Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BBeta']Współczuję

Dlatego właśnie nie wzięłabym już na DT nieszczepionych szczeniaków, szczególnie ze schroniska :shake:[/QUOTE]

one właśnie były szczepione...... no ale to nic nie dało.
Widocznie tak miało być.
Wciąż boli strasznie....

Posted

[quote name='necianeta89']one właśnie były szczepione...... no ale to nic nie dało.[/QUOTE]
Pewnie za późno no i szczepionka niestety nie zaczyna działać w momencie wbicia igły

A co u Czoka? Wszystko ok? ;)

Posted

[quote name='BBeta']Pewnie za późno no i szczepionka niestety nie zaczyna działać w momencie wbicia igły

A co u Czoka? Wszystko ok? ;)[/QUOTE]

Póki co nie ma objawów parwo, a minęło już 2 tyg, więc chyba mogę spać spokojnie...
Ale było prawdopodobieństwo zarażenia, bo nie był szczepiony w tym roku..
No i nie będzie.
Dopiero szczepienie za rok.
Bo parwo trzyma się nawet i 8 miesięcy. Niestety.

Posted

Dorosłego psa na wirusówki wystarczy szczepić co dwa lata, przynajmniej tak mówił mi wet ;)

4 lata temu przeżywałam to samo, ale miałam trochę więcej szczęścia, bo tylko jeden szczeniak przeszedł za TM

Posted

[quote name='BBeta']Dorosłego psa na wirusówki wystarczy szczepić co dwa lata, przynajmniej tak mówił mi wet ;)

4 lata temu przeżywałam to samo, ale miałam trochę więcej szczęścia, bo tylko jeden szczeniak przeszedł za TM[/QUOTE]

Też mi tak mówił wet ;) bo w Dojczlandów szczepią co 2 lata, a przecież powietrze jakieś nie jest znacząco różne ;)

I tak wiem, że Mu wygrał.

Moje panienki nie miały tyle szczęścia, straciłam je obie, a to cholernie boli......

Posted

On w ogóle się nie zaraził, chociaż niektórzy wmawiali mi, że też NA PEWNO będzie chory :shake: Typowy wiejski burek, nic go nie ruszy :eviltong:

Posted

[quote name='BBeta']On w ogóle się nie zaraził, chociaż niektórzy wmawiali mi, że też NA PEWNO będzie chory :shake: Typowy wiejski burek, nic go nie ruszy :eviltong:[/QUOTE]

Cwaniak, ogólnie 90% psiaków Z parwo nie daje rady niestety.
więc ja teraz póki co mam zakaz na tymczasy do lata.

Posted

[quote name='BBeta']Parwowiroza to straszne paskudztwo :shake:

A może dacie się kiedyś z Czokiem wyciągnąć na wspólny spacer? :cool3:[/QUOTE]

Chętnie, tylko ja muszę poprosić o dłuższą dobę, bo mam mega mało czasu, chyba, że jutro, akurat mam wolne :diabloti:
No i porobiłabym zdjęcia może.... hm :D

• 1 month later...
  • 8 months later...