Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zajrzalam na wątek zbiorczy jednego z przytulisk i ... znów się zakochałam... :(

Dwa maluchy - Gucio i Maja czekają w Głownie na swojego człowieka. Mają ok. 3,5 mies. Jakiś facet je przyniósł, podobno weszły do niego na podwórko... Raczej to nie jest prawda, bo są zadbane, i bardzo towarzyskie.

Maluchy trzeba szybko zabrać - w schronisku nie sprawdzają domów do jakich psiaki trafiają, dzieciaki są cudne, więc lada moment ktoś się nimi zainteresuje i trafią na łańcuch.
Dzięki Nice28 mamy trochę czasu na znalezienie im domów (poinformowała w schronisku, że intensywnie nad tym pracujemy), ale śpieszyć się trzeba...

Ja ich wziać nie mogę - Neska zalega na tymczasie, inne DT też przepełnione (płatne DT same powinny dopłacać za możliwość opiekowania się takimi cudami:diabloti:), szukamy każdej możliwości wyciągniecia rodzeństwa z przytuliska, chociażby do domu tymczasowego.

Maluchy zostały dziś zaszczepione.

* tytuł nawiązuje do komentarzy jakie pojawiają się na stronie przytuliska odnośnie sceniackuf - nie akurat tych - ale własnie do tak pojmujących psy ludzi trafią Maja i Gucio jeśli im nie pomożemy :(

W porozumieniu z Niką - adopcją maluchów zajmę się ja (chociaż mają już ogłoszenia na 60 portalach z kontaktem na nikę).
519730279 [email protected]

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nika28 napisał(a):

No to teraz szukamy najlepszych domków... może jakiś na forum się znajdzie ? :oops:

Byłoby super ;) Z forum czy nie z forum - domy mają być najlepsze!

Nika, czy w tych ogłoszeniach gdzie da radę mogłabyś zmienić nr telefonu na mój?

Posted

No cóż...czasem ma się dość tego wszystkiego i przeklina się chwilę, w której odkryło się dogo, prawda, Andzike?
No ale oczywiście melduję się u szczeniaczków - bo dobrą stroną odkrycia przeklętego dogo jest to, że można się tym wszystkim z kimś dzielić. W te i wewte.

Posted

I ja się melduję...byłam też na wątku tego przytuliska...i widziałam maluchy...Andzike,już wspólnie z tego przytuliska pomogłyśmy jednemu psiakowi...Debrze...teraz trzeba pomóc maluchom...jeśli nie mają ogłoszeń mam wykupione ogłoszenia na bazarku Koosiek...ale to może trochę potrwać...wolno idą te ogłoszenia...daj znać czy chcesz ogłoszenia...:lol:

Posted

Dziewczyny, dzięki, ze jesteście - od razu raźniej!

Florentynka - masz calkowitą rację - czasem sobie myślę, że "przed dogo" było tak jakoś wygodniej, spokojniej, czyściej:diabloti:, łatwiej... Ale potem przypominam sobie te psie mordy, którym udalo się pomóc, ciesze się z wirtualnych i realnych przyjaźni, ktore dzięki dogo nawiązalam... i nie chcialabym byc nigdzie indziej ;)

Romka - nika28 zrobila dzieciakom pakiet 60ogłoszeń, jakiś tam odzew jest, ale podobno nic ciekawego :(

nika28 napisał(a):
Tak, jasne ;) Już zmieniam.

Dzięki, miło będzie jak mój "psi" telefon w końcu zacznie dzwonić ;)

Posted

A może ktoś napisze ładny, wzruszający tekst ? Zrobię im jeszcze raz ogłoszenia, tylko że z kontaktem na Andzike... Ja też wczoraj napisałam im tekst na szybko, i domki nie za fajne piszą... :(

Posted

Najpiękniejsze sceniacki pod słońcem, ciekawe skąd się tam wzięły... Nie dość, że Nelkowe z urody, to jeszcze mają głupawy wyraz pyska Hyźkowy ;-) Gdzie by tu je zabrać, żeby były bezpieczne? Andzike, super, że założyłaś wątek.

Posted

[quote name='mamanabank']Najpiękniejsze sceniacki pod słońcem, ciekawe skąd się tam wzięły... Nie dość, że Nelkowe z urody, to jeszcze mają głupawy wyraz pyska Hyźkowy ;-) Gdzie by tu je zabrać, żeby były bezpieczne? Andzike, super, że założyłaś wątek.

Dokładnie!!! Tak by wyglądały nasze wspólne dzieci :D
Non stop o nich myślę... :( i boję się, że jak coś załatwimy to będzie za późno :(

Posted

:loveu:padłam na kolana:loveu: są przecudowne:loveu:

Gdyby nie to, że Zuza nam na stanie zalega to pieszo bym poszła po szczury do Głowna, coby tam dłużej siedzieć nie musiały:-( Póki co podeślę je do "niedoszłych" Państwa Zuzy... może one zignorują kotecka...

Mamanabank- powiem Hyźkowi co Ty na jego temat wygadujesz:evil_lol: z mordki to On jest mądrala:evil_lol:

Posted

Kasiaw201 napisał(a):
Ania, Ty mnie nie rób takich numerów......... im dłużej patrzę na Gucia tym bardziej się łamie............. on jest cuuuuuuuudowny

Zaczyna być interesująco i obiecująco...;)