MagdaP Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Trójka tak szaleje z tą łapką sama, że nie wiem co by było gdyby był jeszcze jeden piesek. Ja z chęcią bym wzięła ale mój tatko zgodził się tylko na jednego (i argumentem, który przeważył był to że ma 3 łapki więc nie będzie kopać w ogródku). Jeszcze parę dni i będzie szalała z kotami bo już po woli się do siebie przyzwyczjają. Wczoraj Trójka była tak zmęczona po całym dniu szaleństwa,że dopiero dzisiaj o 6 dała o sobie znać. Chyba z 5 minut mnie witała. Piesek je już spokojnie, bo pierwszego dnia wręcz połykała jedzenie, widocznie zrozumiała że jest sama i to wszystko dla niej:lol: Potem spacer po działce (hmm właściwie 6 okrążeń) i do domu spać.Trójka już wie że jest u siebie bo jak wychodzi to zaraz wystawia pierś do przodu i obwieszcza wszystkim że wyszła - ale ona ma donośny głos. Na razie wszystko jest dobrze, dzisiaj mama ma pojechać do weterynarza i zapytać się o wszystkie szczegóły, chciałybyśmy podać jej i kotom preparat na pchły, bo używałyśmy wcześniej takiego dobrego środka ale trzeba to sprawdzić czy jej można, jak nie to kupimy dziś obrożę przeciwpchelną. Zastanawia mnie też ta łapka, na razie na szczęście jej wogóle nie boli, ale wywaliła się parę razy. Wszystko się ładnie goi ale pójdę w piątek z nią do weterynarza i sprawdzimy wszystko dokładnie. Nie wiem czy nie lepiej było by osłonić jakoś tą łapkę, żeby nie narażać jej na jakieś obtarcia, zobaczymy co powie wet. Niestety zepsuł mi się aparat więc nie mogę jeszcze przesłać fotek, ale w przyszłym tygodniu powinnam go dostać z powrotem. Pozdrawiam:lol: Quote
asiaf1 Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 MagdaP napisał(a):Acha a jak dawno temu miała operację? Operację miała ok 4 tyg temu. Quote
tanitka Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Ale Perełęczka ma miłą Pańcię!!! SUUPPEERRR!!!:multi: :multi: :multi: i bardzo podoba mi się argument że trzyłapeczkowce nie kopią dołów w ogródkach!!!:lol: Quote
MagdaP Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Jeszcze kilka wieści od Perełki - Trójki: Łapka goi się wspaniale, z zaropiałym oczkiem też robi się coraz lepiej. Moja Trójka to strasznie mądry piesek - wszystko rozumie, bardzo się słucha i wykonuje wszystkie polecenia. Najwspanialsze są wieczory, kiedy jesteśmy wszyscy razem z nią i potrafimy patrzeć się na te piękne maleństwo i o niczym innym nie myśleć... Trójka zaczyna też i nas już wyprubowywać - ja uległam i śpi już ze mną w łóżku.... Chciałam tu wkleić kilka zdjęć ale nie umiem :roll: może mi ktoś podpowie ...? Pozdrowienia!!! Quote
asiaf1 Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 [quote name='MagdaP']Jeszcze kilka wieści od Perełki - Trójki: Łapka goi się wspaniale, z zaropiałym oczkiem też robi się coraz lepiej. Moja Trójka to strasznie mądry piesek - wszystko rozumie, bardzo się słucha i wykonuje wszystkie polecenia. Najwspanialsze są wieczory, kiedy jesteśmy wszyscy razem z nią i potrafimy patrzeć się na te piękne maleństwo i o niczym innym nie myśleć... Trójka zaczyna też i nas już wyprubowywać - ja uległam i śpi już ze mną w łóżku.... Chciałam tu wkleić kilka zdjęć ale nie umiem :roll: może mi ktoś podpowie ...? Pozdrowienia!!! Cieszę się, że tak ją kochacie.:multi: Wczoraj dałam Marce 50 pln na zapłacenie schronisku za Trójkę. Marka obiecała też że weźnie też dla Ciebie umowę ze schroniskiem. Może w przyszłym tyg uda mi się ją Ci dostarczyć. A zdjęcia możesz przesłać na mojego maila [email protected] Quote
malagos Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Czekamy na zdjęcia! Strasznie jestem ciekawa jak teraz wygląda to maleństwo!:cool3: Quote
MagdaP Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Dziś wysłałam mailem zdjęcia do pani Asi. Piesek ma się dobrze - jak dla mnie trochę urosła. Rozpieszcona się trochę robi ale słucha się, więc nie narzekamy. Łapka zdrowieje i wogóle jej nie boli. :loveu: Quote
asiaf1 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 cały czas chce mi się jesć ulubiona kość nigdy się nie znudzi chce mi się bawić posiedzenie w toalecie Quote
Bodziulka Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 :loveu: :loveu: kto by pomyślał, że ona łapki nie ma? ;) Quote
Marka Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Ale piękne zdjęcia :loveu: A co do "trójłapkowce nie kopią" - hmmm, możecie się jeszcze zdziwić, jak jakaś nornica zrobi sobie gniazdo w ogrodzie - wtedy i jedna łapka może zdziałać swoje! ;) :D PS. Mam umowę adopcyjną ze schroniska i kwit wpłaty do kasy - niestety jak na razie na pocztę mi nie po drodze, ale postaram się jutro list wysłać :oops: Quote
MagdaP Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 DZiękuję za pomoc, mam nadzieje że list do mnie dojdzie:mad: :cool3: proszę tylko o informacje kiedy będzie wysłany. Przesłałam kolejną partię zdjęć Trójki - piesek ma się bardzo dobrze, jest silny i radosny i straasznie rozpieszczony ale ma prawo bo jest naszą perełką. Quote
asiaf1 Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Pani Perełki napisała: Dzisiaj podczas codziennych wygłupów zrobiłam kolejną sesję zdjęć. Trójka ma się bardzo dobrze, ma coraz więcej siły i łapka wcale jej nie boli. Strasznie uwielbia natomiast gryźć wszelkiego rodzaju przedmioty - pożarła już trochę. Teraz upodobała sobie maskotkę - po 10 minutach piesek już stracił szmaciane ucho... to jest najlepsze:evil_lol: a po zbrodni na piesku, prosto w objęcia Pańcia Quote
Bodziulka Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 [quote name='asiaf1']po 10 minutach piesek już stracił szmaciane ucho... 10 minut, co tak długo? ;) :evil_lol: Quote
zuziaM Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Alez jest przesliczna :loveu: ! Sama jestem szczesliwa posiadaczka malej sunci bez lapki ( ze schroniska w Krakowie ) i wiem doskonale ile radosci moze dac taki psiaczek. i nie martwcie sie, Trojeczka przez brak lapki nie bedzie miala zadnych kompleksow - w psim przypadku, to jest wspaniale, ze one nie zdaja sobie zupelnie sprawy ze swojego kalectwa. Caluski dla slicznej dziewczynki . W wolnej chwili zapraszam do odwiedzenia mojej Poluni : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21266 - w ostatnich postach - sporo nowych zdjec. Quote
zuziaM Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='zuziaM']Caluski dla slicznej dziewczynki . Zobacz, co znalazlam kiedys na forum. Moze teraz jeszcze nie jest to konieczne, ale kiedy Trojeczka bedzie starsza i nie bedzie juz miala sily ....nie zaszkodzi wiedziec, ze mozna wszystkiemu zaradzic. I film o psiaku, ktory sie urodzil bez dwoch przednich lapek, a zyje i swietnie sobie radzi : http://www.suprog.com/filmiki_extremalne.php?cmd=click&id=2 To jest w tym watku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29321&highlight=bez+nozek Pozdrawiam serdecznie i jak zwykle caluski dla uroczej Trojeczki :loveu: . Quote
MagdaP Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Zuzia - na szczęście przed moim skarbem jeszcze długie lata bo ma dopiero 5 miesięcy! Dzisiaj osiągnęłam sukces, bo wreszcie Trójka pozwoliła mi wziąść się na smycz. Nie planuję z nią nigdzie wychodzić - ma przecież swój ogród ale tak sobie pomyślałam że na wszelki wypadek musi wiedzieć do czego ta smycz służy - o dziwo psinka chyba miała jakieś złe przygody ze smyczą bo panicznie się jej bała, ale teraz jest dobrze. Wczoraj za to ganiała z moim kotem i zaraz wyślę do pani Asi tą fotkę bo cały czas śmiejemy się z niej z moją mamą. Cały czas chwalę mojego pupilka więc chyba przechwaliłam bo dzisiaj nie chciało się jej wyjść na dwór i zrobiła wielką kupę w salonie :shake: Quote
