Jump to content
Dogomania

AGILITY - regulamin, przepisy, przewodniczący, komisja itp

Recommended Posts

Posted

[quote name='belgunia']...Mam pytanie, czy zamawialiscie już nowe książeczki pracy agility?...

Dorotko,
jakie nowe książeczki? ;) Póki co to jeszcze kilka tygodni temu 'wiadome żródło' wydawało te obecne/stare...:p

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Davie']Dorotko,
jakie nowe książeczki? ;) Póki co to jeszcze kilka tygodni temu 'wiadome żródło' wydawało te obecne/stare...:p

No właśnie, "kilka tygodni temu" :)
A może są już nowe?

Posted

w starej mam jeszcze miejsce więc nie zamierzam wydawać pieniędzy na nową :eviltong:

co do budowy bazy to właśnie chyba podkomisja powinna się tym zająć?
wykupić jakieś miejsce na serwerze do przechowywania danych, zająć się budową portalu?

mowa była o zawodach - eliminacjach? gdzie są terminy? podane zostaną na 2tyg. przed zawodami?

Posted

Rauni napisał(a):
Podkomisja się nie odzywa ani nie przedstawia, ponieważ do tej pory nie otrzymała żadnej oficjalnej informacji ze strony Zarządu Głównego.

Nieoficjalnie Leszek dowiedział się, ze podkomisję wybrano w następującym składzie:

1. Leszek Kalisz
2. Robert Waś
3. Marzena Domińczak
4. Agnieszka Wasiukiewicz
5. Olga Kwiecień-Maniewska

Znając ZK to oficjalnego komunikatu pewnie się nie doczekamy :evil_lol:
a czy nowowybrana komisja planuje jakieś zebranie? w jakim terminie? (chodzi mi o to kiedy zacznie się coś dziać? od kiedy można molestować?;) o jakieś informacje)

Posted

Nie pamiętam, gdzie była dyskusja na temat kwalifikacji na Mistrzostwa Świata, jednak pod rozwagę komisji pragnę przedłożyć, iż na seminarium sędziowskim (na którym część komisji była;) ) jasno się dowiedzieliśmy, że we wszystkich krajach kwalifikacje odbywają się na podstawie standardowych reguł agility, różnice są tylko czy jest to cały cykl, czy jedne zawody, itp itd. :p

Posted

iż na seminarium sędziowskim (na którym część komisji była;-) ) jasno się dowiedzieliśmy, że we wszystkich krajach kwalifikacje odbywają się na podstawie standardowych reguł agility, różnice są tylko czy jest to cały cykl, czy jedne zawody, itp itd. :p

Sajko naprawde?:crazyeye: Niemozliwe, coś wkrecasz nas. :mad: Zeby tak proste mieli zasady.:roll: Moze chociaż jakis mały mają wzór:cool3:

Posted

Kwalifikacje do MŚ u Austriaków:

WM-Qualifikation:
1.Termin: 06. 01. 2007
Veranstalter: ÖRV Baden (Freizeithalle)
Richter: I. Sebők (H), M. Liekens (B)

2. Termin: 07. 01. 2007
Veranstalter: ÖRV Baden (Freizeithalle)
Richter: M. Liekens (B), E. Hüttner

3. Termin: 10. 03. 2007
Veranstalter: SVÖ Korneuburg (Halle Werft)
Richter: U. Antonsen, I. Lukáčová (SK)

4. Termin: 11. 03. 2007
Veranstalter: SVÖ Korneuburg (Halle Werft)
Richter: R. Lukáč (SK), E. Andre

Zwracam uwagę na terminy i to, że dwukrotnie zapraszają sędziego tegorocznych mistrzostw.:cool3:

Posted

Na Węgrzech (niech mnie ktoś poprawi, jak kraj inny;) ) najbardziej mi się jakoś podobały kwalifikacje- 5 zawodów się liczy, z tego każdy pies ma brane pod uwagę 4 najlepsze starty. Psy ogólnie najlepsze wchodzą do drużyny (Po prostu 3 zajmujące najwyższe lokaty w rankingu po podliczeniu wyników 4 najlepszych dla każdego psa zawodów). Do startów indywidualnych kwalifikują się psy, które uzyskały czasy powyżej 3.8m/s w agility i 4.1m/s w jumpingu. I w ten sposób mieli w tym roku 11 reprezentantów, bo po 2 psy startowały tylko odpowiednio w drużynie/ indywidualnie.

