Davie Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='belgunia']...Mam pytanie, czy zamawialiscie już nowe książeczki pracy agility?... Dorotko, jakie nowe książeczki? ;) Póki co to jeszcze kilka tygodni temu 'wiadome żródło' wydawało te obecne/stare...:p Quote
belgunia Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='Davie']Dorotko, jakie nowe książeczki? ;) Póki co to jeszcze kilka tygodni temu 'wiadome żródło' wydawało te obecne/stare...:p No właśnie, "kilka tygodni temu" :) A może są już nowe? Quote
OlaAB Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 w starej mam jeszcze miejsce więc nie zamierzam wydawać pieniędzy na nową :eviltong: co do budowy bazy to właśnie chyba podkomisja powinna się tym zająć? wykupić jakieś miejsce na serwerze do przechowywania danych, zająć się budową portalu? mowa była o zawodach - eliminacjach? gdzie są terminy? podane zostaną na 2tyg. przed zawodami? Quote
OlaAB Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Rauni napisał(a):Podkomisja się nie odzywa ani nie przedstawia, ponieważ do tej pory nie otrzymała żadnej oficjalnej informacji ze strony Zarządu Głównego. Nieoficjalnie Leszek dowiedział się, ze podkomisję wybrano w następującym składzie: 1. Leszek Kalisz 2. Robert Waś 3. Marzena Domińczak 4. Agnieszka Wasiukiewicz 5. Olga Kwiecień-Maniewska Znając ZK to oficjalnego komunikatu pewnie się nie doczekamy :evil_lol: a czy nowowybrana komisja planuje jakieś zebranie? w jakim terminie? (chodzi mi o to kiedy zacznie się coś dziać? od kiedy można molestować?;) o jakieś informacje) Quote
Sajko Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Nie pamiętam, gdzie była dyskusja na temat kwalifikacji na Mistrzostwa Świata, jednak pod rozwagę komisji pragnę przedłożyć, iż na seminarium sędziowskim (na którym część komisji była;) ) jasno się dowiedzieliśmy, że we wszystkich krajach kwalifikacje odbywają się na podstawie standardowych reguł agility, różnice są tylko czy jest to cały cykl, czy jedne zawody, itp itd. :p Quote
LALUNA Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 iż na seminarium sędziowskim (na którym część komisji była;-) ) jasno się dowiedzieliśmy, że we wszystkich krajach kwalifikacje odbywają się na podstawie standardowych reguł agility, różnice są tylko czy jest to cały cykl, czy jedne zawody, itp itd. :p Sajko naprawde?:crazyeye: Niemozliwe, coś wkrecasz nas. :mad: Zeby tak proste mieli zasady.:roll: Moze chociaż jakis mały mają wzór:cool3: Quote
Davie Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Kwalifikacje do MŚ u Austriaków: WM-Qualifikation: 1.Termin: 06. 01. 2007 Veranstalter: ÖRV Baden (Freizeithalle) Richter: I. Sebők (H), M. Liekens (B) 2. Termin: 07. 01. 2007 Veranstalter: ÖRV Baden (Freizeithalle) Richter: M. Liekens (B), E. Hüttner 3. Termin: 10. 03. 2007 Veranstalter: SVÖ Korneuburg (Halle Werft) Richter: U. Antonsen, I. Lukáčová (SK) 4. Termin: 11. 03. 2007 Veranstalter: SVÖ Korneuburg (Halle Werft) Richter: R. Lukáč (SK), E. Andre Zwracam uwagę na terminy i to, że dwukrotnie zapraszają sędziego tegorocznych mistrzostw.:cool3: Quote
Sajko Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Na Węgrzech (niech mnie ktoś poprawi, jak kraj inny;) ) najbardziej mi się jakoś podobały kwalifikacje- 5 zawodów się liczy, z tego każdy pies ma brane pod uwagę 4 najlepsze starty. Psy ogólnie najlepsze wchodzą do drużyny (Po prostu 3 zajmujące najwyższe lokaty w rankingu po podliczeniu wyników 4 najlepszych dla każdego psa zawodów). Do startów indywidualnych kwalifikują się psy, które uzyskały czasy powyżej 3.8m/s w agility i 4.1m/s w jumpingu. I w ten sposób mieli w tym roku 11 reprezentantów, bo po 2 psy startowały tylko odpowiednio w drużynie/ indywidualnie. Quote
Robull Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Pytacie, dlaczego podkomisja nic nie robi? Dlaczego nie ogłasza regulaminów, zasad kwalifikacji, nie rozstrzyga sprawy książeczek, itp.? Przecież odpowiedź dała juz Rauni 29-12-06, 18:02: "Podkomisja się nie odzywa ani nie przedstawia, ponieważ do tej pory nie otrzymała żadnej oficjalnej informacji ze strony Zarządu Głównego." I niestety do dziś nic się nie zmieniło - gdyby było inaczej, to juz byście o tym wiedzieli. Quote
