Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, Rudzik od wczoraj nic właściwie nie je. Dostał normalną porcje, którą wcześniej jadał aż mu się uszy trzęsły a wczoraj nic, dzisiaj też nie, leży i schnie. Dzisiaj nie wziął lekarstw bo nie chciał zjeść nawet tej pysznej pachnącej kiełbaski nafaszerowanej lekami. Wcześniej nie było problemu a dzisiaj nie, chciałam mu dać w czekoladzie, żółtym serze i nic. Odpuściłam bo już do pracy się spieszyłam. Drugie podejście zrobię jak wrócę. Nie wiem czy po prostu nie oczyszcza sobie żołądka bo skubał dziś trawę.... Zobaczymy. Dzisiaj już środa.... :/ co mam zrobić?

Posted

[quote name='Bunnyshock']Kochani, Rudzik od wczoraj nic właściwie nie je. Dostał normalną porcje, którą wcześniej jadał aż mu się uszy trzęsły a wczoraj nic, dzisiaj też nie, leży i schnie. Dzisiaj nie wziął lekarstw bo nie chciał zjeść nawet tej pysznej pachnącej kiełbaski nafaszerowanej lekami. Wcześniej nie było problemu a dzisiaj nie, chciałam mu dać w czekoladzie, żółtym serze i nic. Odpuściłam bo już do pracy się spieszyłam. Drugie podejście zrobię jak wrócę. Nie wiem czy po prostu nie oczyszcza sobie żołądka bo skubał dziś trawę.... Zobaczymy. Dzisiaj już środa.... :/ co mam zrobić?[/QUOTE]

Może i oczyszcza żoładek....
Dzwoniła do ZuziaM i Kikou (prowadzi DT domowy dla starszych, schorowanych piesków) niestety obie nie mają miejsc :( :( :(

Szukam dalej....

Posted

[quote name='Aimez_moi']Marinka....:) szydlowieckie psiaki czesto trafiaja do hoteliku chyba Rudy pies prowadzony przez Rudynpm i dziewczyny sa bardzo zadowolone.....:)
Moze bedzie tam miejsce?[/QUOTE]

a może tutaj..jeszcze gdzieś było dt dla suczek, ale Rudzik to prawie jak dziewczynka...

Posted

[quote name='Marinka']Może i oczyszcza żoładek....
Dzwoniła do ZuziaM i Kikou (prowadzi DT domowy dla starszych, schorowanych piesków) niestety obie nie mają miejsc :( :( :(

Szukam dalej....[/QUOTE]

no to obie pytałyśmy te same osoby....

Posted

Tak, Rudzik jest teraz w Częstochowie. Z tego co wiem do psów bardzo ok, z moją suką bardzo w porzadku, podobno do kotów tez jest ok. To jest bardzo grzeczny i miły piesek....

Posted

[quote name='Bunnyshock']Tak, Rudzik jest teraz w Częstochowie. Z tego co wiem do psów bardzo ok, z moją suką bardzo w porzadku, podobno do kotów tez jest ok. To jest bardzo grzeczny i miły piesek....[/QUOTE]

Dopowiem, że jest bardzo spokojny, ciutke wylękniony ale szybko mu przechodzi.

Posted (edited)

dziewczyny , tak myślę ciągle i myślę że ja , jako ja to bym go zabrała na jakiś czas , ale mam trzy schody ... jeden to ojciec, ( niestety mimo 50ciu lat mieszkamy z rodzicami , niby oni na górze , my na dole , ale nieraz jest tak jak z pawłem i gawłem ;) ) drugi schodek to moja rodzinka , muszę uzyskać zgodę ...a trzeci schodek to jamnik Batman ... no ten schód to może być nie do przeskoczenia ( dwa pozostałe prośbą , groźbą , jakoś udało by się zlikwidować ).... niestety wielki groźny brytan czai się w tym małym ciałku , obawiam się awantur z użyciem zębów

no i odpadł by transport ;)

Edited by lilk_a
Posted

[quote name='lilk_a']a gdzie jest Rudzik ? w jakim mieście ? spokojny ? może być z innymi psami ?[/QUOTE]

Rudzik jest w Częstochowie. On nie ma konfliktów z innymi zwierzakami :)

Posted

Srece mi peka jak czytam ,ze on nie je ....On po prostu ogromnie tęskni za Wiolka to pewne ....
Marinka proszę nie daj go do żadnego nie sprawdzonego miejsca ...on już i tak jest psychicznym wrakiem ...

Gdybym była tam gdzie kiedyś wziełabym go bez zastanowienia ....

