nika28 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ale na nią jest chętny bardzo fajny domek z Łodzi, wypełnił ankietę przed-adopcyjną, zapowiada się dobrze, tylko trzeba go sprawdzić, a mnie na razie nie ma w Łodzi, i nie ma kto... Kasia pisze z tym domkiem, może p. Zosia nic nie wie na razie :) Quote
emilia2280 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 w Lodzi najlepszá do wizyty bylaby majqa. ona b. zajéta swoimi wieloma psami i kotami, ale zapytajcie, moze to niedaleko niej. Quote
zaradna Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Wydarzenie suni na facebooku http://www.facebook.com/event.php?eid=170680116338764 Quote
nika28 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Dzięki zradna :) Pan z Łodzi chyba się rozmyślił... albo wyjechał na wakacje... No trudno. P. Zosia ma dużo telefonów, bo Fundacja Medor dała ją do gazety. Niestety prawie same tłumoki dzwonią :shake: Jednego Pana wpisałam na czarną listę - mimo że p. Zosia powiedziała mu że psa nie dostanie, przyjechał tydzień po tym do przytuliska pijany, i próbował pracownicę przekonać żeby suczkę mu sprzedała... Poza tym dzwonią rodziny z małymi dziećmi, a Michalinka do małych dzieci nie bardzo... Ja za to z ogłoszeń w internecie nie mam żadnego odzewu :( Quote
zaradna Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ja miałam jedną Panią chętną ale po głębszym przemyśleniu zrezygnowała bo stwierdziła, że sunia będzie się u niej męczyła bo była by sama w domu przez 8 godzin no i ma kota :-( Quote
nika28 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Michalinka chyba kotów nie toleruje :( No nic, trudno, trzeba szukać dalej :) Tego najlepszego domku. Quote
nika28 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Michalinka dzisiaj pojechała do nowego domku :) Nic więcej niestety nie wiem, ale podobno domek dobry i sprawdzony. Quote
emilia2280 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 o kurka, ale dowiemy sié czegos jeszcze? Nika, dopytaj co mozesz plsss Quote
nika28 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Domek podobno super, a suczka po kilku godzinach wróciła do przytuliska, bo babka sobie przypomniała, że wyjeżdża na dwa dni i nie będzie miał się kto zająć psem... :roll: Quote
emilia2280 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 no taka to "doopa" a nie adopcja ze schroniska bezposrednio ;/ Quote
nika28 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Dom był podobno sprawdzony przez kogoś z dogomanii... Quote
malagos Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Cos ta mała nie ma szczęscia, cholerka......... Quote
wellington Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 A kto odpowiada za to ze pies zostal wydany osobie ciezko uposledzonej ? Dom był podobno sprawdzony przez kogoś z dogomanii... Nika28, czy wiesz kto sprawdzal ? Quote
emilia2280 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 hehe, a takiej osobie zostal pies wydany? :OOOO nie no, ten wátek jest jak krew z nosa - monosylaby i brak info... po co zakladac takie wátki? Quote
nika28 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 wellington napisał(a): Nika28, czy wiesz kto sprawdzal ? Niestety nie wiem. Ktoś zadzwonił do kierowniczki że dla suni jest dom, sprawdzony przez kogoś kto jest na dogomanii od roku. Dom był chyba z Bydgoszczy. Suni trzeba zrobić nowe zdjęcia (myślę, że za jakiś tydzień będę w przytulisku) i od nowa ogłaszać. Z gazety dzwonią sami niepoważni ludzie (m.in. jakiś facet chciał ją do polowania na kaczki :roll:) Quote
wellington Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 jakiś facet chciał ją do polowania na kaczki :roll:) Spaniele do polowania na kaczki jaknajbardziej - taki pomylony facet znowu nie byl. Nie zebym popierala jakiekolwiek polowanie :angryy: Quote
emilia2280 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 hehe, no owszem, to sá psy polujáce i jak nie wezmie tego, to i tak znajdzie i bédzie polowal, az go ktos postrzeli w doopé! A propos Michalinki/Amelki (hehe, wolontariuszki uzywajá tych 2 imion) - dzwonilam dzis do Pani kierowniczki przytuliska. Dziékujé Pewnej Osobie za ten kontakt, osoba bardzo kontaktowa i wiem co chcialam o suni: oprócz podstawowoych danych: 3 latka, wysterylizaowana ,po nuzycy juz wyleczona, dowiedzialam sié bardzo istotnych informacji na temat zachowania suni, czyli pod jakim kátem trzeba szukac jej domu. Moje obawy okazaly sié sluszne- suczeczka ma zapédy dominujáce i nie zgadza sié z innymi zwierzétami. Do czlowieka cudowna i radosna, ciágnie na smyczy, ale posluszna kiedy przywolana do porzádku. Czyli ze szukamy domu - odpowiedzialnego (to malo), doswiadczonego ze spanielami (i ich charakterkami), bez innych zwierzát, z ogrodem. Czyli ktos taki jak ja hihi, kto kocha spaniele i bierze je jakie sá i nie ma takiej opcji zeby je oddac - po prostu tryb zycia z takim spanielem musi byc dopasowany do potrzeb psa: poczynajác od warunków mieszkaniowych, po wakacje i zostawienie psa z tymczasowym opiekunem w jego wlasnym domu, selekcja gosci w domu (hihi - bez dzieci, u mnie nie majá wstépu, psiolubni i zdecydowani poznac skaczácego na wszystkich spaniela - sá oczywiscie ostrzegani i majá wybór spotkania w miescie ;p). To trzeba teraz napisac takie "wymagajáce" ogloszenie, zeby zadne kiepy nie dzwonily w poszukiwaniu piéknego psa, tylko osoby, które swiadomie chcá takiego psa i wiedzá od poczátku jakie sá warunki, zeby potem nie bylo rozczarowan i zwrotów. wtedy lepiej niech nie dzwoniá! Michalinka mieszka sama w kojcu, gdzie ma 2 budki, ale mimo wszystko to jest beton i przytulisko dla wiékszej ilosci zwierzát. Jest tam kochana i wyprowadzana na spacery, ale wtedy wszystkie inne psy muszá byc zamkniéte, bo "Michasia idzie pobiegac" ;ppp Quote
nika28 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Dzięki emilia za wieści :) Ja mam za dużo na głowie, i jak rozmawiam z p. Zosią, to zawsze zapominam się dopytać o Michalinkę, albo nie ma czasu. Ale ja jednak myślę, że mieszkanie w bloku też wchodzi w grę. Tylko spacerki długie. Z moich ogłoszeń w internecie nie było w ogóle odzewu. Odzew był z gazety, tam dała go Fundacja Medor, ale zgłaszają się sami idioci... Napiszę dla Michalinki nowy tekst, i jak będę miała nowe zdjęcia, to ruszymy znowu z ogłoszeniami :) Trzeba jej znaleźć porządny dom. Quote
wellington Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Niezle ziolko ta Michalinka... Potrzebny jest amator spanielow ktoremu taki charakterek wlasnie odpowiada - a trafiaja sie tacy ...:eviltong: Quote
emilia2280 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='wellington']Niezle ziolko ta Michalinka... Potrzebny jest amator spanielow ktoremu taki charakterek wlasnie odpowiada - a trafiaja sie tacy ...:eviltong: zboczency :lol: Nika, jak umiesz napisz pls taki tekst i wstaw go tutaj. ja poproszé wtedy Catangel o oglosenia bo mam u niej kilka pakietów po 130 i alegratki wyróznione, a nikt jeszcze nie skorzystal jak oferowalam ich odstápienie. Quote
wellington Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Mnie nikt nie oferowal takich pakietow :mad: A przeciez szukam domu dla Rarytka wroclawskiego ! Quote
Asia & Ginger Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Michalinka charakterna psinka. Nie chce się dzielić uwagą i miłością człowieka z innymi psiakami. Wredotka z niej. :evil_lol: emilia2280 napisał(a):zboczency :lol: Nika, jak umiesz napisz pls taki tekst i wstaw go tutaj. ja poproszé wtedy Catangel o oglosenia bo mam u niej kilka pakietów po 130 i alegratki wyróznione, a nikt jeszcze nie skorzystal jak oferowalam ich odstápienie. Emilia a może by tak jeden pakiecik przeznaczyć dla spanielki starowinki? :cool3: Quote
nika28 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 To Michalnka jeden pakiet ogłoszeń zaklepuje ;) Ale dopiero za jakiś tydzień będę miała nowe zdjęcia. Chyba poczekamy ? :) Quote
emilia2280 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 hehe, ja myslé ze to potrwa i Michasia wykorzysta te pakiety i jeszcze wiécej zanim znajdzie sié ktos odpowiedni. Takze mozna narazie uzyc tych fot co sá, tylko Nika podaj tu tekst :>> Nie wstydz sié ;ppp A jaka babina spanielka Asiu? Quote
Asia & Ginger Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='emilia2280']A jaka babina spanielka Asiu? Ta 16-letnia z Wrocławia z linku w moim podpisie: http://www.dogomania.pl/threads/206393-Spaniele-we-wrocławskim-schronisku-PILNIE-DT-dla-starszej-suni!/page29 http://www.facebook.com/event.php?eid=170588219678602 Quote
Recommended Posts