fochu Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 (edited) Michu... tych oczu nie da się zapomnieć... Micha poznałam na wątku ogólnym :http://www.dogomania.pl/threads/209641-Psy-niewidzialne... i zapadł mi w serce. Michu, wielkie molosowate psio, w ogóle nie wychodzi z boksu Wyniesiony na rękach poza schronisko...małe kółko na trawie robił z Grzegorzem przez godzinę, kroczek i leżenie, kroczek i leżenie i tak przez cały "spacer", zero agresji, zero zainteresowania czymkolwiek, chociaz jak boks jest zamknięty to podchodzi do kraty i bez problemu można go pogłaskać, kiedy boks jest otwarty zaszywa się w budzie i tyle go widzimy. Lat 8+ Myślę i myślę jak Micha wyrwać ze schroniskowej codzienności. Może jakaś dobra dusza pomoże uzbierać grosz dla Micha na hotel? Proszę pomóżcie! Nie pozwólmy na to aby Michu odszedł w schronisku! "Pochwała psa: Jedynym całkowicie pozbawionym egoizmu przyjacielem, na jakiego człowiek może liczyć w tym samolubnym świecie, jaki go nigdy nie opuści, nie okaże niewdzięczności bądź zdrady, jest jego pies. Całować będzie dłoń, która nie zdoła zapewnić mu pożywienia, lizać będzie rany i sińce, powstałe w zetknięciu z brutalnością świata " Michu obecnie przebywa w Krotoszynie banerki allegro i wydarzenie na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=171002052963825 http://allegro.pl/molosowaty-michu-t...683833300.html Edited May 4, 2012 by fochu Quote
necianeta89 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 1. Fochu 60 zł 2. Aimez_moi 25 zł 3. Kocurek 10 zł (sierpień) ............................................... RAZEM: 95 zł Quote
necianeta89 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 1. adamo1974 50 zł ............................................... RAZEM: 50 zł Quote
fiorsteinbock Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Zapisuje sie u psiaka, który skradl Gosine Serducho. Nie można o nim zapomniec. A jaki jest stosunek do innych psów? Chyba obojetny? Na fotce jest z malym kawalerem, też staruszkiem? Quote
fochu Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Zapisuje sie u psiaka, który skradl Gosine Serducho. Nie można o nim zapomniec. A jaki jest stosunek do innych psów? Chyba obojetny? Na fotce jest z malym kawalerem, też staruszkiem? ten mały to wygląda jak Micha miniaturka .... mam nadzieję że cioteczki które więcej wiedzą o Michu się odezwą ;) i razem uda nam się wyrwać psiaka ze schroniskowej codzienności ... Quote
stonka1125 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Jestem i ja, to małe to Zula, rzeczywiście na zdjęciu wygląda jak michowa miniaturka. Michu zupełnie nie reaguje na inne psy, mogą być albo nie, to dla niego bez znaczenia, Zula w boksie była przypadkiem, normalnie Michu mieszka z samymi chłopakami. Michu nie jest wykastrowany a okazało się ze Zulka dostała cieczkę (jest po sterylce:angryy:), nawet to go nie zainteresowało... Quote
fiorsteinbock Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Zulka swietna! Podoba mi sie :) A co on ma na przedniej łapce, to kleszcz czy jakis wrzód? Quote
IVV Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 wrzuce go na FB i powstawiam gdzie sie tylko da . trzeba mu tam zrobic koniecznie wydarzenie . Czy ktoras z Was moze sie tym zajac ? Quote
UBOCZE Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 IVV napisał(a):wrzuce go na FB i powstawiam gdzie sie tylko da . trzeba mu tam zrobic koniecznie wydarzenie . Czy ktoras z Was moze sie tym zajac ? Ktoś już Michowi zrobił wydarzenie. Można udostępniać i zapraszać gości;): http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=171002052963825 Quote
UBOCZE Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Znalazłem też na FB do udostępniania allegro Micha http://allegro.pl/molosowaty-michu-tych-oczu-nie-mozna-zapomniec-i1683833300.html Quote
fochu Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 UBOCZE napisał(a):Znalazłem też na FB do udostępniania allegro Micha http://allegro.pl/molosowaty-michu-tych-oczu-nie-mozna-zapomniec-i1683833300.html tak,tak Michu już na wątku ogólnym psiaków miał zrobione wydarzenie na FB przeze mnie i allegro przez stonka1125 wybaczcie moje gapiostwo -juz uzupełniłam to w pierwszym poście ;) Quote
stonka1125 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Też zauważyłam to na łapce Micha. To na pewno nie kleszcz, sprawdzę to dzisiaj albo jutro. Teraz spadam łapać dziką sunię, trzymajcie kciuki bo diablica jest tak sprytna że hej. Quote
zuzolina Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 stonka1125 napisał(a):to małe to Zula, rzeczywiście na zdjęciu wygląda jak michowa miniaturka. Zula w boksie była przypadkiem... Dobrze powiedziane.."przypadkiem":eviltong: Zula w boxie mi wcale a wcale nie pasuje. To jest mały wędrowniczek i tak juz zostanie;) Quote
adamo1974 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 stonka1125 napisał(a):Też zauważyłam to na łapce Micha. To na pewno nie kleszcz, sprawdzę to dzisiaj albo jutro. Teraz spadam łapać dziką sunię, trzymajcie kciuki bo diablica jest tak sprytna że hej. to na łapce to jakaś narośl dziś widział to wet ,ale ja zaczekam na naszego weta michała będzie za 10 dni Quote
adamo1974 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 zuzolina napisał(a):Dobrze powiedziane.."przypadkiem":eviltong: Zula w boxie mi wcale a wcale nie pasuje. To jest mały wędrowniczek i tak juz zostanie;) zula była 2 nocki z michem ale już nadal biega po całej okolicy Quote
fochu Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 adamo1974 napisał(a):zula była 2 nocki z michem ale już nadal biega po całej okolicy to ona sobie od tak przychodzi do schronu? wskakuje do boksów i siedzi z innymi psami?? to co staramy sie zbierać jakieś deklaracje i dowiedzieć się czy Kikou by Micha przyjęła? Quote
zuzolina Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Zula juz tak długo siedzi w schronie, że puszczona poza teren schroniska pilnuje cały czas bramy:evil_lol: i za każdym razem jak jedziemy na wolontariat Zula lezy pod bramą albo drzewem więc widok jej zamnkniętej w kojcu jest dość dziwny:eviltong: Quote
stonka1125 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 zuzolina napisał(a):Zula juz tak długo siedzi w schronie, że puszczona poza teren schroniska pilnuje cały czas bramy:evil_lol: i za każdym razem jak jedziemy na wolontariat Zula lezy pod bramą albo drzewem więc widok jej zamnkniętej w kojcu jest dość dziwny:eviltong: Zula jest niuchaczem, wędrownikiem i mordercą szczurów, jak idziemy na spacer to Zulka idzie z nami, cały czas przy człowieku i bez smyczki:lol: Quote
fochu Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 adamo1974 napisał(a):to na łapce to jakaś narośl dziś widział to wet ,ale ja zaczekam na naszego weta michała będzie za 10 dni to na łapce to zapewne nic strasznego ,może ze starości? Mojemu pod koniec życia też kilka takich wyszło ... Quote
fochu Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 IVV napisał(a):podnosimy na dobranoc na noc?? toż to świtało ;) Quote
Nadziejka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 :thumbs:Michulek ojjj ale cudeczko serduszkowe kolejne ech ......ciudny jestes braciszku oj cudny , taki rudaszkowy skarbek:loveu: Quote
Recommended Posts