Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hahahah Zuziu, ale co jest nieludzkie? :evil_lol:
Jak chcesz malucha to ja proszę bardzo, będę bardzo zadowolona :diabloti: hiehiehie

A tak serio to ja wiem, że ciężko będzie zapewne, ale maluch nie zostanie u mnie. Po 1 to chłopak, a ja się obawiam zestawienia go z Wiki samicą alfa, która do dziś na przemian z Dee podleje tu i tam ( wczoraj np. kładę się na wspaniałym kocu, który dostałam od mamy pod choinkę i co :mad: taka sobie zajebista śmierdząca plama:mad: winowajca niestety nieznaleziony, bo nie umiem ich rozróżnić po zapachu moczu :evil_lol: ) a poza tym po operacji dla Deeduszka trzeba spokoju, jest oddzielona w kojcu od reszty, więc nowy towarzysz zapewne zaburzyłby jej spokój. Realnie teraz było by to trudne - choć wiem, że jak go zobaczę takiego mikrusa to mi serce będzie mówiło co innego niż rozum ;) ale sądzę, że znajdzie dobry dom, a ktoś kto go przygarnie będzie go kochał całym sercem i dbał, aby temu mikro ciałku nic się nie stało, bo pies 1,3kg to jednak nie masywna 2kg chi, tylko potrzebujący więcej uwagi i opieki psiak.

Planuję jeszcze jednego psiaka, ale myślałam bardziej o wiośnie jak już Dee będzie zdrowa, a mieszkanie po remoncie, więc na 99,9% maluch nie zostaje. Zawsze jest 0,1% szans, że np mój G się zakocha, ale jak od początku się nastawię, że nie u mnie ma być to też inaczej. Już z Wiki się poddałam, teraz nie chcę ;)

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Hahahah Zuziu, ale co jest nieludzkie? :evil_lol:
Jak chcesz malucha to ja proszę bardzo, będę bardzo zadowolona :diabloti: hiehiehie[/QUOTE]
To,że zostawiasz nas tu na pastwę zdjęcia,gdzie taki maluch topi się w kocu:loveu: Masz więcej zdjęć?
Ja bym bardzo chciała ale obiecałam Pciółce ,że zawsze będzie jedynaczką w swoim rozmiarze.Przyzwyczaiła się być gwiazdeczką,wszyscy ciągle zwracają na nią uwagę i przy takim mikrusku mogłaby być nieszczęśliwa.

[quote name='Chiquita&DeeDee']:mad: winowajca niestety nieznaleziony, bo nie umiem ich rozróżnić po zapachu moczu :evil_lol: ) [/QUOTE]
Może powinnaś zacząć trenować?:evil_lol::evil_lol:

[quote name='Chiquita&DeeDee']choć wiem, że jak go zobaczę takiego mikrusa to mi serce będzie mówiło co innego niż rozum ;) ale sądzę, że znajdzie dobry dom, a ktoś kto go przygarnie będzie go kochał całym sercem i dbał, aby temu mikro ciałku nic się nie stało, bo pies 1,3kg to jednak nie masywna 2kg chi, tylko potrzebujący więcej uwagi i opieki psiak. [/QUOTE]
Jak już Twój rozum wygra z sercem(w co szczerze wątpię:evil_lol:) To życzę mu najlepszego domku pod słońcem:loveu: jeden taki znam;)
Już wiem,że tego szkraba nie zapomnę,tak jak Żabci i Tequilki:loveu:

Coooo? Twierdzisz,że moja Pciółka jest masywana?:obrazic:

Posted

[quote name='RUDA ZUZIA']To,że zostawiasz nas tu na pastwę zdjęcia,gdzie taki maluch topi się w kocu:loveu: Masz więcej zdjęć?
Ja bym bardzo chciała ale obiecałam Pciółce ,że zawsze będzie jedynaczką w swoim rozmiarze.Przyzwyczaiła się być gwiazdeczką,wszyscy ciągle zwracają na nią uwagę i przy takim mikrusku mogłaby być nieszczęśliwa.

Może powinnaś zacząć trenować?:evil_lol::evil_lol:

Jak już Twój rozum wygra z sercem(w co szczerze wątpię:evil_lol:) To życzę mu najlepszego domku pod słońcem:loveu: jeden taki znam;)
Już wiem,że tego szkraba nie zapomnę,tak jak Żabci i Tequilki:loveu:

Coooo? Twierdzisz,że moja Pciółka jest masywana?:obrazic:[/QUOTE]

Na razie nie ma więcej zdjęć :)
Co do jedynaczki - też kiedyś myślałam, ze moja Chiq nie przeżyje innej chi - teraz już wiem, że ona się bardzo cieszy, bo ma kogo terroryzować ;) a była mega rozpieszczoną księżniczką, więc śmiem twierdzić, że to nasze wymysły, bo psy myślą zgoła inaczej i są zwierzętami stadnymi.

