Jump to content
Dogomania

AGILITY - regulamin, przepisy, przewodniczący, komisja itp

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sic! napisał(a):
:)))
A w ogóle ktoś z Was się wybiera?

W tym czasie w okolicach Warszawy odbędzie się seminarium z posłuszności. Zgłosiło się wieeele osób, my też... :roll:

Posted

No taaaaa czyli na zebraniu będzie nikt???????/
I potem znowu będzie, że agility nikt się nie interesuje, a w ogóle kto to trenuje??? :roll:
DRAMAT!

Posted

:)
tylko kto?pan albo pani, która twierdzi, że po co przenosić tor przeszkód-nie może być on wkopany w ziemię na stałe??Lub "coś ala w podobie"???

Posted

sic! napisał(a):
:)
tylko kto?pan albo pani, która twierdzi, że po co przenosić tor przeszkód-nie może być on wkopany w ziemię na stałe??Lub "coś ala w podobie"???

No właśnie, kto jedzie? Bo ja chociaż wahałam się - to pojadę!
Kto ze mną się tam pojawi? :)

Posted

Poczytałam trochę, fajnie,że taki temat jest na forum, ja marzę o borderku i chciałabym sie przygotować do szkolenia agility i obiedience, zanim kupie psa- a mam zamir to zrobic latem.:loveu:

Posted

Słuchajcie a mam pytanie odnośnie tego spotkania, bo w mailu który dostałam od psysportowe na końcu jest takie info:

"2. Koszty delegacji pokrywają oddziały macierzyste, w których należy zgłaszać chęć udziału w zebraniu."

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Załatwialiście to?delegacje zwracają wszystkim czy tylko członkom Odziałowych Komisji Szkolenia psów???

Posted

[quote name='sic!']Słuchajcie a mam pytanie odnośnie tego spotkania, bo w mailu który dostałam od psysportowe na końcu jest takie info:

"2. Koszty delegacji pokrywają oddziały macierzyste, w których należy zgłaszać chęć udziału w zebraniu."

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Załatwialiście to?delegacje zwracają wszystkim czy tylko członkom Odziałowych Komisji Szkolenia psów???
No więc ja też będę, a odnośnie tego fragmentu, na który zwróciłaś uwagę, to ja go rozumiem tak, że organizator zebrania zapowiedział (zabezpieczył się) w ten sposób, iż nie będzie zwracał żadnych kosztów delegacji. Rozumiem przez to, że jeśli ktoś chce mieć zwrócone koszty, to powinien zgłosić taki fakt w swoim Oddziale, który może (ale nie musi ;) ) wystawić takiej osobie delegację i na jej podstawie rozliczyć owe koszty.

Posted

[quote name='IraKa']I jak zebranie? Kogo mamy w komisji? Będzie jakiś regulamin?
Już trzeba się bać i uciekać:evil_lol: ?Zebranie się odbyło... Pierwsza część, to raczej takie sobie gadanie, bo większość tematów była kwitowana stwierdzeniem, że podkomisja agility będzie się tym zajmować i to od niej będzie zależeć... Druga część, to głosowanie na 8 zgłoszonych kandydatów (kolejność przypadkowa):
Leszek Kalisz (Legnica)
Magda Ziółkowska (Warszawa)
Olga Kwiecień-Maniewska (Wrocław)
Beata Matławska (Wrocław)
Agnieszka Wasiukiewicz (Szczecin)
Marzena Domińczak (Warszawa)
Dorota Znajkiewicz (Płock)
Robert Waś (Warszawa).

Każdy z obecnych na zebraniu dostał kartkę z ww. nazwiskami i mógł skręslić 3, a zostawić 5. Zostawiało się 5 nazwisk na listach do głosowania, ponieważ podkomisja ma liczyć właśnie tyle osób. Następnie podliczono głosy i podano do wiadomości.

Pierwsza piątka, to (kolejność alfabetyczna):
Marzena Domińczak
Leszek Kalisz
Olga Kwiecień-Maniewska
Beata Matławska
Robert Waś
Nie robiłem sobie notatek z wyników, ale wiem, że byli tacy i zapewne ktoś je tu poda.

Nie były to formalne wybory, ponieważ GKSP będzie mianować członków podkomisji agility. Głosowanie to ma mieć formę głosu doradczego, co podkreślano w czasie zebrania. Zapowiedziano, że podkomisje poszczególnych dyscyplin będą wybrane 16 grudnia, a więc już niedługo przekonamy się, na ile poważnie liczą się z naszym zdaniem i kto będzie w podkomisji agility.

Posted

wyniki głosowania:

Leszek Kalisz (Legnica) - 19 głosów
Magda Ziółkowska (Warszawa) - 13 głosów
Olga Kwiecień-Maniewska (Wrocław) - 18 głosów
Beata Matławska (Wrocław) - 14 głosów
Agnieszka Wasiukiewicz (Szczecin) - 8 głosów
Marzena Domińczak (Warszawa) - 14 głosów
Dorota Znajkiewicz (Płock) - 13 głosów
Robert Waś (Warszawa) - 15 głosów

pozdrawiam

Posted

moje odczucia po zebraniu

pierwsza część - właściwie strata czasu, bo tak jak Robert napisał, każda uwaga kwitowana była stwierdzeniem "to się załatwa w oddziale", "tym się będzie zajmowała podkomisja"

jedyne co się dowiedzieliśmy to to, że prawdopodobnie po 16.12 będziemy wiedzieć kto jest w podkomisji

druga część - głosowanie
zdziwiło mnie, że tak mało osób zagłosowało na Dorotę, która jest NAJBARDZIEJ AKTYWNĄ w Polsce osobą , jeżeli chodzi o organizowanie zawodów - licząc "z grubsza" połowa osób, które pojawiły się na zebraniu uważają, że NIE POWINNA działać w podkomisji.

ewidentnie było to głosowanie "na klub" a nie na osoby, które faktycznie potrafią i chcą działąć na rzecz rozwoju agility w Polsce - a szkoda

Inna sprawa to głosowanie osób NIE ZWIĄZANYCH z Agility, z tego co pamiętam w zebraniu mieli uczestniczyć
- sędziowie i asystenci kynologiczni
- działacze Oddziałowych Komisji Szkolenia
- aktywni zawodnicy w poszczególnych dyscyplinach