Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 LALUNA napisał(a):A ja mam takie inne pytanie. Rozumiem ze te osoby do nie formalnego głosowania, zostały przez kogoś zgłoszone, bo tak zazwyczaj na zebraniach oddziałowych się dzieje. Mozna prosic o podanie z czyjej rekomendacji te osoby weszły? Bo to chyba były jawne rekomendacje?Przewodniczący ogłosił, że każdy może się sam zgłosić oraz możemy zgłaszać inne osoby i to nie koniecznie obecne na wczorajszym zebraniu. Nie sądzę, żeby to miało jakiekolwiek znaczenie, kto kogo i kto sam siebie zgłosił. Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Magda i Saga napisał(a):Karty do głosowania były rozdawane w/g listy obecnosci. Chyba nie ma co robić zbyt duzego hałasu, bo komisja i tak ma być mianowana, a głosownie było tylko sugestją. Zabrakło wielu osób, które czynnie sie tym zajmują. A szkoda. Jednak ważniejsze wydaje mi sie ewentualne spotkanie zawodników z przyszłą komisją, na którym moglibyśmy wyrazic nasze oczekiwania co do jej pracy.Święte słowa!!! Quote
LALUNA Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 i to nie koniecznie obecna na wczorajszym zebraniu. A kiedy to ogłosił? W info o zebraniu tego nie było. Kiedy to było ogłoszone i w jakim info? bo nie bardzo rozumiem. CZyto znaczy ze kluby moga jeszcze wysylac inne propozycje? Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 LALUNA napisał(a):A kiedy to ogłosił? W info o zebraniu tego nie było. Kiedy to było ogłoszone i w jakim info? bo nie bardzo rozumiem. CZyto znaczy ze kluby moga jeszcze wysylac inne propozycje?Nie, ogłosił to (poinformawał) na zebraniu. To oznacza, że Ciebie też mógł ktoś wczoraj zgłosić i brana byś była pod uwagę przy głosowanie, ale nikt tego nie zrobił. Zrozumcie proszę, że to nie były żadne formalne wybory. Raczej taki... "głos ludu";) Cała podkomisja będzie mianowana przez GKSP, bo tak stanowi Statut ZKwP. Quote
OlaAB Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 a mnie intryguje wiadomość, że na ANALOGICZNYM zebraniu w sprawie obiedience została POWOŁANA podkomisja http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2510397&postcount=41 Quote
LALUNA Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Raczej taki... "głos ludu";-) Ta głos ludu zajmujacego się i nie zajmujacego sie agility. A Ciebie Robull kto rekomendował tak z czystej ciekawosci. Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 [quote name='OlaAB']a mnie intryguje wiadomość, że na ANALOGICZNYM zebraniu w sprawie obiedience została POWOŁANA podkomisja http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2510397&postcount=41Ola, nie byłem na tym zebraniu, ale członkowie podkomisji będą również członkami GKSP, w skład której kodkomisje będą wchodzić. Statu ZKwP określa jasno, że członkiem GKSP (więc również każdej jej podkomisji) może być wyłącznie osoba mianowana. Od samego początku chcieliśmy, żeby można było podkomisję agility wybrać na formalnym głosowaniu, ale tłumaczono nam, że do tego trzebaby zmienić statut, a na to nie ma najmniejszych szans. Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 LALUNA napisał(a):Ta głos ludu zajmujacego się i nie zajmujacego sie agility. A Ciebie Robull kto rekomendował tak z czystej ciekawosci.NIe będę się tłumaczył za tych, którzy przywieżli ze sobą takie osoby, ale jak powiedziałem - tam nikomu to nie przeszkadzało, tylko w sieci robi się o to szum. Żadna tajemnica... Przewodniczący GKSP Quote
OlaAB Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Robert, intryguje mnie tylko że na jednym zebraniu można powołać a na drugim już nie Quote
Magda i Saga Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Moze to taka gra słów, albo zgodnosć wyboru była większa Quote
LALUNA Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Robull napisał(a):NIe będę się tłumaczył za tych, którzy przywieżli ze sobą takie osoby, ale jak powiedziałem - tam nikomu to nie przeszkadzało, tylko w sieci robi się o to szum. Żadna tajemnica... Przewodniczący GKSP No to duzo wyjaśnia. Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 OlaAB napisał(a):Robert, intryguje mnie tylko że na jednym zebraniu można powołać a na drugim już nieRozumim Cię i looknę na tamten temat, ale nie chce mi się wierzyć, że tam formalnie powołona podkomisję. Może tylko ją wybrano, ale powoła ją i tak GKSP. Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 LALUNA napisał(a):No to duzo wyjaśnia.?????????? Quote
Davie Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Magda i Saga napisał(a):.......Jednak ważniejsze wydaje mi sie ewentualne spotkanie zawodników z przyszłą komisją, na którym moglibyśmy wyrazic nasze oczekiwania co do jej pracy. Oj tak, tak! Podkomisja zostanie zatwierdzona 16 grudnia, potem damy jej wolne (ale niedługo!;) ) i po nowym roku weźmiemy w obroty!:evil_lol: :cool3: Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 [quote name='Davie']...po nowym roku weźmiemy w broty!:evil_lol: :cool3:w roboty? a może w Boruty, sądząc po tym diabełku?:lol::diabloti:;) Quote
