Jump to content
Dogomania

AGILITY - regulamin, przepisy, przewodniczący, komisja itp

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To własciwie po co było to zebranie skoro:
- nie wniosło nic konkretnego
- odbyło sie nie formalne głosowanie

Inna sprawa to głosowanie osób NIE ZWIĄZANYCH z Agility,

-- Pokomisja będzie mianowana

Posted

LALUNA napisał(a):
-- Pokomisja będzie mianowana

jeżeli głosowanie nie miałoby NAJMNIEJSZEGO wpływu na mianowanie, to po co się odbyło? dla zajęcia czasu?
nie żartuj, aż tak naiwna nie jestem

Posted

[quote name='OlaAB']jeżeli głosowanie nie miałoby NAJMNIEJSZEGO wpływu na mianowanie, to po co się odbyło? dla zajęcia czasu?
nie żartuj, aż tak naiwna nie jestem
No to czekaj, chcesz powiedzieć ze na zebraniu były osoby nie zajmujace się agility i ich głosy liczyły się w wyborze nie formalnym który będzie stanowił potem o formalnych wyborach?

Przydałoby się trochę więcej równowagi,

Magda niekiedy jej brak, jest bardziej wygodny.

Posted

LALUNA napisał(a):
No to czekaj, chcesz powiedzieć ze na zebraniu były osoby nie zajmujace się agility i ich głosy liczyły się w wyborze nie formalnym który będzie stanowił potem o formalnych wyborach?

dobrze kombinujesz

Posted

Na zebraniu byli obecni (mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam):

Piotr Smurawa - Poznan

Ania Lesniak - Fort
Justyna Damec
Ola Rosiak
Iwona Dawidowicz
Magda Ziolkowska
Marta Jankowska

Beata Ryl

Dorota Znajkiewicz - Psi Sport

Agnieszka Wasiukiewicz - Szczecin

Magda Domanska - Bydgoszcz
Alicja Gusowska

Lodz - chyba tylko Polna

Agnieszka Kunkel - HoPsA
Joanna Was
Robert Was
Marzena Dominczak

Agata Kordos - Russ
Marek Russ

Iwona Kalisz - Extreme
Leszek Kalisz
Olga Kwiecien-Maniewska
Beata Matlawska + maz
Kasia Szmorag

+ 3 - 5 osob, wiekszosci ogolu blizej nieznane

Tak, pierwsza czesc spotkania byla dyskusja na temat agility w Polsce, potem glosowanie, ktore nie mialo wylonic nikogo... komisja ma byc mianowana.

Pozdrawiam,
Marzena

Posted

marzenad napisał(a):
Na zebraniu byli obecni (mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam):

Piotr Smurawa - Poznan

A to kto? :crazyeye: Z Poznania? :crazyeye:

marzenad napisał(a):
Alicja Gusowska - Bialystok

A nie z Bydgoszczy? :roll:

Posted

[quote name='Magda i Saga']Kartę do głosowania dostał, więc chyba tak.

Jestem ciekawa kto prowadził zebranie i tym samy dopuścił do sytuacji że osoby nie uprawnione brały w nim udział (tzw.pół biedy) znacznie gorsze miały prawo głosu:angryy: .
W zebraniu mogli uczestniczyc zgodnie z komunikatem:

Zgodnie z regulaminem organizacyjnym GKSP w zebraniu mogą brać udział :
sędziowie i asystenci kynologiczni
działacze Oddziałowych Komisji Szkolenia
aktywni zawodnicy w poszczególnych dyscyplinach

Wymieniony pan nie jest ani jednym, ani drugim a tym bardzej trzecim:shake:
Jesli takich osób było więcej to uważam że zaistniała sytuacja, o ile na 100%, miała miejsce jest podstawą do unieważnienia głosowania.
O przestrzeganiu jakich agilitowych regulaminów może być mowa w przyszłości skoro już na początku są takie chece:shake:
Ręce opadają...

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Kartę do głosowania dostał, więc chyba tak.
A Pan Smurawa był z towarzyszką. Wogóle to chyba było więcej osób. Ale nie mogę sobie uzmysłowić kto.:roll:
Faktycznie było kilka osób, których nie znam. Ale na samym zebraniu nikt nie zgłaszał żADNYCH uwag, co do obecnej frakfencji, więc teraz, to już tylko bicie piany.