Magda i Saga Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Czekaj tatka latka.... Chyba musicie sie aktywnie postarac o ten oficjalny komunikat, bo to leży w naszym wspólnym interesie Quote
Rauni Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Podkomisja nie doczekawszy się od ZG żadnych oficjalnych informacji opracowała takie dokumenty jak Regulamin Podkomisji, Regulamin Agility z uwzględnieniem zmian, jakie weszły do regulaminu agility FCI od 1 stycznia 2007 oraz zasady eliminacji zawodników na MŚ 2007, które to dokumenty przesłała do ZG i czeka na ich zatwierdzenie. Quote
OlaAB Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 a czy są to jakieś nowe regulaminy i zasady? czy te ze strony Extreme...? czyli te, co do których było najwięcej wątpliwości wśród zawodników?:p czyli z jednej strony podkomisja nie przedstawia się bo nie ma oficjalnego pisma a z drugiej strony zdążyła opracować (czyli spotkać się roboczo) i przesłać do GK dokumenty...:lol: :lol: Quote
Robull Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 OlaAB napisał(a):czyli z jednej strony podkomisja nie przedstawia się bo nie ma oficjalnego pisma a z drugiej strony zdążyła opracować (czyli spotkać się roboczo) i przesłać do GK dokumenty...:lol: :lol:Oj Ola, Ola... Jak podkomisja nic nie robi, to źle, jak robi, to jeszcze gorzej:mad:. Tak naprawdę chodziło głównie o to, że do dziś nikt z nas oficjalnie nie wie nawet, że było zebranie, że została wybrana podkomisja agility, kto jest w jej składzie i kto jej przewodniczy? Z drugiej zaś strony, nieoficjalnie dowiedzieliśmy się o tym i innym, tylko to chyba nie tędy droga? Nie mniej nie chcieliśmy tracić czasu, bo zdajemy sobie sprawę, że nie ma go zbyt wiele i opracowaliśmy cały pakiet dokumentów - pisała o tym Rauni. Teraz mamy nadzieję, że owoce naszej pracy zostaną szybko zatwierdzone przez ZG. Narazie chyba nic więcej nie możemy zrobić:shake: Quote
Magda i Saga Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 A gdzie mozna zobaczyć propozycje, które wysłaliście do zatwierdzenia? Poza regulaminem podkomisji domyslam sie co zawierają, jednak jawność wydaje się lepszym zwyczajem niż domysły Quote
Magda i Saga Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 E, dziwne rzeczy sie dzieją. Dostaję maila z info, ze dostałam odpowiedź na post, a odpowiedzi na forum nie ma. To teraz nie wiem do czego się mam ustosunkować. W każdym razie zasada jak zatwierdzą to was powiadomimy nie bardzo mi się podoba. Tak będzie zawsze?:roll: Quote
IraKa Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Komisja jest po to aby pracować na dokumentami, ZG zatwierdza , my wykonujemy ;) ...bez zbędnych dyskusji:evil_lol: Pewnie dowiemy się o wszytkim w swoim czasie:p Mam nadzieję tylko, że przed pierwszymi zawodami... Quote
Davie Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Podkomisję można męczyć od niedzieli - w sobotę obradują.:cool3: Quote
sic! Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 OlaAB napisał(a):oficjalnie czy nieoficjalnie? :cool3: obradują czy męczyć?? Quote
OlaAB Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 sic! chodziło mi o obrady :eviltong: - Ty tylko o jednym :shake: Quote
sic! Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 OlaAB napisał(a):sic! chodziło mi o obrady :eviltong: - Ty tylko o jednym :shake: :cool3: :cool3: Ola no coś Ty! Na pewno nie tylko ja bym chciała pomęczyć komisję choćby i oficjalnie :p (bo w sumie nieoficjalnie to chyba już molestowanie) Quote
Sajko Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 ja będę błagać już chyba... muszę zaplanować wyjazd na 3 tygodnie wiosną, czy mogę błagalnie prosić o wiadomość, które z obecnych zawodów liczymy za kwalifikacje na Mistrzostwa Świata (oczywiście według propozycji wysłanej dopiero do zatwierdzenia przez ZK)? Quote
PATIszon Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Sajko napisał(a):ja będę błagać już chyba... muszę zaplanować wyjazd na 3 tygodnie wiosną, czy mogę błagalnie prosić o wiadomość, które z obecnych zawodów liczymy za kwalifikacje na Mistrzostwa Świata (oczywiście według propozycji wysłanej dopiero do zatwierdzenia przez ZK)? Uaaa, Sajko masz ambitne plany zaatakowac MS z bulikiem?:cool3: Quote
Sajko Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Nie, ale nie przeszkadza mi to uczestniczyć w zawodach:evil_lol: Quote
Recommended Posts