Posted

Pytacie, dlaczego podkomisja nic nie robi? Dlaczego nie ogłasza regulaminów, zasad kwalifikacji, nie rozstrzyga sprawy książeczek, itp.? Przecież odpowiedź dała juz Rauni 29-12-06, 18:02:
"Podkomisja się nie odzywa ani nie przedstawia, ponieważ do tej pory nie otrzymała żadnej oficjalnej informacji ze strony Zarządu Głównego."
I niestety do dziś nic się nie zmieniło - gdyby było inaczej, to juz byście o tym wiedzieli.

Posted

Podkomisja nie doczekawszy się od ZG żadnych oficjalnych informacji opracowała takie dokumenty jak Regulamin Podkomisji, Regulamin Agility z uwzględnieniem zmian, jakie weszły do regulaminu agility FCI od 1 stycznia 2007 oraz zasady eliminacji zawodników na MŚ 2007, które to dokumenty przesłała do ZG i czeka na ich zatwierdzenie.

Posted

a czy są to jakieś nowe regulaminy i zasady?
czy te ze strony Extreme...? czyli te, co do których było najwięcej wątpliwości wśród zawodników?:p

czyli z jednej strony podkomisja nie przedstawia się bo nie ma oficjalnego pisma a z drugiej strony zdążyła opracować (czyli spotkać się roboczo) i przesłać do GK dokumenty...:lol: :lol:

Posted

OlaAB napisał(a):
czyli z jednej strony podkomisja nie przedstawia się bo nie ma oficjalnego pisma a z drugiej strony zdążyła opracować (czyli spotkać się roboczo) i przesłać do GK dokumenty...:lol: :lol:
Oj Ola, Ola... Jak podkomisja nic nie robi, to źle, jak robi, to jeszcze gorzej:mad:.
Tak naprawdę chodziło głównie o to, że do dziś nikt z nas oficjalnie nie wie nawet, że było zebranie, że została wybrana podkomisja agility, kto jest w jej składzie i kto jej przewodniczy? Z drugiej zaś strony, nieoficjalnie dowiedzieliśmy się o tym i innym, tylko to chyba nie tędy droga? Nie mniej nie chcieliśmy tracić czasu, bo zdajemy sobie sprawę, że nie ma go zbyt wiele i opracowaliśmy cały pakiet dokumentów - pisała o tym Rauni. Teraz mamy nadzieję, że owoce naszej pracy zostaną szybko zatwierdzone przez ZG. Narazie chyba nic więcej nie możemy zrobić:shake:

Posted

E, dziwne rzeczy sie dzieją. Dostaję maila z info, ze dostałam odpowiedź na post, a odpowiedzi na forum nie ma. To teraz nie wiem do czego się mam ustosunkować. W każdym razie zasada jak zatwierdzą to was powiadomimy nie bardzo mi się podoba. Tak będzie zawsze?:roll:

Posted

Komisja jest po to aby pracować na dokumentami, ZG zatwierdza , my wykonujemy ;)
...bez zbędnych dyskusji:evil_lol:
Pewnie dowiemy się o wszytkim w swoim czasie:p
Mam nadzieję tylko, że przed pierwszymi zawodami...

Posted

OlaAB napisał(a):
sic!
chodziło mi o obrady :eviltong: - Ty tylko o jednym :shake:

:cool3: :cool3:
Ola
no coś Ty!
Na pewno nie tylko ja bym chciała pomęczyć komisję choćby i oficjalnie :p (bo w sumie nieoficjalnie to chyba już molestowanie)

Posted

ja będę błagać już chyba... muszę zaplanować wyjazd na 3 tygodnie wiosną, czy mogę błagalnie prosić o wiadomość, które z obecnych zawodów liczymy za kwalifikacje na Mistrzostwa Świata (oczywiście według propozycji wysłanej dopiero do zatwierdzenia przez ZK)?

Posted

Sajko napisał(a):
ja będę błagać już chyba... muszę zaplanować wyjazd na 3 tygodnie wiosną, czy mogę błagalnie prosić o wiadomość, które z obecnych zawodów liczymy za kwalifikacje na Mistrzostwa Świata (oczywiście według propozycji wysłanej dopiero do zatwierdzenia przez ZK)?

Uaaa, Sajko masz ambitne plany zaatakowac MS z bulikiem?:cool3: