Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Spaniele czekoladowe są chyba rzadkością, co?[/QUOTE]

Nie wiem, nie znam się ;) to był jedyny w miocie taki Pan, reszta była ruda ;)
Poza tym bardzo rzadko spotykam ten kolor spaniela, zawsze są właśnie rude, albo czarne ;)
A on to jakaś chyba mieszanka, bo nie ma takiej sierści jak typowy spaniel, tylko grubą, mocno kręconą ;)
No i jest jakiś taki mały... ;)

Poza tym, co ja mogę wiedzieć, 8 lat temu, nie wiedziałam, że istnieją rejestrowane hodowle albo schroniska, to był szczeniak za 400 zł, chyba.
Bo ja w tedy młoda gówniara byłam.... ;)

Posted

[quote name='necianeta89']Nie wiem, nie znam się ;) to był jedyny w miocie taki Pan, reszta była ruda ;)
Poza tym bardzo rzadko spotykam ten kolor spaniela, zawsze są właśnie rude, albo czarne ;)
A on to jakaś chyba mieszanka, bo nie ma takiej sierści jak typowy spaniel, tylko grubą, mocno kręconą ;)
No i jest jakiś taki mały... ;)
[/QUOTE]

jak ja Koki kupowałam to ona też była jedna czekoladowa :)
a golisz go maszynką?? może dlatego ma taki włos...

Posted

[quote name='cockermaister']jak ja Koki kupowałam to ona też była jedna czekoladowa :)
a golisz go maszynką?? może dlatego ma taki włos...[/QUOTE]

golę go maszynką od 2-3 lat, bo już nie miałam do jego sierści cierpliwości ;) taki wielki bałwan i miś chodził :) a mimo iż ogolony, wygląda wciąż tak samo ;)

• 2 months later...
Posted

Mój kudłacz jest zarośnięty, boże, ależ mu to szybko odrosło, trzeba rwać i golić, czyli znowu nie będzie szczęśliwy,, a pańcia musi dobie kupić nowe nożyczki, bo się już stępiły ;)

Posted

czesc:)
Trafilam z galerii na Twoj watek :cool3:
Jesli golisz spanielucha,zwlaszcza czekolade--to nie bedzie nigdy wlosa idealnego niestety...
Czekolada z natury ma wlos gesty,czesto falowany,z duza iloscia podszerstka...
Nie tak latwo go utrzymac jak zlotasa czy czarnego.
Czekolad juz w PL jest troche fajnych,z rodo oczywisce mowie :eviltong:
Wszystko kwestia genow,nie tak latwo uzyskac czekolade wbrew pozora :p Dlatego moze jest och tez tak malo:)

Posted (edited)

[quote name='Cockermaniaczka']:p no i super :p To musisz wstawic koniecznie niu foto jak wyglada ;) Fajny pychol,nawet jeszcze nie siwieje az tak bardzo:)

jak go wyszkubie na głowie widać siwe pasemka... a tak to troszkę na pyszczku, ale nie dużo :) ale widać, że nie jest to młodzieniec :) nie ma już tej zwinności i szybkości, a zauważyłam to dopiero jak trafiła do mnie na Dt 8 miesięczna sunia, ona to ma motorek w tyłku ;)

Tutaj jeszcze zarośnięte uszy.... aktualnie wygląda śmiesznie i zdjęć nie będzie, bo nogi mu skróciłam, a głowa i grzbiet jeszcze nie nadawają się do wyrwania ;)

Edited by necianeta89