Posted

IraKa napisał(a):
Jesli takich osób było więcej to uważam że zaistniała sytuacja, o ile na 100%, miała miejsce jest podstawą do unieważnienia głosowania.
O czym Ty piszesz??????? Przecież to nie były żadne formalne wybory, więc nie ma co unieważniać.
Dlaczego zawsze najwięcej do powiedzenia mają wiecznie nieobecni?:angryy:
Nie tylko ręce opadają...

Posted

Piszę o tym, ze osoby niezaangażowane decydują o tym o czym nie mają pojęcia. :shake: To że mnie tam nie było nie znaczy że nie mogę mieć na ten temat własnego zdania.
Nie zawsze można być gdzie się chce:razz:
To że mnie tam nie było znaczy tylko tyle, że nie zrobię w tej sprawie nic.
Wasza broszka. Byliście tam, zaakceptowaliście tę sytuację widać tak wszystkim odpowiadało. Prawda? Ja mogę zmienić tylko dyscyplinę. Prawda?:evil_lol: :shake:
A wybory formalne czy nie jakimiś regułami się rzadzą a w tym przypadku odgórne reguły już samego uczestnictwa w zebraniu zostały złamane. Prawda?

A tak na marginesie, ciekawe co ci jeszcze opadło?:diabloti:

Posted

A ja mam takie inne pytanie. Rozumiem ze te osoby do nie formalnego głosowania, zostały przez kogoś zgłoszone, bo tak zazwyczaj na zebraniach oddziałowych się dzieje. Mozna prosic o podanie z czyjej rekomendacji te osoby weszły?
Bo to chyba były jawne rekomendacje?

Posted

Robull napisał(a):
Dlaczego zawsze najwięcej do powiedzenia mają wiecznie nieobecni?:angryy:

A tak poza wszystkim, to przykre, że odbierasz mi prawa głosu, wyrażania opini na temat sportu, który uprawiam na rzecz osób, które z agility nie są związane w najmniejszy sposób.
A jedyny argument to obecność lub nie na zebraniu:crazyeye:

"Nieobecni nie mają racji" czy tak? :roll:

No cóż... jakoś muszę z tym żyć:placz:

Posted

[quote name='marzenad']Piotra Smurawy nie znam, ale wydaje mi sie, ze chyba jest z Poznania i chyba zajmuje sie dogoterapia...hmmm...
No właśnie, jeśli to ta sama osoba, to w "google" znalazłam, że jest instruktorem dogoterapii i rzeczywiście z Poznania (a dokładniej ze Swarzędza :eviltong: ).

Posted

Karty do głosowania były rozdawane w/g listy obecnosci. Chyba nie ma co robić zbyt duzego hałasu, bo komisja i tak ma być mianowana, a głosownie było tylko sugestją. Zabrakło wielu osób, które czynnie sie tym zajmują. A szkoda. Jednak ważniejsze wydaje mi sie ewentualne spotkanie zawodników z przyszłą komisją, na którym moglibyśmy wyrazic nasze oczekiwania co do jej pracy.

Posted

[quote name='Magda i Saga']Karty do głosowania były rozdawane w/g listy obecnosci. Chyba nie ma co robić zbyt duzego hałasu, bo komisja i tak ma być mianowana, a głosownie było tylko sugestją. Zabrakło wielu osób, które czynnie sie tym zajmują. A szkoda. Jednak ważniejsze wydaje mi sie ewentualne spotkanie zawodników z przyszłą komisją, na którym moglibyśmy wyrazic nasze oczekiwania co do jej pracy.
No tak ale te osoby na które potem było głosowanie ktos chyba rekomendował?

No ale to głosowanie ma byc chyba forma glosu doradczego.

Głosowanie to ma mieć formę głosu doradczego, co podkreślano w czasie zebrania.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Wogóle nie ma co zazdrościć członkom komisji, bo to kupa odpowiedzialnej pracy, a i tak im się dostanie:diabloti: biedakom:evil_lol:

Znając co niektóre miłe:diabloti: osóbki to pewnie tak.
Nie zazdroszczę i szumu robic nie bedę:loveu: