Asia & Ginger Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 . Kopiuję z tego wątku (str. 188): http://www.dogomania.pl/threads/184024-Przytulisko-dla-zwierząt-w-Głownie-Spanielka-w-ciąży-z-nużycą-pilnie-DT-str.-75/page188 Michalinka to sunia cocker spaniel, która trafiła do nas 3 dni temu, jest w ciąży i ma nużycę. Leżała gdzieś przy trasie, na ulicy, nieopodal stacji benzynowej. Ktoś ja przywiózł do przytuliska. Sunia prawdopodobnie urodzi i szczeniaczki zostaną uśpione, sterylka aborcyjna mogłaby dodatkowo osłabić organizm. Michalinka przebywa w przytulisku w Głownie koło Łodzi. Bardzo przydałby się DT... W schronisku nie ma warunków, żeby ją leczyć. :-? Pieniążki na leczenie też będą potrzebne, bo jak wiadomo leczenie będzie długotrwałe. Prosimy o wydarzenie na FB i banerek. Allegro cegiełkowe zrobię w weekend. Quote
nika28 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Asia & Ginger, dziękuję za wątek. Sunia jest kochana, bardzo przyjazna do ludzi. Będę w weekend w przytulisku, to pewnie coś więcej o niej napiszę. Quote
emilia2280 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Nika, przeklej swojá wypowiedz o suczeczce z wátku spanieli, to juz bédzie jakies info dla pytajácych o té sprawé. Quote
nika28 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Chodzi chyba o ten wpis : Asia & Ginger napisał(a): Widać, że jest już mocno zaokrąglona, kiedy spodziewane jest rozwiązanie? Czy suńka będzie miałą robioną sterylkę aborcyjną, czy urodzi szczeniaczki? nika28 napisał(a):Pewnie tuż tuż... Sterylki nie będzie, szczeniaki zostaną uśpione. Nie mamy gdzie jej po sterylce przetrzymać... Wszystkie boksy są zapchane, już 30 psów biega luzem, bo nie ma miejsca... No i w dodatku przyplątał się kaszel kenelowy, połowa psiaków kaszle :( Boję się, że i ona się zarazi... Quote
Asia & Ginger Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 No pewnie, że ślicznota! Tylko dlaczego w takim stanie i bez domku? :-? Quote
emilia2280 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 to jutro bédzie allegro cegielkowe? jakby byla na FB to tez rozeslé. trzeba já leczyc biedná. Quote
Asia & Ginger Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 emilia2280 napisał(a):to jutro bédzie allegro cegielkowe? jakby byla na FB to tez rozeslé. trzeba já leczyc biedná. Niestety nie udało mi się zrobić Allegro w weekend z powodu kompletnego braku czasu. Jednak mam nadzieję, że jutro mi się uda zrobić Allegro, wydarzenie na FB i banerek. Quote
emilia2280 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 to czekamy na to Asiu. moze té sunié kcd by wziéla na DT? Quote
Asia & Ginger Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Suńka pilnie potrzebuje tymczasu... Quote
kcd Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Chorej suni nie mogłabym wziąć na DT przed 3 lipca. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś szybciej? Jeśli nie - służę pomocą... Quote
kcd Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Dogadałam się z koleżanką, która mogłaby się zająć sunią do 3 lipca, potem - jeśli oczywiście nie znalazłby się do tego czasu DS - ja mogłabym ją "przejąć". Czy ktoś ma jakiś pomysł na transport do Warszawy? Ewentualnie znajoma jedzie pociągiem w niedzielę z Głowna do Warszawy, ale nie wiem, czy sunia jest w stanie znieść podróż pociągiem? Czy mogłabym tylko poprosić o więcej szczegółów dotyczących suni - jakiej opieki, leczenia wymaga? Czy mogłybyśmy liczyć na wsparcie finansowe? A najlepiej - proszę o kontakt: 604 792 093 albo [email protected] Quote
emilia2280 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ha! jak znalazl kcd! ta sunia chora jest w duzo wiékszej potrzebie niz mloda slicznotka która szybko znajdzie dom, wiéc i o DT latiwej bo na krótko. ja pomogé tez w leczeniu. a Glowno to gdzie jest? Kolo Lodzi? Quote
nika28 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 emilia2280 napisał(a): ja pomogé tez w leczeniu. a Glowno to gdzie jest? Kolo Lodzi? Tak, Głowno jest jakieś 40 km od Łodzi ;) Quote
kcd Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Mam super wiadomości - rodzice koleżanki z Głowna (cóż za fantastyczny zbieg okoliczności :) ) podjadą po sunię w czwartek i zabiorą ją na tymczas do siebie. Warunki będzie miała idealne - dom z dużym ogrodem, całe mnóstwo ciepła i czułości i przede wszystkim ktoś w domu obecny 24 h :) Sunia będzie miała i opiekę i warunki, żeby wyzdrowieć. Obiecałam im zwrot kosztów leczenia, więc liczę na Waszą pomoc... Quote
emilia2280 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 kcd napisał(a):Mam super wiadomości - rodzice koleżanki z Głowna (cóż za fantastyczny zbieg okoliczności :) ) podjadą po sunię w czwartek i zabiorą ją na tymczas do siebie. Warunki będzie miała idealne - dom z dużym ogrodem, całe mnóstwo ciepła i czułości i przede wszystkim ktoś w domu obecny 24 h :) Sunia będzie miała i opiekę i warunki, żeby wyzdrowieć. Obiecałam im zwrot kosztów leczenia, więc liczę na Waszą pomoc... serio? podaj w takim razie na pw ...... (ona z Glowna o ile dobrze pamiétam) telefon i adres do tych ludzi, zeby mogla umówic sié z nimi na jakás wizyté i pomoc przy prowadzeniu suni. tfu, walnélam sié. kto jest z Glowna? Nika, Ty masz najblizej czy jak? Quote
kcd Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Toyota ma przepełnioną skrzynkę... Ok, w takim razie czekam na wiadomość do kogo wysłać wiadomość :-) tu, albo od razu na priv. Quote
Asia & Ginger Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 kcd napisał(a):Mam super wiadomości - rodzice koleżanki z Głowna (cóż za fantastyczny zbieg okoliczności :) ) podjadą po sunię w czwartek i zabiorą ją na tymczas do siebie. Warunki będzie miała idealne - dom z dużym ogrodem, całe mnóstwo ciepła i czułości i przede wszystkim ktoś w domu obecny 24 h :) Sunia będzie miała i opiekę i warunki, żeby wyzdrowieć. Obiecałam im zwrot kosztów leczenia, więc liczę na Waszą pomoc... Kcd z nieba nam spadłaś! :Rose: :Rose: :Rose: Aż się wzruszyłam z radości! :oops: Na pomoc finansową możecie liczyć! Myślę, że z Allegro cegiełkowego zbiorą się jakieś pieniążki. Do tej pory Allegrowicze nigdy nie zawiedli. :p Quote
malagos Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 nika28 jest z Łodzi, tylko dojedza do Głowna i pomaga w schronisku. Ale rewelka z dt! :) Quote
emilia2280 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 dziéki za info malagos. to juz mamy chyba sprawé rozwiázaná. Kcd, napisz do Nika28, ona zajmie sié wydaniem suczki na to wyszlo. Quote
Recommended Posts