Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
Bardzo się cieszę ,że wszystko tak przebiega pomyślnie. Sunia jest rewelacyjna, będziecie mieli niej wielką radość.
Jeżeli jest wielkości Zivy, to nie jest ogromna, a przy tym jest bardziej od niej filigranowa.
A jakie leki ona jeszcze dostała oprócz robalowych ?

Masza jest kilka cm wyższa od Zivy, ale naprawdę niewiele ;) No i zupełnie inna budowa :))

Oprócz tabletek na odrobaczenie dostała (antybiotyk?) zastrzyk i tabletki na biegunkę, która utrzymywała się od soboty. Zapewne od zmiany karmy, chociaż nie wiadomo czy w przytulisku też nie miała.

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie, zaraz wrzucę zdjęcia terierki, jest bardzo ładna, tylko te kłęby dredów jej przeszkadzają, wydaje się spokojna, wycofana, nieufna, doświadczyła ludzkiej krzywdy, przy próbach brania jej na ręce, jest spokojna, nie pokazuje nawet ząbków, dziś udało nam się zrobić tylko takie zdjęcia, ale po kąpieli, będzie miała całą sesję, zaproponujcie jakieś imię dla niej ;-))):

Posted

no i kolejne szczylki są, prawda?? i nowe psy...
matko, mi już ręce opadają... tylko usiąść i beczeć - dlaczego ludzie nie sterylizują swoich psów...

Posted

ja już się nie mogę doczekać, aż w poniedziałek terierka przyjedzie do salonu, będzie wykąpana, "odpicowana" :)
tylko smutek mnie ogarnia, jak pomyślę, że potem będzie musiała wrócić do tego syfu :(

Posted

rita60 napisał(a):
Zobaczysz wtedy jaka z niej piękność bedzie.....

domyślam się :)
i mam nadzieję, że wtedy szybko znajdzie nowy domek :)
Jak ogłosiłyśmy foksteriery z przytuliska w Glinnie w naszej lokalnej gazecie, to obie sunie od razu do nowych domków pojechały :)
Więc mam nadzieję, że tak samo będzie i w tym przypadku :)

Posted

Gdyby pojechała do DS jako adopcja schroniskowa, to kto wie jak by trafiła - pewnie buda i łańcuch, albo kojec i brak biegania... A tak - cudowne życie zaczyna

Jestem ciekawa jakby sprawdziła się jako pies stróżujący, skoro ona nie szczeka? :> Przynajmniej ani razu nie szczeknęła odkąd jest nasza ;)

U nas wszystko ok :))

Posted

Czyli dziewczyna odnalazła się w nowej sytuacji? Brawo domek i brawo sunia!!
Masza nie szczeka , bo odjęło jej mowę z wrażenia ,że jest w pałacu.

Posted

Aaa faktycznie nie słyszałam nigdy w przytulisku, by Masza szczekała - może się dopiero rozkręci dziewczynka pod tym względem :)
Moja sunia rozszczekała się na dobre po roku od czasu jak ją adoptowałam, teraz marzę o tych dniach, kiedy to myślałam,że ona szczekać nie umie :):):)

Oj tak, w pałacu Masza mieszka, syto zastawiany stół ma - ah, same luksusy :)

Posted

Jara - przeczytałam dzisiaj maila od Ciebie - i jestem prze-szczęśliwa z takich wieści :)
Teraz już na bank wiem, że to był tylko stres - że to rzucanie się na psy, to tylko z nerwów, dużo zmian w jej życiu :) Od teraz - Masza łagodna jak baranek, będzie super towarzyszem pieszych wędrówek :)

A dziś terierka przyjeżdża do salonu pielęgnacji, będzie ogolona, wykąpana :)

Posted

Akrum napisał(a):
Ja też :)
Najbardziej boje się widoku, jaki zobaczę pod tą kępą kołtunów - pewnie same żeberka na wierzchu będą :(

Pewnie tak......:-(

Posted

Ta oneczka jest piekna

Sunia, po wypadku, po operacjach, już doszła do siebie, jest bardzo grzeczna, wystraszona, młoda, boi się ludzi, choć powoli zaczyna dawać się głaskać:

Da sie wziac na spacer?