Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='fochu']

Pozostaje wszystkim naszym psom życzyć takich warunków. No i towarzystwo: koty, króliki, kozy, inne psy i coś tam pewnie jeszcze. Lepiej chyba nie mógł trafić. A te budy to wprost powalające. Kojec też niczego sobie, zabytkowy. Świetna adopcja. :multi::multi::multi:

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE="3"]tylko to co na FB:

Michowi przestał podobać się kojec - nie chce tam wchodzić - woli luz, a to przecież jeszcze za wcześnie.... jeszcze rezydenci by go zjedli... Michu niby molosowaty, a jaki on delikatny przy moim Wacku.... jejku.... miazga by była.... A po ogrodzie , w dodatku jak jeszcze ja też tam jestem, to bryka jak źrebak, Ne posądzałam go o takie ruchy...
[SIZE="4"]kolejne wieści dodane na Fb 3 min temu :
Próbowałam dziś spotkania z jednym z rezydentów. Jeszcze za wcześnie. Powiem inaczej; poszłam do domu i obserwowałam go. Za długo nie wychodziłam to zaczał spacer po terenie. Podchodził do kojca Filipa i Helmuta, podchodził do bramy i dotykał się z Wackiem i cisza. Wiem, teraz będzie ustalenie hierarchii, one są w mojej obecności takie zadziorne. Jest jeszcze też za wcześnie, aby zostawiać go na noc samopas... zamykam w kojcu. I wtedy szczeka... wystarczy, że wyjdę i kręcę się niedaleko to milknie. On tęskni... żeby choć miał przytulankę w kojcu... ale koty na razie się go boją.... Jednak trochę musi to potrwać niestety.... Obejrzałam mu dokładnie ząbki, oczy..... ja mu daję ok. 14 lat. Zobaczymy co powie wet, przyjeżdża w środę szczepić koty. Chciałabym, żeby Michu był z nami jeszcze raz tyle lat ile ma... Ale to juz naprawdę starzec.. :((( Szybko się męczy... Apetyt dopisuje. Odkryłam, że bardziej mu "pasują" moczone chrupki i wszystkie inne łakocie: pyzy - czyli kluchy na łachu, ryż z mieloną wołowinką, albo ze słoninką, serek z zółtkiem i siemiem lnianym .... Cóż, będę karmić go indywidualnie.. :)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=184134671651005&set=a.184133834984422.52469.100001634200951&type=1&theater

Posted

Ja się nie dziwię, że Michu nie chce siedzieć w kojcu, tego kojca miał dosyć w schronie.. I tak bardzo pragnie mieć swojego ludzia..

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Qrcze...to nie ten Michu!
On juz czuje, że bedzie kochany...
Niesamowite....
Fantstyczne zakonczenie historii pobytu w schronie! Nie mozna bylo wymyslec lepszego...i szczesliwszego!!!

prawda Edytko?
i nadal uwierzyć nie mogę że tak się wszystko zakończyło ,że Michu ma dom!

Posted

W ubiegłym roku, jak został przywieziony do naszego schroniska, była mowa, że Michu ma 9 lat. Tak mówił jego poprzedni właściciel, podobno dokładnie pamiętał w którym roku go kupił !
Czyli na dzień dzisiejszy powinien mieć 10 lat.
No ale ludzie różne rzeczy mówią.....

Posted

kto wie może mieć 10 lat tylko nie wiemy w jakich warunkach pies przebywał a to przecież też ma wpływ na stan uzębienia i ogólną kondycję

Posted

fochu napisał(a):
kto wie może mieć 10 lat tylko nie wiemy w jakich warunkach pies przebywał a to przecież też ma wpływ na stan uzębienia i ogólną kondycję

Właśnie tak dokładnie. :)

Posted

Czy tylko mnie nie podobają się warunki dla psa? Czy wasze psy też mają takie brudne budy i trzymacie je w zardzewiałych kojcach na betonie? I te kluchy ze słoninką, które będzie jadł Michu? Trafiłam przez przypadek na te zdjęcia na fejsie i oniemiałam. Myslałam, że na dogo coś takiego nie przejdzie, a tutaj :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ściany w grzybie, wilgoć, pies stary... Ludzie, czy ktoś robił przedadopcyjną? W schronisku na zdjęciach było chociaż czysto.

Posted

Poszedł pies do kojca i wszyscy się cieszą. Świetna adopcja. Niech ta pani pokaże inne psy, które ma w domu, jak one mieszkają? Bo potem będziecie zabierać i robić awantury.

Posted

[quote name='aspera']Czy tylko mnie nie podobają się warunki dla psa? Czy wasze psy też mają takie brudne budy i trzymacie je w zardzewiałych kojcach na betonie? I te kluchy ze słoninką, które będzie jadł Michu? Trafiłam przez przypadek na te zdjęcia na fejsie i oniemiałam. Myslałam, że na dogo coś takiego nie przejdzie, a tutaj :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ściany w grzybie, wilgoć, pies stary... Ludzie, czy ktoś robił przedadopcyjną? W schronisku na zdjęciach było chociaż czysto.

pies poszedł w bardzo dobry i odpowiedzialny dom a jak jesteś taka mądra to wykaż sie i znajć domek dlka tego psa z czysto marmurowo budo https://picasaweb.google.com/stonka1125/Marian# czekam na wyniki pies ma na imie marian

Posted

Adamo Marian cudny!
A co do Micha ... może nie ma marmurowej budy ale jest kochany,widać po jego oczach że zadowolony jest,ma swoich ludzi i to się liczy!

Posted

Michu nie ma POSŁANIA. Jest tylko obskurna, wybetonowana buda....Jak stary pies wytrzyma tam w zimie? Dlaczego tak bezkrytycznie patrzycie na te warunki?
Aspera napisała "Czy tylko mnie nie podobają się warunki dla psa? Czy wasze psy też mają takie brudne budy i trzymacie je w zardzewiałych kojcach na betonie? " Mnie też nie podobają się te warunki.
Naprawdę uważacie, że Michu ma dobre warunki?
A czy '' pies poszedł w bardzo dobry i odpowiedzialny dom " tego nie wiecie.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Czy daloby rade umowic sie na wizyte poadopcyjna i obejrzec wszystko na miejscu?

na poadopcyjno wizyte jestem umuwiony osobiście , a jak wy niemacie co sie czepiać to czepiajcie się psiaków na łańcuchach na wioskach JA WYDAŁEM MICHA I JA ZA MICHA ODPOWIADAM

Posted

Adamo jeżeli czujesz się odpowiedzialny za Micha, to sprawdź dobrze warunki do jakich go wydałeś. To stary pies. Powinien mieć teraz lepiej, a nie gorzej niż w schronisku-gdzie, jak rozumiem Ty się nim zajmowałeś. Nie zastanawia Cię dlaczego Michu nie ma nawet legowiska, kawałka koca w tej obskurnej budzie?

Posted

ja myślę, że nie ma tak źle. Niby warunkiem adopcji jest piękny dom, z grubym portfelem i zamiast budy jest gorąca kanapa? Nie każdy ma tak kolorowo. Liczy się zaangażowanie i miłość, a ponad to oczywiście jedzenie, którego michowi na pewno nie braknie. Myślę, że Pani Aneta jest dobrym człowiekiem. Ma duży teraz do biegania. Z tego co widziałam jest to gospodarstwo. Więc na gospodarstwie w stodole nie ma ścian z marmuru. Lepsze to niż mała buda na śrdoku ogródka i łańcuch. Tu ma chłopak kontakt ciągły z człowiekiem i miłość....

Posted

Nie zamierzałam włączać się w tą bezowocną dyskusję, ale widzę, że staje się to konieczne.
Nie Adamo (pracownik) wydawał psa, tylko ja ! Mój podpis widnieje na umowie adopcyjnej i ja rozmawiałam z nową właścicielką przed adopcją, w trakcie adopcji i po adopcji.
My zarządzamy schroniskiem i to my jesteśmy odpowiedzialni za wydawane psy, dlatego bardzo proszę nam pozostawić sprawdzenie warunków u Miśka.
Pani Anetta doskonale wie o tej wizycie i serdecznie zaprasza.
Wizyta jest ustalona na sierpień.
Misiu nie jest psem, który dobrze by się czuł w mieszkaniu. U nas też w lato nie miał posłania w budzie. Na dodatek nie miał możliwości wybiegania się, co nowa właścicielka jest w stanie mu zapewnić. Nie byliśmy też w stanie zaoferować mu tyle uwagi, na ile zasługuje, ponieważ mamy pod opieką ponad 100 psów.
Pani Anetta spełniła wszystkie kryteria dobrego domu i dlatego adopcja doszła do skutku. Weryfikacja nastąpi podczas wizyty po adopcyjnej.
Dlatego uważam, że dalsza dyskusja na forum nie ma sensu.