Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak ludko .....to wszystko dzięki grupie wspaniałych osób .I nie jest to łatwa sprawa z adopcją ,,takiej urody,,psiaka .
Zdajemy sobie zawsze z tego sprawę biorąc te ,,urodziwe,,bo wiemy jak trudno im znalezc dom .

PS .To prawda Jadzka wygrała los na loterii dostając dom u Dusje .Bedzie ukochanym psiakiem swoich ludzi .
Jadzka jest juz niezłą podrózniczką .Zjechała kawał Polski a czeka ją jeszcze podróż do Holandii.
Wczoraj rozmawiałam z dusje 1,5 godz. na bieżaco uczestniczyłam więc w relacji z domu .Jadzia tak się dobrze tam czuje ,ze zabawiała się kurą ( zabawką gumową )i radosnie biegała z nią po domu .Uwielbia piłki ,szarpaki i zabawki .
Wieczorem kręciła sie wkoło sygnalizując ,ze chce za potrzeba .Super .ze nie dała palmy .
Dusje moze w poniedziałek bedzie miała net z play na karte .Moze wtedy wejdzie i cos drapnie .porobiła sporo zdjęc .
Wybierają się z Tonem nad morze z psiakami .Dusje mówi ,ze musi pokazać Jadzi morze .....

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jechalam do swojego Domku, wygodnie na miejscu siedzaco-lezacym, nie wpakowali mnie juz do transporterka i dobrze, tylko cos mi zalozyli na nos, ale dalo sie z tym wytrzymac

W kwestii rozliczen: zainkasowalam i wydalam w kasie PKP 50 zl (moje miejscowki na IC i bilet dla psa), koszty samych biletow to juz moja dzialka.
Dostalam tez datek od Dusje, wielkie dzieki! Przeznaczam na transporterek dla tej wpadki w transporcie
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=142836&sid=a2427e72d2e1b6621972371e3d412b5f

... wpadki, bo koteczka wyciagnieta od zbieraczki kotow nie ma gdzie wrocic, musi zostac u mnie i oby to trwalo jak najdluzej, bo rokowania niedobre (na Miau jestem Arcana).

Posted

Ludka :loveu: bardzo, bardzo Ci dziękuję za wszystko co dla nas zrobiłaś. Po kolei dziękuję wszystkim, którzy brali udział w tym przedsięwzięciu. Czytałam Twojego posta z ciarkami na plecach, pięknie napisałaś o Jadzi i o dusje :)
Przy okazji tego transportu przekonałam się ilu jest wspaniałych ludzi, tu na dogo, i nie tylko ;), którzy bezinteresownie chcą pomóc :) Jadzia po długim oczekiwaniu, nareszcie znalazła swój wymarzony domek, dzięki pomocy wspaniałych osób :) Dla takich chwil chce się żyć po prostu :loveu:
Czekam na opisy dusje, wiem, że uśmiejemy się i popłaczemy zarazem :lol:

Posted

Najbardziej poruszajace, jak ta psinka chce miec SWOJEGO czlowieka. Przechodzila teraz z rak do rak z nadzieją i kazdemu ufnie patrzyla w oczy. Mnie obwarczala, czujac, ze ja zabieram od Igam, a za chwile w pociagu znow byla ufna, ech... No, i koniec tej tulaczki. Teraz musi byc dobrze. Czekam z Wami na relacje Dusje. :)

Posted

dzwoniłam przed chwilą .Jest wspaniale ,Jadzka trzyma się bardzo dusje i nie ma obawy ,ze bedzie chciała nawiać .
Sygnalizuje potrzeby drapaniem w drzwi !.
Cały czas jest obdarowywana rarytasami z czego bardzo chętnie korzysta .
Po prostu wszystko jest w jak największym porzadku :multi:

AHa ....spała z dusje w łóżku przy samej głowie aż do rana :cool3:

Posted

Ach ta nasza kochana Jadzieńka :loveu: tęsknię za nią :-( Misio (hotelowicz funi też bardzo, zaglądał tam gdzie ona zawsze była) funia dzisiaj mi mówiła przez tel, że Misio jest smutny i nie ma się z kim bawić...On lubi suczki a na razie zostały mu same psy...Brak będzie nam naszej tancereczki, zawsze było pierwszą ją słychać i piruety kręciła przy furtce...Ale bardzo się cieszę, że Jadzieńka już do końca życia będzie szczęśliwa u kochanej dusje :)

Posted

Bardzo sie ciesze, ze Jadzka taka szczesliwa, a wszystkie stresy juz za nią. Dalsza podroz ze swoją Rodziną to juz zaden stres, tym bardziej ze Jadzka to twardzielka, dzielna sunia :)

Mam do zwrotu 2 smyczki i kaganiec. Transporterek jest u Igam (czy Martyny?). Bywam w Lublinie, moge podrzucic Beatce.

Posted

ludka napisał(a):
Mam do zwrotu 2 smyczki i kaganiec. Transporterek jest u Igam (czy Martyny?). Bywam w Lublinie, moge podrzucic Beatce.

