze z szefem..i jeszcze maja dziewczyny na oku jakas inna klinike podobno...widzialam tego szkielecika-dramat!! Quote
aisaK Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Ligota to jest koszmar!!! Katowice przyjma psa...rozmawiałam... Quote
Perfi Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 jezus co to jest ta ligota? jakies schronisko? koszmar plakac sie chce! Quote
aisaK Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Perfi: spójrz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091&page=67 a tu nowy dobek w Katowicach http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40972&highlight=ligockie Quote
Perfi Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 na to sie nie da patrzec :placz: co z tym bez oczka? Quote
karusiap Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Perfi napisał(a):na to sie nie da patrzec :placz: co z tym bez oczka? Perfi ona jest juz w Katowicach..okazala sie dziewczynka:) tylko kasy brak!!:( Quote
Perfi Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 aukcje zrobic? na allegro? edit: wiem ze nie mam w tej sprawie nic do gadania... ale... z berosowej by sie nie dalo? Quote
karusiap Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ola no jak to nie masz nic do gadania??pieniadze Beroska sa juz do uzytku dobkow ale znaczna czesc musiala pojsc na dwa inne dobki w pilnej potrzebie...jesli cos zostalo to jasne ze powinno wspomoc Bezoczka...Perfi chodz na jej watek;) Quote
Perfi Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 jak widze teraz jakiegokolwiek dobka to mi sie plakac chce :( Quote
karusiap Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Perfi napisał(a):jak widze teraz jakiegokolwiek dobka to mi sie plakac chce :( Perfi ja mam tak samo..tylko ja mam dobke w domu...ale jej nie kojarze z tymi bidami wiec ciesze sie na jej widok Quote
t_kasiek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 karusiap napisał(a):Perfi ona jest juz w Katowicach..okazala sie dziewczynka:) tylko kasy brak!!:( jest juz w lecznicy ?? i wiadomo jaki jest jej stan zdrowia ?? co z oczkami ?? piszcie jak cos wiecie !! Quote
karusiap Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40972&highlight=ligockie[/ quote] t_kasiek tu jest jej watek...jeszcze chyba nie jest dokaldnie wiadomo co i jak... Quote
t_kasiek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='karusiap'] http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40972&highlight=ligockie[/ quote] t_kasiek tu jest jej watek...jeszcze chyba nie jest dokaldnie wiadomo co i jak... dzieki - znalazlam jakies info na ogolnej o dobermanach .... no i jeszcze nie wiadomo nic konkretnie....w kazdym razie wet stwierdzil, ze sunia jest w koszmarnym stanie !! Quote
karusiap Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Kochanie....juz ponad miesiac minal...a ja nie moge sie z tym wszytskim pogodzic...placze na sama mysl o Tobie...Twoje sprawy w klinice oplacone,spij spokojnie:(:(:(:( Quote
BeataJ Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Ja gadalam ze Spartanem, Berosik zna juz wszystkie katy za TM, jest mu tam dobrze, nie cierpi, ma cieplo. To wiesici od mojego Spartana wiec na 100% prawdziwe. Trzymajcie sie chlopaki tam na gorze! Beata Quote
Recommended Posts