Beatrx Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 biedak:( jak oni mogli go doprowadzić do takiego stanu?:( Quote
TERESA BORCZ Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 leczę od jakiegoś czasu sunie srebrną oneczkę w podobnym, a może i gorszym stanie, z fajnymi wynikami, jeśli jest ktoś kto mógłby się psiakiem zainteresować bliżej i choć cześć leczenia w sumie prostego przeprowadzić to opiszę dokładnie jakie środki bardzo efektywne wewnętrzne i zewnętrzne zastosować, efekt murowany nawet bez długich i kosztownych badań bo jakiekolwiek były by diagnozy i tak leczenie podobne/ Quote
Iljova Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Śliczny psiak, ale tyle powagi i smutku w jego oczach mordce... :-( Quote
inga.mm Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 czy psiun zostanie zabrany? To ważne, bo mam wolne miejsce na bazarku. Zbieram tylko na ratowanie życia lub zdrowia, ale pies musi zostać odebrany Quote
BUDRYSEK Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 inga.mm napisał(a):czy psiun zostanie zabrany? To ważne, bo mam wolne miejsce na bazarku. Zbieram tylko na ratowanie życia lub zdrowia, ale pies musi zostać odebrany na arzie nie ma na to szans :( nie mamy ani grosza :( TERESA BORCZ napisał(a):leczę od jakiegoś czasu sunie srebrną oneczkę w podobnym, a może i gorszym stanie, z fajnymi wynikami, jeśli jest ktoś kto mógłby się psiakiem zainteresować bliżej i choć cześć leczenia w sumie prostego przeprowadzić to opiszę dokładnie jakie środki bardzo efektywne wewnętrzne i zewnętrzne zastosować, efekt murowany nawet bez długich i kosztownych badań bo jakiekolwiek były by diagnozy i tak leczenie podobne/ Pani Tereso prosze napisac co mozemy mu podawac, to jakos sie zorganizujemy i bedziemy mu podawac...dziekuje :) Quote
kasiaczek87 Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 na problemy skórne takie jak łuszczyca, łupież , suchość skóry , czy problemy łojotokowe.najlepsze są kąpiele w (uwaga to nie żart) krochmalu. Jest to porada od bardzo mądrego weta, sama sprawdziłam na swojej suni która miała wieczne problemy ze skórą i alergię na wszystko. Próbowałam przedtem już wielu rzeczy, w tym specjalistycznych, nietanich szamponów i nic nie działa tak dobrze. Jednym problem to to że trzeba takie kąpiele stosować codziennie (najmniej co 2 dzien) przez minimum tydzien a najlepiej 2. Quote
BUDRYSEK Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 kasiaczek87 napisał(a):na problemy skórne takie jak łuszczyca, łupież , suchość skóry , czy problemy łojotokowe.najlepsze są kąpiele w (uwaga to nie żart) krochmalu. Jest to porada od bardzo mądrego weta, sama sprawdziłam na swojej suni która miała wieczne problemy ze skórą i alergię na wszystko. Próbowałam przedtem już wielu rzeczy, w tym specjalistycznych, nietanich szamponów i nic nie działa tak dobrze. Jednym problem to to że trzeba takie kąpiele stosować codziennie (najmniej co 2 dzien) przez minimum tydzien a najlepiej 2. dzieki za rade, ale niestety tego na razie nie jestesmy w stanie robic :( Quote
szafra Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Trafiłam dzisiaj na wątek biedaka :shake::shake:! Zapisuję sobie ... będę zaglądać i w miarę możliwości pomogę. Quote
BUDRYSEK Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Szukam pomocy dla Psa z PADACZKA...JAK DIAGNOZOWAC? LECZYC? DOSWIADCZENIA...PROSZE O POMOC!!!! Quote
betka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Dał go Ktoś na ON-ki w potrzebie? Może Ktoś umie zrobić banerek? Quote
BUDRYSEK Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 betka napisał(a):Dał go Ktoś na ON-ki w potrzebie? Może Ktoś umie zrobić banerek? chyba jeszcze nikt nie dal...ale niestety nigdy nie bylo stamtad odzewu Quote
Martika&Aischa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Podniosę psiaka chociaż tyle zrobię :( finansowo na razie odpadam :( Quote
betka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Dałam znać na wątku Szarika SZARIK , który kiedyś tak samo wyglądał. Wydaje mi się, że są tam Dziewczyny z forum ON-ów, może Ktoś go tam wrzuci Quote
phase Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Jestem przypadkiem, ale to co zobaczyłam... Nie dałam rady nie napisać... Szczena opada! :(:(:( Quote
TERESA BORCZ Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 napiszę dokładnie co robić i co podawać wewnętrznie ale kto to będzie robił? Może jednak psa się da zabraĆ na choćby okres leczenia w tej chwili organizuję dobry domek tymczasowy płatny w GIERAŁTOWICACH, są to ludzie serca, mają dom z ogrodem i kojcem a cenę dyktujemy my, muszę sprawdzić jeszcze szczegóły, jest blisko więc mogłabym go też doglądać Jęśli chodzi o ten krochmal to fakt stwierdzony wyrażnie, i od bardzo dawna,pomaga na łuszczycę , mam to w swoich notatkach naturalnych metod leczenia paskudztw, zapomniałam o tym dodam do zabiegów tej mojej srebrnej suni, była w gorszym stanie a idzie ku lepszemu bardzo szybko/ JEŚLI BY SIĘ WSZYSTKO DOGRAŁO MOŻNA BY NAZBIERAĆ PARĘ GROSZY BO LECZENIE TAKIEGO PSIAKA DOBRZE ROKUJE, CO ROBIMY?? Quote
betka Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Na takiego biedaka to i z allegro cegiełkowego może by coś wpłynęło. Ludzie "wyjechani", może wieczorem Ktoś tu zajrzy. Quote
Klaudus__ Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 inga.mm napisał(a):czy psiun zostanie zabrany? To ważne, bo mam wolne miejsce na bazarku. Zbieram tylko na ratowanie życia lub zdrowia, ale pies musi zostać odebrany Bardzo chciałabym Go wyciągnąć, ale niestety nie mam na obecną chwilę "gdzie"... Poza tym po ostatnich wydarzeniach 14 dniowa kwarantanna jest jak modlitwa - musi być i amen... Nie mam opcji wyciągnąć Go choć dzień wcześniej :/ Biedaka to swędzi - widziałam jak gryzł zarumienione miejsca... Aż się boję w jakim stanie będzie po weekendzie - strasznie biedne psisko... Quote
BUDRYSEK Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Cioteczki pomozcie.... dlug do konca czerwca wynosi 2,600 , a juz lipiec............. prosimy o deklaracje stale!! nie pozwolmy zeby chlopcy wrocili do punktu! http://www.dogomania.pl/threads/1981...-ponad-2000zł-( Quote
dorobella Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Wrzuciłam na owczarek.pl http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=18661&PID=984776#984776 i na owczarki w potrzebie http://owczarki.eu/forum/showthread.php?p=25788#post25788 na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=130174 Quote
Cantadorra Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 U Czarodziejki zrobiło się miejsce, Duke odszedł :(, można zapytać. Jeśli do niej pojedzie, to mogę zapłacic za jeden miesiąc jego pobytu. Quote
BUDRYSEK Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Cantadorra napisał(a):U Czarodziejki zrobiło się miejsce, Duke odszedł :(, można zapytać. Jeśli do niej pojedzie, to mogę zapłacic za jeden miesiąc jego pobytu. masz moze do Niej nr? adres gdzie to jest? wiem, ze Toro i Retro maja juz tam jechac wiec nie wiem czy bedzie jeszcze m-ce? ale zapytam...dzieki za pomoc :) Quote
Recommended Posts