Jump to content
Dogomania

SZARIK w swoim DOMU!!!! Trzymajmy kciuki!!!!! Był uwiązany w lesie:-(

Recommended Posts

Posted

No więc, chyba wykrakałam, bo po prawie 2 godzinach oczekiwania na przyćmienie Szarik, wybiegł z podwórka.
Nikt go nie ganiał po tym podwórku.
Co jakiś czas sprawdzałam czy się rusza, delikatnie podchodziłam z serdelkiem, zjadał, ale jakoś tak wolniej, przemieszczał się całkiem zwyczajnie idąc w inne miejsce, a za którymś razem przeleciał koło mojego męża i nie ma psa.
Poleciał w pole, w choinki jeszcze za polem teściów, wyszedł i znowu zniknął.
No niestety, jak podwórko ogrodzone z jednej strony, to jest trudno.
Potem dzwoniłam<już mam komórkę syna sąsiada>, bo się denerwowałam czy wróci, a może coś mu się stało, a może do rana się nie pokaże, więc wrócił po 2 godzinach, sąsiadowi nie dał się złapać, dziwnym trafem sąsiadka założyła mu obrożę i chciała zapiąć na łańcuch i znowu zwiał.
Odradziłam im ten łańcuch oczywiście, niech se polata w obroży.
Wróciłam zdołowana.
Po drodze jak jechaliśmy leciał pies, na szczęście zdążył przelecieć.
A jeszcze Mundzia nie ma 4 mcy, tylko więcej, hotelik droższy, ogólnie mi jest źle.
A Szarik jest fajny, jadł mi z ręki:-) ale nawet nie dał się dotknąć, on mnie dotykał zębami biorąc kęsa.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurde...czyli też za mało.... ale jak już ma obroże to tyle dobrze....jak Herbus uciekał to musiałam sobie wpychać smycz w rękaw od bluzy i niby głaskając powolutku ją zapinałam...jak już był na smyczy to luz.... trzymam kciuki za złapanie chłopaka...

Posted

Kocurek masz zatkane pw.
Jeszcze jedno, jak byłam u kuzynki dowiedziałam się, że kilka dni temu jej córka widziała, gdzieś była, jak auto się zatrzymało, wywalili psiaka, ruszyli, pies w szoku i za nimi.
Coraz gorzej, wszędzie gdzie się jest to jakiś koszmar.

Posted

ale wiadomość... :( :( Ktoś go szuka?

Cioteczki niedawno moja Nora poszła do swojego domku, a telefon jak dotąd milczał tak nagle zaczął się urywać od telefonów o nią... Dlatego założyłam wątek (początkowo pod jedną Panią, ale ona już znalazła swojego psa, a kolejne osoby dzwoniące podają podobne kryteria wyboru, więc zmieniłam tylko pierwszy post i tytuł wątku) poszukiwawczy :smile: http://www.dogomania.pl/threads/211231-Poszukiwana-y-sunia-pies!!!-podobna-y-do-Nory-kt%C3%B3ra-ma-ju%C5%BC-sw%C3%B3j-wymarzony-dom-%29 Wszystkie osoby, które dzwonią w sprawie Nory odsyłam na ten wątek, jest więc nadzieja, że któryś ze zgłoszonych tam piesków zostanie wypatrzony :smile: Może chcecie kogoś tam dodać???
Najczęściej chodzi o ONki do domu z ogrodem...

Posted

Awit napisał(a):
Kocurek masz zatkane pw.
Jeszcze jedno, jak byłam u kuzynki dowiedziałam się, że kilka dni temu jej córka widziała, gdzieś była, jak auto się zatrzymało, wywalili psiaka, ruszyli, pies w szoku i za nimi.
Coraz gorzej, wszędzie gdzie się jest to jakiś koszmar.

Brak słów....... żeby tak można było legalnie lać takich w ten głupi łeb:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Posted

Po sedalinie wrócił, sądzę, że nie zadziałał na niego. Moja suka jest niemrawa od wieczora do świtu jak jej dam w sylwestra.
A on się ruszał i uciekł po 2 godzinach i po 2 godzinach poza podwórkiem wrócił i znowu uciekł.

Posted

Uuuufffffff.
Od wczoraj nie mogliśmy się do sąsiadów dodzwonić, a prosiłam o jakieś info, ale była cisza.
W końcu dziś po kilku telefonach do: teściów, sąsiadów i sołtysa, wiem, że Szarik już siedzi w kojcu u sołtysa:-)
A było tak: jak sąsiadka założyła mu obrożę o tej 16, to zwiał.
Potem wrócił i sobie był.
W pon. sąsiadka założyła mu łańcuch, trochę się burzył ale posiedział na tym łańcuchu<w końcu dla jego dobra>.
We wtorek dzieci innego sąsiada ze wsi zaprowadziły Szarika do sołtysa.
Gdybym przewidziała, że oni mogą tego dzikusa powierzyć dzieciakom, które będą go prowadziły przez 20 minut i przez szosę, to od razu bym im powiedziała, że mają go zawieźć...
Miał szczęście, że nie wylazł im z tej obroży.
I tak od wtorku Szarik siedzi w kojcu.
Rozmawiałam z żoną, zapewniała mnie, że jest wszystko dobrze, że go nie wypuszczą na razie, że daje mu jeść, pić i z nim rozmawia:-)
Czuję ulgę, że już nie pałęta się po tym podwórku, że ma już swoje miejsce, że jest chciany i wyczekany.
Mam nadzieję, że się przyzwyczai, będzie szczęśliwy.
Aha, poprosiłam, aby, gdyby go nie chcieli<tfu tfu>, żeby mi go oddali.
Powiedziała, że oni go chcą i nie będą oddawać.
Trzymajmy kciuki by było dobrze.

Posted

Oj Szariczku pozostaje miec nadzieje,ze soltys jest ok czlowiekiem i bedziesz mial dobrze...
Trzymaj sie psiaku.Ale relacje co jakis czas beda cioteczko Awit?Bardzo bysmy chcieli:)

Posted

Daj mi proszę Awit link do wątku tej suni co na nią deklaracja przeszła....i nr konta, bo nie umiem tego znaleźć....kasowałam skrzynkę i możliwe że usunęłam jeśli wysyłałaś....

Posted

Oby wszystko było dobrze :) mam dobre przeczucia. No bo przecież go chcieli - nikt im na siłę go nie wcisnął. A poza tym sołtys będzie się raczej bał robić coś złego zwierzętom, w końcu to sołtys i na straży stoi Awit :) znajomej pieniążki przejdą na Mundzię. Bo moją deklarację z Szarika na Mundzię już wysłałem na konto.