wiosna Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Ale ładne imiona, mnie się podobają bardzo :) Który jest który? :razz: (Chociaż pewnie Anett musi imiona zatwierdzić, hm? Albo przechrcimy jej chłopaków szybko i cichaczem, póki jej nie ma ;)) Quote
Martika&Aischa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 wiosna napisał(a):Ale ładne imiona, mnie się podobają bardzo :) Który jest który? :razz: (Chociaż pewnie Anett musi imiona zatwierdzić, hm? Albo przechrcimy jej chłopaków szybko i cichaczem, póki jej nie ma ;)) Cioteczko ja myślę tak sobie nadal po cichutku ;) że DONek to Brooklin a ONek to Boston ;) ale decyzja należy do Was cioteczki:lol: Quote
necianeta89 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Przepraszam za Offa..... Cioteczki! Wstąpcie do biednego rocznego Beagla potrąconego przez samochód:( http://www.dogomania.pl/threads/210873-Potr%C4%85cony-Kornel-w-gipsie-beagle-zbieramy-na-konsultacje-i-leczenie-! Quote
Martika&Aischa Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 wiosna napisał(a):Wstawiłam kilka zdjęć TUTAJ-KLIK Cioteczki psiaki zupełnie inne niż na pierwszych zdjęciach ...widać gołym okiem rękę kochającego człowieka:loveu: i ta duma w oczkach :loveu: super! Jeszcze troszkę i będą się domki o nie zabijać a WY będziecie przebierały na lewo i prawo :lol: Tego tym pięknym psiakom życzę :loveu: Quote
betka Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Gdyby choć jeden z nich był kulawy, to by się tu ludzie zbiegli. .. Takim ślicznościom to nikt nie chce pomóc. A przecież same sobie domu nie znajdą :( Quote
Martika&Aischa Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 A czy ktoś im zrobił ogłoszenia ??? mają allegro ? Trzeba je podsunąć cioteczce Ilon_n ona szuka dla ONeczków świetnych domów :) Quote
betka Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Tak ? To przydałaby się tu :) On-ki jeszcze czeka kastracja i SPA. Dopiero wtedy będzie je można wydać. Ale poszukiwania można już chyba zacząć. Wiosna potrzebuje miejsca na kolejne bidoki. Quote
Martika&Aischa Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Dam znać Ilon_n i zaproszę ją na wątek :) Quote
wiosna Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 To jak już te dwa domy znajdą, to ja kolejne dwa Wam zaraz dam, mam cudne dwie sunie, i nawet trzecią, beżową też, jakby nam chłopaków zabrakło ;) Quote
betka Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 To co Wiosna, możemy je zacząć ogłaszać ? Każdego z osobna, czy w pakiecie? Quote
wiosna Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Wiesz co, o to trzeba Anett zapytać, z tego co wiem jest ktoś chętny na Brooklyna, ogłoszenia będą potrzebne tylko Bostonowi (hmm, "Boston w Twoim domu! Niepowtarzalna okazja, nie przegap" :eviltong" ). Ale Anett gdzieś na wioskę uciekła i musimy poczekać co nam powie. Quote
betka Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Bardziej podoba mi się Boston, to prawda :). Na emeryturze założę sobie hodowlę starych, brzydkich i niechcianych ON-ków :) Rozmawiałam w poniedziałek z Anett. Mówiła, że ten dom dla Brooklyna jakoś taki niezdecydowany. Quote
Martika&Aischa Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Zaglądam do dwóch pięknych ONeczków ........zostawiłam Ilonce wiadomość ...... Quote
betka Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Napisałam taki tekst dla Bostona. Można poprawiać, skracać, itd :). Nie wiem, kto będzie tzw. "kontaktem" ? Wiosno mamy go już ogłaszać (znajdziemy chyba jakiś bazarek z ogłoszeniami??) , czy czekać. Kiedy on ma kastrację? Boston – 4-letni Owczarek niemiecki Smutne początkowe lata swojego życia spędził w kojcu, zamknięty razem z innym owczarkiem Brooklynem. Psy były karmione i...nic poza tym. Na szczęście kilka miesięcy temu wrażliwe na krzywdę zwierząt osoby uwolniły te biedne, zaniedbane psy i umieściły w domu tymczasowym. Okazało się, że Boston to typowy przedstawiciel swojej rasy: jest opanowany, nieagresywny, po prostu - dobry. Nie zawiera przyjaźni z byle kim - o jego uwagę trzeba chwilkę pozabiegać. Kiedy już uzna kogoś za godnego uwagi staje się „tylko jego psem”, wiernym kompanem i miłym towarzyszem. Ktoś kto miał