Jump to content
Dogomania

PON(?)..chora..dzika..umierajaca w schronie-Jel.Gora ! Znow za pozno- za TM ! ! ! ! !

Recommended Posts

Posted

malagos jeśli to pewne to trzeba dać znać wolontariuszce Magdzie!!!!!!!!!!
Napisałą mi maila, że jeśli jest coś pewnego to ona sunię wyciągnie i zaprowadzi na pierwszą wizytę do weta!!!!!!!!!!!!
I dotrzyma jakoś do transportu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie mam tel do Magdy. Chyba Jola_K lub Zuzia mają!!!!!!!!!

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Otóż moi drodzy wiem już duzo.
Jola K - dzieki za nr telefonu do Magdy. Zadzwoniłam do niej i pogadałyśmy.

To nie jest PON (proszę to zmienić w tytule, ZuzuM).
Po drugie jest w schronisku bardzo długo, moze i 2 lata. Zmieniono jej boks, Magdzie powiedziano, że została zagryziona. Ale się odnalazła na wybiegu.
Jest szczekliwa i bojaźliwa. Dlatego nie raz dostała w kość od pielęgniarzy i od dobrego roku nikt do niej do kojca nie wchodzil. Co do sierści, nie ma jej za wiele, ale na skutek zaniedbania czy choroby, nie wiadomo. Nie pozwala sie dotknac i np. obejrzec zębów. Gdy szczeka to widać, ze nie ma wszystkich. Jest w sumie mała, ale ni wychudzona.
Jutro Magda w schronie weźmie ją na spacer (na siłę, bo nie daje sie wyprowadzac), obejrzy, ja wieczorem do niej dzwonie i postanowimy, co z tym fantem robić. Magda moze jej zrobić podstawiowe badania u zaprzyjaźnionego weta i nawet transport nie byłby jakąs niemozliwą rzeczą( a to w sumie drugi koniec Polski).

Posted

Malagos, jestes cudowna:loveu: szczerze, do momentu zdobycia jej zaufania przy zabiegach niestety radzilabym zakladac jej kaganiec.. Mala jeszcze nie wie, ze wlasnie wygrala los na loterii.. taka szanse na nowe, zdecydowanie lepsze zycie..:)

Posted

To się okaze jutro :cool3: :evil_lol:

Do tej pory pieski na tymczasie u nas trafiały się super, milutkie i spokojne.
Ta warczaca dama byłaby nie lada wyzwaniem

Ale boję się, ze jak okaże sie kompletną wariatką, to rodzina się zbuntuje i zabroni brać kolejnych lokatorów...:shake:

Posted

malagos napisał(a):

Jest szczekliwa i bojaźliwa. Dlatego nie raz dostała w kość od pielęgniarzy i od dobrego roku nikt do niej do kojca nie wchodzil.

Fajni pielęgniarze....:shake: :shake: :shake:

Posted

To chyba normalne w schroniskach, bojący się pies, który szczeka ze strachu, to po co o niego dbać? I tak go nikt nie adoptuje....

No, ciekawe co powie jutro Magda...

Posted

malagos napisał(a):

To nie jest PON (proszę to zmienić w tytule, ZuzuM).

Ciesze sie, ze psiak otrzyma potrzebna mu pomoc.
Jesli chodzi o rase, to napisalam PON - bo wlasnie tak wyglada na zdjeciu ze schroniska. Wczesniej nie widzialam jej na zywo, ale za to poznalam jej historie.
Ale to nie jest przeciez takie istotne, bo i kundelkom pomaga sie na ile mozna.
Dziekuje. Mam nadzieje, ze Magda przebada sunie, bo ja napisalam jedynie to, czego dowiedzialam sie od pielegniarza i o tym, co sama na wlasne oczy zobaczylam :angryy: .

Posted

malagos napisał(a):
To się okaze jutro :cool3: :evil_lol:

Do tej pory pieski na tymczasie u nas trafiały się super, milutkie i spokojne.
Ta warczaca dama byłaby nie lada wyzwaniem

Ale boję się, ze jak okaże sie kompletną wariatką, to rodzina się zbuntuje i zabroni brać kolejnych lokatorów...:shake:

iiiiii? zżera mnie ciekowosc co przynioslo "jutro":)

Posted

Rozmawiałam z Magdą. Nie udało sie wyprowadzic suni, bo nie było pilęgniarza. Sunia podeszła do siatki i szczekała. Zębów rzeczywiście nie ma wszystkich. Nie jest wychudzona, ale sierść jest rzadka, co centymetr 1 włosek. Nie ma przełysień na pysku (raczej nie nużyca), bąbli, króst itp. Przeżyła tyle,więc nie jest gapą, do miski ma dostęp. Siedzi z kilkoma innymi sukami, raczej nie gryzie się z nimi.
Jak będzie pilęgniarz, suka będzie wyprowadzona, ostrzyżona, zaczipowana.

Są 2 wyjścia, albo jedzie do mnie i dajemy jej szansę.
Albo zostaje w schronisku i żyje sobie dalej, aż do smierci, bo nikt jej nie weźmie (Magda mówi,ze większość jest "agresywna"), a psy nie sa usypiane, nawet te zdychajace (bo wet. miał za duzo uśpień w ub.roku)....

A tak poza tym, nie chciałabym nigdy, przenigdy bywać w tym schronisku, widziec te sceny o jakich opowiadała Magda, być bezsilną na takie traktowanie zwierzat...:-(

Ehhh, nie chce się gadac....

Posted

[quote name='malagos']
Są 2 wyjścia, albo jedzie do mnie i dajemy jej szansę.
Albo zostaje w schronisku i żyje sobie dalej, aż do smierci, bo nikt jej nie weźmie quote]
Malagos zdecydowałabyś się???? :-(

Posted

Florida, w tym wątku chcą RASOWEGO, nie mixa, a ta bieda nawet "nie stała " przy PON-ie. Prosilam o zmianę tytułu, bo wprowadza ludzi w błąd.

Chyba sie zdecydowałam na tak.