Kulkerson Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Piękny pies. Czekamy na relacje i decyzje w sprawie Szarika. Ma smutne oczy.... Quote
Livka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='Livka']Poproszę o nr konta - wesprę, niestety tylko jednorazowo[EMAIL="ewelinan68@"][/EMAIL][/QUOTE] Przypominam się ;) Quote
obraczus87 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Awit czekam w takim razie na smska :) czy podjęłaś decyzję odnośnie bycia skarbnikiem?? Bo nie wiem na czym stoimy.... Chyba, że ktoś tutaj obency może podjąć się bycia skarbnikiem?? (Livka - nie mogę jeszcze podać nr konta :) ) Dziekujemy za zdjęcia. Pies jest piękny! Ale ma okrutnie smutne oczy :roll: Quote
Awit Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Smutne oczy, tak jak jego życie. Psy u teściów przy budach są radośniejsze, a ten czuje, że jest niechciany:-( A jaki był dziki jak go zobaczyłam 1szy raz, jaki przestrachany, uciekał po polach z ogonem pod brzuchem, nawet się nie obejrzał czy lecę za nim. Quote
Kulkerson Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Oby już nie musiał się tak czuć... Oby nie musiał już długo czekać. W razie co mam kolejne 20zł stałej deklaracji - od znajomej. Edit: W ogóle, nie chcę być upierdliwy. Ale martwi mnie, że ci ludzie u których psina jest, mogą w końcu stracić cierpliwość. Dlatego dobrze by było, jak już będzie wszystko wiadome, podjąć konkretną decyzję i w razie co ruszyć z Allegro i FB. Quote
Kociabanda2 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 nie wiem czy jemu nie byłoby za zimno w budzie... ale Awit przeczytaj i może głoś go tutaj: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/211231-Poszukiwana-y-du%C5%BCy-w%C5%82ochaty-pies-sunia-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85cy-do-domu-z-ogr%C3%B3dkiem%21%21?p=17262003#post17262003"]http://www.dogomania.pl/threads/211231-Poszukiwana-y-du%C5%BCy-w%C5%82ochaty-pies-sunia-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85cy-do-domu-z-ogr%C3%B3dkiem!!?p=17262003#post17262003[/URL] Quote
Kulkerson Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 o! Można tam Szarika zgłosić. [B]Awit[/B], do Ciebie byłby podany kontakt, zgłosisz go tam? :) Quote
obraczus87 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 [B][SIZE=3]Dziekujemy za nowe deklaracje :) Ja uazam, ze trzeba Go zabrac i umiescic u Fiery. Deklaracje stałe:[/SIZE][/B] Awit 30 Kulkerson 20 Paulinken 10 Ronja 10 Martasekret 20 Danavas 10 Olena84 10 Znajoma [B][SIZE=3][/SIZE][/B]Kulkerson 20zł Winter 7 40zł [B] BRAKUJE 30zł miesięcznie ! ! ![/B] Quote
Kulkerson Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 No i pięknie :) Zrobię mu banerek dzisiaj wieczorem. A co z tym bazarkiem? Może jednak prześlę zdjęcia przedmiotów Livce? Bo czasu nam trochę brak. A tak to można byłoby już go robić i uzbierać na weterynarza. Quote
danavas Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Zapraszam kochane do psiaczka: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/211261-Pies-z-Hotelu-Manor-House-w-chlewiskach...zbieramy-sta%C5%82e...szukamy-dt-w-okolicy-opola?p=17265823#post17265823"]http://www.dogomania.pl/threads/2112...3#post17265823[/URL] szukamy mu dt w okolicach Opola, może znacie kogoś kto mógłby pomóc??? Quote
obraczus87 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Chlopakowi brakuje 30zł miesiecznie ! PROsimy o pomoc!!!!! Quote
Kocurek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Cioteczki moge dac tylko niestety 5 zl stalej ale dopiero od sierpnia.Grosik.ale zawsze wspomoze.Dopiero w sierpniu bede we Wroclawiu i wtedy "napelnie" dopiero swoje konto:) Quote
obraczus87 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 [quote name='Kocurek']Cioteczki moge dac tylko niestety 5 zl stalej ale dopiero od sierpnia.Grosik.ale zawsze wspomoze.Dopiero w sierpniu bede we Wroclawiu i wtedy "napelnie" dopiero swoje konto:)[/QUOTE] Dziękujemy :) Acha Awit mi napisala, że nie zdążyła pojechać do sołtysa. --------------------------------------------------------------- [B][SIZE=3]Deklaracje stałe:[/SIZE][/B] Awit 30 Kulkerson 20 Paulinken 10 Ronja 10 Martasekret 20 Danavas 10 Olena84 10 Znajoma Kulkerson 20zł Winter 7 40zł Kocurek 5zł [B] BRAKUJE 25zł miesięcznie ! ! ![/B] Quote
ogonek2 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 ja też mogę tylko 5 zł stałej, poproszę konto. Quote