owczarka wie, że 4-letni pies tej rasy jest zrównoważony i przewidywalny – wiadomo czego można się po nim spodziewać. Taki właśnie jest Boston. To pies, który chce należeć do jednego właściciela i pozostanie mu bezgranicznie wierny do końca. Zaletą Bostona jest ponadto jego chęć czujnego stróżowania. Nie szczeka bez potrzeby, ale podbiega do ogrodzenia natychmiast, gdy kogoś zauważy i obserwuje dopóki „intruz” nie zniknie mu z pola widzenia. Jest łagodny i bezproblemowy, podczas żmudnego czesania zamienia się w siedzący posąg, delektując się chwilą poświęconą tylko jemu. Nie można też nie zauważyć wyjątkowej urody Bostona, typowej dla przedstawiciela rasy owczarka niemieckiego. Szukamy dla Bostona nowego domu, nowego właściciela, dla którego mógłby zostać wiernym przyjacielem, który za miskę karmy i łagodny dotyk ludzkiej dłoni odpłaci tak jak to owczarek potrafi najlepiej – swoim bezgranicznym przywiązaniem, lojalnością i wiernością. Pies jest gotowy do adopcji: zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany. Przebywa w okolicy Kluczborka. Jeśli będzie taka potrzeba, pomożemy w jego transporcie. Kontakt: tel. 500-16-25-35, mail: [email protected], Quote
betka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Wczoraj rozmawiałam z Anett. Dom nadal zainteresowany Brooklynem. Wzięliby go na początku sierpnia. Tzn., że trzeba za miesiąc uzbierać dla niego na hotel. Quote
wiosna Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Tekst ładny, taki rzeczowy i zwięzły, wszystko o Bostonie. Nie jestem tylko pewna czy nie zamienić słowa "dojrzały" - bo chociaż dojrzałość jest wielką zaletą, dla wielu jest po prostu ładnie nazwaną starością, o zgrozo. może dorosły? w sensie już nie szczenior, a nikt nie pomyśli, że dziad ;) Rozbawiłaś mnie też tym zdaniem: "Nie można też nie zauważyć wyjątkowej urody Bostona, typowej dla przedstawiciela rasy owczarka niemieckiego." Wyjątkowej-typowej. Jeśli wyjątkowy, to nie typowy ;) Ale to może juz moje jakieś dopatrzenie, nie zmieniaj nic, jest ładnie. Kontakt może być do mnie, jasne - tel. 500-16-25-35, mail: [email protected], albo do Anety - może nawet lepiej? Boston kastrację ma dokładnie za tydzień, też w piątek o 08:00, Brooklyn - właśnie jest na stole. Dzięki Beatko :loveu: Quote
anett Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Beatko ogromne DZIĘKI za wszystko!!:loveu::loveu: Brooklyn najprawdopodobniej ma dom od 1 sierpnia:lol: Dom z ogrodem, ma mieszkać w domu i być rozpieszczanym członkiem rodziny:lol: Państwo wybierają się do Wiosny w weekend, zobaczymy... I takiego właśnie domu szukamy dla Bostona - domu z ogrodem, pies w domu, przy człowieku Ogłoszenia myślę, że można puścić w przyszłym tygodniu, namiary do Wiosny albo do mnie, obojętnie Zaraz poszukam jakiegoś bazarku ogłoszeniowego, niestety jeszcze długo nie będę miała dostępu do netu, więc jestem ogromnie wdzięczna wszystkim za pamięć o psiakach:lol: Martika dzięki za porządne imiona dla chłopaków:lol: Rambo przyprawiał mnie o dreszcze:eviltong: Quote
Tymonka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 anett podaj mi na pw konto psiaków , prześlę to co mam bo ostatnia wpłata coś dotrzeć nie może . Quote
anett Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 konto OTOZowskie [SIZE=3]Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS" Inspektorat w Lublińcu nr konta 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 z dopiskiem "dla ONków" Anja wielkie dzięki!!:loveu::loveu: Quote
anett Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Dotychczasowe rozliczenie: Wpływy: 35zł od Ewy38 100zł od Betki 120zł od Betki razem 255zł Wydatki: 80zł za transport 40zł hotel do końca czerwca 620zł hotel lipcowy razem 740zł stan minus 485zł + do opłacenia dwie kastracje i odrobaczenia Quote
betka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Wiosna dałam Twój kontakt. A ten wyjątkowej urody, typowy dla rasy wzięło mi się z wizyt z moim poprzednim starym ON-kiem u Wtetów. A teraz mam mniej więcej ON-kę, śliczną :loveu: (prawda Anett ??), i zagaduję weterynarzowi za każdym razem "ładna jest, no nie?".... i nic :obrazic:. Weterynarz chyba ogłuchł :roll: ? Quote
Recommended Posts