Aga_Mazury Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 fotka jest boska....:loveu: ...cóż za akrobacje Quote
zuziaM Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Aga_Mazury napisał(a):fotka jest boska....:loveu: ...cóż za akrobacje Wspaniale zdjecie i cudowna psinka ! Jest mlodziutka jeszcze i wesola :loveu: . Swietnie, ze lubi sie bawic z kotkiem. Dla niej wazny jest teraz ruch, bo musi utrzymywac kondycje. Moja Polcia wlasciwie caly czs lezy. Na spacerki takie dluzsze od czsu, do czasu sie wypuszcza , ale nie za czesto..... chociaz na kondycje nie narzeka. Bardzo sobie wyrobila miesnie klatki piersiowej ( bo caly ciezar cialka utrzymuje na przednich lapkach ) - moj maz na nia wola " pittbul ", bo , jak widac nawet na zdjeciach - posturka go przypomina ...:evil_lol: . Calusy dla slodkiej panienki :loveu: . Jest przesliczna :loveu: ! Quote
MagdaP Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Nie sądziłam, że do tego dojdzie ale doszło... Dementuję stwierdzenie, że trzyłapkowce nie kopią dołów! Trójka wykopała takie 2 i to chyba jeszcze głębsze niż mój ostatni piesek Sonek! Panienka ma tupet , bo zrobiła to przed samym wejsciem. Najlepsza natomiast była reakcja mojego taty, który nic sobie z tych dołów nie robi, bo mała tak go sobie urobiła! A przy okazji serdeczne życzenia na trwające Święta i Szczęśliwego Nowego Roku! Quote
asiaf1 Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Marka wykrakałaś:evil_lol: "Tata" Perełki szacuneczek:ylsuper:tak trzymać luz i spokój. Lepsze doły Perełki niż krecie kopce:evil_lol: Podejrzewam, że to właśnie ich Perełka szukała. Maleństwo tak chciała przepędzić z tatusiowego ogródka te szkodniki:diabloti::roflt: Pewnie się bardzo zmęczyła przy tej robocie. Mam nadzieje, ze Pańcia zapewniła jej odpowiedni odpoczynek i nagrodę za tak ciężką pracę;) MagdaP napisał(a):Nie sądziłam, że do tego dojdzie ale doszło... Dementuję stwierdzenie, że trzyłapkowce nie kopią dołów! Trójka wykopała takie 2 i to chyba jeszcze głębsze niż mój ostatni piesek Sonek! Panienka ma tupet , bo zrobiła to przed samym wejsciem. Najlepsza natomiast była reakcja mojego taty, który nic sobie z tych dołów nie robi, bo mała tak go sobie urobiła! A przy okazji serdeczne życzenia na trwające Święta i Szczęśliwego Nowego Roku! Quote
Aga_Mazury Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Chyba wszytskie Perły to takie łobuzice Kochane :loveu: Quote
MagdaP Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Trochę wieści o moim psiaku: Przed Nowym rokiem byłyśmy u weterynarza - z łapką nie ma najmniejszego problemu, wogóle odkąd jest u nas nic a nic na nią nie narzeka (krople które dostałam od pani Grażynki stoją nieużywane więc mogę je oddać, może jeszcze jakiemuś biednemu psiakowi się przydadzą). Miała jakieś uczulenie, bo chociaż odpchlona co jakiś czas się drapała - ale z tym także sobie poradziłyśmy. Za tydzień idziemy na kolejne szczepienie. Zastanawiam się jeszcze nad sterylizacją - u nas w marcu ma być organizowana akcja przez gminę i zabieg ma być dofinansowany, tak więc kosztowałby mnie tylko 100 złotych. Zastanawiam się jednak, czy to trochę nie za szybko, to przecież jest operacja a mój skarbek już jedną miał. Moja Trójka to strasznie mądry piesek poza tym. Wszystko rozumie, każde nowe polecenie czy komendę przyswaja w mig. Już umie siadać na komendę i przynosić mi zabawki. Teraz uczymy się przybiegania na zawołanie. Piesek nabrał też strasznie siły. Wkrótce prześlę jakieś zdjęcia. Pozdrawiam! Quote
Bodziulka Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 No to czekamy na foteczki :loveu: jeżeli chodzi o sterylkę, to najlepiej pogadać z wetem ;) w naszym kraju raczej praktykuje się sterylki po pierwszej cieczce, ale oczywiście są wyjątki oraz inne szkoły ;) to wszystko zależy od opinii weta ;) Quote
Recommended Posts