Jump to content
Dogomania

AGILITY - regulamin, przepisy, przewodniczący, komisja itp

Recommended Posts

Posted

1. polski regulamin agility
2. zasady zgłaszania i przeprowadzania zawodów
3. zasady eliminacji do Mś
4. oficjalna strona z bieżącymi informacjami (lub podstrona np ZKWP) dot. agility: regulaminy, zawody , kontakty itd, itp
5. zasady wydawania (miejsce i przez kogo) książeczek pracy

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co mi przypomina, że pan Rurarz na zebraniu ogłosił, że książeczki pracy mają być do nabycia już niedługo (hmmmm, przyjemnie niejasny termin) w Oddziałach. A jeżeli dany Oddział książeczek nie ma, to na prośbę danego zawodnika ma je zamówić.
Książeczki miałyby być ewidencjonowane i na jednego zawodnika miałaby przypadać jedna książeczka. Rzecz jasna, powyższe nie dotyczy sytuacji, gdy powyższa książeczka cała zostanie wypełniona, wtedy zawodnik powinien dostać następną, która, jak zrozumiałam, miałaby stanowić po prostu kontynuację.

Posted

To nie wiem co mam teraz zrobić: obecne karty pracy mam wysłać do Warszawy i prosić o wydanie książeczki pracy na ich podstawie czy zaczekać aż będą w oddziale? Ale co z wpisami na kartach wtedy?

Posted

Ja też jeszcze raz chciałabym się pokajać za nieobecność, ale ja też byłam na seminarium (z Manhartem), na które zapisywaliśmy się już od kilku miesięcy, a i zapłacone było już dawno. Gdyby nie to, z pewnością bym się pokazała. Nie wiem, dlaczego nikt z Cavano nie dojechał, rzadko się ostatnio widujemy, więc trudno mi powiedzieć, co się stało.
Poza tym na owym seminarium widziałam więcej osób z agilitowego środowiska.

Posted

no właśnie o uzupełnianiu wpisów (zatwierdzaniu kategorii nic nie było) , ale zrozumiałam, że nie musisz nic wysyłać do W-wy tylko wszystko załatwiasz w swoim oddziale

Posted

To kolejne pytanie kto, kiedy i na jakiej podstawie będzie zatwierdzał kategorie. To zapewne znajdze się w regulaminie.
Ale czy teraz mam czekać na przyszły regulamin czy wedle obowiązujących przepisów (chyba) postarać sie jednak o zatwierdzenie u obecnego przewodniczącego podkomisji?

Czy nadal będą obowiązywały karty i książeczki, czy tylko książeczki od samego początku?

Posted

teraz jeszcze nie ma podkomisji, więc tym bardziej przewodniczącego ;)a co do zatwierdzania, ja już 0,5 roku jeżdżę na zawody w "niezatwierdzonej" kategorii. Ani w Polsce ani w Czechach to nie przeszkadza w startach (mam nadzieję, że Słowacy też tak do tego podejdą)

Posted

No właśnie, do czasu zatwierdzenia nowego regulaminu GKSP i powołania podkomsji, a następnie dopiero wprowadzeniu krajowego regulaminu agility powinny obowiązywać dotychczasowe zasady. Ale w praktyce nie mam pojęcia, kto ma dziś wyadać książeczkę pracy agility? Chyba Russ, który nie został odwołany (o ile się nie mylę) i tym samym dalej pełni funkcję przewodniczącego d/s agility w GKSP.

Posted

IraKa napisał(a):
1. polski regulamin agility
2. zasady zgłaszania i przeprowadzania zawodów
3. zasady eliminacji do Mś
4. oficjalna strona z bieżącymi informacjami (lub podstrona np ZKWP) dot. agility: regulaminy, zawody , kontakty itd, itp
5. zasady wydawania (miejsce i przez kogo) książeczek pracy
1. jak najbardziej tak
2. tak, ale to myślę będzie w regulaminie, o którym mowa w pkt. 1.
3. oczywiści i to też powinien określać regulamin
4. oficjalne strona? czyli dalej przez internet, a zatem czemu nie na Dogo i na sportowych? po co zmieniać to, co dobrze funkcjonuje?
5. to również ma określac regulamin

Zatem najważniejsze jest szybkie zatwiedzenie dobrego regulaminu!

Posted

Robull napisał(a):
4. oficjalne strona? czyli dalej przez internet, a zatem czemu nie na Dogo i na sportowych? po co zmieniać to, co dobrze funkcjonuje?

Może być dogomania lub psysportowe albo tu i tu.
Chodziło mi o możliwość precyzyjnego i terminowego przekazywania informacji zainteresowanym czy też konsultacji jeżeli ktoś miałby taką potrzebę. W związku z tym optowałabym, jeżeli już, za forum na psach sportowych oraz wyznaczenie w komisji osoby która do podawania informacji byłaby zobowiązana.
Poza tym uważam, że jednak regulamin agility na stronie ZKWP powinien się znaleźć. Jak widzę jest tam IPO i PT . Wszystko byłoby w jednym oficjalnym miejscu.

Posted

IraKa napisał(a):
Może być dogomania lub psysportowe albo tu i tu.
Chodziło mi o możliwość precyzyjnego i terminowego przekazywania informacji zainteresowanym czy też konsultacji jeżeli ktoś miałby taką potrzebę. W związku z tym optowałabym, jeżeli już, za forum na psach sportowych oraz wyznaczenie w komisji osoby która do podawania informacji byłaby zobowiązana.
Poza tym uważam, że jednak regulamin agility na stronie ZKWP powinien się znaleźć. Jak widzę jest tam IPO i PT . Wszystko byłoby w jednym oficjalnym miejscu.
Masz absolutną rację, że na oficjalnej stronie ZKwP musi być AKTUALNY regulamin. Oczywistym również dla mnie jest, że w podkomisji będzie podział obowiązków i zgadzam się z tym, że musi być odpowiedzialna 1 osoba za szybkie przekazywanie informacji wszystkim zaintersowanym. WSZYSTKIM W JEDNYM CZASIE.
A, co do publikacji info w sieci, to pewnie wszystko będzie tu i psachsportowych oraz na stronach klubowych, co i tak juz dziś się dzieje.

Posted

a ja uważam, że regulamin agility swoją drogą a regulaminy rozgrywek PP, MPA czy eliminacji na MSA powinny być oddzielnymi dokumentami

co do strony to uważam, że powinna być osobna, tu nie chodzi tylko o formu gdzie możemy "dyskutować" ;) , ale także o wyraźną prezentację kalendarza zawodów/seminariów/obozów (było coś takiego na dawnym PPA)
poza tym ja widzę tam prezentowanie wyników z zawodów i gromadzenie ich w Archiwum
nie może być tak, że na podstawie wyników z jakiś zawodów typowana jest reprezentacja kraju a tych wyników nigdzie nie ma - jasne można było spisywać sobie ... :P
no i bedzie tam miejsce na regulaminy, telefony , maile

• 3 weeks later...
Posted

Podkomisja się nie odzywa ani nie przedstawia, ponieważ do tej pory nie otrzymała żadnej oficjalnej informacji ze strony Zarządu Głównego.

Nieoficjalnie Leszek dowiedział się, ze podkomisję wybrano w następującym składzie:

1. Leszek Kalisz
2. Robert Waś
3. Marzena Domińczak
4. Agnieszka Wasiukiewicz
5. Olga Kwiecień-Maniewska

Posted

no i co tam słychać?
bo nadal nie ma ustalonych zasad np. co do rozgrywania zawodów w Polsce (np. pucharowych) a tu zaczynają spływać ogłoszenia o zawodach
znowu się okaże, że w Polsce jedyne oficjalne zawody to Mistrzostwa Polski lub Puchar Polski

Posted

Myślę, że trzeba poczekać na oficjalny komunikat w tej sprawie.
Mam pytanie, czy zamawialiscie już nowe książeczki pracy agility?
Proponuję się tym zainteresować.
Poza tym moze zaczniemy budować baze zawodników z pełnymi danymi ich psów, zeby łatwiej było zgłaszać sie na zawody oraz liczyć punkty za uzyskane wyniki. (nie wiem jeszcze jak, bo to pewnie podkomisja ustali). Zanim zaczną się zawody baza może być gotowa. I jeśli ten skład, który podała Rauni jest rzeczywiscie, to może byście czymś się już zajęłi? Przecież jest narazie dośc zimowy sezon.
Pozdrawiam :)