Davie Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 W obroty i do roboty! :mad: :razz: Ta literkowa skrupulatność to już akonto podkomisji? :eviltong: ;) Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 [quote name='Davie']W obroty i do roboty! :mad: :razz: Ta literkowa skrupulatność to już akonto podkomisji? :eviltong: ;)Nie, to poczucie humoru:eviltong: luźny dzień w fabryce i szybę już mi wstawili do Wasiobusa :) Quote
belgunia Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Ola, Magda, dzięki za ciepłe słowa:) Olu, nie po to organizowałam zawody, zeby koniecznie wejśc do podkomisji :diabloti: W przyszłym roku może nie będzie tyle zawodów w Oddziale Plockim co roku 2006, ale postaram się też zrobic jakąś imprezę. Może nie tylko jedną 12 maja. Ale to już nie tylko moja wolna wola, ale Zarządu. Skład podkomisji ma byc mianowany. Jaki będzie? Nie ma co się kłócic, faktycznie głosowały też osoby, które były obecne na zebraniu, a my je widzieliśmy po raz pierwszy w życiu :crazyeye: . Szkoda, że mało w sumie było zawodników. Na przykład zabrakło Cavano, Dimico, Alpi, Poznania (tego który biega), Łodziaków!!!!!! (oj nie ładnie) i 2 wrocławskich klubów. Szkoda... Co do ewentualnych nominacji, to ponieważ przywykliśmy zwykle narzekac na wszystko, może dajmy szansę podkomisji, która powstanie. Mam nadzieję, że mają dużo dobrych pomysłów korzystnych dla wszystkich klubów i dla agility w Polsce. Mają ciężkie zadanie :) !! Ooo, jednemu to już nawet szybę wybili :diabloti: Quote
Robull Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 [quote name='belgunia']Ooo, jednemu to już nawet szybę wybili :diabloti:Właśnie:angryy: Świadek twiedził, że zrobił to ktoś chwilę po ogłoszeniu wyników głosowania:mad::diabloti::lol: Quote
LALUNA Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Ooo, jednemu to już nawet szybę wybili :diabloti: Widać nie miał 100% poparcia. Quote
OlaAB Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 belgunia napisał(a): Olu, nie po to organizowałam zawody, zeby koniecznie wejśc do podkomisji nawet mi to przez myśl nie przemkło Quote
Davie Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 [quote name='Robull']Właśnie:angryy: Świadek twiedził, że zrobił to ktoś chwilę po ogłoszeniu wyników głosowania:mad::diabloti::lol: W takim razie uczestnicy zebrania pozostają poza podejrzeniami... :cool3: Quote
IraKa Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 belgunia napisał(a):Skład podkomisji ma byc mianowany. Jaki będzie? Nie ma co się kłócic, faktycznie głosowały też osoby, które były obecne na zebraniu, a my je widzieliśmy po raz pierwszy w życiu :crazyeye: . Szkoda, że mało w sumie było zawodników. Na przykład zabrakło Cavano, Dimico, Alpi, Poznania (tego który biega), Łodziaków!!!!!! (oj nie ładnie) i 2 wrocławskich klubów. Szkoda... Co do ewentualnych nominacji, to ponieważ przywykliśmy zwykle narzekac na wszystko, może dajmy szansę podkomisji, która powstanie. Mam nadzieję, że mają dużo dobrych pomysłów korzystnych dla wszystkich klubów i dla agility w Polsce. Mają ciężkie zadanie :) !! Nie o skład podkomisji tu chodzi ale... tak czy siak kłócić się nie będę:loveu: Szansę podkomisja niewątpliwie dostanie, bo zapewne parę osób (między innymi ja) jest zadowolonych że ktoś wogóle jest chętny aby się zająć tym naszym "piekiełkiem" :modla: Sama tam się nie pcham więc do składu jaki by nie był nic nie mam. Ja wyrażę tylko małą nadzieję, że jeżeli podkomisja ustali już jakieś zasady i regulaminy dot. agility to po pierwsze będą one obowiązywały wszystkich i wszędzie a po drugie będą w taki sposób udostępnione aby nie trzeba było bawić się w głuchy telefon aby zdobyć informacje na ich temat. Mimo wszystko wierzę, że będzie dobrze (krasnoludki, czarownice itp;) ) :p Quote
saJo Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 belgunia napisał(a):Szkoda, że mało w sumie było zawodników. Na przykład zabrakło Cavano, Dimico, Alpi, Poznania (tego który biega), Łodziaków!!!!!! (oj nie ładnie) i 2 wrocławskich klubów. Szkoda... Bardzo zaluje, ze nie moglam byc na tym zebraniu. Niestety nie da sie byc jednoczesnie w dwoch miejscach, a seminarium z Machartem bylo ogloszone jeszcze w wakacje.... Quote
Robull Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='saJo']Bardzo zaluje, ze nie moglam byc na tym zebraniu. Niestety nie da sie byc jednoczesnie w dwoch miejscach, a seminarium z Machartem bylo ogloszone jeszcze w wakacje....saJo, nie musisz się tłumaczyć... Wiemy o seminarium, a poza tym każdemu może coś wypaść... Ale fakt, że z niektórych klubów (czasem całkiem licznych) regularnie nikogo nie ma, to jest przykre :( A gdy jeszcze później osoby te mają najwięcej do powiedzenia... w sieci (zwykle pretensje o wszystko do wszystkich, a największe do tych, co chcą i coś robią), to jest już...:angryy: No dobra, to teraz czekamy z niecierpliwością na 16 grudnia... A może, skoro mamy już taki temat, to zaproponuję wypunktowanie najważnieszych tematów (bez nadmiernego rozwodzenia się - hasłowo), którymi naszym zdaniem podkomisja powinna się zająć w pierwszej kolejności? Quote
Recommended Posts