Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Furminator zamówiłam wczoraj dla mojej boksi z krzaków ;) Bo miliardy igiełek wszędzie mam nawbijanych w domu, a szczotką to sobie mogę... pomiziać! Dam znać jak się sprzęt spisze;)
Maryniu, przedstawisz białą suczkę?...

Posted

Nutusia napisał(a):
Furminator zamówiłam wczoraj dla mojej boksi z krzaków ;) Bo miliardy igiełek wszędzie mam nawbijanych w domu, a szczotką to sobie mogę... pomiziać! Dam znać jak się sprzęt spisze;)

Furminator mamy w schronisku - spisuje się rewelacyjnie:)
Wyczesuje podszerstek i ja jestem z niego zadowolona ;)

Posted

Nutusia napisał(a):

Nie mogę przedstawić białej suczki - zdjęcia, które mam nie wchodzą na fotosik, a pojechałam po nią.... o godzinę za późno !
przejeżdżający ludzie zatrzymali się na parkingu, zjedli coś w barze i zapytali, czy to bezdomny piesek - otrzymawszy twierdzącą odpowiedź powiedzieli, że w takim razie przygarną ją, bo mają tylko jednego psa....
teraz żałuję, że czekałam na decyzję pana z gminy, mogłam brać ją od razu - to jednak sunia, jeśli ci ludzie mają w domu psa, to mogą być kolejne szczeniaki.... ale tego już niestety nie sprawdzę :(

za to mam kolejną sunię i trójkę szczeniaków - cała czwórka szuka domu, tyle, że mieszkają w ubogiej stodole, są radosnymi i cudnymi psiaczkami
wrzucę fotki, jak naładują mi się baterie

Posted

mari23 napisał(a):
Nie mogę przedstawić białej suczki - zdjęcia, które mam nie wchodzą na fotosik, a pojechałam po nią.... o godzinę za późno !
przejeżdżający ludzie zatrzymali się na parkingu, zjedli coś w barze i zapytali, czy to bezdomny piesek - otrzymawszy twierdzącą odpowiedź powiedzieli, że w takim razie przygarną ją, bo mają tylko jednego psa....
teraz żałuję, że czekałam na decyzję pana z gminy, mogłam brać ją od razu - to jednak sunia, jeśli ci ludzie mają w domu psa, to mogą być kolejne szczeniaki.... ale tego już niestety nie sprawdzę :(

za to mam kolejną sunię i trójkę szczeniaków - cała czwórka szuka domu, tyle, że mieszkają w ubogiej stodole, są radosnymi i cudnymi psiaczkami
wrzucę fotki, jak naładują mi się baterie

Pozostaje mieć nadzieję, ze sunia trafi do dobrych ludzi.
Czekamy na zdjecia suni i jej szczeniaczków. Marysiu, napisz przy okazji kilka zdań o nich, gdzie są i na kogo namiary do ogłoszeń.

Posted

[quote name='Havanka']Marysiu, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin !!! Przede wszystkim dużo zdrowia dla Ciebie i mniej bezdomnych psiaków !!!
Dołączę się do życzeń.

Marysiu, oby wytrwałości w działaniach nigdy ci nie zabrakło kochana :loveu:

Posted

OJEJ, ALEŻ SIĘ WZRUSZYŁAM.... JAK WAM PODZIĘKOWAĆ MAM????

[FONT=Tahoma]..........((`'-"``""-'`))
............)....-....-....(
.........../..(o._.o)_._\
...........\....(.0.)..._./
..........._'-._'='_..--'.._
....../`;#'#'#.-.#'#'#;`\
......\_))......'#'.......((_/
........#.....................#
.........'#.................#'
........../.'#...........#'.\
........._\..\'#.....#'.
......(((___)...'#'...(___)))

[/FONT]

Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJĘ !!!

Posted

[quote name='mari23']OJEJ, ALEŻ SIĘ WZRUSZYŁAM.... JAK WAM PODZIĘKOWAĆ MAM????

[FONT=Tahoma]..........((`'-"``""-'`))
............)....-....-....(
.........../..(o._.o)_._\
...........\....(.0.)..._./
..........._'-._'='_..--'.._
....../`;#'#'#.-.#'#'#;`\
......\_))......'#'.......((_/
........#.....................#
.........'#.................#'
........../.'#...........#'.\
........._\..\'#.....#'.
......(((___)...'#'...(___)))

[/FONT]

Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJĘ !!!
Nie wiesz jak? Dbaj o siebie i swój kręgosłup Marysiu !
Wrzuciłam Sonię i jej dzieci na Tablicę i Gumtre. Znowu dostałam maila tej samej treści i od tego samego pana, który był zainteresowany poprzednimi szczeniaczkami, z pytaniem o nr gg. Jest bardzo oszczędny i nie chce tracić na telefon.

Posted

Havanka napisał(a):
Nie wiesz jak? Dbaj o siebie i swój kręgosłup Marysiu !
Wrzuciłam Sonię i jej dzieci na Tablicę i Gumtre. Znowu dostałam maila tej samej treści i od tego samego pana, który był zainteresowany poprzednimi szczeniaczkami, z pytaniem o nr gg. Jest bardzo oszczędny i nie chce tracić na telefon.

Dziękuję jeszcze raz za tyle serca i troski !!!!
a kręgosłup.... jak o niego dbać, skoro to już wrak po prostu ;)

co do maila - może podaj panu mojego maila, wyślę mu więcej zdjęć
z doświadczenia już niestety obawiam się, że tacy "oszczędni" to nie są najlepsi kandydaci na domki - piszą do wielu ogłaszających pytając o różne psy a tak naprawdę żadnego nie biorą...
i są też tacy, którzy piszą sms lub udają, że dzwonią rozłączając się czekają na oddzwonienie - na początku płaciłam co miesiąc po 300 zł za telefon oddzwaniając, a z adopcji i tak nic nie było, teraz mniej "spontanicznie" traktuję takich potencjalnych "chętnych"...
są jeszcze i tacy, co pytają o dosłownie wszystko, np. dzieci - odpowiadam - ok, to o koty - znów ok, to o inne tam jakieś, a w końcu informują ( albo i nie) że nic z tego

jak ktoś naprawdę bardzo chce, to i się dodzwoni, i przyjedzie i problemów z niczym nie ma.... a był i taki pan, który uparł się, choć nie chciałyśmy - co godzinę dzwonił raz do mnie, raz do Basi, psy dostał a po 3 dniach kazał po nie przyjechać ( koszt transportu to 300zł w jedna stronę)

po co taka "zabawa" dorosłym ludziom - nie wiem :(
nie przekreślam go jednak - gg nie mam, może napisać na maila, to też nic nie kosztuje

i mam jeszcze wiadomość - jutro Diana wraca z adopcji

Posted

[quote name='Nikaragua']spóźniłam się na urodzinki, ale również wszystkiego najlepszego życzę :)

Dziękuję i wszystkich na torcik zapraszam!

[FONT=Tahoma]…………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () --- () --- ()
…………… || -— || — || — ||
………… .{*~*~*~*~*~*~*}
………@@@@@@@@@@@@@
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
… . @@@@@@@@@@@@@@@
… .{*~*~*~* ~*~* ~* *~*~*~*}
…{ *~*~ * * ~*~* ~*~*~* ~*~*}
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~*}
…@@@@@@@@@@@@@@@@@@
……………… … )---------(
………… ____ ,-----------, ___
…… … /_________________\
*”˜˜”*°•._˜”*°••°*”˜_.•*”˜˜”*°•.

i jeszcze edytuję, bo na watek moich nowych podopiecznych zapraszam:

http://www.dogomania.pl/threads/216632-Sonia-i-jej-dzieci-czyli-bieda-z-n%C4%99dz%C4%85-%28?p=17870525#post17870525
[/FONT]

Posted

ja nie oddzwaniam - ani nie dzwonie, jak ktoś pisze SMS, że nie ma pieniędzy na koncie
jak nie ma pieniedzy na doładowanie telefony, to nie będzie miał i na kota

Posted

[quote name='Javena'][SIZE="4"]ZAMÓWIENIE Z NASZEJ DOGO KWIACIARNI.

[SIZE="4"]Od kora78 dla Marysi .Za WSZYSTKO co robi.

oj, nie wiem, co napisać.....
Kora - dziękuję !!!
dopiero o tej porze znalazłam troszkę czasu, a tu taka niespodzianka!