Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MaDi']Potrzebny przedstawiciel jakiejkolwiek organizacji/fundacji aby zabrał psa, bo po pouczeniu SM czy podobnych organów psina najprawdopodobniej zniknie.[/QUOTE]

Zabranie psa nie jest takie łatwe, myślę iż najlepiej będzie jak pies zniknie po prostu(ktoś go weźmie na tymczas)

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='greatmadwomen']Zabranie psa nie jest takie łatwe, myślę iż najlepiej będzie jak pies zniknie po prostu(ktoś go weźmie na tymczas)[/QUOTE]

Też tak myślę.

Posted

[quote name='greatmadwomen']Zabranie psa nie jest takie łatwe, myślę iż najlepiej będzie jak pies zniknie po prostu(ktoś go weźmie na tymczas)[/QUOTE]
[quote name='Chandra']Też tak myślę.[/QUOTE]
myślę dokładnie tak samo jak dziewczyny

Posted

Przy zagrożeniu życia jest jak najbardziej wskazane i uzasadnione. Zniknie? I co, wezmą kolejne ( już mają). Srawę trzeba skierowac do prokuratury.

Posted

Ola, ale nie wszystkie straze czy organizacje dzialaja tak preznie w tej materii tak jak wy.
A czasem sie to ciagnie, czasem i pies znika sama wiesz jak to wyglada.
My nie mamy statusu prawnego, ale okoliczne organizacje z tego co wiem sie wypiely posladkami...

Posted

[quote name='LisPustyni']Ola, ale nie wszystkie straze czy organizacje dzialaja tak preznie w tej materii tak jak wy.
A czasem sie to ciagnie, czasem i pies znika sama wiesz jak to wyglada.
My nie mamy statusu prawnego, ale okoliczne organizacje z tego co wiem sie wypiely posladkami...[/QUOTE]
Coś mnie trafia bo ta psina wygląda strasznie kiepsko i od razu przypominają mi się sunie ze Zdzisławic...
Jeśli są osoby które oferują jakąkolwiek pomoc to dziwie się,że nikt z organizacji nie chce odbyć tylko interwencji, a nastepnie przekazać go pod dalsza opiekę. Przykre.
Mogę tylko podpowiedzieć,że trzeba ruszyć media, może wtedy zechce ktoś pomóc. Jak daleko od Warszawy jest sunia? W która stronę?
Potraktuję to jako komplement;) chociaż i tak nie wyrabiamy z interwencjami.

Posted

dziewczyny,
sytuacja wygląda tak, że dzisiaj jadą tam 2 osoby po godz. 17, które będa próbowały wrócić z sunią.
Wczoraj o 1 w nocy dostałam info, że na tydzień ma miejsce w lecznicy. Stało się tak dzieki pewnej zaprzyjażnionej właścicielce lecznicy, która może ją tymczasowo ogarnąć.

[B]Co z nią potem? Zabierzecie ją do Krakowa na DT?[/B]

[B]Módlcie się, żeby dzisiaj udało się ją znależć i zabrać...jakkolwiek :/[/B]

Proszę o kontakt ze strony haszczaków, bo biorę ją awaryjnie i naprawdę na tydzień do tej lecznicy. Nie mam z nią co później zrobić i tak jak napisano mi w mailu- oddam ją w Wasze ręce. :( :( :(

Posted

Jeżeli chodzi o ruszanie sprawy- mogę Wam pokazać jakiego maila dostałam od TOZu- nóż się w kieszeni otwiera....
Reszta organizacji równiez odmówiła pomocy lub nie odezwała się wcale. Nie będę pisać jakie, bo każdy wie, gdzie się dzwoni w takich momentach jak ten..

Posted

[quote name='idusiek']Jeżeli chodzi o ruszanie sprawy- mogę Wam pokazać jakiego maila dostałam od TOZu- nóż się w kieszeni otwiera....
Reszta organizacji równiez odmówiła pomocy lub nie odezwała się wcale. Nie będę pisać jakie, bo każdy wie, gdzie się dzwoni w takich momentach jak ten..[/QUOTE]
Podeślij mi na PW tego maila i miejscowość gdzie są psy, trzeba jakoś im pomóc.

Posted

idusiek, nic nie martw, tylko niech sunia bedzie juz w Waszych rekach to bedzie wszystko dobrze....Chandra zaoferowala transport do DT na weekend, wiec do tego czasu mala bedzie trzeba przetrzymac .... wszystko bedzie dobrze, tylko niech juz sunia bedzie bezpieczna

Posted

IDUSIEK.
jeśli macie możliwość jej zabrania to łapcie i chowajcie.w lecznicy posiedzi,dojdzie do siebie.w weekend pojedzie do KRK i potem będziemy jej szukać DS.
szlag mnie trafia z tymi wszystkimi towarzystwami że mają to w du..!
Madi masz na to jakiś wpływ?jakąś wiąchę możesz tam posłać im?

Posted

[quote name='Pocahontas']IDUSIEK.
jeśli macie możliwość jej zabrania to łapcie i chowajcie.w lecznicy posiedzi,dojdzie do siebie.w weekend pojedzie do KRK i potem będziemy jej szukać DS.
szlag mnie trafia z tymi wszystkimi towarzystwami że mają to w du..!
Madi masz na to jakiś wpływ?jakąś wiąchę możesz tam posłać im?[/QUOTE]
Miałam nadzieję,że to gdzieś w moją stronę i uda mi się dojechać zobaczyć chociaż jak wyglądają inne zwierzaki.
Jak sunia będzie bezpieczna zaczniemy coś szukać.
Jakie organizacje są w Wawie?
Znam: SdZ, Vivę i Azyl pod Psim Aniołem,może ktoś z nich pomoże? Najszybsza i skuteczna metoda przez FB bo ludzie widzą i trzeba reagować;)

Posted

Sunia jest w najgorszym stanie, dlatego trzeba ja zabezpieczyc, zeby pnie zniknela..
A potem przygotowac formalna interwencje organizacji, ktora sie tego podejmie i powaznie podejdzie do sprawy