lika1771 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Zapraszam na superasny bazarek mozna kupic fajne rzeczy i umiescic psa w potrzebie [url]http://www.dogomania.pl/threads/210350-MOŻESZ-ZDOBYĆ-PIENIĄDZE-DLA-SWOJEGO-PODOPIECZNEGO-karmy-książki-rośliny-11.07-21.00?p=17170265#post17170265[/url] Quote
piechcia15 Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Ado pojedzie jednak do DS z Warszawie tego co na początku się zgłosił. Jest to DT Fundacji Animal Rescue ale chcą mieć psa dla siebie (prywatnie):) Jest to już dom sprawdzony, ale możemy sprawdzić jeszcze raz przez kogoś od nas, bo zapraszają:) tylko potrzeba kogoś z Pragi Pn, znam parę osób z Warszawy ale nie znam osiedlami. Dziś Ado miał iść na badania krwi i na dniach będzie miał zabieg ząbków, a później kastracja. Quote
Akrum Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 o kurcze, ale kilometrów przejedzie chłopak by być szczęśliwym... Quote
piechcia15 Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 dziś mały był na badaniach krwi:) i był jakiś nowy pan doktor który stwierdził, że można ale nie trzeba usuwać te popsute zęby bo potem jedzenie będzie się psuło w tych dziurach i wyjdzie na to samo. Co wy na to?macie jakieś zdanie?Ja swojej suni wyrywałam zęby, a przecież jego pewnie to boli jak ma taki syf:( Quote
moni12 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 No znawczyni ze mnie zadna, ale zdziwiona jestem teorią p. doktora. Ja od miesiąca mam sunie 6 letnią z pseudo i zęby były naprawdę kiepskie , wet powiedział , ze kamien do usunięcia jak najszybciej bo to zródło bakterii ,które rzutują na cały organizm . Kamien usunęłam i przy okazji 6 zębów bo fatalne były. Myślę , ze napewno go te zęby bola i zapalenie dziąseł tez pewno jest. Quote
omi Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='Elisabeth Schwigon'][URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.234414643243301.65008.100000243006009[/URL] zrobiłam mu wątek na fb!! jeżeli ktoś lepiej ogarnia tę dogomanię to proszę o udostępnienie tego tu[/QUOTE] Nie zapominajcie o tej suni. [B]Załóżcie jej watek.[/B] Quote
pa-ttti Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 oczywiście że źródło bakterii. i dodatkowo źródło zapalenia dziąseł bardzo bolesnego dla psa. usuńcie popsute zęby, u innego weta najlepiej...lepiej żeby psiak nie miał zębów i musiał jeść papkę, niż żeby miał popsute zęby i zapalenie dziąseł, wtedy też nie może gryźć bo go boli. Quote
Gioco Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='pa-ttti']oczywiście że źródło bakterii. i dodatkowo źródło zapalenia dziąseł bardzo bolesnego dla psa. usuńcie popsute zęby, u innego weta najlepiej...lepiej żeby psiak nie miał zębów i musiał jeść papkę, niż żeby miał popsute zęby i zapalenie dziąseł, wtedy też nie może gryźć bo go boli.[/QUOTE] Dokładnie. Oprócz tego syf w paszczy może prowadzić do poważnych problemów z sercem, płucami etc. Przecież to jest miejsce stanu zapalnego i nie trzeba być wetem, żeby wiedzieć do czego jakikolwiek stan zapalny w organizmie prowadzi. Quote
piechcia15 Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 tez tak uważam i poprzedni wet też tak uważał a dzisiaj akurat był inny i taką opinię wyraził, ale powiedział ze decyzja zależy oczywiście od nas Quote
piechcia15 Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 są wyniki badań. Ado ma bardzo podwyższone próby wątrobowe i jutro będzie miał USG wątroby aby sprawdzić czy to nie rak:( max granica jest 100 a on ma 600:( trzymajmy kciuki!! Quote
Baksa Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='omi']Nie zapominajcie o tej suni. [B]Załóżcie jej watek.[/B][/QUOTE] Pojadę po sunie potrzebne deklaracje na transport ok 50 zł,ja jestem spłukana.Choćbym chciała nie wyskrobię kasy:(:(:(Potrzebny też DT ja mam tłok w domu:(Kilka dni ją zatrzymam,transport na Wrocław mam za free jak coś tylko trzeba będzie sunię odebrać. Quote
malagos Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Baksa']Pojadę po sunie potrzebne deklaracje na transport ok 50 zł,ja jestem spłukana.Choćbym chciała nie wyskrobię kasy:(:(:(Potrzebny też DT ja mam tłok w domu:(Kilka dni ją zatrzymam,transport na Wrocław mam za free jak coś tylko trzeba będzie sunię odebrać.[/QUOTE] a co to za sunia, bo nie jestem na fb? .......... Quote
piechcia15 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Ado juz po badaniu, ma jakiegoś guza śledziony czy coś i lekarz stwierdził że śledziona jest do usunięcia i cos tam z pęcherzykiem żółciowym jest nie tak, ale nie wiem dokładnie więc nie chce pomieszać. Więc narazie oczyszczanie zębów idzie na bok, bo narkoza mogłaby być zagrożeniem.A wyniki wątroby być może sa tak złe z winy pęcherzyka, więc trzeba najpierw usunąć śledzionę i zobaczyć co będzie dalej.Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam Quote
Baksa Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ojej biedny maluszek:(A koszt leczenia?Matko taki okruch a tyle jeszcze przed nim:( Quote
Baksa Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='malagos']a co to za sunia, bo nie jestem na fb? ..........[/QUOTE] ze zdjęć ośmielę się pow ze jest to sunia w typie manchester terrier:)Jak ktoś może to wyślę fotki na email bo na dogo nie umiem ich wrzucać:(Za to kopiować tak.Mogłabym wtedy założyć jej wątek.Szukam nadal DT dla niej no i zbieram na transport Quote
piechcia15 Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 no właśnie finanse... Decyzja wstępna jest taka, że psiak pojedzie do tego ds w Warszawie ale umowa będzie na fundację Animal Rescue aby pomóc im finansowo jeśli będzie trzeba, bo nie są w stanie pokryć aż takich kosztów. Tzn nie znamy jeszcze dokładnych kosztów i chyba nie poznamy bo ciężko to okreslić i przewidzieć ile pies będzie potrzebował zabiegów, leków i wizyt. W każdym razie pomoc finansowa będzie a dom i miłość z ich strony także:) teraz trzeba tylko Natalia spowrotem podrzuci malucha do łodzi aby DS miał bliżej po malca:) trzeba dokładnie i spokojnie się zastanowić czego mały wymaga i jaka jest diagnoza bo jesli miałby by to być jakieś guzy i nie daj Boże złośliwe to wydaje mi się bezsensowne męczyć psa operacjami. Lepiej dac mu pożyć. Ale zobaczymy czy jeszcze jakieś badania będzie miał no i musi w końcu mieć jednego lekarza stałego, dlatego pojedzie do Warszawy jak najszybciej aby rozpocząć leczenie Quote
Baksa Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/210789-POMOCY!-g%C5%82odzona-przez-menela-sunia-w-typie-manchester-terrier-szuka-pomocy[/url] sunia ze Świeradowa Ado ma wielkie szczęście że go znalazłyście;)Taki okruch a ma tak kochających ludzi wokół siebie:) Też mam yorka którego adoptowałam historii jego nie będę już opisywać.Przeraż mnie tylko za każdy chce yorka bo...słodziutki a to terrier z charakterkiem i tu zaczynaja się schody a potem ulica albo weterynarz i chęć uśpienia:(na dodatek to delikatne stworzenia o które trzeba dbać mój ma kamien na zębach bo...gryzł szczoteczkę do zębów jak mu poprzedni właściciele próbowali myć.Na razie kombinujemy z wetem bez zabiegu mu usunąć ale chyba będzie musiał mieć go pod narkozą;(na dodatek karmiony był pizzą!!!ma problemy z żołądkiem...ej ludzie ludzie pomyślcie zanim skrzywdzicie psa nie mając pojęcia jak o niego dbać i jak z nim pracować żeby np nie siusiał po kątach. Trzymam za Ado kciuki aby diagnoza wykazała że to nic poważnego i żeby chłopak mógł nacieszyć się miłością w nowym domku Quote
Baksa Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Jak tam Ado i jego sprawy?Piszcie jak ten malutki okruszek się miewa:) Quote
wolf_shadow Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Ado już po wizycie u kardiologa - serduszko nie jest w stanie superowym, jednak po "odkarmieniu" mięśnia sercowego zabieg będzie możliwy... W środę ponowne USG w celu potwierdzenia stanu....Pazurki obcięte - dlaczego zaden wet wcześniej tego nie zrobił? Były w stanie fatalnym. Quote
Aleksandrossa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Strike - czy to jest pechowy pies??? Szukamy domu tymczasowego dla 5 letniego amstaffa przebywającego w Azylu pod Psim Aniołem. Był już w 3 schroniskach, w jednym dt. Jest to pies z problemami dlatego potrzebujemy doświadczonego domu tymczasowego - ze szkoleniowcem. Otóż. Pies gdy zostanie sam w domu strasznie wszystko niszczy... Czy uda nam się go "naprawić"? Biedaczysko tyle już przeżyło.... Jak wiadomo hotel/DT ze szkoleniowcem kosztuje i to więcej niż zwykły..... Proszę, wspomóż nas finansowo i/lub duchowo....Zbieramy deklaracje - stałe i jednorazowe..... Oto Strike: [IMG]http://psianiol.org.pl/img/animal/1725/3.jpg[/IMG] [IMG]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/197825_199032256794669_111393995558496_590787_5437338_n.jpg[/IMG] wątek na dogo i cała historia: [url]http://www.dogomania.pl/threads/209872-Strike-ju%C5%BC-w-3-schronisku!-Potrzebne-deklaracje-na-DT-i-behawioryste[/url] Quote
piechcia15 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 a kto ty jesteś wolf_shadow?nowy domek?czyli mały Ado już jest w warszawie? bo chwilowo straciłam kontrolę w przypływie pracy i psich kłopotów:( Quote
piechcia15 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [COLOR=red][B]pomocy mam 5 szczyli w smrodzie i ubóstwie do pilnej adopcji, mają 5 tyg[/B][/COLOR]:(:( [url]http://www.dogomania.pl/threads/210999-*Pabianice*-5-szczeniak%C3%B3w-do-pilnej-adopcji-%C5%BCyj%C4%85-w-n%C4%99dzy-i-ub%C3%B3stwie-PILNIE-DSy?p=17237905&posted=1#post17237905[/url] Quote
Recommended Posts