Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fil spedził pierwszą noc w domu i nie był zbyt zadowolony. Teraz poszedł do kojca. jednak bedę go uczyć mieszkania w domu, bo przecież nie ogłaszam go jako kojcowego psa. Już jest tak zimno, że żal mi go i Chow zostawić w budach.
Fil był bardzo zdenerwowany nieznana sytuacją, bez przerwy krecił się i wiercił. Chow jeszcze gorzej, bo cała noc drapała w drzwi. Jak tu jednak zostawic w budzie 18-letniego chorego psa?

Ze zdjeciami mam problem, bo dopadła nas grypa i ledwo żyjemy. Ludzie zainteresowani szczeniakami ciągle prosza o kolejne zdjęcia, a ja mam uczucie, ze zaraz zemdleję. Zrobię wiec za kilka dni.

• Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sabina02']Nie szkodzi cioteczko :lol:, wiem jak trudno jest ogarnąć te wszystkie wątki...[/QUOTE]
Oj trudno. jeszcze robiłam porządki z psami na wątku tomaszowskim, staram się je oglaszać na kilku portalach i lekkiego świra dostaję.

Posted

Jutro, albo pojutrze moglabym go ponownie ogłosic. Czy pisac ,ze moze byc na podwórku, ale kontakt z człowiekiem i mozliwość wchodzenia do domu?
Bo skoro na zewnatrz sie lepiej czuje...:roll:

Posted

Oczywiście, na drugi dzień. nawet zdziwiłam się tak błyskawiczną przesyłką.
Savahna, dzięki za ogłoszenia.
Fil już do mieszkania się przyzwyczaił. W domu jest grzeczny i cichy. Całą noc przesypia na swoim legowisku.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

[quote name='ocelot']Czemu choroba została usunięta?

No wlasnie, usuneli mi aukcje Fila tak to tlumaczac:

Witamy,
Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro:

WILCZASTY FIL, MIX OWCZAREK NIEMIECKI CZEKA NA DOM (2014721049)

Usunięte Oferty/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują w Allegro. Naruszały bowiem postanowienia Ustawy o ochronie zwierząt (Dz. U. 2011 Nr 203 poz. 1373). Zgodnie z nowelizacją, która weszła w życie 1 stycznia 2012 roku zabronione jest rozmnażanie psów i kotów w celach handlowych. Zakaz ten nie dotyczy hodowli zarejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów. Powyższe zasady oznaczają, że handel psami i kotami może dotyczyć jedynie zarejestrowanych hodowli - czyli zwierząt posiadających rodowód. Zabronione jest też wprowadzanie do obrotu (sprzedaży) zwierząt poza miejscami ich chowu lub hodowli. Odbiór zwierząt musi następować więc w miejscu hodowli.
W związku z powyższym wymagamy, aby Użytkownicy Allegro sprzedając psy i koty podawali w treści oferty informacje pozwalające zidentyfikować hodowlę i organizację, do której należy oraz miot, z którego zwierzaki pochodzą.

Oczywiscie w aukcji bylo wyraznie napisane, ze aukcja jest charytatywna w celu znalezenia psu domu. Napisalam do Allegro pare dni temu pytajac dlaczego usuneli to ogloszenie, niestety, jak narazie nie dostalam odpowiedzi.

Wlasnie zrobilam mu nowa aukcje, tez z wyroznieniem. Usunelam z tytulu "mix owczarek niemiecki" zeby nie bylo zadnej nazwy rasy i w naglowku wyraznie napisalam "pies do adopcji". Moze tym razem sie nie przyczepią. :mad:

http://allegro.pl/wspanialy-wilczasty-pies-czeka-na-dobry-dom-i2045893793.html

Aha! Przypomnij mi prosze cioteczko gdzie Fil przebywa. :)

Edited by Sabina02
Posted

W Katowicach.

Fila nikt nie chce, a jest tak fajnym psem. Gdybym nie wzięła ze schroniska starej Chow, to Fila zostawiłabym u nas. Tylko wiem, że nikt nie zaadoptuje chorej na nerki suki, która ma w dokumentach wpisane 18 lat.

Posted

Ocelot, weszłam na pierwszą stronę, a tam jest bałagan w rozliczeniach, bo niby Fil ma pieniądze na koncie. U mnie jednak nie ma. Z jego rozliczeń wynika, że zostało 3 zł, a przecież już od jakiegoś czasu i tak sama go karmie, bo tylko suchego nie je.

Podam Ci tu wszystkie wpływy na moje konto i wydatki, żeby uporządkować rozliczenia, to wlej je na pierwszą stronę.

Zamówiłam Filowi profesjonalne szelki, bo strasznie ciągnie i dusi się na spacerach. Na śniegu fruwam za nim. Chcę zrobić bazarek na to, wiec wolałabym, zeby był porządek na pierwszej stronie.

Wpływy:
07.07.11 Robert D. 22.61
07.07 anetaks4 40
08.07 marakota 10
13.07 paulinken 50
13.07 bazarek Jaszy 26
19.07 bazarek jaszy 25
19.07 bazarek Jaszy 15
03.08 Feluska 7
03.08 bazarek Jaszy 30
09.07 Ocelot 75 (całość wpłaty 150 zł, połowa dla Psotki)
19.07 Ocelot 101
--------------------------
SUMA 402 ZŁ

wydatki:
169 buda
60 szczepienie
50 transport
120 czyszczenie zębów
------------------------
SUMA 399 ZŁ

Może tytuł też zmień, bo ten nie zachęca do adopcji :evil_lol:.

Posted

Jaaga bałagan jest, bo jak się zbiera na dwa konta to trudno, zeby nie było. ja już się dawno pogubiłam.
Ale jakoś to uporządkuję.
Natomiast ostatnio mu z psotkowych pieniędzy karme kupowałam.

Posted

Jaaga te wpłaty były podane na wątku, ale nie wpłynęły na moje konto, rozszyfruj je.
Cyga-Fryga - 30 zł.
J-ulia - 30 zł.
Nevi 26 zł.

Dalej co robimy z Psotkową kasą?

Posted

Cyga-Fryga to własnie wpłata z bazarku Jaszy (01.08). Ja ja zapisałam własnie jako bazarek Jaszy, Nevi tak samo (13.07). Żadnej innej wpłaty 30 zł od początku lipca do połowy sierpnia nie mam. Jaka masz datę przy wpłacie J-ulia?
Jesli cos z psotkowej kasy zostało, to wpisz tu na wątku, bedzie na jedzenie.

Posted

Jaaga napisał(a):
Cyga-Fryga to własnie wpłata z bazarku Jaszy (01.08). Ja ja zapisałam własnie jako bazarek Jaszy, Nevi tak samo (13.07). Żadnej innej wpłaty 30 zł od początku lipca do połowy sierpnia nie mam. Jaka masz datę przy wpłacie J-ulia?
Jesli cos z psotkowej kasy zostało, to wpisz tu na wątku, bedzie na jedzenie.

Nie mam daty, to wynikało z postów na jego wątku.

Posted

ocelot napisał(a):
Nie mam daty, to wynikało z postów na jego wątku.

Jutro rano na spokojnie przeglądnę wątek i sprawdzę ten wpis. Miałam wtedy więcej psów na DT. Może ta osoba nie wpisała w tytule wpłaty, że to na Fila i dlatego nie wypisałam wpłaty z konta.

Własnie o to, co erka napisała chodziło mi. Nawet jeśli ktoś na dogo szuka psa, to taki tytuł go odstraszy.