Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

leczę od jakiegoś czasu sunie srebrną oneczkę w podobnym, a może i gorszym stanie, z fajnymi wynikami, jeśli jest ktoś kto mógłby się psiakiem zainteresować bliżej i choć cześć leczenia w sumie prostego przeprowadzić to opiszę dokładnie jakie środki bardzo efektywne wewnętrzne i zewnętrzne zastosować, efekt murowany nawet bez długich i kosztownych badań bo jakiekolwiek były by diagnozy i tak leczenie podobne/

Posted

inga.mm napisał(a):
czy psiun zostanie zabrany?
To ważne, bo mam wolne miejsce na bazarku.
Zbieram tylko na ratowanie życia lub zdrowia, ale pies musi zostać odebrany

na arzie nie ma na to szans :(
nie mamy ani grosza :(

TERESA BORCZ napisał(a):
leczę od jakiegoś czasu sunie srebrną oneczkę w podobnym, a może i gorszym stanie, z fajnymi wynikami, jeśli jest ktoś kto mógłby się psiakiem zainteresować bliżej i choć cześć leczenia w sumie prostego przeprowadzić to opiszę dokładnie jakie środki bardzo efektywne wewnętrzne i zewnętrzne zastosować, efekt murowany nawet bez długich i kosztownych badań bo jakiekolwiek były by diagnozy i tak leczenie podobne/

Pani Tereso prosze napisac co mozemy mu podawac, to jakos sie zorganizujemy i bedziemy mu podawac...dziekuje :)

Posted

na problemy skórne takie jak łuszczyca, łupież , suchość skóry , czy problemy łojotokowe.najlepsze są kąpiele w (uwaga to nie żart) krochmalu. Jest to porada od bardzo mądrego weta, sama sprawdziłam na swojej suni która miała wieczne problemy ze skórą i alergię na wszystko. Próbowałam przedtem już wielu rzeczy, w tym specjalistycznych, nietanich szamponów i nic nie działa tak dobrze. Jednym problem to to że trzeba takie kąpiele stosować codziennie (najmniej co 2 dzien) przez minimum tydzien a najlepiej 2.

Posted

kasiaczek87 napisał(a):
na problemy skórne takie jak łuszczyca, łupież , suchość skóry , czy problemy łojotokowe.najlepsze są kąpiele w (uwaga to nie żart) krochmalu. Jest to porada od bardzo mądrego weta, sama sprawdziłam na swojej suni która miała wieczne problemy ze skórą i alergię na wszystko. Próbowałam przedtem już wielu rzeczy, w tym specjalistycznych, nietanich szamponów i nic nie działa tak dobrze. Jednym problem to to że trzeba takie kąpiele stosować codziennie (najmniej co 2 dzien) przez minimum tydzien a najlepiej 2.

dzieki za rade, ale niestety tego na razie nie jestesmy w stanie robic :(

Posted

napiszę dokładnie co robić i co podawać wewnętrznie ale kto to będzie robił? Może jednak psa się da zabraĆ na choćby okres leczenia w tej chwili organizuję dobry domek tymczasowy płatny w GIERAŁTOWICACH, są to ludzie serca, mają dom z ogrodem i kojcem a cenę dyktujemy my, muszę sprawdzić jeszcze szczegóły, jest blisko więc mogłabym go też doglądać Jęśli chodzi o ten krochmal to fakt stwierdzony wyrażnie, i od bardzo dawna,pomaga na łuszczycę , mam to w swoich notatkach naturalnych metod leczenia paskudztw, zapomniałam o tym dodam do zabiegów tej mojej srebrnej suni, była w gorszym stanie a idzie ku lepszemu bardzo szybko/ JEŚLI BY SIĘ WSZYSTKO DOGRAŁO MOŻNA BY NAZBIERAĆ PARĘ GROSZY BO LECZENIE TAKIEGO PSIAKA DOBRZE ROKUJE, CO ROBIMY??

Posted

inga.mm napisał(a):
czy psiun zostanie zabrany?
To ważne, bo mam wolne miejsce na bazarku.
Zbieram tylko na ratowanie życia lub zdrowia, ale pies musi zostać odebrany

Bardzo chciałabym Go wyciągnąć, ale niestety nie mam na obecną chwilę "gdzie"...
Poza tym po ostatnich wydarzeniach 14 dniowa kwarantanna jest jak modlitwa - musi być i amen...
Nie mam opcji wyciągnąć Go choć dzień wcześniej :/
Biedaka to swędzi - widziałam jak gryzł zarumienione miejsca...
Aż się boję w jakim stanie będzie po weekendzie - strasznie biedne psisko...

Posted

Cantadorra napisał(a):
U Czarodziejki zrobiło się miejsce, Duke odszedł :(, można zapytać. Jeśli do niej pojedzie, to mogę zapłacic za jeden miesiąc jego pobytu.

masz moze do Niej nr? adres gdzie to jest?

wiem, ze Toro i Retro maja juz tam jechac wiec nie wiem czy bedzie jeszcze m-ce?
ale zapytam...dzieki za pomoc :)