dostrota Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 doloze 50 zl miesiecznie tylko nr konta poprosze pozdrawiam Quote
Awit Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Matko jestem w szoku! Słuchajcie, jeszcze dostałam pw od kogoś kto chce dołożyć brakujące 30zł. To w sumie wszystko wyglądałoby tak: Awit 30 Kulkerson 20 Paulinken 10 Ronja 10 Martasekret 20 Danavas 10 Olena84 10 Znajoma Kulkerson 20zł Winter 7 40zł Kocurek 5zł ogonek2 5zł dostrota 50 MalgorzataD<z pw> 30 Razem: 260!!!!! Edit: Dzwoniłam dziś do sołtysa, on ma zadaszony kojec. Ja się z nim umówiłam, że w niedzielę złapię Szarika i będę u niego. Z tego co mi mówił, to pies będzie w kojcu, albo będzie biegał po podwórku. Jestem rozchwiana, bo jeśli on ma dobre warunki, to będzie mu dobrze. Bo tak, nie wiemy ile on byłby u Fiery, czy w ogóle będzie zainteresowanie nim, to nie jest mały pies, jest ładny owszem, ale jeśli będzie szczęśliwy tu, to nasze/wasze pieniądze mogą uratować innego nieszczęśnika. Ale, żeby go zostawić tam, muszę być tego pewna, że robię dobrze. Dlatego jak tam będę, zobaczę, pogadam z nim, a gdy coś wzbudzi moje zastrzeżenia, to po prostu pojadę do Fiery. Poczekacie jeszcze tydzień? Sąsiadka twierdzi, że u sołtysa będzie miał dobrze. No ludzie go znają, przecież to wieś. Jak myślicie? Wiem, że idealnie dla psa mieć dom, gdzie pies będzie spał w łóżku, jakiś ogródek do biegania, długie spacery itd. I dziewczyny nie mam szelek na jego rozmiar. A jakbym go wiozła do Fiery muszę mieć szelki. Pożyczy ktoś? Quote
Kulkerson Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Ja jestem za tym, że jeżeli będzie tam miał dobrze i nie będzie na łańcuchu, to czemu nie? Przecież ten sołtys nie jest chyba jakimś potworem? Ja i moja znajoma z chęcią przeznaczymy te pieniądze na innego pieska w razie czego. Na razie się wstrzymam z banerkiem i bazarkiem. Awit - zrób to co jest słuszne, jeśli warunki będzie miał dobre, to przecież będzie miał dom. Jeśli coś będzie nie tak, to pieniądze na hotelik są. Wiadomo, fajnie by było poszukać mu domu u ludzi co traktują zwierzę jak członka rodziny - ale nie mamy gwarancji, że go znajdziemy, a jest tyle psów w potrzebie. Nie znajdziemy dla każdego domu, w którym żyją miłośnicy zwierząt. Jeśli warunki są dobre i sołtys nie jest człowiekiem bez uczuć ,co rzuci psu miskę z jedzeniem jak mu się przypomni, to przecież pies będzie miał swoje miejsce. Quote
obraczus87 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Awit przede wszystkim musisz zapytać się czy wykastruje Szarika. Bo jeśli nie ( a wszyscy wiemy jak jest na wsiach najczęściej) to wtedy albo zabieramy Szarika do Fiery - kastrujemy i oddajemy Soltysowi, albo zabieramy - kastrujemy i zostaje u Fiery.... Quote
Awit Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Dobre pytanie. Oczywiście mam zamiar z nim rozmawiać na ten temat, za przykład dam moich teściów, którzy wykastrowali psa i wysterylizowali sukę<co prawda po przejściach ze mną, ale na wsi ciachnięte psy to rzadkość>. Quote
azalia Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 To sołtys nie ma ogrodu?To Szarik będzie cały czas w kojcu?A do domu będzie miał wstęp? Quote
Awit Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Azalia, na wsi tam gdzie ja bywam, mają domy, ogrodzone podwórka, na podwórzu mają budynki gospodarcze, sprzęt na podwórzu bądź garażach. Jakieś ogródki też miewają te gospodynie,ale po tych rabatkach z kwiatami psy nie biegają. Mają też inne ogródki z warzywami, koperek, sałata, pomidory, też zagrodzone i tam psy też nie łażą. Chyba, że mają kawałek pola z warzywami, to już nie ogrodzone. To jest prawdziwa polska wieś. Jedni mają małe gospodarki, inni większe a inni ogromne hektary, a inni ziemi mniej a jakąś produkcję, czy są nastawieni na hodowlę bydła czy trzody. Ktoś ma ileś krów i oddaje mleko, inny ktoś uprawia kalafiory i pomidory na sprzedaż. Sołtys jest dość majętny, znany mojemu mężowi odkąd pamięta, nikt tam nie słyszał by krzywdził psy. Ja uważam, że pies będzie miał dobrze i trzeba się cieszyć, że on go chce. Kojec na wsi to rzadkość, przynajmniej ja nie widuję. Powiedział, że albo kojec albo podwórko, tzn kiedy będzie trzeba będzie w kojcu, kiedy będzie trzeba czy będzie mógł podwórko. A wchodzenie do domu.... U moich teściów psia łapa nigdy nie stała za progiem.... Quote
Recommended Posts