Posted

[quote name='funia']Srece mi peka jak czytam ,ze on nie je ....On po prostu ogromnie tęskni za Wiolka to pewne ....
Marinka proszę nie daj go do żadnego nie sprawdzonego miejsca ...on już i tak jest psychicznym wrakiem ...

Gdybym była tam gdzie kiedyś wziełabym go bez zastanowienia ....[/QUOTE]

no ja jestem niesprawdzonym miejscem więc odpadam ;) a tak na poważnie to niestety moja rozmowa z rodziną nie przebiegła tak jak oczekiwałam :(

a brałyście pod uwagę hotelik LILUtosi ? rozmawiałam z nią przed chwilą na fb i mówiła że jeśli zgodzi się z psami to będzie w domu , a zgodzi się ... prawda ?

Posted

On absolutnie nie jest konfliktowy :)
Dzwoniłam dziś do Bunnyshock - rozmawiałyśmy chwilę...obie jesteśmy zdania, że dla jego psychiki lepiej będzie jeśli ciągle nie będzie wędrował z miejsca na miejsce. Ciśnienia więc nie mamy, że to musi być w ten piątek.
Jedno wiem na pewno, że nowy DT musi być absolutnie sprawdzony.
Skupiam się też na ogłaszaniu Rudzika - Bunnyshock stara się przestawić go na to imię :)

Posted

[quote name='lilk_a']no ja jestem niesprawdzonym miejscem więc odpadam ;) a tak na poważnie to niestety moja rozmowa z rodziną nie przebiegła tak jak oczekiwałam :(

a brałyście pod uwagę hotelik LILUtosi ? rozmawiałam z nią przed chwilą na fb i mówiła że jeśli zgodzi się z psami to będzie w domu , a zgodzi się ... prawda ?[/QUOTE]

Aabsolutnie nie miałam Ciebie na myśli .Chodziło mi o nowe ,nie sprawdzone miejsca .;)

Posted

Drogie koleżanki Rudzik lepiej, wieczorem już był w lepszym humorze, coś tam nawet zjadł. A jak szliśmy spać to w ogóle wziął się za chrupanie suchego więc jest ok. Rano humor dobry. Piesek na razie zostanie u mnie i słuchajcie - szukamy mu DS. Wytyczne które ustaliłyśmy z Marinką to najlepiej osoby z nie starym pieskiem albo ktoś kto dużo jest w domu (osoby starsze?) żeby nie był pół dnia sam. Jeśli coś się u mnie zmieni to będę dawała znać, póki co, chwile jeszcze u mnie będzie ale na prawdę DS porządny dosyć pilnie poszukiwany.

Posted

[quote name='Bunnyshock']Drogie koleżanki Rudzik lepiej, wieczorem już był w lepszym humorze, coś tam nawet zjadł. A jak szliśmy spać to w ogóle wziął się za chrupanie suchego więc jest ok. Rano humor dobry. Piesek na razie zostanie u mnie i słuchajcie - szukamy mu DS. Wytyczne które ustaliłyśmy z Marinką to najlepiej osoby z nie starym pieskiem albo ktoś kto dużo jest w domu (osoby starsze?) żeby nie był pół dnia sam. Jeśli coś się u mnie zmieni to będę dawała znać, póki co, chwile jeszcze u mnie będzie ale na prawdę DS porządny dosyć pilnie poszukiwany.[/QUOTE]

Tak mi tego kurdupelka żal, bo biedaczysko tyle złego już przeszedł.I tym bardziej żal,że zabrać nie mogę...Ale się porobiło...

Posted

Tak sobie myślę, że na wątku bicia piany zleciały się sępy, które pomoc mają gdzieś, natomiast chcą wyrzucić swe frustracje. Tylko nieliczni są na wątku i tylko nieliczni pisali, podpowiadali na pw, gdzie mogę znaleźć DT dla Rudzika.
Ot....dogomania :(

Posted

Witam wszystkich. Dostałam informację od mari23 że piesek bidulek w potrzebie. Działam głównie we wrocławskiej Ekostraży i mam zwierzaki na tymczasie. Niestety w DT mogę mieć tylko dwa psiaki i mam już komplet ( nieustający zresztą) ale prowadzę hotelik dla zwierzaczków. Jeśli byłby problem z miejscem dla niego i znalazłyby się pieniążki na opłacenie jego pobytu to kontaktujcie się ze mną na priv, bo tutaj zaglądam baaaaardzo rzadko. Chętnie udzielę wszelkich informacji. Pytanie jest tylko jedno. Z tego co wyczytałam to on p[owinien być w domku i z tym nie ma problemu u mnie ale czy on może być z czterema innymi psami? Jednym małym i trzema dość dużymi. Nie będzie to dla niego za dużo? Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych.