Jara Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Poker napisał(a):Bardzo się cieszę ,że wszystko tak przebiega pomyślnie. Sunia jest rewelacyjna, będziecie mieli niej wielką radość. Jeżeli jest wielkości Zivy, to nie jest ogromna, a przy tym jest bardziej od niej filigranowa. A jakie leki ona jeszcze dostała oprócz robalowych ? Masza jest kilka cm wyższa od Zivy, ale naprawdę niewiele ;) No i zupełnie inna budowa :)) Oprócz tabletek na odrobaczenie dostała (antybiotyk?) zastrzyk i tabletki na biegunkę, która utrzymywała się od soboty. Zapewne od zmiany karmy, chociaż nie wiadomo czy w przytulisku też nie miała. Quote
Pyrdka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Terrierka jest strachliwa, wysterylizowana. Dzisiaj będą zdjęcia. W poniedziałek będzie kompana i strzyżona. Quote
Cleopatrax Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Witajcie, zaraz wrzucę zdjęcia terierki, jest bardzo ładna, tylko te kłęby dredów jej przeszkadzają, wydaje się spokojna, wycofana, nieufna, doświadczyła ludzkiej krzywdy, przy próbach brania jej na ręce, jest spokojna, nie pokazuje nawet ząbków, dziś udało nam się zrobić tylko takie zdjęcia, ale po kąpieli, będzie miała całą sesję, zaproponujcie jakieś imię dla niej ;-))): Quote
Akrum Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 no i kolejne szczylki są, prawda?? i nowe psy... matko, mi już ręce opadają... tylko usiąść i beczeć - dlaczego ludzie nie sterylizują swoich psów... Quote
Cleopatrax Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Dwa prześliczne, maleńkie szczeniaczki do adopcji-czarne suńki, podrzucone do schroniska, bez mamy: Quote
Akrum Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 słodzinki małe :) odrobaczone chociaż były? Quote
Cleopatrax Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 są niesamowite, czekają tylko na miłość... Quote
Cleopatrax Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Sunia, po wypadku, po operacjach, już doszła do siebie, jest bardzo grzeczna, wystraszona, młoda, boi się ludzi, choć powoli zaczyna dawać się głaskać: Quote
rita60 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Słodkie te malizny...ludzie nie mają rozumu:shake: Imie dla terierki...może Maksi, Sara,Afra ? Quote
Akrum Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 ja już się nie mogę doczekać, aż w poniedziałek terierka przyjedzie do salonu, będzie wykąpana, "odpicowana" :) tylko smutek mnie ogarnia, jak pomyślę, że potem będzie musiała wrócić do tego syfu :( Quote
rita60 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Zobaczysz wtedy jaka z niej piękność bedzie..... Quote
Akrum Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 rita60 napisał(a):Zobaczysz wtedy jaka z niej piękność bedzie..... domyślam się :) i mam nadzieję, że wtedy szybko znajdzie nowy domek :) Jak ogłosiłyśmy foksteriery z przytuliska w Glinnie w naszej lokalnej gazecie, to obie sunie od razu do nowych domków pojechały :) Więc mam nadzieję, że tak samo będzie i w tym przypadku :) Quote
rita60 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 No właśnie...szkoda tylko,że ludzie nie widzą tego piękna pod kupą dredów.....oceniają na wygląd. Quote
Pyrdka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Te malizny tak się cieszyły jak biegały po zielonej trawce. Jedna dziewuszka na dzień dobry mnie osikała. Quote
Jara Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Gdyby pojechała do DS jako adopcja schroniskowa, to kto wie jak by trafiła - pewnie buda i łańcuch, albo kojec i brak biegania... A tak - cudowne życie zaczyna Jestem ciekawa jakby sprawdziła się jako pies stróżujący, skoro ona nie szczeka? :> Przynajmniej ani razu nie szczeknęła odkąd jest nasza ;) U nas wszystko ok :)) Quote
Poker Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Czyli dziewczyna odnalazła się w nowej sytuacji? Brawo domek i brawo sunia!! Masza nie szczeka , bo odjęło jej mowę z wrażenia ,że jest w pałacu. Quote
Akrum Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Aaa faktycznie nie słyszałam nigdy w przytulisku, by Masza szczekała - może się dopiero rozkręci dziewczynka pod tym względem :) Moja sunia rozszczekała się na dobre po roku od czasu jak ją adoptowałam, teraz marzę o tych dniach, kiedy to myślałam,że ona szczekać nie umie :):):) Oj tak, w pałacu Masza mieszka, syto zastawiany stół ma - ah, same luksusy :) Quote
Akrum Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Jara - przeczytałam dzisiaj maila od Ciebie - i jestem prze-szczęśliwa z takich wieści :) Teraz już na bank wiem, że to był tylko stres - że to rzucanie się na psy, to tylko z nerwów, dużo zmian w jej życiu :) Od teraz - Masza łagodna jak baranek, będzie super towarzyszem pieszych wędrówek :) A dziś terierka przyjeżdża do salonu pielęgnacji, będzie ogolona, wykąpana :) Quote
Akrum Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Ja też :) Najbardziej boje się widoku, jaki zobaczę pod tą kępą kołtunów - pewnie same żeberka na wierzchu będą :( Quote
rita60 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Akrum napisał(a):Ja też :) Najbardziej boje się widoku, jaki zobaczę pod tą kępą kołtunów - pewnie same żeberka na wierzchu będą :( Pewnie tak......:-( Quote
beka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ta oneczka jest piekna Sunia, po wypadku, po operacjach, już doszła do siebie, jest bardzo grzeczna, wystraszona, młoda, boi się ludzi, choć powoli zaczyna dawać się głaskać: Da sie wziac na spacer? Quote
Pyrdka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Trudno powiedzieć jest taka przerażona. Jak pojedziemy to spróbujemy ja wziąć na spacer. Quote
Recommended Posts