Hahahaha trenować mówisz? Od przyszłego tygodnia zacznę :diabloti:

Nie wygra:eviltong: Nie może i kropka :cool3:

No jasne, że tak, ale Ty przekonasz się o tym dopiero jak zobaczysz 1kg psa ;) Dorcia jak zobaczyła Dee to zapytała czy to chomik, bo na psa nie wygląda i oczy miała takie :crazyeye: więc mówię Ci, że 2 kg to masywny pies, to dwa razy więcej ;) teraz wyobraź sobie pół Pciólki i to moja Dee :lol:

Dlatego dom MUSI wiedzieć, że taki pies to też poświecenie, bo on sam nie wskoczy na łóżko, na schody niektóre, jest maleńki więc łatwo można go uszkodzić.. a jak spadnie z łóżka to może już nie wstać. Dee mnie nauczyła co tzn 1kg psa i oprócz przyjemności jest to też duży obowiązek. Jakby maluch miał 2kg to byłabym spokojniejsza. Z resztą Gosia też coś wie na ten temat ;)

Posted

Tydzień mówisz? Moje mają to na pół miesiąca w 3 :lol:

Zuziu, Zuzia to jak mama bardziej, niż jak towarzyszka szalonych zabaw ;) ale oczywiście na psa też wygląda :evil_lol:

Jak ja się cieszę, że dziś już piątek... kocham weekendy :loveu:

Posted

Jee jakie wieści..a szkoda że dopiero teraz ja szukałam mikrusa dla cioci..i znalazłam z fundacji sunię ale jakby ciocia takiego mini widziała to by była chętna..
wiem o czym mówisz gdyż ja znosze obie dziewczyny z schodów pod schody i wo ogóle to Livka jest ciągle noszona bo ona księżniczka a ksiezniczkom nie przystoi się bratac z byle kim czytaj psy z osiedla więc na ich widok zmyka na me ręce..a po drugie ona lubi byc czysta wiec nózki nie może zbrudzic..itp..:D

mi by było cieżko wydac psa na tymczasie..

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Oj nie mam pojęcia.. nie umiem określić.
Ciekawi Cię co? ;)
Ja też jestem ciekawa jak wygląda na żywo :)[/QUOTE]
A co nie?:eviltong: Pewnie,że chciałabym go zobaczyć:lol:
Ale ja nie zobaczę na żywo:roll: To chociaż na fotkach:lol:

Posted

Tak na szybko, maluszek jest cudowny... ciężko się nie zakochać :loveu:

[IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/Chiq%20-%20Dee%20-%20Wiq/DSC02585_zps26024fd8.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/Chiq%20-%20Dee%20-%20Wiq/DSC02583_zps0d569098.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/Chiq%20-%20Dee%20-%20Wiq/DSC02580_zps402bbd5e.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/Chiq%20-%20Dee%20-%20Wiq/DSC02578_zps066c82ba.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/Chiq%20-%20Dee%20-%20Wiq/DSC02577_zps3ceb5173.jpg[/IMG]

Zdjęcia kompletnie nie oddają jego uroku!
Nie mieszka u mnie, został na razie u mojej Mami :)
Ma cudowny charakter, tylko macha ogonkiem i chce się tulić :loveu:
No naprawdę cudownyyyy :)

Posted

Ale dawno nas tu nie było :oops: Cudowny psiak:loveu::loveu: [url]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/Chiq%20-%20Dee%20-%20Wiq/DSC02583_zps0d569098.jpg[/url]

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Tak na szybko, maluszek jest cudowny... ciężko się nie zakochać :loveu:

[IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/Chiq - Dee - Wiq/DSC02585_zps26024fd8.jpg[/IMG]

Zdjęcia kompletnie nie oddają jego uroku!
Nie mieszka u mnie, został na razie u mojej Mami :)
Ma cudowny charakter, tylko macha ogonkiem i chce się tulić :loveu:
No naprawdę cudownyyyy :)[/QUOTE]

Cudo maleńkie:loveu:
I jak tam dzisiaj maluszek ,widziałaś go?Co Aronik powiedział na drugiego faceta?
Twoja Mami jeszcze nie poległa pod jego urokiem?
A tak swoją drogą kiedy Twoja Mami obchodzi urodzinki bo mi się zapomniało:p