Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beatko dzięki wielkie za ogłoszenia!!:loveu::loveu:
Niestety na razie tylko 1 (słownie: jeden) telefon o psa do kojca...

dominikabankert napisał(a):
Anett ma szczescie to i domek sie znajdzie

coś ostatnio jakieś du..te to szczęście:roll:

Posted

anett napisał(a):
Boston na razie w dotychczasowym domu i mamy czas na spokojne szukanie mu czegoś nowego...

To dobrze, że można szukać na spokojnie. Trzymam kciuki za dom dla pięknego Bostona.

Posted

Zdjęcia chłopaków z DS jeszcze z początku sierpnia, uzupełniam bo w związku z brakiem dostępu do netu niewiele było informacji na wątku

Psiaki wyszczotkowane, wykąpane jak pozbyły się sfilcowanej skorupy to wyglądały jak połówki siebie, Boston ważył 26kg (!!!) i nie rozpoznałabym w nich owczarków z wcześniejszych zdjęć.
Obecnie Boston waży 31,5kg, Brooklyn kg mniej ale przy takim karmieniu nic dziwnego;) owczarki dostają wołowinę z warzywami, biały ser, żółtka, wieczorem suchą karmę.
Śpią już w domu, w sypialni ze swoimi ludźmi.
W czym generalnie jest problem?
Psy jak zostają same - w ogrodzie w czasie pracy właścicieli - prześcigają się w niszczycielskich zapędach - pogryzły, wykopały i zeżarły wszystko co się dało: krzewy, kwiaty, narzędzia, swoje legowiska, węże ogrodowe... Ludzie i tak dysponują pokładami świętej cierpliwości, generalnie bardziej chodzi im o bezpieczeństwo psów niż o zniszczenia. Boston w opinii pana jest psem nadpobudliwym, nadaktywnym, nie uznającym żadnych granic... zupełnie to odbiega od opinii i Wiosny i behawiorystki i tak naprawdę nie za bardzo wiadomo o co chodzi... Ze strony obecnych właścicieli na pewno już nie chodzi o pozbycie się Bostona - pan chciałby zostawić oba psy ale najlepiej z gwarancją, że już nie wymyślą nic gorszego... :roll: Zachowanie psów jest wynikiem prawdopodobnie z jednej strony nieumiejętnością poradzenia sobie z wolnością, którą otrzymały a z drugiej wzajemnego nakręcania się...
Psy są nadal na suplementach, które mają pomóc im się wyciszyć (hmmm albo w ogóle nie działają albo w ogóle trudno sobie nawet wyobrazić do czego byłyby zdolne bez tego); można też mieć nadzieję, że jakieś widoczne efekty przyniesie kastracja...

W związku z tym nawet nie wiadomo jakiego domu szukać dla Bostona...
Dodatkowo podobno Boston nie lubi innych psów i dzieci

Posted

Łobuzy nieprzeciętne:diabloti: ludziom pewnie nie było do śmiechu jak nie mogli zapanować nad tym rozszalałym żywiołem ja natomiast nie potrafiłam się powstrzymać jak pan opisywał wyczyny chłopaków:evil_lol: np. kupili specjalny spray aby ich oduczyć gryzienia wszystkiego - pan chciał wypróbować go na jabłku bo mają w ogrodzie też drzewka owocowe i Boston pożera takie ilości, że martwią się żeby mu nie zaszkodziło; no w każdym razie opryskał jabłko tym środkiem i jeszcze nie skończył a Boston już mu wyrwał je z ręki, pożarł całe, oblizał się i czekał na kolejne:cool1:

Posted

Niespodzianka:multi::multi:
dostałam dzisiaj najnowszą sesyjkę cyt. "[FONT=Arial]najpiękniejszych amantów we wsi":evil_lol:
[/FONT][FONT=Arial]

[/FONT]

Posted

Niestety fatalne wieści:shake:
Chłopaki miały robione badania i Boston ma leukocytozę i wszystkie wyniki w górnych granicach normy a Brooklyn ma ciężką niewydolność nerek...:-(

Posted

anett napisał(a):
Niestety fatalne wieści:shake:
Chłopaki miały robione badania i Boston ma leukocytozę i wszystkie wyniki w górnych granicach normy a Brooklyn ma ciężką niewydolność nerek...:-(

O matko :( takich wiadomości się nie spodziewałam :(:(:(

Posted

Cantadorra napisał(a):
Tak mi przykro. Jak można walczyć z tak silną leukocytozą, czy ktoś coś wie?

Na razie niewiele wiadomo, przyczyny mogą być bardzo różne, na razie psiaki dostały jakieś leki i mają być na ścisłych dietach : Boston na RC dla szczeniąt i młodych psów ras dużych (żeby wykluczyć leukocytozę na tle pokarmowym); Brooklyn na weteryneryjnym RC Renal. Po 2-3 tygodniach mają mieć powtórzone badania i pewnie będzie można powiedzieć coś więcej...