Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

.

Kopiuję z tego wątku (str. 188):
http://www.dogomania.pl/threads/184024-Przytulisko-dla-zwierząt-w-Głownie-Spanielka-w-ciąży-z-nużycą-pilnie-DT-str.-75/page188

Michalinka to sunia cocker spaniel, która trafiła do nas 3 dni temu, jest w ciąży i ma nużycę. Leżała gdzieś przy trasie, na ulicy, nieopodal stacji benzynowej. Ktoś ja przywiózł do przytuliska.
Sunia prawdopodobnie urodzi i szczeniaczki zostaną uśpione, sterylka aborcyjna mogłaby dodatkowo osłabić organizm.

Michalinka przebywa w przytulisku w Głownie koło Łodzi.

Bardzo przydałby się DT... W schronisku nie ma warunków, żeby ją leczyć. :-?
Pieniążki na leczenie też będą potrzebne, bo jak wiadomo leczenie będzie długotrwałe.

Prosimy o wydarzenie na FB i banerek.
Allegro cegiełkowe zrobię w weekend.

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chodzi chyba o ten wpis :

Asia & Ginger napisał(a):

Widać, że jest już mocno zaokrąglona, kiedy spodziewane jest rozwiązanie?
Czy suńka będzie miałą robioną sterylkę aborcyjną, czy urodzi szczeniaczki?

nika28 napisał(a):
Pewnie tuż tuż...

Sterylki nie będzie, szczeniaki zostaną uśpione.
Nie mamy gdzie jej po sterylce przetrzymać... Wszystkie boksy są zapchane, już 30 psów biega luzem, bo nie ma miejsca... No i w dodatku przyplątał się kaszel kenelowy, połowa psiaków kaszle :(
Boję się, że i ona się zarazi...

Posted

emilia2280 napisał(a):
to jutro bédzie allegro cegielkowe?

jakby byla na FB to tez rozeslé. trzeba já leczyc biedná.

Niestety nie udało mi się zrobić Allegro w weekend z powodu kompletnego braku czasu.
Jednak mam nadzieję, że jutro mi się uda zrobić Allegro, wydarzenie na FB i banerek.

Posted

Chorej suni nie mogłabym wziąć na DT przed 3 lipca. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś szybciej? Jeśli nie - służę pomocą...

Posted

Dogadałam się z koleżanką, która mogłaby się zająć sunią do 3 lipca, potem - jeśli oczywiście nie znalazłby się do tego czasu DS - ja mogłabym ją "przejąć". Czy ktoś ma jakiś pomysł na transport do Warszawy? Ewentualnie znajoma jedzie pociągiem w niedzielę z Głowna do Warszawy, ale nie wiem, czy sunia jest w stanie znieść podróż pociągiem? Czy mogłabym tylko poprosić o więcej szczegółów dotyczących suni - jakiej opieki, leczenia wymaga? Czy mogłybyśmy liczyć na wsparcie finansowe?

A najlepiej - proszę o kontakt: 604 792 093 albo [email protected]

Posted

ha! jak znalazl kcd! ta sunia chora jest w duzo wiékszej potrzebie niz mloda slicznotka która szybko znajdzie dom, wiéc i o DT latiwej bo na krótko.

ja pomogé tez w leczeniu. a Glowno to gdzie jest? Kolo Lodzi?

Posted

Mam super wiadomości - rodzice koleżanki z Głowna (cóż za fantastyczny zbieg okoliczności :) ) podjadą po sunię w czwartek i zabiorą ją na tymczas do siebie. Warunki będzie miała idealne - dom z dużym ogrodem, całe mnóstwo ciepła i czułości i przede wszystkim ktoś w domu obecny 24 h :) Sunia będzie miała i opiekę i warunki, żeby wyzdrowieć. Obiecałam im zwrot kosztów leczenia, więc liczę na Waszą pomoc...

Posted

kcd napisał(a):
Mam super wiadomości - rodzice koleżanki z Głowna (cóż za fantastyczny zbieg okoliczności :) ) podjadą po sunię w czwartek i zabiorą ją na tymczas do siebie. Warunki będzie miała idealne - dom z dużym ogrodem, całe mnóstwo ciepła i czułości i przede wszystkim ktoś w domu obecny 24 h :) Sunia będzie miała i opiekę i warunki, żeby wyzdrowieć. Obiecałam im zwrot kosztów leczenia, więc liczę na Waszą pomoc...

serio? podaj w takim razie na pw ...... (ona z Glowna o ile dobrze pamiétam) telefon i adres do tych ludzi, zeby mogla umówic sié z nimi na jakás wizyté i pomoc przy prowadzeniu suni.

tfu, walnélam sié. kto jest z Glowna? Nika, Ty masz najblizej czy jak?

Posted

Toyota ma przepełnioną skrzynkę...

Ok, w takim razie czekam na wiadomość do kogo wysłać wiadomość :-) tu, albo od razu na priv.

Posted

kcd napisał(a):

Kcd z nieba nam spadłaś! :Rose: :Rose: :Rose:
Aż się wzruszyłam z radości! :oops:

Na pomoc finansową możecie liczyć! Myślę, że z Allegro cegiełkowego zbiorą się jakieś pieniążki. Do tej pory Allegrowicze nigdy nie zawiedli. :p