Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie teraz, dzisiaj, odbywa się W Mogilnie (woj. kujawsko-pomorskie) rozprawa oprawców "niedobitej" Psotki, którą usiłowano zakatować kijem wieszjąc na drzewie.

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/205620-Niedobita-Psotka-%C5%BCyje%21-Oprawcy-czekaj%C4%85-na-proces.-Podpisujecie-petycj%C4%99"]http://www.dogomania.pl/threads/205620-Niedobita-Psotka-%C5%BCyje!-Oprawcy-czekaj%C4%85-na-proces.-Podpisujecie-petycj%C4%99[/URL]!!!

Rozwinęłam akcję wsparcia dla oskarżycielki posiłkowej, Wykonałam mnóstwo telefonów i e-maili, apelowałam do Mogilan i Strzelan o udział w obserwacji procesu. I co?

Tylko DWIE osoby przybyły by proces obserwować. Jeszcze jest w toku, ale przy tak małym zainteresowaniu głowę daję, że sąd uzna "małą szkodliwość społeczną".
[B]
I BĘDĄ MIELI RACJĘ skoro zainteresowanie społeczeństwa jest znikome!!![/B]

Eeeeeeech :-(

Może w przypadku "niedobitego" Lakiego dogomaniacy dolnoślący wykażą się większym zaangażowaniem?

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na dogo ma wątek pies Cygan, którego własciciel zawlókł do lasu, aby siekierą się pozbyć kłopotu....Pies od około chyba 2 lat czeka na nowy dom w rzeszowskim schronie "Kundelek".Cygan jest psem przyjacielskim, łagodnym, z "medialną" przeszłością i co? Nic! Chwilowo było trochę szumu wokół biedaka i nic....Czasem te medialne biedaki, okrutnie potraktowane przez "ludzi", szybko znajdowały nowe domki, ale jest coraz gorzej z tym znajdowaniem.....

Posted

[quote name='zachary']Na dogo ma wątek pies Cygan, którego własciciel zawlókł do lasu, aby siekierą się pozbyć kłopotu....Pies od około chyba 2 lat czeka na nowy dom w rzeszowskim schronie "Kundelek".Cygan jest psem przyjacielskim, łagodnym, z "medialną" przeszłością i co? Nic! Chwilowo było trochę szumu wokół biedaka i nic....Czasem te medialne biedaki, okrutnie potraktowane przez "ludzi", szybko znajdowały nowe domki, ale jest coraz gorzej z tym znajdowaniem.....[/QUOTE]

bo z ludźmi niestety jest coraz gorzej !!!!!
takich, jak my jest procentowo mało, ile damy radę????

mnie większość ironicznie pyta, czy chcę dorównać VioletcieVillas...
odpowiadam, że tak, ale niestety nie potrafię tak pięknie śpiewać !

Posted

[quote name='kizimizi']dzieki Marii.

Wlansie mialam sie pytac na pm jak tam sprawa G. wyglada.

Mozesz cos powiedziec na pm?[/QUOTE]

to nie ja bezpośrednio sprawą się zajmuję, więc nie jestem zorientowana, za to miałam w domu kontrolę Powiatowego Lekarza Weterynarii, bo był donos, że mam nielegalne schronisko, złe warunki, znecanie itp.
donos był też do wiadomości prokuratury, policji i naszej gminy....

oczywiście o wyniki kontroli niech nikt się nie martwi - to tylko ten, który "sądził według siebie" uważał, że ma podstawy do oskarżeń.....

Posted

[quote name='zachary']Na dogo ma wątek pies Cygan, którego własciciel zawlókł do lasu, aby siekierą się pozbyć kłopotu....Pies od około chyba 2 lat czeka na nowy dom w rzeszowskim schronie "Kundelek".Cygan jest psem przyjacielskim, łagodnym, z "medialną" przeszłością i co? Nic! Chwilowo było trochę szumu wokół biedaka i nic....Czasem te medialne biedaki, okrutnie potraktowane przez "ludzi", szybko znajdowały nowe domki, ale jest coraz gorzej z tym znajdowaniem.....[/QUOTE]

[quote name='Agata Balu']

Rozwinęłam akcję wsparcia dla oskarżycielki posiłkowej, Wykonałam mnóstwo telefonów i e-maili, apelowałam do Mogilan i Strzelan o udział w obserwacji procesu. I co?

Tylko DWIE osoby przybyły by proces obserwować. Jeszcze jest w toku, ale przy tak małym zainteresowaniu głowę daję, że sąd uzna "małą szkodliwość społeczną".
[B]
[/QUOTE]

niestety ale tak to wyglada juz. Ja od keidy ejstem an dogo to pamietam dziesiatki takich spraw (od Krzyczek po Dobrocin i przez jakies pojedyncze przypadki) i zawsze byl szum a ...... ponziej cisza.
Chodzi (chyba) o to ze w naszych organizacjach pro, dzialaja glownie zwykli ludzie w wolnym zcasie, na zasadzie wolontariatu. Nie ma sie kto sprawa zajac od pozcatku do konca, brakuje porady prawnej no i przede wszystkim wsparcia, tak jak pisalicie na prosesach czy pikietach.
Oczywiscie mozna te sparwe naglasniac ale chodzi o to, zeby wraz z jakas organizacja, ktora zostanie oskarzycielem posilkowym, znalazly sie inne osobyy, ktore beda wysylac listy, meile i beda zainteresowane.

Kilka postow wczesniej wyslalm znane mi dolnoslaskie organizacje, ktore moze pomoga. Czy wogole ktos do nich (poza mna) meila wyslala zeby poinformowac o sprawie?

Posted

Wysłałam do Ekostraży - byłam pewna ,ze odpowiedzą , ale coś cisza:shake:
O Mrunio nie chcę słyszeć nawet. - kobieta , która wywiozła 5 naszych psów do Niemiec (bez naszej konsultacji , bez porozumienia z nami , opinii ... w tym starszego psa ,b. mi bliskiego ) twierdzi ,że jest z tej FUNDACJI .............
Idziemy dziś do psiaków , ale pogoda nie ladna , moze się wypogodzi jeszcze ......
[url]http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-%C5%BCywcem-KUBU%C5%9A-w-trakcie-leczenia/page75[/url] na tym wątku widać jak wiarygodna jest owa Fundacja.

Guest Elżbieta481
Posted

Zajrzałam tu przypadkiem tak przeglądałam dogo i przeczytałam linki m.in.na FB.Czyli o wywozie do Niemiec to prawda?A ile się człowiek nasłuchał obelg,ubliżeń i wyzwisk..
Ale Mrunio?Dobrze,że wiem-nie pomożemy więcej.
Elżbieta

Posted

[quote name='aanka']Wysłałam do Ekostraży - byłam pewna ,ze odpowiedzą , ale coś cisza:shake:
O Mrunio nie chcę słyszeć nawet. - kobieta , która wywiozła 5 naszych psów do Niemiec (bez naszej konsultacji , bez porozumienia z nami , opinii ... w tym starszego psa ,b. mi bliskiego ) twierdzi ,że jest z tej FUNDACJI .............
Idziemy dziś do psiaków , ale pogoda nie ladna , moze się wypogodzi jeszcze ......
[url]http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-%C5%BCywcem-KUBU%C5%9A-w-trakcie-leczenia/page75[/url] na tym wątku widać jak wiarygodna jest owa Fundacja.[/QUOTE]

zadający pytania na tamtym wątku po prostu dostają bana ( kazik132)....

oj, bo i ja zaraz dostanę, a tyle psów mam pod opieką...

Posted

[quote name='aanka'][URL]http://www.istotne.pl/a6322.php[/URL]. Znowu :shake::angryy::angryy:- . parę km. Bolesławca...........[/QUOTE]

matko, to jakas plaga w tamtych rejonach czy co?!

edit:
czy pies ma gotowy tekst do ogloszen/ Ja na pierwszej stronie nei widzialam nic.
No i jakis wiecej fotek?

Posted

[quote name='aanka'][url]http://www.istotne.pl/a6322.php[/url]. Znowu :shake::angryy::angryy:- . parę km. Bolesławca...........[/QUOTE]

Podobno glupich nie sieja sami sie rodza... jakis wysyp w tych rejonach czy jak?/ straszne ...

Posted

Pomyślę nad tekstem ,ale długich nie pisuję ...
A allegro ktoś umie , nie musu być wypasione . JA Cos modziłam wczoraj.. ale mi nie wychodzi na tym portalu jeszcze.:shake::oops::mad:.
Właśnie dorabviam ogloszenia naszym bolesł. psom , korzystając z brzydkiej pogody.
Eko milczy , a tu nastepna sprawa wyszła - w Gromadce:-( - a tam nie ma posterunku policji nawet......

Posted

W pierwszym poście skopiowałam 2 zdjęcia, które przekazały Cioteczki zaglądające do Lucky'ego. Muszę uporządkować wiadomości, ale proszę dać mi trochę czasu; mam na głowie organizację kampanii anty-malarycznej w dwóch miastach, zmianę pracy i poszukiwanie mieszkania 300 km od domu rodzinnego ;-)
Jak już będziemy wiedziały, jaka prokuratura prowadzi sprawę, napiszemy petycję i nagłośnimy sprawę na facebooku, tam najlepiej zbierać podpisy.

Posted

[B]poprawka 1. Z ostatniej chwili !!![/B]
Dodzwoniłam się do członkini Stowarzyszenia Pomocy Zwierzętom. Otrzymalam adres e-mail Prezeski Stowarzyszenia. Zaraz do niej napisze i wyłuszczę sprawę. Chyba znalazłam oskarzycielke posiłkową!!!
[B]koniec poprawki 1[/B]

Dodzwonilłam się dzisiaj do Śledczego KR Policji w Bolesławcu. Sprawę zgłoszono do Prokuratury Rejonowej w Bolesławcu (ul. Bolesława Chrobrego 5), a ta nadała jej bieg. [B]Jest to sprawa RSD 746/11. Można się więc już ubiegać o oskarżycielstwo posiłkowe.[/B]
[B]Tylko brak nam oskarżyciela[/B]
Przeglądnęłam Bazy NGO i wyszukałam wszystkie organizacje prozwierzęce w odległości do 100 km od Bolesławca. Oto co znalazłam:

[B]1. Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom, Staszica 9c, 59-700 Bolesławiec OPP od 2009 r.[/B]

2. Głogowskie Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom AMICUS; 75 km
ul. Obrońców Pokoju 30, 67-200 Głogów
tel. 698 305 889; mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce

3. - Koło w Bolesławcu
Mikołaja Brody 13, 59-700 Bolesławiec

4. - Koło w Lwowku Śląskim; 19 km
Polna 6, 59-600 Lwówek Śląski

5. - Oddział w Lubinie
Pawia 8 lok. 3, 59-300 Lubin; 59 km przez Chojnów
gm. Lubin, pow. lubiński
woj. dolnośląskie, Polska
Adres do korespondencji: jak wyżej
Tel.: (76) 849 32 91

6. - Koło w Polkowicach
Kolejowa 4 lok. 15, 59-100 Polkowice; 63 km przez Chocianów
gm. Polkowice, pow. polkowicki
woj. dolnośląskie, Polska
Adres do korespondencji: jak wyżej
Tel.: (76) 749 78 15

7. Dolna 39, 59-800 Lubań; 29 km

8. - Oddział w Jeleniej Górze (schronisko: ul. Spółdzielcza 32a, prowadzone przez Prezesa Zarządu Głównego TOZ pana Eugeniusza Ragiel)

[B]Ważne jest aby szybko znaleźć oskarżyciela posiłkowego!!! [/B]

Jeżeli coś znajdę to natychmiast tu napiszę
[B]A jeżeli ktoś coś znajdzie to też niech powiadomi tutaj!!![/B]

Posted

[quote name='dorota k.']Bardzo prosimy o pomoc w ogłoszeniach dla Luckiego,może ktoś da radę zrobić allegro.....[/QUOTE]

Nie bardzo rozumiem po co Allegro? Przeciez Lucky bedzie "dowodem w sprawie" więc musi czekac na miejskim garnuszku do rozprawy. O jaka pomoc Wam chodzi?

Posted

[quote name='kizimizi']jakis kilka postow wczesniej wkleilam inne organizacje pro, ktore ja znalazlam.[/QUOTE]
A próbowałaś sie z nimi skontaktować? Bo ja to właśnie zrobiłam. Właśnie Amicus podał mi namiary na organizacje w Bolesławcu
W poniedziałek być może skontaktuje się organizacja z Bolesławca z policją i prokuraturą. Jeżeli się to uda to we wtorek zamieszczę tu informacje o efektach.

Posted

Bolesławiecka org. praktycznie nie istnieje już. Wszyscy się prawie powypisywali . Należałyśmy tam i wielu ludzi poodchodziło niestety - polityka p .prezes i zarządu - jeżeli to coś można tak nazwać, po prostu - kpina . Zresztą juz dawno sami pownni zareagować na wiele innych nieprawidłowosci w Bolesławcu . Myślicie ,ze ktoś od nich odwiedził Luckiego , czy zrobil choć 1 ogłoszenie .Nikt nam nie pomaga przy psiakach z przechowalni ., a już na samym końcu są niby :mad: Stowarzyszania .
Tych kół T.O.Z.- owskich też juz dawno nie ma - przynajmniej w Bolesławcu .

Posted

Brawo, Agata, jak zwykle konkretne informacje! :)
W świetle tego, co pisze aanka, Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom z Bolesławca możemy odhaczyć :/
Czekamy na powrót prezesa TOZ z Jeleniej Góry?

Piszę do Amicusa z Głogowa, OK?

Edit: e-mail do Amicusa wysłany.

Posted

informowalam Wroclawski TOZ (przez Demi) ale widze ze xmatrix zapisala watek i wyslalam meila do SDZ Walbrzych i do Ekostrazy (Pm do Go-ja tez).
Zaraz zrobie to jeszcze raz