Ludko, transporterek jest u mnie i, jeśli nie sprawi to kłopotu, to bardzo chętnie bym Ci go podrzuciła :)

Tak się cieszę, że Jadzia już z Dusje :multi:

Posted

ludka napisał(a):
Bardzo sie ciesze, ze Jadzka taka szczesliwa, a wszystkie stresy juz za nią. Dalsza podroz ze swoją Rodziną to juz zaden stres, tym bardziej ze Jadzka to twardzielka, dzielna sunia :)

Byłoby super :) Z Lublina będzie łatwiej odebrać :) Dzięki

Posted

Wróciłam dzisiaj z urlopu, a tu takie wiesci!
Bardzo sie cieszę ze szczęscia Jadzienki!
Rozmawiałam dzisiaj z funią - taka adopcja podopiecznej to powód do wielkiej radosci:)

Posted (edited)

Dusje sie do mnie odezwala. Bardzo dziekuje :)
Wszystko wspaniale. Jadzka szczesliwa, radosnie korzysta z ogrodka, zwiedza i oblatuje dom dookola, i dalszych wypraw (te na razie na smyczy, ale az sie rwie do poganiania sobie), ale tez chodzi za Dusje jak przyslowiowy pies i spi ze swoja Panią. Pana tez coraz bardziej kocha. Z psiakami Dusje rowniez sie dogaduje bez problemu. Dusje chyba tez szczesliwa, ze podjela taką decyzje, bo Jadzka jest wspanialym psem. Swietne wiadomosci :multi:

Edited by ludka
Posted

Witam jestem pierwszy raz u Jadzi, i jakże szczęśliwą mordkę widzę. :) My mamy ten sam kłopot co miała Jadzia. Świetna , 100% adopcyjna Tina , również niewidzialna dla otoczenia :) ponad 5 lat juz szuka domku , jednak bez skutku :( Nie było w jej sprawie żadnego zgłoszenia,ani jednego telefonu, nic. Od ponad 2 miesiecy przesiaduje u mnie w dt i cisza, głucha cisza...

Zapraszam do wątku Tiny, może w końcu da jej się znaleźć dom stały :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/228110-Wspania%C5%82a-suczka-Tina-od-ponad-5-lat-szuka-DS!-Pom%C3%B3%C5%BCmy-jej-go-znale%C5%BA%C4%87

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Witam jestem pierwszy raz u Jadzi, i jakże szczęśliwą mordkę widzę. :) My mamy ten sam kłopot co miała Jadzia. Świetna , 100% adopcyjna Tina , również niewidzialna dla otoczenia :) ponad 5 lat juz szuka domku , jednak bez skutku :( Nie było w jej sprawie żadnego zgłoszenia,ani jednego telefonu, nic. Od ponad 2 miesiecy przesiaduje u mnie w dt i cisza, głucha cisza...

Zapraszam do wątku Tiny, może w końcu da jej się znaleźć dom stały :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/228110-Wspania%C5%82a-suczka-Tina-od-ponad-5-lat-szuka-DS!-Pom%C3%B3%C5%BCmy-jej-go-znale%C5%BA%C4%87
Widziałam ją, jest faktycznie cudna. Nie martw się, dwa miesiące to jeszcze nie jest długo. Mała jest tak fajna, że na pewno niedługo dom się odezwie, zobaczysz ;)

Posted

Bardzo bym chciała, jest z charakteru naprawdę niezwykła :) Za to uroda -pospolita. :(
Wiem , ze 2 miesiące to nie długo, ale ze wszystkich sił stara, sie znaleźć jej nowy , równie wspaniały ds, bo ona na niego zasługuje! I tyle! :D

Posted

Wróciłam.
Ja tylko dodam, że Jadzia podczas podróży do Warszawy była bardzo grzeczna.
Za Zawadą wyjęłam ją z kontenerka ( siostry zakonne obok jechały i " wzięłam " je na litość) , żeby łapki rozprostowała.Nie miała ochoty tam wracać, ale przed Lublinem bez problemów włożyłam ją z powrotem do klatki.
Przez ponad 5 godzin sunieczka nie zrobiła siusiu, nie reagowała na hałasy, przenoszenie ani na panujący upał.Cały czas zwilżałam jej pyszczek, głasiałam i to wystarczało jej do szczęścia.
I małe wytłumaczenie w stosunku do osoby odbierającej Jadzię w Wawie.
Przepraszam za tempo przekazania.Wynikało ono z braku czasu ( pociąg miał opóżnienie), którego tego dnia okrutnie mi brakowało.

Posted

[quote name='Agula99']Będą jakieś nowe fotki Jadziuni??? :)[/QUOTE]
Jest ich masa !!!!!!!!!!!dusje jak kupi neta komórkowego to moze zdązy wstawic ,jesli nie to na pewno w domu w Holandii to zrobi .
JAdzka zadomowiona na 100 % Dusje i mąż sa zachwyceni JAdzią .Wszystko gra :multi:

Posted

[quote name='funia']Jest ich masa !!!!!!!!!!!dusje jak kupi neta komórkowego to moze zdązy wstawic ,jesli nie to na pewno w domu w Holandii to zrobi .
JAdzka zadomowiona na 100 % Dusje i mąż sa zachwyceni JAdzią .Wszystko gra :multi:[/QUOTE]

Czyli Jadzia czekała na dom u dusje:)
Super!

Posted

Bardzo proszę o pomoc w rozsyłaniu bazarku dla małej zamojskiej Lizy z padaczką; sunia wróciła z adopcji, ma cały czas ataki
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230676-Serduszka-na-mal%C4%85-Liz%C4%99-z-padaczk%C4%85-do-28-08-do-22-00?p=19513984#post19513984"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230676-Serduszka-na-mal%C4%85-Liz%C4%99-z-padaczk%C4%85-do-28-08-do-22-00?p=19513984#post19513984[/URL]